[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Onwerkelijk gevoel

Gepost door jes 
jes
Onwerkelijk gevoel
30 May 2004 13:50
Na een reis heb en daaraan voorafgaand een nogal drukke periode heb ik veel last gekregen van hyperventilatie en paniekaanvallen.

Het vervelendst daarbij is dat ik bijna continu een soort onwerkelijk gevoel heb. Alsof je er niet helemaal bij bent. Inmiddels weet ik dat dit derealisatie wordt genoemd en vaak samengaat met hyperventilatie.

Is het inderdaad zo dat dit veel voorkomt en wat valt eraan te doen? Misschien heeft er iemand een goede remedie...
Anita
Re: Onwerkelijk gevoel
30 May 2004 21:03
Hoi Jes,

Ik ken dat gevoel maar al te goed, net als depersonalisatie (je niet jezelf voelen). Vaak gaan derealisatie en depersonalisatie samen. Ik heb het al 7 jaar onafgebroken.

Het komt vaak voor bij hyperventilatie maar ook bij depressie en burn-out bijvoorbeeld.

Het komt vaak voor en is een hardnekkig verschijnsel.

De enige echte remedie is: van je hyperventilatie afkomen!!! Bijvoorbeeld met het HyperVen programma.

Sinds ik HyperVen volg is de dp/dr al een stuk verminderd. OOk helpen:

- ijsblokjes tegen je voorhoofd.
- voldoende rust.
- niet in paniek raken van het gevoel; het is vervelend maar kan geen kwaad.
- beweging en sporten (zorgen dat je je lichaam voelt, dansen bijvoorbeeld)
- dingen zoveel mogelijk met volle aandacht proberen te doen, dat vermindert het versufte gevoel

Als je er meer over wilt weten kun je me ook mailen.

groeten

Anita
jes
Re: Onwerkelijk gevoel
09 June 2004 13:15
Dank je voor jouw reactie!

Het is een heel vervelend gevoel, dat bij mij ook andere klachten teweeg brengt.
Angst en paniekklachten vooral en een soort claustrofobiisch gevoel.
Zo van ik wil NU dat het weg gaat, maar dat gaat natuurlijk niet...

Je zegt dat je dat gevoel al 7 jaar hebt. Maar bedoel je dan onafgebroken en de hele dag?
Ik kan me haast niet voorstellen dat je daar doorheen komt.
Na HyperVen is het minder geworden. Bedoel je dan dat het nu weg begint te trekken?

Gr. jes
monique
Re: Onwerkelijk gevoel
09 June 2004 14:56
hallo jes, anita heeft gelijk. ik heb het ook al heeeel erg lang. jaren naar fysiotherapeuten artsen en ziekenhuizen met allerlei onderzoeken. met als antwoord je bent gezond, je hebt hyperventilatie. maar dat hyperventilatie ook verder je lichaam allemaal klahcten laat krijgen hoge bloeddruk, vertraagde stofwisseling, vermoeidheid, angsten, ed daar hebben de artsen nog geen kaas van gegeten en staan er soms ook zonder belangstelling naar te luisteren.heb med voor de paniekaanvallen, die zijn weg soms een lichte.maar dat je adembewustheidszijn een heel belangrijk onderwerp is dat hebben een heleboel mensen ervaren lees de forums maar. ga praten met je huisarts als je onzeker word van de HyperVen hij zal zeggen dat een verbeterde adem je een nieuw mens zal maken, ook al weet hij niet wat de hyperventilatie inhoud , niets van. het probleem verkeerd ademhalen kennen ze wel. ik ben zelf doktersass. en weet het voor een arts is om symptonen vast te stellen die bij een verkeerde ademhaling hoort. succes monique [:](Y)[/:]
jes
Re: Onwerkelijk gevoel
09 June 2004 17:46
Hoi Monique,

Dank voor de reactie!

