[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Mijn klachten

Gepost door Sandra 
Mijn klachten
24 August 2006 23:04
Hoi allemaal,

Ik ben een tijdje weg geweest omdat het naar mijn idee best goed ging.Maar nu begint de ellende eigenlijk weer.Met nieuwe klachten en nieuwe onzekerheden.
De raarste klacht die ik erbij heb gekregen is een "zware"nek, met daarop een "zwaar" hoofd.Het voelt heel vervelend aan, het lijkt een soort verkramping, mijn kaken verkrampen daar bij en mijn gehemelte en keel voelen ook raar aan.Het lijkt wel een verdoofd gevoel, alsof er koude spray op is gespoten.

Nu heb ik eigenlijk nog een vraagje aan Rob en/of Hester.

Ik heb momenteel erg last van pms....last van hormonen enz...nu ben ik even gaan spitten op internet en kwam tot de conclusie dat pms en hyperventilatie ook vaak samengaan.
Is dat waar?...Hebben hormonen invloed op je hormonen of andersom?

Waar ik verder nog last van heb is het volgende:

- duizeligheid
- met slapen gaan eng worden
- pijnlijke borstspieren/borsten
- proppen weg slikken
- versnelde hartslag
- darmen van streek
- heel erg wisselende stemmingen ( bang voor ziektes enz )


En zo zijn er nog tal van klachten.Bij mij is nooit officieel vast gesteld dat ik hyperventilatie heb maar de dokter denkt dat het dat is.
Hartfilmpje in het ziekenhuis kwam niks uit, thorax foto ook niet, bloeduitslagen waren goed ( niet op hyperventilatie geprikt ), bloeddruk vaak wat hoog, en hartslag vaak te snel.
Ademhaling veel te snel ( 15 keer per minuut gemiddeld )

Kan het ook zo zijn dat ik door hyperventilatie die pijnlijke borsten heb...het voelt als een soort spierpijn, als ik buk lijkt het of ze te zwaar zijn voor de spieren en dat die opgerekt worden ofzo.Huisarts heeft ze onderzocht maar kon er niets aan ontdekken.Dan links weer gevoelig dan rechts weer.Soms steken , soms spierpijn...pffffffffff, word er gek van.De klachten verergeren twee weken voor mijn menstruatie ( sorry mannen, ff vrouwenpraat ).

Het is een tijdje goed gegaan maar tis weer terug bij af [:]confused smiley?[/:]

San

Re: Mijn klachten
24 August 2006 23:08
Hebben hormonen invloed op je hormonen of andersom?

Nou das slaat nergens op dus...dat moet zijn:

Hebben hormonen invloed op je hyperventilatie of andersom?

Sorry [:]smiling smiley)[/:]

San
Re: Mijn klachten
25 August 2006 08:23
Hallo San,

In een zo ingewikkeld organisme als het menselijk lichaam beinvloedt alles elkaar feitelijk. In de PMS situatie kan je zeker meer last hebben van de chronische hyperventilatie klachten en door chronische hyperventilatie kan je zeker meer last hebben van verschijnselen van PMS. Daarmee wil ik niet zeggen dat er een oorzakelijk verband is tussen die twee, maar eerder een wisselwerking waarmee het één het ander versterkt.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Re: Mijn klachten
25 August 2006 13:17
Hallo Sandra,

Nog even een aanvulling op Rob: ik heb hier zelf ook heel veel last van gehad, en na HyperVen zijn ook deze klachten met meer dan 50% verminderd!

Hoe komt dat? Door het chronisch HyperVentileren ontstaat een minder zuur milieu in de hersenen en raakt ook de hormoonhuishouding ontregeld. De hormoonhuishouding wordt gecoördineerd door de hypofyse en hypothalamus, 2 organen in de hersenen. Een ontregelde hormoonhuishouding kan zich bijvoorbeeld uiten middels klachten van het premenstrueel syndroom (PMS) of hypoglycemie. Ook de aanmaak van de bijnierhormonen, zoals de stresshormonen of cortisol kunnen ontregeld raken. Dit zie je ook vaak bij een burn-out.

De hormonen regelen heel veel processen in het lichaam. Welke klacht er ontstaat is afhankelijk van je totale gezondheid/ erfelijke aanleg. Eén oorzaken/'>oorzaak: een minder zuur milieu in de hersenen, kan bij verschillende mensen totaal andere hormonale gevolgen hebben.


Hester
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Mijn klachten
25 August 2006 21:47
Hoi Rob en Hester,

Nou, dat is dan duidelijk [:]smiling smiley[/:]
Het is inderdaad zo dat de pms klachten erger zijn geworden nadat ik ben gaan hyperen.
Maar dat kan ook toeval zijn natuurlijk... maar goed naar aanleiding van jullie reactie ben ik wel wat rustiger geworden.
Ik wil aan de huisarts nog even vragen of ik eventueel over kan stappen naar een andere pil, ik gebruik de Stedidril 30, vergelijkbaar met de Microgynon 30 en heel veel vrouwen schijnen daar ook heftig op te reageren met hun hormoonhuishouding.

Een vriendin van mij ( heb ik leren kennen in een Forum over PMS ) heeft ook last van hyperventilatie en dan die pms klachten erbij, dus het is zeker niet raar.

Nou goed, ik ga nog even heeeeeeeel hard nadenken en nalezen over HyperVen, ik durf er nog niet aan, stel je voor dat het niet helpt en dat ik dan toch geen hypeventilatie blijk te hebben...pfff...die onzekerheid ook.

Heel erg bedankt voor jullie snelle reactie, erg lief!

Groetjes San

Meer weten over het HyperVen programma?