[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vanaf begin geen verhoging van score + frustratie

Gepost door Lin17 
Vanaf begin geen verhoging van score + frustratie
20 April 2020 13:41
Hallo,

Ik ben nu ongeveer een maand bezig met HyperVen. Mijn beginscore was 57 en mijn gemiddelde nu na 81 sessies is 58 .... Daar word ik niet vrolijk van. Ik doe sowieso altijd 2 sessies en soms 3 en soms 2,5 (bij de 3e doe ik dan 5 trials).
Ik heb ook een paar uur dan niet gegeten. Probeer elke dag een stukje te lopen etc. Hoe kan dit toch? Ik heb ik verleden ook buteyko en hierin ging ik ook niet vooruit! Iemand tips of herkenning?

Ik zit extreem lang en diep in mijn chronische hyperventilatie, wellicht is dit de reden. Ook veel te veel in deze staat blijven doen; werken, uit eten etc. Terwijl ik alleen maar zwart voor ogen zie en de hele wereld onwerkelijk is. Niet echt goed voor je stresslevel...Ook heb ik nog 3 andere chronische ziektes!

Tevens heb ik veel frustraties over het onbegrip vanuit artsen en psychologen. Herkent iemand dit?
Zelf mijn psycholoog "gelooft" niet in verkeerd ingesteld ademcentrum en zegt dat dit niet kan en dat ik dus "zelf" hyperventileer vanuit angst. En dat je nooit jaren zwart kan zien door door hyperventilatie... Tja, wat moet je dan nog zeggen.... zucht.

Groetjes, Lindsey
Pip
Re: Vanaf begin geen verhoging van score + frustratie
19 May 2020 11:41
Beste Linsey,

Ik herken me wel in jou verhaal. Ook ik ben nu al een geruime tijd bezig ( 6 weken) en zie weinig vooruit gang. Op advies Rob ben ik 1 week gestopt, maar ook dit heeft weinig verbetering gegeven. Dagelijks probeer ik mijn rondje te lopen / fietsen.
Maar gelukkig heb ik wel goede begeleiding van mijn arts. Hij heeft mij toetertijd deze therapie geadviseerd.
Vervelend dat je niet wordt geloofd door je omgeving.

Meer weten over het HyperVen programma?