[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wil beginnen met de HyperVen, maar heb een vraag.

Gepost door Lenah 
Hallo mensen,

De HyperVen gevonden, spreekt mij erg aan, heb 't in huis en wil beginnen maar ik heb een vraag:bij de trials moet je dan met je buik of je borst inademen of allebei? Of?

Ik vertel meteen wat over mezelf. Hoop dat ik 't kort kan houden.. smiling smiley
Ik ben reuze, met hoofdletter R, benieuwd of dit mij eindelijk van m'n klachten gaat afhelpen. Ben dametje van 25 met nu 8 jaar klachten. Ik kan hele boze, geirriteerde dingen over de huisarts en de zorg in algemeen zeggen, wat ik veel lees hier [:](N)[/:]

Ik moet er denk ik wel even bij zeggen dat ik niet zeker weet of ik chronische hyperventilatie heb...
Als eerst heb ik potjandrieduizenddubbeltjes uit de Gouden Gids m'n weg moeten vinden naar hulp voor angst...
Duizelingen begon het mee (stress thuis). Dat werd angst voor flauwvallen. Angst voor flauwvallen resulteerde in een "paniekstoornis met agorafobie". Aantal maanden klinische therapie in een angst en dwangcentrum gevolgd. Dat heeft mij weer de straat opgebracht, de stap om toch de dingen te doen die ik moeilijk vind is vele malen makkelijker en is eigenlijk geen issue meer. (Nooit medicijnen gebruikt.)
Maaar de lichamelijke klachten blijven, voornamelijk duizelig, gek hoofd, slappe benen (niet kunnen staan in feite), gekke ogen + zicht, constant een gespannen gevoel in hele lichaam, altijd het gevoel dat ik flauwval. Waar ik ook ben. Thuis op de bank, achter de computer, in bed, op straat, bij vrienden, overal en hele dag door. Ik kan dus alles wel gaan doen, maar ik voel me zo naar dat ik er helemaal geen plezier in heb, het kost veel energie en de angst om flauw te vallen is er nog steeds. Even hevig maar laat me er niet meer door leiden zeg maar.

Dus voor mijn gevoel heb ik de psychische klachten aangepakt, maar de lichamelijke klachten blijven en heb daar ook nooit wat mee gedaan. Het ligt misschien/waarschijnlijk allemaal in verband met elkaar, dus misschien heb ik wel gewoon een enorm vastzittende angststoornis.. I don't know.

Maar nu komt de mooiste grap van het verhaal.
Paar maanden terug kom ik bij de huisarts dat ik toch echt iets met m'n duizelingen-lichamelijke klachten- wil doen en ik op internet heb gekeken en dat het wel lijkt alsof ik misschien chronische hyperventilatie heb. Kijkt de huisarts (dit is een andere huisarts) in de computer en verteld me dat er uit een EEG van 7 jaar geleden hyperventilatie kwam..... Dat hoor ik 7 jaar later...... [:]moody smiley[/:]

Maar goed, de lichamelijke klachten komen overeen, psychische aangepakt-lichamelijke blijft, 7 jaar terug kwam er hyperventilatie uit de EEG, de huisarts denkt ook chronische hyperventilatie, dus ik ga er voor mezelf nu vanuit dat ik chronische hyperventilatie heb.
Een test wil ik niet doen. Ik ga het testen met de HyperVen.

Ik hoop zo dat het gaat werken, dat het denken dat ik chronische hyperventilatie heb geen "wanhoopsdenken" is en ik eindelijk weer kan gaan leven.

Of ik hier m'n verloop ga beschrijven weet ik nog niet. Wel zou ik het fijn vinden om met iemand die ook de HyperVen doet, te mailen of te msnen. Voornamelijk om elkaar te motiveren door te gaan met de HyperVen en het aan elkaar kwijt kunnen van de dingen die het te weeg gaat brengen. Dus mocht iemand dat aanspreken, laat me weten.

Iedereen veel succes, groetjes



Bericht bewerkt (25-06-2008 11:12)
Hmmm, ik dacht nog wel dat ik zo goed had gezocht en gekeken naar hoe ik moet inademen. Heb er dus gewoon overheen gekeken want lees net er iets over... Vasthouden (en dan dus ook inademen?) met buik is prima, maar wel zorgen dat longen goed gevuld zijn.

