[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

allergie

Gepost door Augustus 
allergie
06 March 2020 19:06
Allen,
ik ben nieuw op dit forum en sedert een dag of 14 begonnen met HyperVen. Ik heb al jaren chronische hyperventilatie klachten maar lang niet altijd en ook in een milde vorm. Ik scoor ook tamelijk hoog, mijn laatste gemiddelde was 101. Wat me wel verbaasd is het verschil per trial: ik haal soms amper 80 seconden en dan plotseling weer 110, soms zijn sessies over all laag en soms hoog. Misschien omdat ik bij een lage score ongemerkt een beetje hyperventileer? Ik weet het niet.
Wat ik verder wil weten is of mijn chronische hyperventilatie iets te maken kan hebben met allergie, want ik ben namelijk allergisch bevonden voor huismijt en diverse huisdieren. Als ik in de buurt van een kat kom krijg ik het vaak benauwd en ik krijg vaak niesbuien als ik te lang in de airco zit of heb gezeten. Maar het is niet zo dat ik dan één op één chronische hyperventilatie klachten krijg. Dat geldt trouwens ook voor mijn allergische klachten: ik kan 14 uur in een vliegtuig zitten en soms pas een dag later niesbuien krijgen.
Door de klachten die ik had en soms heb (hartkloppingen en hartoverslagen) ben ik totaal binnenste buiten gekeerd: hartonderzoeken, darmonderzoeken, bloedmonsters, zelfs foto’s, maar ik ben gewoon kerngezond, behalve dus die allergie. Gek genoeg hebben artsen nooit willen onderkennen dat mijn klachten gerelateerd zouden kunnen zijn aan chronische hyperventilatie (die diagnose heb ik dus zelf maar gesteld) maar uiteindelijk kreeg ik wel het advies ademhalingsoefeningen te gaan doen die overigens niets deden en met iemand te gaan ‘praten’. Dat laatste omdat de klachten voornamelijk tussen mijn oren zouden zitten. Nou, dat traject heb ik geprobeerd maar daar kon ik helemaal niks mee en mijn gesprekspartner ook niet. Ik leid een prima bestaan, ben eigenaar van een hele succesvolle onderneming (wel gezonde stress) en ben vroeger ook nooit door mijn kleuterjuf mishandeld. HyperVen lijkt wel wat te doen. Ik kan mijn zoekfunctie niet gebruiken maar ik ben wel benieuwd of er iemand is die zich herkend in milde chronische hyperventilatie / allergische klachten / medische oorzaken/'>oorzaak.

Meer weten over het HyperVen programma?