[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

cytalopram

Gepost door regine 
regine
cytalopram
03 April 2005 00:15
Hoi,
Ik wil graag weten of er iemand op de forum is die mij kan vertellen hoe de eertse week/weken zijn met dit middel citalopram ofwel cipramil genoemd.
Alles ging goed, tot een tijdje geleden er weer angsten om de hoek kwamen kijken , snelweg en druktes, een kennis adviseerde mij dit wat nieuwere middel.
Heb het dus gehaald bij de apotheek op recept van de arts, het is een ad met de minste bijwerkingen.
Kunnen jullie me uit de zenuwen halen, en me met een gerust hart vertellen dat ik morgen gewoon dit middel kan gaan slikken, ik heb er behoefte aan, en zou de negatieve reacties en de nare ervaringen eigenlijk niet willen horen, omdat ze me dan af zouden kunnen houden van een middel wat me weeer even adem geeft en rust.
Dus het liefst alleen de positieve ervaringen.
dank jullie wel
regine
Ellen
Re: cytalopram
03 April 2005 00:28
Hoi Regine,

Mijn man heeft cipramil gebruikt. Cipramil wordt ook vaak voorgeschreven aan oudere mensen, omdat het zo weinig bijwerkingen geeft.
Mijn man heeft er een goede ervaring mee. Haast geen bijwerkingen. Althans heel mild. En hij voelde zich er heel goed bij.

Dus..................wat ons betreft gewoon doen. Weet zeker dat je je eigen zodirect weer helemaal goed voelt.


Toi toi toi
Van Ellen en Ron[:]grinning smiley[/:]

regine
Re: cytalopram
03 April 2005 01:04
Hoi Ellen,
Ik kom je overal tegen, fijn dat je er bent, ik heb je ook even nodig.
Wat adviseer jij?
Ik ben ook erg geinteresseerd om met HyperVen te starten, ik las jouw positieve ervaringen.
Ik heb niet dagelijks mijn angsten ,maar 4 van de 7 dagen zijn een roes van onzekerheid en soms paniek.
Ik laat me niet altijd kennen en doe de dingen die nodig zijn.
Maar ik ben mijn beperkingen zo zat , koninginnedag niet tussen de druktes genieten en een broer die trouwt in juni waar ik de hele dag bij ben, en getuige moet'zijn !
Kortom vertel je verhaal eens, en geef eens een goede tip, want daar zou je me mee helpen.
alvast bedankt .
ik woon ook in het gooi trouwens
doeg en bedankt regine
regine
Re: cytalopram
03 April 2005 01:18
Nog even Ellen,

Slik je zelf ook medicijnen, of gaat het zo goed ?
Waarom twijfel ik toch zo met die medicijnen, ik wil me goed voelen.
En moet zeggen dat ik zelfs vorig jaar bij wijze van test in me eentje met de honden naar zandvoort ben gereden en aan het strand heb gelegen, heb nu de laatste 2 a 3 maanden een terugval.
Wat kan ik nog meer doen dan aarden , ademhalen beneden onder in de buik.
doen datgene wat ik fijn vindt, op tijd slapen en enz. enz.
En slik st janskruid met omegaolie 3 6 9 en wat supplementen vitamines.
wat helpt jou?
LUSIA55
Re: cytalopram
03 April 2005 02:11
hallo ,regine ,ik kan begrepen dat je iets positief wil horen ,maar langst andere kant vind ik dat je de waarheid onder ogen moet zien ,ik ben eigelijk bang om iets verkeerde te shrijven want anders zul nje dagen aan blijven denken , zoals mijn ervaring ik was zo bang [:]sad smiley([/:]dat ik eens niets durfde te lezen hoe ik ,ijn medicatie moeste nemen , ik begon met serlain , daarna iets anders waarvan ik de naam niets meer weet , en nu neemt ik cipralexa 10mg in begin jou angst zal toeneme dat komt door de aanpassing aan deze medicatie , mijn eerste 2 weken was ik heel bang meer dan anders , ook heel veel zweten ,hoofdpijn , van allerlei krachten , het goede nieuws was dat ik door mijn medicatie ben verbeterd , veeeeeeeellllll minder angst ,veel beter ,ja in begin was ik veel te bang om mijn medicatie te blijven nemen maar echt waar jou cipramil gaat jou echt helpen ,kijk dat komt allemaal echt in orden echt , ik was heel bang super ,maar nu ben ik blij dat ik deze medicatie hebt genomen , als je zoveel klachten hebt waroom neemt je niets iets om te kalmeren tot dat je allen verder kunt natuurlijk moet je zoiets aan de dokter vragen omdat ik ben zelf geen dokter ,maar ik laat je gewoon iets weten omdat je ben niets allen met deze klachten en ik wil jou steunen ,regine stop niets met jou medicatie omdat je zul zien dat jou angsten zullen echt verminderen , [:]smiling smiley)[/:] ha,ha en als beter gaat vergeet mij niets om te laten weten goed het gaat met jou want ik hou ook van positive berichten daag[:](H)[/:]
Ellen
Re: cytalopram
03 April 2005 12:04
Hoi Regine,

