[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hoe is bij julie Chv ontstaan?

Gepost door Nasi 
Hoe is bij julie Chv ontstaan?
01 April 2008 16:20
hallo iedereen,
Ik ben nieuw hier op het forum (van Belgie).Ben M , 32jaar.
Enkele weken geleden deze site ontdekt, ondertussen evaluatie van HyperVen gestart .
na 10 dagen ben ik van 65 naar 95 nu aan het gaan. Heb ondertussen ook de registratie van het programma aangevraagd zodat ik niet met mn chronometer verder moet.
Veel Succes alvast voor iedereen met beterschap!

In ieder geval, wat ik eigelijk wou vragen is, weten julie waarom chronische hyperventilatie is ontstaan bij jezelf?
Volgens mij heb ik chronische hyperventilatie aanval voor de eerste maal gekregen toen ik ook een pijn stoornis van mn galblaas kreeg. huisdokter en ziekehuis bevestigen uiteraard dat ik 100% gezond ben (zoals bijna iedereen hier)

In ieder geval, ik heb wel degelijk last van mn gal. Heb daarom ook ondertussen een MRI scan laten ondergaan , maandag weet ik meer.

Effe snel mijn verhaal doen

Eind januarie, na 2 pizzas en een desertje heb ik mn eerst hyperventilatie aanval gekregen.
Ambulance erbij gehaald (ik dacht dat ik doodging, weet ik veel) 4 dagen in het hospitaal gebleven . Dokters bevestigen dat alles normaal met mij was.
Ik kon amper op mn benen staan, keimoe,huilbuien, gevoel van te gaan ontploffen .. anyway, jullie begrijpen wel hoe en wat smiling smiley . Als je dan geen oplossing krijgt van medici , dan verlies je al je motivatie.

Thuis gekomen, dokter en internist bezocht.Internist heeft paar maagzweren ontdekt.
Mijn huisdokter heeft me naar een psychiater/neuroloog verwezen vermits hij vertelde dat ik tip top in orde zou zijn.

In ieder geval, dagen /weken verstrijken, ik genees heel moeilijk van mn maagzweer, kan amper eten (ondertussen 12kilo verloren) .
Ik was ook enorm moe, letterlijk me slepen naar de badkamer, of enkele stappen nemen naar de keuken en dergelijke was alsof ik een maraton liep.

Ik moet zeggen dat ik met verloop van tijd wel altijd beter en beter voel.(tergend traag , met up en downs )
Sinds een 3tal weken slik ik een heel lichte anti depresiva 1maal savonds . Ik moet zeggen dat ik me de laatste week heel goed voel, vooral de paniek en angstgevoelens die sterk verminderd zijn.
Ik denk dat dit komt door de AD medicijnen die begint te werken enerzijds en HyperVen mischien anderzijds. '(doe het nu 10dagen ongeveer 2x per dag)
Enkel gisterenavond voelde ik een hyperventilatie aanval komen, heb t echt met moeite onderdrukt door afleiding te zoeken(me even gaan scheren) en mn ademhaling te laten kalmeren al forcerend. Nu vandaag heeft dat nog effect op mij, zal tegen morgen wel beter zijn als ik terugkijk op mn chronische hyperventilatie ervaring.
(ik werk niet meer sinds ik mn 1ste aanval heb gehad, dus nu al 2volle maanden)

Volgens de psychiater zijn de meeste chronische hyperventilatie gevallen psychisch maar na 2 sessies bevestigde hij me dat waarschijnlijk mijn chronische hyperventilatie door een fyschische reden kon komen.


In ieder geval , mn internist heeft mogelijk galstenen gezien via een rontgenscan, waarvoor ik verleden week ook een mri scan heb ondergaan om dat met zekerheid te bevestigen.

Iemand ook min of meer zelfde ervaringen? chronische hyperventilatie na fyschische klachten?

(excuses voor mischien onordelijke post, maar heb de motivatie niet om het perfect neer te typen smiling smiley )

Hallo Nasi!

Ik heb het niet laten uitzoeken waardoor bij mij chronische hyperventilatie is ontstaan, ik vermoed zelf door verschillende omstandigheden. Teveel hooi op mijn vork, sterfgevallen, stresssituaties ( verbouwing, vroeggeboorte) maar ook misschien wel 2 absurd veel pijn situaties ( lekker woord) zoasl 2 abcessen in mijn keel. Dat is echt een afschuwelijke ervaring geweest!

In zekere zin zit chronische hyperventilatie ook tussen de oren, want je DENKT een aanval te krijgen, en krijgt hem dan prompt ook. Maar de lichamelijke klachten zijn gewoon afschuwelijk ook, dus het is zeker niet alleen psychisch, combi misschien??

Ik heb ook lang volledig in de zw gezeten, van september 2007 t/m half januari volledig, en nu op halve basis aan het werk.

Fijn dat je al zoveel baat heb t al bij het HyperVennen, ga lekekr door zo!!!
Dank u.
Ik dacht ook op 50% binnenkort te herbeginnen met werken. (nooit gedacht dat ik mijn werk zou missen [:]grinning smiley[/:] )
Ik hoop dat het zal meevallen, oh well, we zullen wel zien zeker , het is het einde van de wereld niet .
Hai Nasi,

Bij mij is de chronische hyperventilatie begonnen, door geen grenzen aangeven, teveel stress, geboorte dochter, overlijden schoonvader etc. etc.

Ik denk dat chronische hyperventilatie puur een lichamelijk oorzaken/'>oorzaak heeft, maar wordt getrikkert door wat je denkt. Hoe angstiger je wordt hoe erger het wordt etc.

Zo'n lekkere fysieuze cirkel. Weet je wel. [:]grinning smiley[/:]

Ik ben er met HyperVen helemaal vanaf gekomen.

Mijn mannetje is nu aan het HyperVennen en hangt zo rond de 38 sec. per keer. En ik ben hem aan het aanmoedigen. Ook hij heeft al jaren last van hyperventilatie.

Groetjes van Ellen
Hoi Ellen,

Leuk dat jij vanaf bent!! Hoe lang had jij chronische hyperventilatie en hoe lang heb jij de HYPERVEN gedaan? Volg jij nog steeds maatregelen in jij leven om verder het te voorkomen?


Ik had jaren last van hyperventilatie,maar dan af en toe.Maar laaste 2 jaar is het chronisch geworden na die geboorte van mijn zoon en overlijen van mijn schoonvader..Ik wil zo graag een twede kind maar ik durf echt niet.

Grtjes,
Pia

Meer weten over het HyperVen programma?