[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Slecht slapen / nachtrust.

Gepost door Martijn1 
Slecht slapen / nachtrust.
16 September 2008 11:41
Ik heb al een aantal jaren last van chronische hyperventilatie, overdag heb ik dit goed onder controle en heb bijna geen klachten meer. Althans niet zo als in het begin.

Het enige probleem wat er nu nog blijft, en waar ik maar zelf niet van af kom, is mijn nachtrust.

Ik slaap te onrustig en wordt sochtends moeier wakker dan dat ik savonds mijn bed in ga. Mijn neus is verstopt, en als ik mijn adem inhoudt tijdens traplopen en ontbijt etc, dan voel ik me weer steeds beter en gaat de neus weer open. Kortom ik hyperventileer dus tijdens mijn slaap. Ik slaap met een pleister op zodat ik niet door mijn mond heen adem.

Door de slechte nachtrust, heb ik echt een ontzettend depressief gevoel, moedeloos, nergens zin in, slecht concentratievermogen, slecht geheugen etc.

Graag hoor ik van mensen of ze hier iets op hebben kunnen vinden, het enigste wat ik probeer is zo ontspannen mogelijk naar bed te gaan en mijn ontspanningsoefeningen te doen.

Voor mijn gevoel is het elimineren van de slechte nachtrust het laatste stapje naar volledig herstel. Hopelijk kunnen jullie mij helpen

Groeten,

Martijn

Re: Slecht slapen / nachtrust.
16 September 2008 16:22
Hallo Martijn,

Ik had ook heel veel moeite met slapen zag er tegen op om naar bed te gaan.
Kreeg van de dokter eerst slaappillen maar daar blijf je overdag ook nog zo duf van.
Ben naar een klasieke homeopaat gegaan en die heeft mij wat gegeven en de volgende nacht heb ik al een stuk beter geslapen.
Nu ben ik ook onder behandeling bij een fysiotherapeut die gespecialieerd is in chronische hyperventilatie.
Zij heeft mij ook ontspanningsoefeningen geleerd, ,maar dat doe je al. En ook als je niet in slaap kunt komen een foefje. Je begint met tellen bij 100 en er dan steeds 2 vanaf dus 100-98-96 en zo verder tot dat je bij een komt Is dit te gemakkelijk dan kan je het ook met 3 tegelijk doen dus 100-97-94 enz meestal haal je dan de 1 niet.

Succes want het is erg vervelend als je niet lekker slaapt.

groetjes Teunise
Re: Slecht slapen / nachtrust.
16 September 2008 18:37
hoi martijn

ik heb ook jaren slaapproblemen gehad, afschuwelijk, en dat breekt je inderdaad op.
Na een bezoek aan de bedrijfsartsm, die ook Orthopeet is geweest, kreeg ik het advies om mijn lattenbodem te vervangen, en eens aan een boxspring te denken. Omdat we toch al aan een ander bed liepen te denken, vond ik het de moeite waard om te proberen, en inderdaad...niet gelijk de eerste nacht, maar na een week, slaap ik beter, en wordt uitgeruster wakker! Nu, een paar maanden later, slaap ik echt goed.

Neemt niet het probleem hyperventilatie weg bij jou natuurlijk, maar misschien heb je er wat aan.
Re: Slecht slapen / nachtrust.
16 September 2008 21:17
@ Teunise, weet je toevallig wat je precies gekregen hebt van je homeopaat?

@ Suzanne, ik neem aan dat je bed dus nu harder is dan voorheen ?
Re: Slecht slapen / nachtrust.
17 September 2008 07:24
goedemorgen Martijn.

Ik heb na het wakkerworden een middel gekregen dat carbv heet. En voor overdag 3 keer per dag en 2 keer voor het slapen gaan. En dat is Opium. Dit klinkt Mischienraar maar het iheeft niets te maken met de drug.

Maar voor ieder mens is het denk ik verschillend wat hij je geeft, want hij kijkt naar de hele mens en niet alleen naar de kwaal.

Succes Groetjes Teunise
Re: Slecht slapen / nachtrust.
12 October 2008 16:13
Hoi Martijn

Herken je klachten wel, maar ik slaap goed.
Ik word ook altijd als een krant wakker en denk ook dat ik in
mijn slaap hyperventileer.
Vind wel dat het bij jou gelukkig nogal snel beter gaat, na het wakker worden,
dat is nog een gelukkie dan [:]winking smiley[/:]

Slik je medicijnen?
Anders zou je eens valdispert nacht of zo kunnen proberen.

groetjes Vlinder
Beste Vlinder,

Dit kom omdat ik vooral oefeningen doe met het adem inhouden etc. Direct uit bed probeer ik me adem zo lang mogelijk in te houden, mijn neusverstopping gaat dan weg en als ik dit niet doe dan voel ik me de rest van de dag wel belabberd.

