[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

depressie

Gepost door Vanessa 
depressie
31 January 2007 18:32
hallo,

wie heeft er net als mij ook last van depressie.
weet soms niet meer wathet met zich zelf aan moet en twijfelt
of het ook nog goed zou komen.
omdat ademhalingstherapie niet helpt en dus nu zelf met HyperVen ben
begonnen hoop ik datmijn leven toch nog positief zal veranderen.
Re: depressie
31 January 2007 22:26
Hoi Vanessa,

De laatste jaren ben ik niet meer depressief (nou ja, af en toe een klein dipje zoals iedereen [:]winking smiley[/:]), maar zo tussen mijn 20e en 30e (ben nu 45) ben ik lange tijd zwaar depressief geweest, echt zo erg dat ik er wel uit wilde stappen hoor.

Wat mij uiteindelijk heeft geholpen weet ik eigenlijk niet eens zo goed. Ik heb verschillende psychologen bezocht en therapieën gevolgd, maar heb vooral het gevoel dat het 'jezelf leren kennen en accepteren' de belangrijkste sleutel is om weer wat vrolijker in het leven te kunnen staan. En dat kost tijd... véél tijd in mijn geval.

Nu ben ik tevreden met mijn leven en weet veel beter hoe ik in elkaar zit dan 20 jaar geleden. En sinds ik 2,5 maand geleden met HyperVen ben begonnen gaat het alleen maar steeds beter!
Goed dat je ook begonnen bent [:](Y)[/:]! Succes ermee!

Groeten, Marja
Re: depressie
01 February 2007 23:53
Hallo Vanessa,

Door de jarenlange (?) stress hebben allerlei mechanismen in het lichaam zich ontregeld. Zo heeft chronische hyperventilatie/stress ook invloed op de serotoninehuishouding waardoor je last kunt krijgen van depressieve klachten of ernstige angst- en paniekklachten. Na langdurige stress kan je hier een tekort aan hebben. Soms is een periode medicatie (anti-depressiva) noodzakelijk, naast HyperVen, om die cirkel te doorbreken. Maar dit is iets wat je in overleg moet doen met je behandelend arts.

groet,
Hester

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?