[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ook begonnen...en paar vragen

Gepost door Tannie 
hallo iedereen.

Heb de forums al vaak doorgespit en ben nu zelf ook twee weken bezig met HyperVennen..in de hoop -net zoals iedereen hier...- van mijn klachten af te komen.

Heel kort mijn verhaal:
Ik heb de meeste last van een lamlendig gevoel waarbij ik vaak te moe ben om maar iets te doen. 's Ochtends ben ik vele malen slechter dan 's avonds. Dan knap ik vaak wat op. Ik heb altijd een bonzend hart. Dwz dat ik mijn hartslag altijd voel. Hijgen en uitbrekend zweet om niks..en de laatste tijd ben ik me meer en meer van bewust dat ik ook vaak aan het zuchten en hijgen ben. hyperventilatie??
Daarnaaast heb ik inmiddels last van al mijn spieren en gewrichten en denk ik zelf aan fibromyalgie. Er schijnt ook een groot verband te zijn tussen chronische hyperventilatie en fibromyalgie. En tenslotte altijd last van mijn darmen..... Dit zijn mijn klachten in het kort....als ik het precies op zou schrijven kom ik helaas aan een ellenlange lijst. ik heb een baan en werk fulltime en snap soms niet hoe ik het volhoudt. Soms bijna niet dus, soms redelijk goed.

Allemaal begonnen na een virus/ drukke periode met nieuwe baan etc. Weet niet of er verband tussen die drie ontstaat.

Allerlei dingen geprobeerd al...nu dus HyperVennen.

Het gaat in ieder geval niet slechter.....meer kan ik niet verlangen van de tweede week. Het oefenen vind ik wel intensief en ook vraag je je vaak af of je het wel goed doet.. Mijn scores zijn nog niet echt gestegen, schommelt erg. Tussen de 45 en 70 dus niet heel erg laag. Mijn startscores waren nog ongeveer de beste, maar na een dip ga ik nu weer wat stijgen.

een paar vragen:
-herkennen jullie mijn klachten?
-zijn jullie scores 'sochtends ook veel slechter? Het wisselt sowieso maar 'sochtends is het meestal slecht.
-een technische vraag: Mijn stopwatch van het programma werkt soms niet goed. Telt dan veel te langzaam. Herkent iemand dit en weet hoe er mee om te gaan? Iemand van HyperVen? Is erg lastig

Iedereen heel veel sterkte met zijn klachten...
hart groet
Tanja

hoi tanja,

Heel herkenaar, zelfs de stopwatch in het programma![:]smiling smiley)[/:]

Mijn tip: klem je niet te veel vastaan de scores. Gewoon elke dag je oefeningen doen, en lekker bezig blijven, en dan zul je snel genoeg resultaat merken.

Ik heb geen fybromialgie, een vriendin van mij wel, en heeft inderdaad ook een zooi klachten die ook gerel;ateerd zijn aan de chronische hyperventilatie!

Ik heb ook veel last van mijn darmen gehad, het lijkt nu weer beter te gaan gelukkig. Veel miselijk, eten dat verkeerd viel, ellende.

Zuchten, hijgen, hartbonzen, ik ken het allemaal. daarbij ben ik veel en vaak moe ( ook als gevolg van ziekte van pfeiffer) , en de combi van druk druk druk is bij mij dus gaan leiden tot de chronische hyperventilatie.


Succes met het HyperVennen, ik ben er heel enthousiast over!! Zet hem op!
Hai Tanja,

Ik herken mezelf helemaal in jouw verhaal. ALtijd doodmoe en smorgens op zijn slechts. Altijd hartkloppingen, al sta je maar op, om een bakkie te halen.

Maar.....ik HyperVen nu ongeveer 4 maanden en er zijn dagen, dat ik denk: he, ik stap uit mijn bed en ik voel me niet naar......en ik doe gewoon mijn boodschappen zonder hartkloppingen....ik ga rustig naar mijn werk.....

Te hard juichen kan nog niet, want soms heb ik een hele goede dag en de volgende dag ben ik weer vreselijk vermoeid met overal spierpijnen. Maar er zitten duidelijke lichtpuntjes in.

Van de week, had ik een duidelijk meningsverschil over verkeerde voorlichting van een tentoonstelling. Ik kan heel slecht tegen onrechtvaardigheid en ging daar dus over in discussie.
Normaal gesproken bonkt mijn hart dan uit mijn lijf en ben ik de hele middag van slag. Maar nu ging mijn hart wel even op tilt, maar ik heb mijn onvrede kunnen uiten en de rest van de dag was gewoon helemaal fijn.