Sint Janskruid gaat trouwens NIET samen met anti-depressiva hoor.
Je doet eigenlijk alles wat je kan, maar...................ik raad je toch aan om naast je AD medicijnen (wat ik trouwens ook gebruik hoor) HyperVen te gaan doen, want chr.hyperventilatie zorgt ervoor dat je ademcentrum standaard verkeerd afgesteld staat, dus dat betekent dat je er niet echt afkomt. Door HyperVen te doen stelt je ademcentrum zich opnieuw af en bouw je buffers op in je lichaam om spanningen, stress etc. op te vangen, zodat je geen last heb van hyperventilatie-verschijnselen.

Ik heb, ik geloof in forum 5 mijn hele verhaal vertelt, dus daar kan je mijn verhaal lezen.

Jammer trouwens dat ik gisteravond niet meer kon reageren, ik lag al in mijn pluizebakkie.

Ik woon in Bussum Regine (gelukkig wel, want ik heb tijdelijk jaren in Zoetermeer gewoond, maar in mistte de bossen, de hei en alles waar ik was opgegroeid)

Als er wat is Regine, je bliept maar hoor
Toi toi joh
Groetjes Ellen
Jolanda
Re: cytalopram
03 April 2005 15:41
Hallo Regine,

Jouw vraagtekens bij medicijn gebruik begrijp ik helemaal.
Door de stress durfde ik vorig jaar mei niet naar de begravenis van mijn vader en vond dit zo erg dat ik een pilletje in heb genomen, en wel propanolol. De bijsluiter beschreef zo veel bijwerkingen dat ik het niet zag zitten maar door de nood wel heb ingenomen.

Ong. 5 jaar geleden heb ik een half jaar seroxat gebruikt maar ik vond dat het wel hielp m'n angsten te onderdrukken alleen werd ik er helemaal anders van, minder uitbundig en genieterig van de goede dingen in het leven...

Vandaar dat ik nu HyperVen probeer en geen medicijnen gebruik want ik wil, hoe pijnlijk ook, geconfronteerd worden met de reden waarom ik bepaalde onzekerheden en angsten heb. Ik wil de oorzaken/'>oorzaak aanpakken. Met behulp van anderen en mijn geloofsovertuiging ga ik er tegenaan.

Ik wens jou ook sterkte met de oorzaken te vinden want we verheugen ons toch allemaal op de dag dat we zonder hyperventilatie de dagen kunnen leven zoals het zou moeten.

liefs Jolanda

regine
Re: cytalopram
03 April 2005 22:27
Dank jullie wel allemaal,

voor jullie eerlijkheid, de positieve heb ik wat aangehad, de minder positieve maar reeele reactie vond ik minder fijn omdat ik hier geen baad en hulp aan had, ik weet wat de negatieve bijwerkingen zijn omdat ik deze al wat jaren geleden ervoer.
En die had ik net niet nodig vandaag...

Maar ben toch weer wat verder in de keuze medicijnen of niet, ik denk dat ik met een 10 mg s'avonds ga beginnen ( slikken) om de nacht met slaappil erbij door te komen, slik ik hem overdag zal ik bewuster bezig zijn met de narigheid aan bijwerkingen,
ik zal inderdaad mijn st janskruid laten staan en HyperVen bestellen !

Fijn dat jullie er zijn, en het doet me aan de ene kant goed jullie verhalen te lezen , maar aan de andere kant ben ik ongelooflijk geschrokken van de vele mensen en jonge mensen vooral die hier mee kampen.
Ik wil iedereen gezondheid en kracht toewensen
liefs regine
bonnie
Re: cytalopram
10 April 2005 20:07
Hoi Regine,

In het najaar van 2004 ben ik heel langzaam begonnen met het afbouwen van citalopram (cicipramil). Begin december was ik er klaar mee en sindsdien dus zonder anti depressiva!
En het gaat goed. Ik ben alleen nu flink aan mijn ademhaling aan het werken met HyperVen.
Ik wil alleen maar zeggen dat het voor een buitenstaander moeilijk is om je te adviseren of je wel of geen anti depressivum moet gebruiken.
Als je het (al niet niet tijdelijk) nodig hebt, is het goed om te weten dat je ook weer goed kunt afbouwen.
Soms is iets gewoon nodig om je weer "op gang" te krijgen.

Veel succes,
Groetjes Bonnie.

Meer weten over het HyperVen programma?