Ben je zelf bezig met HyperVen en heeft dit je klachten over het onwerkelijke gevoel minder gemaakt? Veel mensen zeggen dat ze dit al heel lang hebben. Is er niets aan te doen dan?
monique
Re: Onwerkelijk gevoel
09 June 2004 19:55
hoi jes, naruurlijk is er wat aan te doen. en ook ik gebruik nu een maand HyperVen, na diverse andere methodes voeld dit erg goed. en die paniek aanvallen als je de oorzaken/'>oorzaak weet ,burn-out"dan kan het ook zijn dat je daar tegelijkertijd of eerder bent gaan hyperv.bij mij is het chronisch geworden. maar het helpt echt.kijk je krijgt het niet zomaar mensen zoals wij hebben een brede rug om het maar zo te noemen, teveel hooi op de vork nemen, daar waar een ander stopt gaan wij nog door.een burn-out moet je tijd voor nemen echt waar, lekker slapen en ontspanning nemen.en zeg tegen je dokter wat je mankeert, dat zeg ik ook altijd tegen de mensen wees duidelijk. je hoeft heus niet altijd aan de medicijnen, maar met een burn-out kun een paar tabletjes geen kwaad, rusten en niet doorgaan dat is het medicijn tegen burn-out. en die angst en paniekaanvallen kunnen al heel snel gaan verminderen door de HyperVen, er zijn ook nog andere methodes, maar dit slaat goed aan en is verplicht om het vol te houden, de andere zijn maar tijdelijk. ik kan niet in je portomonee kijken maar ik zou zeggen doe het vandaag nog, want ik weet hou klote je je voeld. en dat verdiend niemand.je weer een gelukkig mens voelen is zoooo ontzettend veel waard. en op het forum kun je alles kwijt ook als het geheim moet blijven, want dan vraag je het aan het ARC.......nu als je nog wat wil weten dan hoor ik het wel, succes meiskegr.monique
Anita
Re: Onwerkelijk gevoel
09 June 2004 20:49
Hoi Jes,

ik heb het inderdaad al 7 jaar dag en nacht onafgebroken dat dp//dr gevoel. Ik was er ook doodsbang voor dacht dat ik in een andere dimensie terecht zou komen en daar ook zou blijven.

Maar het realiteitsgevoel blijft intact, je zult geen gekke dingen gaan doen zonder dat te beseffen dat mag je van me aannemen. Je moet alleen proberen er niet teveel in mee te gaan.

Zoek afleiding in hele aardse dingen zoals de tuin doen.

En ja het is een hardnekkige klacht. Maar HyperVen helpt ik heb nu dagen dat het helemaal weg is en dat na 7 jaar.

Er is ook een site en forum over dp/dr www.depersonalisatie.nl. Daar kun je een hoop info krijgen. Het is nogal een heftige site, maar je moet goed onderscheid maken tussen primaire dp/dr (dan is het de hoofdklacht) en secundaire dp/dr.

Bij secundaire is het ontstaan uit andere klachten, hyperventilatie, depressie, drugsgebruik. En juist deze vorm kan goed behandeld worden. En dat is bij mij en bij jou ook denk ik het geval.

Een goed idee is om therapie te volgen bij een psycholoog om erachter te komen welke situaties bij jou de klachten veroorzaken en HyperVen gaan volgen.

Succes ermee en als je nog vragen hebt mail me dan gerust.
tineke
Re: Onwerkelijk gevoel
11 July 2004 17:54
Hallo,

Ik ben nu 1 week thuis vanwege hyperv, maar heb al bijna 20 jaar(ben nu 40)last van dat onwerkelijke gevoel. Dit is voor het eerst in al die tijd dat ik lees dat het vaker voorkomt en misschien te verhelpen is. Ik vond het een verademing dit te lezen. Bedankt allemaal.

Ahmed Sahin
Re: Onwerkelijk gevoel
01 June 2005 23:16
hai ik ben een jongen van 17 jaar oud en ik heb nu al te voorduren aan chronische hyperventilatie het is vreselijk een ware nachtmerrie.
Ik heb er een maand een een paar weken last van het begon met lichte duizligheid in me hoofd dat verergde en op een gegeven moment zo erg was dat ik letterlijk en figuurlijk niks meer kon het was het zweverige gevoel in me hoofd nu kan ik gelukkig vertellen dat dat voor het grootste deel verdwenen is het enige dat ik nog heel erg heb is het onwerkelijkheids gevoel alsof ik in een roes leef en alles wat ik meemaak een droom is.
Ik vind het vreselijk loop sinds kort ook bij het RIAGG ik ben hopeloos en helemaal kapot.
ik voel dat me leven zo beperkt is ik was altijd een vrije jongen hield van me vrijheid en ik kon genieten van het leven het lijkt alsof dit alles in 1 keer van me afgenomen is.
Mijn angst is dat chronische hyperventilatie nooit meer over gaat of dat het jaren duurt is dat waar?
zal ik altijd alles onwerkelijk blijven voelen?

Ik ben hopeloos en ga vanaf vandaag de HyperVen bestellen zal dit echt werken of helpt het niet tegen het onwerkelijke gevoel dat je hebt dat ook bij chronische hyperventilatie hoort?

Ik zou graag wat horen van jullie ik lees vaak de forums als ik angstig ben en ze luchten me wel op.

bedankt mensen en ik leef met al jullie mee en hoop het beste voor iedereen.

Meer weten over het HyperVen programma?