[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

eenzijdig

Gepost door Theo 
Theo
eenzijdig
01 June 2005 10:33
Goedemorgen,

Gister, na mijn 2-wekelijkse therapie uurtje, reed ik terug naar huis en kreeg in de auto plots last van een totaal doof tintelend gevoel in mijn gehele linkerarm en vlak daarna in mijn hals en mijn linker gezichtshelft alsof ik door de tandarts verdoofd was. Dit duurde ongeveer 10-15 minuten en was daarna geheel weg. De huisarts vertelde dat dat hyperventilatie was iets wat ik tot nu toe nog nooit eerder gemerkt heb. Kan dat ? Klopt deze beschrijving bij hyperventilatie? [:]moody smiley[/:]

mvg Theo

katelijne
Re: eenzijdig
01 June 2005 13:59
Hey Theo, akelig he?? Ik heb dit ook meegemaakt, al meermaals zelfs. Maar van het moment dit ik overtuigd was dat het hyperventilatie was, heb ik er minder aandacht aan geschonken en is het stilaan weggeëbd. Het is nu ongeveer al 1.5 weken weg. Maar ik heb er enorm veel last van gehad, ook links. Ik dacht altijd dat het mijn hart was, maar het is wel degelijk hyperventilatie, dus maak u maar niet ongerust. Ik kreeg het meestal, net als jou, in de auto. Knap vervelend.
Theo
Re: eenzijdig
01 June 2005 14:07
Hoi katelijne,

dank je voor je antwoord en je medeleven. Het kwam als donderslag bij heldere hemel en als ik jou goed beluister zal het zo ook weer overgaan. Ik dacht aan hart en/of hersenen(tia) maar op zich ben ik wel "blij" met de diagnose hyperventilatie........alhoewel als ik alle verhalen lees...........maar goed ik ben er zelf bij en hoop dat het gauw voorbij is.
Theo
katelijne
Re: eenzijdig
01 June 2005 15:14
Soms wou ik ook dat mijn klachten medisch beter te verklaren was, en met medicijnen of iets opgeklaard was. Maar als ik verder nadenk, ben ik toch ook blij dat het niet erger is. Natuurlijk vraagt hyperventilatie veel energie en zelfdiscipline, maar ik ben ervan overtuigd dat je hyperventilatie met een reden krijgt. Ik heb mijn leven gewoon verkeerd ingedeeld en ik besefte het niet. Nu weet ik wat ik verkeerd doe en probeer ik stap bij stap mijn leven te organiseren. Ook heb ik de mensen leren kennen, diegene die geen begrip opbrengen, elemineer ik uit mijn leven, zij zijn mijn respect niet waard. Zo zie je maar waar hyperventilatie goed voor is, he? Altijd positief blijven denken. Die klachten zijn echt niet leuk, maar het gaat over. Echt waar. Als je het moeilijk hebt, moet je altijd naar dit forum komen lezen, het heeft mij enorm veel geholpen.
karin V
Re: eenzijdig
01 June 2005 22:30
ik had het ook een keer in de auto terwijl ik langs een kanaal reed. Dikke paniek want ik voelde me halfzijdig verlamd en mijn gezicht zag er heel raar uit. maar ja ik leef nog steeds. Kun je voor jezelf wel achterhalen wat de stressor is geweest? Was je therapie misschien te stressvol?[:]confused smiley?[/:]

Theo
Re: eenzijdig
02 June 2005 08:55
Hoi Karin,

Ja ws de therapie hoewel het daar goed gaat. Het thema is wel ademen of niet. Mijn stop zodra angst om de hoek komt kijken. Maar ook mijn stop als ik schoonheid tegen kom. Het niet kunnen verdragen dat iets heel goed loopt of mooi is. Het vreemde is dat ik me uiterst ontspannen voelde in de auto, geen haast geen file alleen hevige regen maar dat zal toch niet de stressor zijn. OK see ya hear you dank voor je reactie. Groet Theo
katelijne
Re: eenzijdig
02 June 2005 11:50
Hey Theo,
Ik heb het ook elke keer opnieuw in de auto en vind er geen reden toe. Ik rij ontzettend graag met de auto en voor mij is dit louter ontspanning. Maar t'is zoals ze zeggen, he, de hyperventilatie steekt vooral de kop op als je ontspannen bent. Bij mij geldt dit toch wel.
karin V
Re: eenzijdig
02 June 2005 23:37
Ben je ook hoog sensitief Theo? hoewel je therapie goed ging kan je natuurlijk wel verkeerd hebben geademd, je praat tenslotte met je therapie en als je dan teveel opppervlakkig ademhaalt gaat het mis. Ik weet dat ik zelf lang dacht dat ik op sommige momenten geen ademhalingsprikkel had. Nu ik HyperVen merk ik dat ik op die momenten wel ademhaal maar heel oppervlakkig en voor een ander nauwlijks zichtbaar. Maar overprikkeling was bij mij een reden. Zat ik bijvoorbeeld tv te kijken, glas koud drinken erbij en vijf minuten later kreeg ik een paniekaanval puur door de overprikkeling op mijn maag of na zwaar gevallen eten bijvoorbeeld kon ik er op wachten.

Meer weten over het HyperVen programma?