[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Meer last tijdens PMS

Gepost door Lynn 
Meer last tijdens PMS
12 November 2006 21:47
Hoi,

dit is echt een typische vraag voor de vrouwen...

Ik merk dat ik de week voordat ik ongesteld moet worden meer last heb van klachten dan anders. Ook heb ik dan last van zware hoofdpijn (tijdens de ongesteldheid) of te wel een migraine aanval wat een paar dagen kan duren. Ik had voordat ik mijn 1e hyperventilatie-aanval kreeg nooit ergens last van... Mijn eetlust is ook een stuk minder dan...

Hoe zit dat bij jullie?

Ik vind het echt vervelend want ik krijg dan echt het idee van...waarom heb ik hier nou weer last van, het ging zo goed...

Groetjes Lynn
Re: Meer last tijdens PMS
13 November 2006 09:40
Ik heb ook veel meer last van allerlei klachten vanaf een week voor de menstruatie en zelfs rond mijn eisprong, erg vervelend. Ik merk ook aan de trialtijden tijdens de HyperVentherapie dat die drastisch kelderen in deze week.Ik zit zomaar 10 tot 15 seconden gemiddeld lager. Bovendien kost het HyperVennen me erg veel moeite.
Vanaf de 3e dag van de menstruatie tot de eisprong voel ik me sinds ik HyperVen super. Helemaal geen last meer van zuchten of geeuwen, fit etc., ik hoop dat ik door het HyperVennen ook tijdens alle hormoonschommelingen mijn lichaam onder controle kan krijgen.
Sterkte, Jacqueline
Re: Meer last tijdens PMS
14 November 2006 14:04
Hoi Jacqueline,

Bedankt voor je reactie, ik ben zeer blij dat dit er dus bij hoort. Ik vroeg me af of het dus bij andere vrouwen ook zo is en dat weet ik nu dat het zo is.

Je wordt er zo depri van als het eerst goed ging en daarna weer slechter. Dan heb je echt iets van waarom gaat het nou weer slechter met me? Ik heb echt 2 weken lang nergens last van gehad en had echt iets van jéé het gaat de goede kant met me op.
Ik had niet van hé ik kan de hele wereld aan maar meer een goed gevoel van dat de therapie aanslaat...

Hopelijk komen er nog meer reacties...

Groetjes Lynn
Re: Meer last tijdens PMS
14 November 2006 21:11
Hallo Lynn,

Op forum 3 staat de volgende link over hyperventilatie en hormoonhuishouding:

Heeft chronische hyperventilatie ook invloed op de hormoonhuishouding en bijv. PMS?


In een zo ingewikkeld organisme als het menselijk lichaam beinvloedt alles elkaar feitelijk. In de PMS situatie kan je zeker meer last hebben van de chronische hyperventilatie klachten en door chronische hyperventilatie kan je zeker meer last hebben van verschijnselen van PMS. Dat wil niet zeggen dat er een oorzakelijk verband is tussen die twee, maar eerder een wisselwerking waarmee het één het ander versterkt.

Door het chronisch HyperVentileren ontstaat een minder zuur milieu in de hersenen en raakt ook de hormoonhuishouding ontregeld. De hormoonhuishouding wordt gecoördineerd door de hypofyse en hypothalamus, twee organen in de hersenen. Een ontregelde hormoonhuishouding kan zich bijvoorbeeld uiten middels klachten van het premenstrueel syndroom (PMS) of hypoglycemie. Ook de aanmaak van de bijnierhormonen, zoals de stresshormonen of cortisol kunnen ontregeld raken. Dit zie je ook vaak bij een burn-out.

De hormonen regelen veel processen in het lichaam. Welke klacht er ontstaat, is afhankelijk van de totale gezondheid en erfelijke aanleg van de patiënt. Eén oorzaken/'>oorzaak, zoals bijvoorbeeld een minder zuur milieu in de hersenen, kan bij verschillende mensen totaal andere hormonale gevolgen hebben. En dat maakt het leggen van de relatie tussen de ervaren klachten en de oorzaken/'>oorzaak van die klachten erg lastig voor zowel arts als patiënt.



groet,

Hester
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Meer last tijdens PMS
14 November 2006 21:22
Hoi Lynn,
Ik ervaar precies hetzelfde als jij, ook ik dacht heel snel na aanvang van de therapie, jeetje dat slaat goed aan, tot ik een week voor mijn menstruatie kwam en toen was ik weer bijna terug bij af. Dit herhaalt zich nu elke maand, toch zit er wel verbetering in mijn algehele conditie, maar door de hormoonwisselingen heb ik wel steeds het idee dat ik weer helemaal overnieuw moet beginnen. Over een paar dagen gaat het vast weer beter.
Groetjes en succes, Jacqueline
Re: Meer last tijdens PMS
19 November 2006 14:20
Ik merk het ook. Ik heb geen baarmoeder meer, maar merk altijd nog wel wanneer ik
'ongesteld' ben (nu ook weer). Ik ben sinds een week bezig met HyperVen en gisteren en vandaag zijn mijn scores behoorlijk gekelderd en voel ik me tijdens het HyperVennen ook wat angstig en emotioneel. Nu merk ik eigenlijk pas hoeveel invloed je stofwisseling, maar ook de omstandigheden van het moment (stress, kort slapen e.d.) hebben op je ademhaling. Confronterend hoor, maar ook leerzaam.

Groetjes,
Marja

Meer weten over het HyperVen programma?