[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wat is stressontlading?

Gepost door Rainbow 
Wat is stressontlading?
28 March 2008 14:53
Hallo allemaal,

Zo, net weer even een oefeningetje gedaan. Dat ging heel goed. Ik was vandaag wederom weer [:]confused smiley?[/:] en gelukkig zakt dat wat weg als ik HyperVen. Mijn scores gaan langzaam ook weer wat omhoog.

Ik zei al eerder dat ik al sinds 16 maart con-ti-nu duizelig ben. Het is echt veel en veel heviger dan normaal. Ik was nog niet klachtenvrij, maar het ging beter. Ik had in een week bijvoorbeeld soms wel 4 goede dagen, waarna ik weer wat afgleed. Maar 4 van de 7 vind ik al heel wat! Nu lijkt het alsof ik weer terug bij af ben. Ik ben echt 15 uur per dag duizelig ofzo. Ik merk dat ik wat last krijg van negatieve gedachten en van de angst dat ik niet beter word. Terwijl het eerst zo goed ging! Suzanne zei het in een andere post al, HyperVennen is soms een speelfilm die je terugspoelt naar een moment wat je al gehad hebt. Ik ben nu even teruggespoeld naar momenten waarop ik bang was dat ik eeuwig chronische hyperventilatie zou houden. Ik denk dat ik bezig met het opruimen van stress, maar dat weet ik niet zeker.

Weet iemand (forumlid/Rob/Hester) hoe je een stressontlading herkent? Ik bedoel, het kán dat ik stress aan het kwijtraken ben, maar ook dat ik juist extra stress heb opgedaan ergens en dat de klachten daardoor (tijdelijk) erger worden. Horen daar bepaalde symptomen bij, bij ONTLAD medicijnenEN? Is het normaal dat je dan een terugval krijgt en opeens weer dagelijks klachten hebt? Ik heb net een dikke week vakantie gehad notabene, waarin ik maar bar weinig heb ondernomen. En volgt na zo'n ontlading ook weer een vooruitgang?

Ik hoor überhaupt graag reacties van anderen op die stressontlading en vooral: hoe gaan jullie daarmee om? Ging het daarna weer beter met je?

Bedankt voor reacties!

Groetjes Rainbow
Re: Wat is stressontlading?
28 March 2008 15:24
Hai Rainbow, ik kan stressontlading en hyperventilatie ook slecht uit elkaar houden.
Bij mij was het na een redelijke tijd (beter dan vroeger) weer helemaal foute boel. Net zo heftig als voor het HyperVennen.
Op aanraden van Rob stop ik nu af en toe. Dan kan je lichaam de genezing niet bij benen simpel gezegd.
Ik heb nu 14 dagen niet geHyperVent en hoop morgen weer te gaan beginnen.

Toen ik stopte, voelde ik me na 2 dagen al opknappen en heb me 14 dagen heel redelijk gevoeld.

Misschien is dit een tip voor jouw???/

Groetjes Sandra.
Re: Wat is stressontlading?
28 March 2008 15:47
Ben ook benieuwd naar een uitleg, want ik snap er af en toe ook niks meer van.
Heb nog wel ff op het forum terug gezocht want het stond me bij dat er al eens iets
over gezegd is.

Ik geef even de url:


[www].hyperventilatie.info/phorum/read.php?f=17&i=1601&t=1601

1 zin valt me in het bijzonder op in het antwoord van Rob:
"De aanval kan heel goed getriggerd zijn door stressontlading....."


dus door een stressontlading krijg je weer een aanval?

Echt helpen kan ik je dus ook niet Rainbow, maar we moeten misschien ook meer denken,
laat het maar komen en ondertussen denken aan de "goede momenten"
Niet dat dat makkelijk is hoor,maar ja weinig andere keus.
Snap alleen niet dat jij je na een sessie beter voelt, want dan hap je toch nog meer zuurstof naar binnen. Ik doe juist het omgekeerde, of lang in mijn handen (kommetje)
ademen of proberen zolang mogelijk niet te ademen om weer onder die 50 te komen.
Hou ik ook net 7 tellen vol, kan je nagaan.
Misschien helemaal fout maar heb het gevoel dat dat dan nog het meeste helpt.

Misschien is de tip van Sandra goed idee, want je zit natuurlijk ook nog met je hormonen..
Hoop dat het weer snel wat beter gaat, zodat je weer helder kan genieten.

Groetjes Vlinder
Re: Wat is stressontlading?
28 March 2008 22:38
Hoi rainbow,


Ik voel me ook na een sessie altijd beter, als ik duizelig ben, wil dat bij mij ook helpen.