Dit was een paar maanden geleden nog ondenkbaar.

Ook het zweten is heel herkenbaar, snachts heb ik daar het meest last van. Overdag heb ik het heel erg koud als ik me niet goed voel.

Ook mijn stopwactch doet het af en toe niet. Meestal maar 1x tijdens de trials. Ik heb met mijn eigen stopwatch gemerkt, dat de computer ongeveer 25 sec achterloopt op ongeveer 70 sec. Dus als ik het merk, laat ik hem gewoon even doorlopen, wanneer ik al gestopt ben.

Al is de lijst niet zo belangrijk, het is toch wel fijn als je een beetje kunt zien wat je doet.
Mijn scores schommelen ook erg, en heel veel omhoog ga ik ook niet. Blijf een beetje rond de 75 hangen, maar ik let er maar niet meer op.

Wel doe ik nu maar 2x5 trials, omdat het ontstressen teveel klachten gaf.

Succes met oefenen en alles.

Groetjes Sandra.
hoi Suzanne en Sandra,

Wat leuk dat jullie even de moeite namen om te reageren...(ik ben nog nooit zo actief geweest op forums...en wat fijn dat totaal onbekenden mee willen denken en leven...)
En wat heerlijk dat jullie het herkennen.
Eigenlijk heb ik het zelf maar tenslotte bedacht....Wat is de medische wereld om je heen dan lastig ontoegankelijke he.. Komt ook missch wel beetje door mezelf hoor. Ik ben wat dat betreft niet echt heel assertief ofzo en zeker als ik zelf wel door heb dat mijn klachten nu eenmaal vaag zijn en niet goed bij een concreet ziektebeeld passen vind ik het extra moeilijk om naar een dokter te gaan. Nu moet ik trouwens naar een rheumatoloog. Begin september..niet normaal he.. Maar ik hoop tegen die tijd zover opgeknapt te zijn dat ik die afspraak af kan zeggen. Want als die fibro diagnosticeert kunnen ze er ook niet veel mee. Er is verband tussen de drie: Fibro, spasmo en chronische hyperventilatie. Al eens gehoord door een arts in Belgie. Daar was ik ook al een keer geweest voor een cryptotetanietest. (volgens mij zoiets als de EMG hier) en die zei toen gelijk: Dat is fibro he.... Daarna nog bloed geprikt en daar zat een virus in: Toen zei hij weer dat de klachten van het virus waren en dat de fibro dan een reactie was op de virusklachten waar je gewoon mee doorwerkt. Toen ik vroeg wat het verschil was met spasmo (Die term waait meer rond op de belgische sites) en chronische hyperventilatie zei hij dat het 1 pot nat was..??????

.

Suzanne, heerlijk dat je verhaal zo lijkt!! Ik heb het ook wel te duk gehad, nieuwe baan, studie etc. En mij virus: Cytomegalie was dan wel geen pfeiffer maar een broertje of zusje. ERgens is er iets wat die chronische hyperventilatie in gang zet. Bedankt voor je tips.

Sandra, die ochtend he!! En dat snapt geen mens toch. Dat is bij de meeste ziektes(mag ik het zo noemen) niet zo.

Balen he van die stopwatch. Ik wil er ook een gewone stopwatch naast gaan leggen. Heb gister trouwens zonder pc gedaan. DIe pc slorpt dan gelijk zoveel tijd op tussendoor en ik kan het niet laten te surfen tussendoor.
Met mijn horloge op de bank geprobeerd, maar dat is lastig en ook niet alles hoor.

Sterkte jullie hoor!!! En iedereen. En ik hoop mee te doen in het wat steunen van elkaar!!
veel succes ! ikzelf voel me al een pak beter, ik moet nog beetje werken om wat angsten te overwinnen en ik moet zeggen dat ik me er bijna voel.
Hoi Tanja

Had een heel verhaal getypt, toen verkeerde toets en weg was alles pwef
Dus nu ff kort, herken al je klachten en ook het ellendig zijn meteen na het
opstaan en vaak ook al in bed als ik net wakker ben.
Waarschijnlijk komt het door HyperVentileren tijdens de slaap.
Ik ben van het opstaan tot soms ver in de middag niet eens in staat
om te HyperVennen.
Of er verband bestaat tussen die 3 weet ik niet.
Je kan chronische hyperventilatie krijgen door zoveel dingen, zowel lichamelijk als geestelijk.
Heb je vast wel gelezen op het Internet of in boeken.

