[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

weer een nieuweling

Gepost door Dorothe 
weer een nieuweling
13 October 2008 20:07
Hallo lotgenoten!

Ik lees al enige tijd mee op het forum, en herken hier veel van. Ik heb sinds mijn 16e last van chronische hyperventilatie (ben inmiddels 47), maar weet pas sinds kort dat het dit is. Ik ben ruim dertig jaar behandeld als migraine-patient. Slik al bijna 30 jaar Sibelium tegen de duizeligheid, en hoop hier nu met HyperVen vanaf te kunnen komen. Heeft iemand van jullie dit toevallig ook gebruikt? En vooral : heb je ermee kunnen stoppen? Ik ben nu 3 weken bezig en vind het best zwaar. Ik ben ook heel nieuwsgierig of er meer personen zijn die tijdens hun slaap ongemerkt HyperVentileren en hierdoor met stijve spieren en duizeligheid de dag door moeten? [:]confused smiley?[/:]
Groetjes, Dorothé.

Re: weer een nieuweling
13 October 2008 20:27
Hoi,

Welkom in de forum.Wat een ellende dat je zolang klachten had!!

Ik herken over die klacht dat je in je slaap HyperVentileren en volgende dag alle soorten klachten heb!!Toevallig was ik gisternacht zelf wakker geworden door snel ademen en vandag heb ik last van spieren.

Grtjes,
Pia
Re: weer een nieuweling
13 October 2008 21:16

hallo ik herken dit ook dacht al waar ik last van heb.
dat ik de volgende dag zulke stijve spieren heb.
en dat ik minder kan doen. Maar nu begrijp ik dat
we tijdens onze slaap HyperVentilleren. Alleen
vind ik het dus wel raar. omdat ik ergens gelezen
had, dat we juist tijdens onze slaap weer rustig
gaan ademen, weet iemand hier ee antwoord op.
groetjes samira
Re: weer een nieuweling
15 October 2008 11:13
Ik weet ook niet hoe het kan dat we tijdens onze slaap HyperVentileren, ik doe dit dus ongemerkt, wordt er dus niet wakker van. Ik hoop dat iemand hier een antwoord op heeft. Misschien dat HyperVen het kan verklaren? Ben benieuwd.

Groetjes, Dorothé.

Re: weer een nieuweling
15 October 2008 12:21
Hai Dorothé,

De therapie is ook best zwaar. Ik deed het 2x per dag op vaste tijdstippen, want ik merkte dat als ik ging "schuiven" het afstel werd.

Maar even antwoord op je vragen:

Op het moment dat je gaat slapen laat je lichaam stress los, die het gedurende de dag en ook langere tijd heeft opgeslagen.

Dit betekent dat als je slaapt er toch verschillende verschijnselen van hyperventilatie naar boven komen, zoals bijv. sneller ademen. Daardoor ben je bijv. ook duizelig als je wakker wordt. (Andere chronische hyperventilatie-klachten zijn ook mogelijk, zoals stijve spieren die jij noemt.)

Als je ademcentrum gereset wordt door het HyperVennen zal dit steeds minder vaak voorkomen. Houdt er rekening mee dat je zo een tijdje vrij van chronische hyperventilatie kan zijn, maar dat door de stressverwerking toch weer even een korte periode aanbreekt van klachten.

En even een persoonlijke noot: [:]winking smiley[/:]
Voordat ik ging HyperVennen heb ik ook zo'n migraine gehad. Jaar in Jaar uit.
En nadat ik zo'n maand of 2 á 3 aan het HyperVennen was begon de migraine af te nemen en tot op heden heb ik er haast geen last meer van.

Later hebben ze me uitgelegd, dat door de chronische hyperventilatie je aderen vernauwen, dus ook in je hersenen, en dat daardoor dus ook migraine aanvallen uitgelokt kunnen worden.

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen
Re: weer een nieuweling
15 October 2008 13:48
Bedankt Ellen, voor je uitleg. het verklaart inderdaad veel.
Ik heb al zoveel geprobeerd om van mijn duizeligheid en hoofdpijn af te komen, maar niets hielp tot nu toe. Ik ben dan ook benieuwd hoe HyperVennen bij mij uitwerkt. Ik durf er bijna niet meer in te geloven dat ik er ooit geen of minder last van heb. Maar dit forum doet mij goed, te weten dat er zoveel mensen zijn met dezelfde kwaal, en die na een tijdje HyperVennen zich beter voelen. Dit geeft veel steun.[:](Y)[/:]

Groetjes, Dorothé.

Meer weten over het HyperVen programma?