[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Nieuw op het forum

Gepost door Edith 
Nieuw op het forum
12 October 2008 19:03
Hallo allemaal,

Ik ben Edith en ben 44 jaar. Vandaag begonnen met HyperVennen en voor het eerst op het forum. Ik heb sinds anderhalf jaar last van hyperventilatie. Vorige week kwam ik op deze site terecht en ik herkende heel veel. Wat een opluchting is dat dat er echt een naam voor is: chronische hyperventilatie. En het belangrijkste dat er wat aan te doen is!
Ik begreep wel dat ik vaak last had van hyperventilatie. Maar dat het chronisch kan zijn en dat je lichaam dit zelf in stand houd had nog niemand mij verteld. Zo vaak heb ik me eigen afgevraagd : wat is er toch met mijn lichaam aan de hand (het leek wel of ik niet meer tegen de geringste spanning kon) en dacht dat ik hier nooit meer vanaf zou komen. Dus er maar mee moest leren leven.
De hyperventilatie klachten zijn niet altijd even erg geweest. Vorig jaar in het voorjaar heb ik heel erg last gehad. Een aantal weken thuis geweest van mijn werk. Wel de oorzaken/'>oorzaak achterhaalt en dat goed aangepakt. Daarna ging het wel weer, maar het is nooit helemaal weggeweest. Autorijden durfde ik niet meer en een kar vol boodschappen halen lukte me ook niet alleen. Vanaf toen deden we de boodschappen voor een paar dagen met z'n tweeen. Een paar dingetjes halen in de winkel ging op een gegeven moment wel weer.
En toen overleed vorig jaar September mijn oudere zus en werd daarna mijn broer erg ziek.
Hij overleed afgelopen Juni. In die periode werd het niet erger, maar vanaf Juli verergde het wel. Dacht vaak dat ik ook ziek was en allerlei andere nare gedachten. Angstaanvallen namen toe en het werd steeds erger tot ik de hele dag aan het HyperVentileren was. Ik had het totaal niet meer in de hand. Mijn lichaam was totaal ontregeld.
Ik moest weer stoppen met mijn werk. Zit sinds 2 weken thuis en ben nu onder behandeling van een acupuncturist en fysiotherapie en ga naar een psycholoog. Sinds een paar dagen gebruik ik nu St. Janskruid. Alleen reageerde ik daar behoorlijk op en slik nu 1 pilletje per dag. Dat gaat nu goed. Verder ben ik de afgelopen 2 weken al heel wat spanning kwijtgeraakt, denk ik. Voel me vanaf dit weekend in ieder geval weer wat beterder en rustiger en slapen gaat ook eindelijk beter.
In ieder geval wil ik er helemaal vanaf.
Zo dit was een heel verhaal, maar wel fijn om het even kwijt te kunnen

Groetjes van Edith

Re: Nieuw op het forum
12 October 2008 22:27
Hai Edith,

Tjonge, wat heb jij veel narigheid meegemaakt..
Je lichaam heeft ook wel heel wat te verstouwen gekregen.

Welkom hier en succes met HyperVennen.

Groetjes Sandra.
Re: Nieuw op het forum
06 November 2008 19:45
Hoi Edith

Wat een heftig verhaal Edith, geen wonder dat de chronische hyperventilatie weer terugkwam
( ik herken je verhaal, eerst lijkt het wel te gaan en dan ineens slaat het toe)
Stom he dat er zo weinig bekend is over chronische hyperventilatie. Niet op Internet, want daar is genoeg
te vinden , maar als je met die klachten bij de ha komt, heb je last van stress, ben je
overspannen, depressief of burn-out en krijgt je eventueel medicijnen.
Je hebt natuurlijk ook last van stress of erger, maar over verkeerd ademhalen wordt
niet gesproken. Hopelijk is dat niet zo bij alle huisartsen...

Ik wens je heel veel succes met de therapieen!

Sterkte en groetjes Vlinder
Re: Nieuw op het forum
23 November 2008 14:32
Hoi Edith,

Hoe gaat het bij jou met het st. Janskruid? Ik ben verleden week maandag ermee begonnen, die van dokter vogel. Ik slik ook 1 pilletje per dag nu maar reageer daar ook al heftig op. Ik adem erg snel weer (vooral vergeleken bij de afgelopen weken) en heb het wat benauwder, vooral snachts en ik heb veel slijm in mijn keel enzo. Ook voel ik me weer wat meer gestressed, maar dat schijnt goed te zijn omdat je dan waarschijnlijk je stress aan het kwijtraken bent. Voorlopig ga ik dus nog maar niet over naar 2 pilletjes per dag.

Ben benieuwd hoe het met jou gaat.

Groetjes,
Claudia

Meer weten over het HyperVen programma?