Kom maar op hoor met die ellenlange lijst (als je het kwijt wilt)

Ik heb wel een reumatische aandoening, nooit over gedacht dat ik daardoor
misschien chronische hyperventilatie heb gekregen. Ik bedoel dan puur het lichamelijke.
Kan me zeker wel voorstellen dat ik (door alles wat er door de reumatische
aandoening is veranderd in mijn leven) chronische hyperventilatie heb ontwikkeld.

Ben wel op van alles onderzocht: Ontlasting, bloed, urine, hart/longen,
alles goed, behalve dat mijn hartslag te hoog is.

Ik doe net zoals Sandra 2 keer 5 trails, ook al i.v.m. met last van ontstressen.

Sterkte en succes met HyperVennen!

groetjes Vlinder
hoi Vlinder,

Zie nu pas deze reactie van jou en ontdekte ook je eerdere bericht over de ochtendklachten. Daar nu ook op gereageerd ...

Balen als je een heel verhaal kwijt bent..lief dat je nog een keer typte....
Ik heb ook behoefte om verhalen van anderen te lezen en te reageren hoor. Dat er voveel mensen rondlopen die zich ook ong zo voelen besef je niet als je in je eentje aan het worstelen bent met werk en omgeving en ..wat moet ik doen?? en..:Kan toch niet altijd zo blijven??

Je kunt chronische hyperventilatie zeker denk ik ook ontwikkelen door stress, over bv een ziekte die je kreeg. Wat is jouw reumatische aandoening??

Heb jij ook last van je buik/darmen? Daar is wel ooit naar gekeken, kwam niks uit..dus dan spastische darm he? Die komt heel vaak samen voor met fibromyalgie. Maar ook met chronische hyperventilatie. Het heeft toch wel allemaal met elkaar te maken.

Fijn dat je wel goed onderzocht bent. Dat geeft je hopenlijk in ieder hoop ik stukje rust. Ik moet dus nog wel naar een reumatoloog. Vreselijk lange wachttijd...

Dus je doet vijf trials? knap jij nu op?
hoe lang ben je bezig en hoe zijn jouw scores enzo???
gr Tanja
Hoi Tanja

Heleboel vragen, dus daar gaan we..
Ik heb van alles wat qua reuma, dus niet 1 aandoening.

Ja. ik heb ook last van mijn buik en darmen maar dat is inderdaad ook een heel bekende klacht bij chronische hyperventilatie. Bij mij is dat volgens mij echt van de chronische hyperventilatie want ik heb al heel lang reuma
maar deze erge maag/darmklachten heb ik pas sinds ik chronische hyperventilatie heb.
Had vroeger ook wel eens last van dikke darm, is bij mij altijd wel een
gevoelig onderdeel.

Ik ben vorig jaar januari begonnen met HyperVennen, maar na een aantal weken
gestopt omdat de klachten enorm verergerde. Waarschijnlijk omdat alle stress
die ik ook nog had opgebouwd in de jaren ervoor eruit kwam.
Wil niet eens meer aan die tijd denken eigenlijk.....
Moest dus eerst die stress kwijt. Nu pas weer begonnen maar dan dus met
5 trails. Krijg nu gelukkig minder stressontlading, maar heb een enorme
last van mijn ribbenkast en middenrif (alles spartelt tegen vanwege
de reumatische aandoening die ik vooral in het borstgebied en rug heb.
Lijkt wel of er een ijzeren kabel om mijn ribbenkast zit.
Dus er zijn ook weer dagen dat ik niet eens die 5 trails doe.
Schiet dus allemaal niet erg op.
Qua score ( al ben ik daar eigenlijk nauwelijks mee bezig) kom ik niet verder
dan 30 tellen.
Ik probeer dan nu maar gewoon met mijn ademhaling bezig te zijn.
Bedoel als ik de hele dag veel te snel adem haal en veel te hoog, halen volgens
mij die 5 trails een paar keer in de week ook niet veel uit.
Vergeet niet het zuchten en hijgen.

Ik merk dat ik na ademhalen mijn adem vasthoud voordat ik het uitblaas en dat
schijnt niet goed te zijn. Ik doe het niet express maar het gaat gewoon zo.
Nu probeer ik door mijn neus 2 tellen in te ademen en dan meteen 3 uit
( alles via de buikademhaling) en dan 2 tellen rust.
Doe ik een paar keer per dag, is echt moeilijk en een benauwd gevoel, maar het schijnt
(gelezen in een boek) dat je als dat elke dag een paar keer oefent dat het dan
op een gegeven moment automatisch weer goed gaat.
Verder doe ik spierontspanningsoefeningen, dus aanspannen en dan loslaten
even kort gezegd.
Ook gewone ontspanningsoefeningen, vooral in bed voordat ik ga slapen.
(denken aan alle lichaamsdelen zodat ze zwaar worden (yoga-achtig)
Probeer elke dag buiten te zijn, maar wandelen/lopen gaat moeilijk i.v.m. pijn
dus de bedoeling was dat ik ging proberen te fietsen, maar ben nog te snel
buiten adem.

