[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

leuke dingen doen en daarna slecht voellen

Gepost door Dragana 
Hoi
hoe komt het dat als ik iets leuks gedaan heb,bv. gewandeld,gelachen enz. dat ik me daarna ipv ontspannen ,gespannen voel.Wat doe ik verkeerd??[:]moody smiley[/:]
Ik kom uit Bosnie vandaar al die spellingfouten,sorryyyyyyyyyy.Ik moet meer oevenen



Bericht bewerkt (28-04-2008 19:34)
Hai Dragana,

Mooie naam heb je trouwens [:]smiling smiley[/:]

Wat jij beschrijft heb ik ook heel vaak gehad.
Dat als ik me ingespannen had en dat kon ook positieve inspanning zijn, zoals jij zegt wandelen of lachen, dat ik me daarna hartstikke gespannen voelde.

Ik denk dat dat komt omdat je lichaam dan de spanning juist los laat en dat daardoor de bekende klachten naar boven komen.

Hester is altijd heel goed in het omschrijven van wat er dan precies gebeurd, dus.........................Hester, wil jij dit misschien aan Dragana uitleggen. [:]winking smiley[/:]

Enne........Dragana...................zoveel schrijffouten maak je helemaal niet hoor en al zou dat wel zo zijn: Ik kan je prima volgen en daar gaat het om.!!!! [:](Y)[/:]

Groetjes van Ellen

Hoi Dragana,

Ik vind ook dat je prima Nederlands schrijft hoor! [:](Y)[/:]

Ik herken het ook. In mijn pauzes van het werk bijvoorbeeld, ga ik soms even winkelen. Opeens gaat mijn hart dan heel snel kloppen...Dan word ik blijkbaar opeens gespannen? Vreemd. Ik denk dat een vorm van ONTspanning voor spanning kan zorgen, omdat je dan stress ontlaadt en wij daarop kunnen reageren met sneller ademen. Net wat Ellen al zegt.

Maar misschien weet Hester het inderdaad?

Blijf vooral schrijven! We kunnen je goed volgen hoor!

Groetjes Rainbow
Hai,

Ik denk niet dat dat komt doordat ons lichaam gaat ontstressen tijdens een leuke activiteit.

Ik heb dit al 13 jaar en wat dat betreft is er nog niet zo heel veel veranderd tijdens het HyperVennen. Een heel enkele keer denk ik, he...ik zit lekker ontspannen op een verjaardag of ik loop lekker rustig door de winkels.

Ik denk dat ons gestel zo van slag is, dat juist de bijzondere dingen (of dat nou stress zaken of ontspanning is) en bezigheden door ons gestel gezien wordt als stress....waar ons lichaam dan ook weer op reageert.

Laat mij maar gewoon mijn eigen dingetjes doen, niet te veel bezoek enz. dan voel ik me het best.
Iedere week zie ik een uurtje mijn vriendin, die weet van de hoed en de rand, herkent zelfs veel klachten, dus ik zou me zeker rustig moeten voelen bij haar. Maar niets is minder waar,
ik kom er altijd weer rottig vandaan.

Ook komt het door het praten denk ik. Thuis in je doen, praat je geen uur achter elkaar. Praten gaat ook vaak verkeerd, dan gaan we weer verkeerd ademen denk ik.....

Maar ook in gelegenheden waar ik niet hoef te praten gaat het mis soms, op vergaderingen bv. En dan denk ik altijd, waarom reageert mijn lichaam hier zo bizar op, doe normaal!!

Misschien helemaal niet waar hoor, maar dat zijn mijn ideeen...

ZIjn er nog meer theorieen over?

Misschien komt HET antwoord van Hester of ROb.

Groetjes Sanda.
Hallo allemaal,

Ik denk dat er sprake kan zijn van drie dingen:

Of het is stressontlading doordat je je even ECHT hebt ontspannen, dit fenomeen zie je vaak ook terug bij een burn-out.

Of je hebt nog maar een hele kleine buffer waarmee je spanning kan opvangen. Dus je gaat iets leuks doen, maar het geeft toch nog te veel stress. Als onze buffers nog erg klein zijn reageren we met onze ademhaling op de minste vorm van stress of dingen waar we door angst mogelijk tegenop kunnen zien.

Of je hebt helemaal geen buffer en alleen de gedachte aan iets kan je ademcentrum al helemaal van slag maken. Dit is kenmerkend voor mensen met een angststoornis of een fobie.

Hester
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Hoi Hester

Vogens mij heb ik die derde optie.Het klopt en ik merk dat ik echt heel hoog zit met mijn ademhaling ,in de longen dus.Ik haal het wel weer terug naar het buik maar voor heel kort.Dus geen leuke dingen meer[:]smiling smiley)[/:].Jawel hoor ik geef niet zomaar op,gewoon blijven lachen.
IDEREEN BEDANKT VOOR REACTIES IK VOEL ME AL DAARDOOR VEEL BETER[:](Y)[/:]
hoi hester,

dat zou voor mij verklaren waarom ik nu zo'n enorme terugval heb na een heerlijk weekend weg. In dat weekend is er veel van me gevraagd, allemaal leuke dingen, maar geen seconde tijd om te rusten, veel praten en lachen, vel mensen, veel energie.

ik vermoed dat ik in een klap mijn buffers heb verbruikt, kan dat?? Ik ging echt hee lgeod, maar heb nu echt eenpaar flinke stappen terug moeten doen.

Meer weten over het HyperVen programma?