[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Autorijdenen hyper

Gepost door Simon 
Autorijdenen hyper
07 October 2008 01:18
Hallo,regelmatig lees ik hier alle berichten en ben al een tijdje bezig met HyperVen.
Maar alle dagen van de week heb ik wel last van de bekende klachten[:]sad smiley[/:]
Ik heb het redelijk onder controle(dacht ik dus)tot afgelopen zaterdag,ik reed op de snelweg en opeens werd het zwart voor mn ogen en werd ik erg duizelig en hele erge pijn op borst.normaal heb ik wel lichte last tijdens het autorijden maar dit was echt een mega aanval[:](N)[/:]mijn vriendin heeft mij naar de vluchtstrook laten rijden en heeft op een kalme manier op mij ingepraat en zei:dat ik dat moet herkennen en rustig moest blijven.ondanks haarl lieve woorden lukte dat niet,maar ja zij heeft geen rijbewijs dus met de moed der wanhoop heb ik de rit weer hervat,dat ik de benelux tunnel doormoest maakte het ook allemaal niet makkelijker.ik heb het geredt maar vraag niet hoe.thuisgekomen ben ik op bed gaan liggen en in slaap gevallen voor een uurtje,toen ik wakker werd was ik volgens mijn vriendin totaal van de wereld en een rare totale kalmte had ik over mij heen en reageerde niet echt op haar vragen,dus heeft ze de doktersdienst gebeld en ik ben ik daar met moeite heengegaan,daar werd ik onderzocht,er werd geluisterd naar mn hart en bloedruk+met een meetapperaat via mn vinger werd de zuurstof gemeten,alles was goed dus ik zou nu gerust gesteld moeten zijn maar het blijft maar knagen dat ik zonder een reden zo,n mega aanval op de snelweg kreeg.al met al was het een hele enge en nare ervaring,nu 2 dagen later typ ik dit met erge pijn op mn borst en linkerarm en dof gevoel in kin!!ik ben vandaag wel weer de snelweg opgegaan want ik wilde niet in het bekende cirkeltje terecht komen maar echt lekker ging de terugrit niet[:]NO[/:]en ook al heb ik al jaren last van hyper,toch blijft maar die twijfel ondanks vele onderzoeken.zo ik heb dit even van mij af kunnen typen en wens jullie al het beste toe.p.s.ik heb bij de apotheek een hyperfree gekocht wat een goede vervanging zou moeten zijn voor het bekende zakje,en die draag ik nu bij me,iemand bekend hier mee?
Groetenconfused smileyimon
Re: Autorijdenen hyper
07 October 2008 09:12
Hai Simon, ik kan je ook niet echt verder helpen. Mijn aanvallen zien er net weer anders uit. Dat is bij iedereen weer anders.
Hopenlijjk krijg je nog wat berichten, van mensen die dit herkennen. Want dat scheelt enorm.

Sterkte ermee.

Groetjes Sandra.
Re: Autorijdenen hyper
07 October 2008 10:03
Hoi Simon,

Ik ben benieuwd: hoe lang heb jij HyperVen gedaan? En ook regelmaat of niet?

Grtjes,
Pia
Re: Autorijdenen hyper
07 October 2008 14:26
Hai Simon,

Ook voor jou heb ik de vele gradaties gekopieerd.
Het kan zijn dat je al lang chronische hyperventilatie-klachten hebt, maar dat je kooldioxide buffers steeds minder worden en dan verval je weer in andere klachten/andere klachten erbij.

Hieronder staat de uitleg:

Chronische hyperventilatie bestaat er in vele gradaties. Je kunt er heel diep in zitten (je hebt dan last van aanvallen, continue ellendigheid, angsten, fobieen, enz...). Je kunt ook op een nivo zitten dat het af en toe de kop op steekt (met name in drukke perioden, stressvolle situaties, enz). Het hangt helemaal af van de instelling van het ademcentrum. Je zou als het ware een schaal kunnen bedenken van de mate waarin iemand last heeft van hyperventilatie:

- 100
- zeer ernstige hyperventilatie met flauwvallen, extreme angsten, krampen, enz..
- het bloed is continue alkalisch
- er zijn geen kooldioxide buffers meer aanwezig

- 75
- regelmatige hyperventilatie aanvallen, continue vermoeidheid, fobieen, enz.
- bloed zit op de alkalische grens
- er zijn heel kleine kooldioxide buffers aanwezig

- 50
- grensgevallen: af en toe komen aanvallen voor of alleen maar ellendig voelen en af en toe angsten
- bloed zit net boven de alkalische grens, maar valt er af en toe toch weer onder
- er zijn wel kooldioxide buffers aanwezig, maar bij spanningen en stress zijn die onvoldoende om te compenseren.

- 25
- redelijk gezonde personen. Hebben geen last van hyperventilatie en kunnen vrij veel hebben.
- bloed heeft een normale zuurgraad
- er zijn voldoende kooldioxide buffers aanwezig om hyperventilatie op te vangen

- 1
- volledig gezonde personen, geen last van angsten, enz
- optimale zuurgraad in het bloed
- de maximale hoeveelheid kooldioxide buffers is aanwezig. hyperventilatie kan gemakkelijk worden opgevangen.

