[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Niet vol te houden noch leeg te laten lopen

Gepost door Henny 
Hallo beste mensen, ik ben 60 jaar, en als ik al mijn vergaarde kennis betreffende klachten die ik heb, bij elkaar leg, kom ik tot de conclusie dat ik hyperventileer. Ook op aangeven van de fysiotherapeut, maar dan moet ik bekennen dat ik dit al bijna mijn hele leven heb, al deze symptomen, en dat is 95% van alle bekende. Hier was altijd moeilijk om mee te leven en om te gaan, je leert dan wel om te compenseren, maar de laatste 9 maanden was er niets meer om te compenseren. Ik kreeg na een stevig drinkgelag een aanval van bepaalde energieën die mijn lichaam en geest gingen beheersen op zo'n negatieve manier, waardoor ik van de regen in de drup raakte. Ik ben hier niet meer uitgekomen, wat ik bij niemand zie of nergens lees, dat dit 24 uur doorgaat, ik lees alleen maar over aanvallen van bepaalde duur en dan legt het zich weer, af en toe heb ik wel eens een uurtje dat het wat beter gaat. Soms zie ik het dan helemaal niet meer zitten, niet dat ik mezelf iets zou aandoen, maar het is niet vol te houden, en je kunt het ook niet laten leeglopen. Sedert 2 maanden heb ik besloten dit grondig te gaan aanpakken, op een breed scala. Ik heb een gesprek met de huisarts gehad die meteen een AD medicijnen wou voorschrijven, dat wilde ik niet, hij gaf me een recept voor oxazepam, welke ik een keer heb uitgeprobeerd, wat aan de ene kant onderdrukte en aan de andere kant verergerde, dud dat hoeft ook niet meer. Toen stelde hij me voor om een gesprek met een psycholoog te hebben. Ik heb inmiddels 2 intake en 1 advies gesprek gehad, morgen een gesprek met de psychiater, dat schiet allemaal niet op. Ik heb soms zoveel twijfels, is het dit niet of dat niet, het voelt allemaal zo raar, en dan die voortdurende onrust, de chemische processen in je lijf, soms staat het huilen nader dan het lachen. Ik ben eergisteren met de HyperVen begonnen, na 2 trials moest ik stoppen, ik kreeg zo'n ernstige aanval, alsof mijn hele lijf uit een sidderende vuurbal bestond, met de haard in het middenrif. ik wacht dat ik weer eens in een ietwat rustiger vaarwater kom en ga dan opnieuw proberen. Is dat trouwens een van jullie ook overkomen? Wat deed je toen? Ik ben de vorige week ook begonnen met een cursus mindfulness, een soort meditatie, ook dat valt me moeilijk op momenten als HP hoog tij viert. Ik ben ook een boek aan het lezen "HP ontmaskerd", ik heb er tot nu toe een goede indruk van. Wat ik overigens ook nergens tegenkom, er is iets gaande in mijn lichaam, een soort trillingen, vooral in het middenrif en de borst, moeilijk om uit te leggen, het voelt zoals ik me voorstel wat een poes voelt als die ligt te spinnen, alleen zonder geluid natuurlijk, of als een verkoudheid die langzaam los begint te komen, klinkt misschien idioot, maar zoals ik al zei, heel moeilijk uit te leggen. Ik heb me van kop tot teen laten onderzoeken en alles, werkelijk alles is in orde. Ik zou het heel fijn vinden om jullie reactie hierop te kunnen lezen. Groetjes henny
Hai Henny,

Wat een herkenbaar verhaal. Ook ik heb jaren achter elkaar en 24 uur per dag last gehad. Ik voelde me net zo'n opgeladen batterij die zich niet wil ontladen. Dus je staat contstant onder hoogspanning. Ik werd er gek van.

Afijn om een heel lang verhaal kort te maken.
Mindfullnes is absoluut een aanrader om je geest rustig te krijgen en om alles beter te accepteren, maar het haalt niet de chronische hyperventilatie (chronische hyperventilatie) uit je lijf.

Ik heb het wel gedaan met de combinatie anti-depressiva (AD medicijnen) en HyperVen.
Ook bij mij viel de AD medicijnen tegen. Ik had veel last van bijwerkingen, maar na een week of 3 - 4 ging dat weg. HyperVen heb ik ruim 6 maanden gedaan 2x per dag. En dat was in combinatie met de AD medicijnen echt een oplossing.

Als je precies wilt weten wat hyperventilatie met je lichaam doet moet je eens op de site kijken die bij dit forum hoort: www.hyperventilatie.info, daar vindt je heel veel informatie die je nodig hebt om te begrijpen wat er met je lichaam gebeurt en is gebeurt.

Ik hoop dat voor jou ook een zonnetje gaat schijnen, want het is echt levensverziekend die chronische hyperventilatie.

Liefs van Ellen
Ha Henny, ook ik kamp al 13 jaar met problemen. In het begin waren er wel paniek aanvallen, maar dat was een paar maanden. En al die lange jaren erna.....24 uur lang naar, urenlang te lange hartslag, beroerd, moe en vul maar in, die lange lijst......Jarenlang gezocht en niets gevonden. En het allerergste is die altijd aanwezige spanning in mijn lijf. Geen seconde is het weg, de rust is weg......
Ben nu drie weken aan het HyperVennen en voel me nu al rustiger. Ga het maar proberen, het is de moeite waard. De succesverhalen beloven ons zoveel moois. Ik ga ervoor!!!
Succes, groetjes Sandra.
hoi!

Ik ben nu vanaf 13 okt aan het HyperVennen, en ik ben beduidend vooruitgegaan! Ik denk dat ik nu wel voor 70% hersteld ben, dat durf ik wel te zeggen. Heus nog wel terugvallen, maar die zijn beduidend minder heftig en duren ook minder lang. Ik ben er echt nog niet hoor, heb nog heel wat drempels te nemen, maar ik ben wel op degoede weg terug nu, en ik weet zeker dat het ,in mijn geval, door het st janskruid en het HyperVennen komt.

Toen ik net begon, zag ik het helemaal niet zitten, voelde me zo verdrietig en ellendig, maar houd het vol, de eerste maand ws het zwaarst voor mijn gevoel, dan is het wel zaak om door te zetten,e nu, ben ik zoooo blijdat ik dat gedaan heb!

Zet hem op!!

Meer weten over het HyperVen programma?