Of ik opknap vraag je...
Antwoord heeft denk ik weinig zin voor jou, want ik HyperVen niet consequent genoeg,
dus daar schiet jij eigenlijk weinig mee op.
Maar toch ff kort, lichamelijk klachten zijn nog hetzelfde, alhoewel ik soms wel uren
heb dat ik ineens geen of weinig klachten heb. (Dat is voor mij een teken dat het om chronische hyperventilatie gaat en niet om een andere ziekte)

Verder drink ik geen gewone koffie, geen gewone thee meer, maar vervangers.
Geen melk of melkproducten ( schijnt slecht te zijn bij reumatische aandoeningen
of het waar is .. geen idee, want er wordt zoveel gezegd)
Kaas eet ik wel (met mate), want dat vind ik gewoon heerlijk.
Vlees met mate en hoofdzakelijk rund en kip.
Drink nu adez ( soya met vruchtensap en lekker ook nog)
Oja en ook geen alcohol.
Eet geen chocola.
Slik een vit.preparaat en calium/magnesium pillen.
Doe er dus genoeg aan zou ik zeggen,maar af en toe zakt de moed je wel
in de schoenen als je je voor de zoveelste dag rot voelt.
Toch denk ik dan maar aan teksten die ik in boeken lees..
denk aan de uren dat je je goed voelde en dat die weer gaan komen.
Want de gedachten werken enorm door op alles.

Ik dacht trouwens dat fibromyalgie niet te "bewijzen" viel?
Of hoe zeg je dat...?
Dat je dus niks in het bloed kan vinden etc.
Was van de week nog een programma op de TV dat heet Uitgedokterd en
1 van de onderwerpen ging over fibromyalgie. Gezien?
Hopelijk heb jij geen fibromyalgie en komen je klachten van de chronische hyperventilatie
en kan je er met HyperVennen vanaf komen.

Nou een heel verhaal, hoop dat je er wat aan hebt.
Meestal schrijf ik niet zo uitgebreid, maar ja, ik vind het zelf ook altijd fijn
om dingen van anderen te lezen. Je zoekt toch naar herkenning.


Nasi, goed om te lezen dat het beter met je gaat en succes met
werken aan de angsten!

Groetjes en sterkte Vlinder
tjonge Vlinder,
Dat is een heel verhaal zeg.

Jammer dat het dan niet goed lukt om te HyperVennen he..ik snap dat wel hoor.Ik zit nu in de vierde week (alweer!) en merk ook dat het niet makkelijk is. Zeker nu ik de vierde week opeens kelderende scores zie. Terwijl ik juist ietsje aan het stijgen was. Ik voelde me gister en eergister ook superberoerd, dus misschien gaat dan dan wel samenop.

ook over die voeding, daar heb ik ook al vanalles over gelezen en op den duur weet je het toch helemaal niet meer.......Zonder zuren heb ik wel eens gelezen. En sowieso zou koffie en thee en alcohol niet goed zijn. En voor spastische darm heb ik wel eens gelezen over een sc dieet. Maar dan mag je op den duur niks meer, heel gepuzzel met je eten en of het helpt??

Klopt dat fibromyalgie niet te bewijzen is hoor. Tenminste niet met harde getallen/metingen ofzo. Heel erg bedankt voor je tip van die uitzending. Ik ga hem terugzien via internet.

gr en sterkte met alles hoor
Tannie
Ja het was een heel verhaal Tannie, dus nu maar even kort [:]winking smiley[/:]
Ik vond het HyperVennen op zich niet zo zwaar, maar de verergering van klachten wel
Hoop niet dat jij er te veel last van hebt/krijgt.

Geen dank voor de tip. Gisteren was er weer een uitzending o.a over PDS en de ziekte
van Crohn.
Over de voeding kon je duidelijk weer een groot verschil zien.

Groetjes en jij ook sterkte en succes

Vlinder
Hallo,

je hebt het over onstressen en dat je daarom maar 5 trails doet. Maar wat voor klachten krijg je dan door het HyperVenne.
Bedankt alvast voor je antwoord.

groetjes teunise

Meer weten over het HyperVen programma?