Wat ik wel heb gemerkt in de tussen tijd is dat ontspanning (eingelijk het loslaten) van de ademhalling, je buik / middenrif erg belangrijk is. Nu probeer ik het vooral de hele dag te sturen. Je moet het weer een automatisch proces laten worden, al vind ik dat erg lastig.

Ik heb ook ontspanningsoefeningen (autogene therapie) en daar mee creeer ik de gewenste ontspanning. Het helpt alleen nog niet echt met mijn nachtrust.

Daarnaast slik ik bijna 4 weken antidepressiva, mede omdat ik uit de omgeving had gehoord dat dit een positieve invloed zou hebben en mijn dokter vertelde me dit ook. Merk er nog bijna geen verschil mee, althans naast het idee dat ik me iets makkelijker kan ontspannen.

Groetjes, Martijn
Re: Slecht slapen / nachtrust.
12 October 2008 22:21
Hai Martijn, mijn nachten zijn ook nog steeds moeilijk. Vaak wakker, kaken zo aangespannen dat ik er 10x wakker van wordt.

En inderdaad, wakker worden als een vaatdoek. Hyperen dus in de nacht.

Dat betekent denk ik, dat we er nog lang niet zijn en vrolijk door moeten HyperVennen. Toch ROb of Ellen?

Ik heb een paar maanden niet geHyperVend, omdat de AD medicijnen klachten heftig waren. Toen ging het een paar weken heel redelijk en daarna weer bergafwaarts.
Nu zijn zo'n beetje alle klachten weer terug.

Klopt het Rob, dat als je een paar maanden niet oefent, het resultaat dan wegzakt?

Misschien is ook de schildklier een oorzaken/'>oorzaak, ik moet deze week nieuwe scans en echo's laten maken. Het acad. ziekenhuis belde van de week dat er een scan een jaar in de kast had gelegen die niet goed was, met een heleboel excuses. [:]NO[/:] Dus misschien komt daar ook nog iets uit, wat mijn klachten veroorzaken/'>oorzaakt.

Maar ik krijg nog steeds een beetje het gevoel, dat de chronische hyperventilatie ook opspeelt. ZO sterk, dat ik het positieve effect van de AD medicijnen niet meer voel.

ROb, kan jij hier iets zinnigs over zeggen?
Had eigenlijk een nieuwe topic moeten worden, maar dit vloeide zo mooi door n.a.v. de vraag van Martijn.

Misschien moet jij ook nog een poosje HyperVennen Martijn. Eén keer de adem vast houden smorgens is blijkbaar niet genoeg om de nacht hypervrij door te komen.

Groetjes Sandra.

ps. bij mij zit de boel ook verstopt, nooit geweten dat dit ook chronische hyperventilatie klachten zijn!!!



Bericht bewerkt (12-10-2008 22:24)
Re: Slecht slapen / nachtrust.
13 October 2008 17:06
Hai Sandra3,

Ik geef aan Rob door dat je een aantal vragen gesteld heb. [:]winking smiley[/:]

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen
Re: Slecht slapen / nachtrust.
14 October 2008 22:02
Hallo Rob,

Dank je wel voor je opbeurend en vakkundig antwoord.

Voordat mijn klachten zich openbaarde, heb ik jaren erg veel stress gehad. Deze stress is gelukkig allemaal verleden tijd, alleen zitten we nu nog met de brokken.

MOgelijk zou de schildklier nog een boosdoener kunnen zijn, de onderzoeken gaan morgen verder. Die berichten maken je soms een beetje onzeker. De endocrinoloog vertelde dat mijn hormonen heel gevoelig zijn en dat de schildklier ook regelmatig schommelt. Daarom voelde ik mij erg vervelend, want dat zou betekenen dat dit zo blijft.

Maar ik geloof liever in chronische hyperventilatie......

Ik ben vorige week weer voorzichtig met HyperVennen begonnen. Sinds gisteren gaat het weer stukken beter, het lijkt erop, dat er weer een groot brok opgeruimd is (we beginnen het te leren[:]winking smiley[/:] Alleen in rust doet mijn hart nog vervelend, het fladdert nog met grote regelmaat, maar ik probeer hier niet te veel bij stil te staan.

Sandra.

Meer weten over het HyperVen programma?