Ik weet niet precies wat stressontladingen zijn, maar ik bedenk me maar ,dat wat ik in jaren heb opgebouwd, ik in het afgelopen half jaar geforceerd eruit heb geperst door oa het HyperVennen. Dus lijkt het me ook logisch dat het dan soms heftig eruit komt.

Zo kan ik ineens, na een aantal goede weken, uitbarsten in huilen, en dat lucht me dan ook enorm op! Die huilbuien had ik in het begin heel veel, en wordt nu telkens minder.

Probeer positief te blijven!! Houd je vast aan de goede momenten, want echt , we komen er vanaf hoor!! ben ik van overtuigd!!!!
Re: Wat is stressontlading?
29 March 2008 10:21
Hi Rainbow,

Wat rot voor je zeg! Niet dat je er wat aan hebt, maar het is heel herkenbaar hoor. Als het slecht gaat, kom je al snel in een negatieve spiraal terecht. Wat mij helpt is inderdaad denken aan de goeie momenten, maar ook aan alle positieve dingen die je wel hebt. De dip gaat vanzelf weer over hoor meis en als het te lang duurt is het misschien inderdaad goed even te stoppen met HyperVennen (misschien is het inderdaad stressontlading).

Hou je taai, het komt goed!

Carola
Re: Wat is stressontlading?
02 April 2008 22:11
Hoi Rainbow,

ik heb me dat ook vaak afgevraagd! Soms had ik het idee dat de klachten erger werden dan voordat ik met HyperVen begon. Ik kwam ook tot de conclusie dat af en toe een paar dagen stoppen met HyperVen dan helpt. Vooral het duizelige en de vermoeidheid gaan vaak snel weg als je een paar dagen stopt.

Ik oefen normaal 2 x per dag, en ik merk dat de oefeningen savonds meer effect hebben dan sochtends. Ik denk omdat ik overdag toch heel snel de stress weer opbouw, en savonds meer "tijd" heb om stress te verwerken. Dus als ik het zwaar heb dan sla ik de oefeningen sochtends meestal over.

Je moet zelf een balans vinden in je oefeningen en hoe je je voelt. Het verschil tussen een stress ontlading en hyperventilatie lijkt me meer een kwestie van oorzaken/'>oorzaak - gevolg.

PS : na een week vakantie voel ik me meestal ook slecht!
Re: Wat is stressontlading?
03 April 2008 13:12
Hoi Joram,

Het klopt zeker wat je zegt, dat hyperventilatie en stressontlading oorzaken/'>oorzaak-gevolg zijn. DOORDAT ik stress ontlaadt, raak ik in paniek en daardoor ga ik weer sneller en dieper ademhalen. Nu ik 2x5 oefen, voel ik dat die vreselijke duizeligheid weg is. Ik was dinsdag niet helemaal helder, maar het ging al beter. Gisteren had ik vreemd genoeg toch even een slechte dag, maar vandaag gaat het perfect. Ik denk zeker dat ik aan het ontladen was en dat mijn lichaam dat niet kon bijbenen. Nu krijgt het wat meer rust en zijn de klachten al minder. Ik ga voorlopig door met 2x5 en als dat goed gaat, ga ik naar 1x5 en 1x10 en misschien daarna naar 2x10. Dat moet ik per keer beoordelen. Ik dacht altijd: 'Je MOET 2x10 oefenen, en dan heb ik maar klachten!', maar het is veel belangrijker om naar je eigen lichaam te luisteren! Dat heb ik de afgelopen twee weken wel geleerd!

Gaat het goed met jou en het oefenen?

Groetjes Rainbow
Re: Wat is stressontlading?
03 April 2008 16:20
hallo, ik ben ondertussen een 10dagen bezig denk ik zo, maar sinds paar dagen begin ik me slechter te voelen. waar ik eind verleden week paar dagen bijna me normaal voelde (zonder paniek gevoelens en dergelijke)voel ik me sinds maandag belabberd. Komt dit door HyperVen dan? even doorbijten of 2X5 proberen volgens julie?
Re: Wat is stressontlading?
03 April 2008 16:41
hallo nasi,

Je kunt een dag even wat minder doen, bijv eendag 1 x HyperVennen, of 2x5. En dan na een paar daagjes weer 2x10 bijv?
Re: Wat is stressontlading?
03 April 2008 16:53
ok zal ik eens proberen .

Ik heb ook ergens gelezen dat je niet te vlug mag verbeteren in je score (als het gaat het natuurlijk) ik ben op 10 dagen tijd van ergens in de 60 naar in de 90 gegaan.



Bericht bewerkt (03-04-2008 16:54)

Meer weten over het HyperVen programma?