[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

depersonalisatie?

Gepost door Sjoukje 
depersonalisatie?
08 September 2007 10:06
herkent iemand dit?
Het is alsof je gevoel uit je lichaam wegtrekt met name je handen en armen en soms je hele lichaam,je hebt het idee alsof je uit je lichaam treedt,ernaast staat..
Het is echt een heel naar en eng gevoel maar het schijnt wel bij verkeerd ademhalen te horen.
Ik heb er nu al 2 maanden last van en ben wel bezig met ademhalingsoefeningen wat echt wel helpt herkennen jullie dit?
Soms lijkt het een beetje alsof ik de enigste ben namelijk want er zijn weinig mensen die het herkennen het is uit te leggen als:wanneer je echt heel erg moe bent over vermoeit voel je ook heel erg wazig of naar ik weet anders gewoon niet hoe ik het moet uitleggen :-S
Re: depersonalisatie?
08 September 2007 11:16
hey sjoukje,

Ik weet wel een beetje wat je bedoelt hoor, ik heb het zelf niet zo vaak, maar meestal bij een (dreigende) aanval.
Alsof je naast je lichaam staat en gek wordt.
Heb je er wel eens op gelet of je dit hebt als je inderdaad heel moe bent? Ik begin zelf namelijk steeds meer te vermoeden dat chronische hyperventilatie heel duidelijk te maken heeft met oververmoeidheid.
Bij mij begonnen de klachten echt chronisch en continue te worden toen ik over het randje ging qua te veel hooi op mijn vork voor een langere periode en te druk in mijn hoofd. iIk denk dat je lichaam dan niet meer kan en je geest meegaat. Na de aanvallen en de hartoverslagen begonnen de echte ademhalingsproblemen en die duren nu al een jaar, elke dag, zonder onderbreking. En maar proberen te zuchten en te gapen en benauwd en bang worden, pfffffffffffff. Als ik consequent te laat naar bed ga, en ik hele dagen moet werken met veel drukte, zit ik 's avonds wel eens thuis en denk ik, hoe moet dit nou verder, om bij te komen en echt rust te nemen moet ik wel een half jaar vrij nemen en dat gaat echt niet.
Een maandje thuis blijven is niet genoeg, dit heeft jaren geduurd dat het zo erg werd en zal ook heel lang duren voor het weer over is........
Maar belangrijkste is denk ik om veel te rusten, niet oververmoeid te raken, en niet teveel stress te krijgen, makkelijk gezegd he?

Hoop dat het gauw minder wordt voor je , groetjes judith
Re: depersonalisatie?
08 September 2007 13:12
hey judith

ik zit nu alweer 6 maanden thuis en dit gevoel is sinds 9 weken heel sterk aanwezig helaas zal het inderdaad heel lang duren voordat ik weer beter ben en me lichaam weer mee zal gaan met mijn geest.Ik werk momenteel niet heb een zoontje gekregen in maart en ben momenteel lekker thuis,maar ik mis wel heel veel om me heen omdat ik gewoon weinig meer durf door die rotgevoelens heel eng allemaal,hopend op een dag dat het ineens helemaal weg zal zijn ik slik daarnaast ook nog medicijnen die voor geen meter aanslaan ookal weer een half jaar en nu moet er opnieuw naar mijn medicatie gekeken worden waarschijnlijk is mijn lichaam imuun geworden tegen de medicatie door de hormonen die nog steeds in mijn lichaam rondgaan van de bevalling en de kleine uiteraard maar dankzij die depersonalisatie durf ik nauwelijks meer wat te ondernemen behalve even boodschappen doen en dat is het dus ik heb me erbij neergelegd dat het waarschijnlijk nog wel een jaar zal duren maar ja ik heb het ervoor over om ervanaf te komen ik wil weer leven!!!!

Meer weten over het HyperVen programma?