Alle tussenliggende waarden zijn mogelijk. Mensen met hyperventilatieklachten zitten op deze schaal tussen de 50 en de 100. De therapie met het programma HyperVen brengt je in de richting van 1 op deze schaal.

O ja Simon, Ik wilde wel zeggen dat ik het fantastisch vind dat je gewoon doorgaat op de snelweg en dat moet je ook absoluut doen, want anders heb je straks een fobie en dan ben je nog verder van huis. Dus.....TOPPIE.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen
Re: Autorijdenen hyper
07 October 2008 18:37
Hallo Ellen.
Dankje voor je goeie uitleg[:](Y)[/:]en dat autorijden blijf ik zij het met voorzichtigheid zeker doen!!het gaat nu wel weer iets beter maar ik denk dat het na zo,n erge aanval nog wel even doorwerkt in je lichaam.
Nogmaals bedankt en ga zo door met het goede advies geven op deze side![:]winking smiley[/:]
En Pia ik heb het een jaar gedaan 2x per dag met wisselende resultaten,heb nu een tijdje een andere computer en moet toch maar weer is dat HyperVen er op zetten(jij ook veel Succes)bedankt en groetenconfused smileyimon
Re: Autorijdenen hyper
07 October 2008 20:20
Hoi Simon,

Jij oefent al een jaar.Helpt het wel? Oefen jij nog steeds of ben jij gestopt?

Pia
Re: Autorijdenen hyper
07 October 2008 21:51
Hai Pia,
Ik heb het een jaar gedaan met wisselende resultaten maar de laaste keer was een maand of 6 geleden,ik heb van af toen een andere computer en moet mn HyperVen cd maar is gaan zoeken en hem op deze computer zetten om het weer te proberen.
Ik wil het weer proberen,zeker nu ik het antwoord las van Ellen[:](Y)[/:]
Groetenconfused smileyimon
Re: Autorijdenen hyper
08 October 2008 08:21
Hoi Simon,

Een jaar, elke dag geoefend en nog klachten? Is er een factor dan in je leven waardoor je constant stress krijgt, want volgens mij zou je echt wel genezen moeten zijn als je een jaar oefent lijkt me..

Groetjes
Claudia
Re: Autorijdenen hyper
08 October 2008 10:54
Ik denk ook dat Claudia gelijk heeft!!

Pia
Re: Autorijdenen hyper
08 October 2008 18:29
Hallo,
Ja dat zou je denken na een jaar,maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik dat niet constant deed vanwege de klachten die vaak erger werden,en stress?een volmondig JA(zeker op mn werk)maar dat is nu redelijk onder controlle vandaar dat ik weer rustig wil beginnen met HyperVen,zeker gezien alle verhalen hier.
In dat jaar dat ik het deed had ik dus veel stress en hyper en met die combi lukte het mij niet met HyperVen.
Nu hopelijk wel!!!
Groetenconfused smileyimon

Re: Autorijdenen hyper
08 October 2008 22:17
ja!! goed zo, ik heb nu bijna 11 weken bijna 2x per dag geoefend, behalve 11 dagen vakantie dan en ik ben echt wel 80% genezen al!! Kan jij ook, begin is inderdaad verschikkelijk met die stress ontladingen maar gewoon volhouden dan!!! Succes.

Groetjes
Claudia
Re: Autorijdenen hyper
09 October 2008 11:48
En Simon,

Het liefste 2x per dag oefenen, frequent. [:]winking smiley[/:]

Succes
Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen
Re: Autorijdenen hyper
19 October 2008 17:18
Goedemiddag,

Ik ben net nieuw op dit forum en wilde vragen waarom en wat de oorzaken/'>oorzaak is van een Hyper aanval in de auto. Laatst was ik inderdaad aan het stressen, te laat voor een afspraak en beland in de file. Op dat moment gaat het me duizelen en raak ik helemaal in paniek. Raam open gedaan, radio aan, maar niets hielp. ik moest van de snelweg af. Ik dacht dat ik doodging, weg zou vallen en probeerde nog de ademhalings oefening te doen, maar ik liet me meeslepen, ik kon niet meer terug. Het is eng om gek van te worden. Ben nu ook bang op de roltrap, in liften, en om alleen te zijn. Ik kan ook niet tegen kritiek of tegen onrecht. Ik maak me heel snel boos , maar ik heb mezelf er steeds mee. veel te druk, gevechten met mijn ouders, die mijn ziekte niet begrijpen. Heb het het gevoel als iemand mij nu nog lastig valt of kritiek heeft ik uit kan vallen of misschien wel erger...

Ik heb gelukkig gezien dat ik niet de enige ben met dit probleem, had graag een paar mensen face to face eens willen zien en er over te spreken, ik denk dat ik dan veel geruster ben. Iedereen zal wel een oorzaken/'>oorzaak hebben dat ze hier last van hebben. wat is precies hielspoor, daar heb ik nog niet van gehoord.

groeten,

Michiel

Meer weten over het HyperVen programma?