M'n vraag is dus al een beetje beantwoord, maar mocht iemand er nog wat over willen zeggen kan dat natuurlijk [:]smiling smiley[/:]

Hoi Lenah
welkom.Ik ben niet zo actief met schrijven (Oomdat ik veel fouten maak),maar ik lees berichten bijna elke dag.Ik heb zo een jaar dezelfde klachte plus nog een paar die je niet genoemd heb [:]smiling smiley)[/:]zolas drukkend gevoel in mijn hoofd,gezoem in mijn oren,gespane gevoel in de maag en longen enz.Soms ben ik bijna klachten vrij voor een paar weken maar dan gaat het weer slecht.Ik volg via internet paniek behandeling via Interapy en het word vergoed door het verzekering,daarnast doe ik ook NLP behandeling en het helpt wel,maar ik ben nog niet vanaf.Ik heb dus dat psychische geburen aangepakt,maar het geeft wel tijd nodig om van gedachten te veranderen en als door een roze briletje te gaan bekijken.Het valt niet mij als je zulke klachten dagelijks heb.HyperVen is wel een goede oplossing en ik ga ook binnenkort beginnen.even afwachten hoe met deze therapie ga.
Groetjes Dragana[:](Y)[/:]
Hi Dragana,

Dank je voor het welkom heten.
Ik had je al ergens anders gezien met een berichtje en je bent gewoon goed te volgen dus fouten maken maakt dan niet uit, toch? Dat je namen met een hoofdletter schrijft, vind ik al prachtig, doen veel mensen niet [:]winking smiley[/:]

Je bent er dus druk mee bezig. Goed hoor.
NLP is wel een goed iets vind ik.
Het heeft zeker tijd nodig allemaal. Maar ja, je er goed voor inzetten, je valkuilen goed doorhebben, doorzetten, inderdaad positief denken en dan kom je een heel eind of helemaal [:]grinning smiley[/:]

Groetjes

Dank je wel
Ik snap niet hoe het kan dat ze niet tegen jou hebben gezegd over die uitslag van EEG.Dan had je eerder maatregelen kunnen nemen.Soms denken die huisartsen te makkelijk over,vind ik.Die van mij wil alleen paroxitine voorschrijven (AD medicijnen) en dan mag ik naar huis en blijven slikken tot mijn 65 ste (of langer,hoop ik[:]winking smiley[/:])Dat doe ik dus echt niet.Ik werk in apotheek ,dus mij krijg je niet zo makelijk aan die trup.ook al bijna idereen het slikt.Je schrijf dat je denkt dat het ook aan een angststornis kan liggen.Ik ben er van overtuigt dat het wel zo is,omdat ik meer aandacht heef aan mijn onderbewuste en dan zie ik dat ik ook erg bang ben voor paniekaanval of dat ik ga flauw vallen of nog erger, gewoon doodvallen.
[:]sad smiley(([/:
Je moet je proberen te onspannen en lief zijn voor je zelf.Doe ik ook en het helpt.Als ik slechte dag heb dan denk ik;ach,meid toch,morgen weer een dag, maar vandag doe je maar rustig aan.[:]tongue sticking out smiley[/:]En positief blijven is ook erg belangrijk
Wij chronische hyperventilatie-ers zijn sterk,hoor
Groetjes Dragana
Hi Dragana,

Ja huisartsen zijn een beetje raar, beetje jammer ook vaak. Ben daar ook wel lichtelijk boos over [:]confused smiley?[/:] Jouw huisarts werkt dus ook niet zo goed mee, jammer is dat he. Zag laatst een artikel over een cursus voor huisartsen over hyperventilatie. Misschien moeten ze dat toch maar eens gaan doen...
Of het zeker weten aan een angststoornis ligt, weet ik niet. Ik heb mijn eigen gedachten over psychologie en "de psychiatrie".
Medicijnen inderdaad ben ik ook geen fan van. Worden naar mijn mening ook veel te veel en te snel voorgeschreven. Maar ja, ieder z'n ding.
Als je er wilt komen, kom je er wel en je moet toch doen wat voor jou het beste lijkt/de juiste manier lijkt, en voor de één is dat met medicijnen en voor de ander zonder.
Angst is een vervelend iets. Maar ik zie het vaak als maar gewoon een gedachte die het gevoel van angst wil uitlokken. Just a little game of your brain, zeg maar.

Ja precies, morgen weer een dag, vandaag maar wat rustiger aan. Lief zijn voor mezelf doe ik wel [:]smiling smiley[/:] Ontspannen daarentegen is weer een ander verhaal. Maar dat komt ook wel een keer goed. Ik zie het als een grote ontdekkingsreis. En niet alleen een ontdekkingsreis in mezelf maar ook over de mens zelf, het leven en de wetenschap.
Ik kom er wel, denk ik. Hoop ik. En jij ook, als je maar doorgaat, inzet en inderdaad positief bent.

Groetjes



Bericht bewerkt (27-06-2008 00:19)

Meer weten over het HyperVen programma?