[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Waarom zo benauwd ??????

Gepost door Jordi 
Waarom zo benauwd ??????
30 August 2006 23:39
Beste allen,

Ik snap iets niet en word er echt helemaal gek van. Ik heb geen enkele klacht meer die ik kon hebben tijdens en voor de HyperVen therapie. Ik heb het hele rijtje gehad, duizeligheid, misselijkheid, klamme handen, zwakke benen etc.

Alles gaat echt goed, behalve 1 ding, ik ben zovaak benauwd en zit vrijwel continue naar lucht te happen alsof ik door een tuinslang aan het ademen ben, ook erg diep inademen overigens. Ik vind het een vervelend idee dat ik al de opgebouwde buffers aan het verknallen ben. Dat maakt me best wel verdrietig aangezien het een tijdje echt zo goed ging en ook wel gaat.

Ik heb 3 dagen geleden weer eens HyperVen opgepakt tm vandaag en mn score zit zo 15 sec boven mn laatst gemeten score 2 maanden geleden. Wat doe ik nou verkeerd ?????????

Mijn eerdere vraag was en is nog steeds, moet ik leren buikademhalen aangezien het nog steeds niet lekker verloopt ?

Ik hoop dat iemand van HyperVen hierop wil antwoorden.

Bedankt alvast,

Jordi
Re: Waarom zo benauwd ??????
31 August 2006 11:13
Hallo Jordi,

De klachten die je nu ervaart zijn hyperventilatieklachten. Het benauwde gevoel en het hoge ademhalen zijn een gevolg en geen oorzaken/'>oorzaak! De vraag is bij jou als je klachten terugkomen of er toch nog sprake is van onderliggende stress. Soms is, juist om die stresslading kwijt te raken, een periode anti-depressiva noodzakelijk. Je zou dit kunnen bespreken met je huisarts.

Daarnaast zie je dat je waarden omhoog zijn gegaan nadat je gestopt bent met de therapie, dit toont aan dat het genezingsproces even goed door gaat, ook als je gestopt bent. Dus ga je nog steeds vooruit, ook al gaat dat met ups en downs! De buffers worden niet zomaar weer opgebruikt. Het ademcentrum zal altijd proberen om de ingestelde waarde vast te houden en het duurt lange tijd van HyperVentileren om buffer weer af te bouwen.

Hester
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.



Bericht bewerkt (02-09-2006 08:40)

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Waarom zo benauwd ??????
31 August 2006 11:31
Hoi Jordi,

Toen ik met HyperVentileren begon (9 jaar geleden) was ik ook vaak benauwd. Later werden de klachten anders: duizeligheid, misselijk, noem maar op. De laatste tijd merk ik dat ik ook weer vaker benauwd ben. Op zich gaat het steeds beter met me, maar het lijkt wel of ik m'n oude klachten, die ik had toen ik in mindere mate last had van hyperventilatie, weer terug krijg.

Het benauwde gevoel is inderdaad erger als ik gespannen ben of een drukke dag heb gehad en het helpt dan om wat ontspanningsoefeningen te doen. Hoe je dat doet is voor iedere persoon anders. Ik gebruik toevallig wel buikademhalingsoefeningen die ik gewoon bij de fysiotherapeut heb geleerd, maar ik kan niet inschatten of zoiets ook bij jou werkt om de stress/spanning kwijt te raken. Dat moet je gaan uitproberen.

Succes, Martine

Meer weten over het HyperVen programma?