[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

maagpijn

Gepost door linda 
linda
maagpijn
26 February 2005 20:09
ik heb chronische hyperventilatie maar kan je van teveel stress last krijgen van je maag ?? ik heb het aan de linkerkant net onder me borsten net alsof er eeen band omheen zit en een heel zeurderig gevoel in me maag al een week lang en last van me rug en trekt ook door naarme hart althans zo voelt het heel naar kan dit stres zijn ???
Janne
Re: maagpijn
27 February 2005 12:04
hoi Linda,

't klinkt me erg bekend in de oren. Loop ik al heel lang mee , met dit soort klachten.
Probeer te ontspannen.
HyperVen je al?
ik sinds een paar weken, de misselijkheid is al aardig aan het verdwijnen (durf het haast niet op te typen.)
[:](Y)[/:] Janne[:]smiling smiley[/:]

Ellen
Re: maagpijn
27 February 2005 14:58
Hai Janne,

Ik moest lachen toen ik het las. (Durf het haast niet op te typen)
Dat had ik ook heel erg. Er niet in durven te geloven dat het nu echt weg zou gaan en.........zou blijven.
Maar echt hoor het gaat echt weg blijven.
Het kan zijn dat je misschien gedurende de therapie nog even een dag of zo dat het terugkomt, maar dan blijft het echt weg.
En dat ik moest lachen: Van geluk !!! Omdat het echt werkt en dat ik blij voor je ben dat het voor jou ook gaat werken.

Ga zo door [:]grinning smiley[/:]
Groetjes Ellen
Nicole
Re: maagpijn
27 February 2005 16:26


Hallo Janne,


Ik had deze klachten ook moet zeggen dat ze nu minder zijn geworden.

Ik moet nu achteraf er ook om lachen want ik ben in december hiermee naar de huisarts geweest,hij dacht dat ik in eerste instantie een blinderdarmontsteking had,omdat ik heftige pijn in de rechterkant van mijn buik voelde,bloed geprikt geen ontsteking.Toen wilde hij voor de zekerheid een echo van mijn bovenbuik omdat het ook misschien de galblaas kon zijn,dit was het ook niet,hij vertelde dat het w.s. een spastische darm was wat vaak kan ontstaan door stress(in mijn gevak door chronische hyperventilatie).Nu kan ik erom lachen maar ik zat hem toen wel goed te 'knijpen'".


Groet
Nicole
Janne
Re: maagpijn
27 February 2005 19:09
hoi Nicole,

ik vind het eerlijk gezegd niet echt om te lachen, ik ben ongeveer 5 jaar geleden naar de eerste hulp gebracht op verwijzing van een weekendarts die aan een longembolie dacht omdat ik zo benauwd was. (na telefonisch overleg met een longarts)
De eerste hulparts constateerde dat ik buikpijn had (ja, achteraf wiedes, de hyper was voorbij maar geen arts die dat even geconstateerd heeft)
Ben toen naar een internist geweest die inderdaad een echo van de gehele buik heeft laten maken en op grond van de klachten zeker dacht te weten dat het galkolieken waren.
Ik heb ook zo'n darmonderzoek gehad op verdenking van darmkanker.Dat is geen pretje, dat kan ik je verzekeren. Diagnose was bij mij dus ook spastische darm, aan mij werd gevraagd of ik misschien depressief was.(nee dus) Al met al heb ik meer dan een jaar zo heftig diarree gehad dat ik domweg voor 11 uur de deur niet uit kon omdat ik op het toilet zat.
Nu blijkt dat al deze klachten bij hyperventilatie horen.Al die nare onderzoeken, al die jaren buikpijnklachten , Stomme artsen.
Anderzijds snap ik het ook wel, ik heb wel heel veel lichamelijke klachten maar tot voor kort vrijwel geen aanvallen en als ik ze had raakte ik niet in paniek. Dan is het ook lastig te zien voor een arts denk ik.
toch merk ik dat ik een heleboel boosheid heb naar al die artsen die maar wat met je aanmodderen, vooral nu de diagnose zo duidelijk blijkt te zijn.

Hoe gaat het met HyperVennen? en met roken?

ik vind het zo fijn om lotgenoten te hebben.
groetjes Janne[:]smiling smiley[/:]

Nicole
Re: maagpijn
27 February 2005 20:24


Hai Janne,

Sorry dat ik heb geschreven dat ik er nu om kon lachen,maar ik denk dat jou klachten wat erger waren dan die van mij en ik heb gelukkig ook niet die vervelende onderzoeken gehad.

Met HyperVennen lijkt het nu weer iets beter te gaan (Wel op en af),en met het roken dat is hopeloos ,ik ben weer begonnen en moet zeggen dat ik me op dit moment daar ook prettiger bij voel,wanneer ik straks van mijn chronische hyperventilatie ben genezen doe ik weer een nieuwe stoppoging.

Bedankt voor je interesse en goetjes
Nicole

Meer weten over het HyperVen programma?