[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Normale dingen eng vinden

Gepost door Rainbow 
Normale dingen eng vinden
10 July 2006 14:47
Hoi,

Ik moet even wat kwijt...Net kwam er een leverancier op het werk om iets af te geven. Ik ken die man al jaren, niks aan de hand. Maar terwijl we het over de lading hadden, kreeg ik duidelijk een hyperventilatie-aanval en werd ik heel duizelig! Ik wilde eigenlijk wegrennen, maar dat kon natuurlijk niet...Ik was bang dat ik over zou moeten geven...dat gevoel heb ik nu nog steeds terwijl ik me verder kiplekker voel...Duidelijk hyperventilatie lijkt me...

Weet iemand hoe het komt dat je chronische hyperventilatie wordt getriggerd door de meest stomme en meest simpele situaties? Zoals bijvoorbeeld bij mij met de leverancier of als ik naar de winkel ga (terwijl ik dat allemaal normaal totaal niet eng vind)? Ik ben daar wel benieuwd naar...Overigens heb ik dit alleen als ik al hyper...Raar he?

Groetjes van een hyperende Rainbow
Ik heb hetzelfde, maar ik denk niet zo zeer dat het aan de situatie ligt, maar wat je onderbewustzijn bezig houdt.

Ik heb het op de fiets. Ben ik lekker heen en weer aan het fietsen. Niets aan de hand. Ik denk: "Goh het wordt druk" en BAMMMMMMM

Ik probeer er nu makkelijker ermee om te gaan.

Ik had het toen straks in het dorp, maar ik ben gewoon naar de winkel gegaan en daarna weer naar huis gefietst op mijn dooie akkertje.

Het zakt dan wel, maar het blijft evengoed nog draaien van binnen.

Pas na een uurtje of wat zakt de stress uit mijn lijf.

Alleen als je er makkelijker mee omgaat beheerst het niet je denken.

Liefs Ellen
Ik herken wel wat Ellen zegt. Bij mij komt het vaak opzetten als ik op m'n werk achter de computer zit en vaak minder als ik vergaderingen heb, terwijl dat toch 'enger'zou moeten zijn.

Volgens mij komt dat omdat ik dan meer wordt afgeleid. Zodra ik ga denken: he, ik voel nog niks... dan kan ik de klok erop gelijk zetten dat ik last ga krijgen.

Je moet inderdaad een manier zien te vinden waardoor je er niet meer aan gaat denken, maar ja dat is makkelijker gezegd dan gedaan. 't Lukt mij ook nog lang niet altijd!

Groeten, Martine
Hallo,

Goede medicatie, therapie hoe angst in elkaarzit en HyperVennen, dan kan iedereen eruit komen, zelfs ik[:]smiling smiley)[/:]

Enne.......minder hooi op je vork emen en vooral dingen doen die je leuk vindt, dan heeft je geest afleiding, heb je dat niet dan "zoekt"je geest wel afleiding.

Sporten helpt ook heel goed om adrenaline kwijt te raken.

Succes gewenst

Meer weten over het HyperVen programma?