[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

zuchten en hyperventilatie

Gepost door lisa 
lisa
zuchten en hyperventilatie
06 July 2005 19:19
hallo allemaal,

ik had een vraagje aan jullie,ongeveer 15 jaar geleden heb ik voor het eerst een hyperventilatie aanval gekregen,dit was voor mij echt de schrik van mijn leven.
mijn armen en bovenlip begonnen te tintelen ik kreeg het benauwd en daar na begon ook nog eens heel mijn lijf te schokken,toen ik het de eerste keer kreeg dacht ik dat ik doodging,de huisarts is toen gebeld en die vertelde mij dat ik leed aan hyperventilatie deze aanvallen zijn nog jaren doorgegaan in grote en kleine aanvallen tot ik op een moment aankwam in mijn leven dat ik het zo beu was om elke keer zo bang te zijn en een aanval te krijgen dat ik zoiets had van nou dan ga ik maar van mijn stokje en dan zien we wel weer,en vanaf dat moment gingen de aanvallen minder worden en uiteindelijk ben ik jaren verlost van de aanvallen.

tot ik 20 maanden geleden ben bevallen van mijn eerste kindje ineens kwam het weer terug naar mijn idee alleen met hele andere symtomen dan die ik de jaren daarvoor had.

heb onderandere last van:


heel veel zuchten
maag/darm klachten(waarschijnlijk door te veel valse lucht)
extra slagen van het hart
hartkloppingen
spierpijn
vermoeidheid
niet uitgerust na het slapen
stress
angstgevoelens
hormoonstoornissen


ik heb niet die grote aanvallen die ik vroeger had maar meer een sluimerend iets wat altijd bij me is er zijn ook best dagen bij dat ik weinig last heb.

maar wat me het meeste ergert is het feit dat ik de ganse dag loop te zuchten,en het voelt pas goed als je ook echt door kunt zuchten zeg maar,vaak lukt dat niet en door dat zuchten krijg ik veel teveel lucht binnen waardoor ik weer ontzettend last van mijn maag en darmen krijg.herkent iemand het zuchten als symtoom van hyperventilatie?

groetjes lisa
Janne
Re: zuchten en hyperventilatie
06 July 2005 22:33
hoi Lisa,

al wat je beschrijft zijn kenmerken van chronische hyperventilatie. vooral het zuchten is veelbetekenend, de ander klachten zouden natuurlijk ook nog andere oorzaken kunnen hebben.
er zijn hier meer vrouwen op het forum die na een bevalling met dit soort klachten geconfronteerd zijn.
Heb je de artikelen op de site al doorgelezen?
dat verklaart een heleboel.

[www].hyperventilatie.info/

Janne[:]smiling smiley[/:]
Elise
Re: zuchten en hyperventilatie
07 July 2005 10:23
Hoi Lisa

Dat zuchten herken ik heel goed als klacht van hyperventilatie. Het gevoel dat je diep door wilt ademen, maar dat je net niet ver genoeg komt. En dan elke keer maar weer opnieuw zo'n diepe zucht want dat rotgevoel blijft. Maar hoe meer je zucht, hoe erger het wordt...helaas.
Ook bij mij is hyperventilatie begonnen een paar maanden na mijn laatste (2e) bevalling, nu bijna 9 jaar geleden.
HyperVen lijkt me tot nu toe de beste (enige?) manier om van hyperventilatie af te komen. Ik ben er zelf door omstandigheden weer even mee gestopt, maar ga het na de vakantie zeker weer oppakken!

Groetjes en sterkte!

Elise
Nynke
Re: zuchten en hyperventilatie
07 July 2005 13:45
Hoi Lisa,

Ik heb 7 jaar geleden mijn eerste aanval gehad. Bij mij is het toen na een half jaar ongeveer weer beter geworden. Tot vorig jaar kreeg ik weer opnieuw aanvallen. Toen wist ik wat het was en was niet meer bang om dood te gaan. Wel zijn de symptomen nu anders bij mij. Ik ben ook steeds meer aan het zuchten en heb een raar gevoel om mijn borstkast heen zo nu en dan. Voel me gestresst en moe. Ook ben ik vaak afwezig en kan me licht in mijn hoofd voelen. 7 jaar geleden had ik voornamelijk tintelingen in mijn armen en benen en voelde me vaak licht in mijn hoofd en was bang om te gaan slapen (de eerste aanval was in bed).
Ik heb wel eens gehoord dat hyperventilatie ook iets met je hormoonspiegel te maken kan hebben. Weet er niet veel vanaf en of het waar is.
Het is dus niet raar dat je andere verschijnselen hebt. Bij mij lijkt het nu wat meer chronisch te worden en 7 jaar terug was dat niet zo.
Hester
Re: zuchten en hyperventilatie
07 July 2005 14:34
Door het minder zure milieu in je hersenen kan ook je hormoonhuishouding verstoord raken! Hier hebben heel veel vrouwen last van met hyperventilatie. Ook serotonine is een hormoon, het stofje wat ook heel vaak ontregeld is en waarvoor we antidepressiva kunnen krijgen. Ik ben er van overtuigd dat een heleboel mechanismen verstoord kunnen raken door de hyperventilatie. En als we het over hormonen hebben: zie de relatie tussen een post partum depressie en hyperventilatie! Na mijn bevallingen namen de hyperventilatieklachten enorm toe, tot zelfs paniekgevoelens....

groetjes Hester
Angelique
Re: zuchten en hyperventilatie
15 July 2005 11:10
Ik herken de klachten van jou ook.
Vooral dat zuchten.
Ik heb ook vaak het gevoel dat ik diep moet inademen en dan lukt dat op de een of andere manier niet. Erg vervelend, want voor je gevoel moet je het blijven proberen, totdat het lukt, anders blijf je je rot voelen.

Succes

Meer weten over het HyperVen programma?