[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ellen, ben je er?

Gepost door Claudia1 
ellen, ben je er?
08 January 2009 20:51
Ha die Ellen,

Lang geleden dat ik een vraag voor je had. Maar ik heb er weer eentje hoor!
Kan jij in je geheugen graven en je herinneren hoe je je voelde na 5 maanden HyperVen?

Over het algeheel genomen voel ik me wel beter, alsof het niet allemaal meer zo hoog zit, als in mijn hoofd bedoel ik. Maar ik heb de laatste dagen weer erg last van brandend maagzuur en maagpijn, en van mijn darmen. Dat zijn de klachten waar ik al een half jaar mee liep voordat de chronische hyperventilatie echt toesloeg en ik steken in mijn hoofd kreeg en alles.

Is het raar om te denken dat dit misschien een goed teken is, dat alles zeg maar terug wordt gedraaid... naar het begin. Als je me nog kunt volgen? Anyway, schreef ik ook al in een andere mail. Ik slaap sinds paar nachten weer beter, geen rare aanvallen meer in mijn slaap. Maar mijn scores zijn met 20 seconden gedaald, herken je dat ook misschien?

Nou, hoop verder dat alles goed met je is en dat ook jij het jaar goed bent begonnen.

Veel liefs,
Claudia
Re: ellen, ben je er?
09 January 2009 14:32
Hai Claudia,

Tuurlijk ben ik er [:]winking smiley[/:], maar soms laat ik jullie samen gewoon lekker discusseren, zonder dat ik er tussen kom. Als er een vraag is komen jullie daar vanzelf mee. [:]grinning smiley[/:]
Ik lees trouwens het grootste gedeelte wel mee hoor, maar jullie geven elkaar vaak zulke goede antwoorden [:](Y)[/:] dan heb ik daar niets aan toe te voegen.

Wat jij vertelt dat de klachten met terugwerkende kracht terugkomen is iets wat ik toen ook zelf ervaren heb. Klachten van jaren geleden die weg waren die ineens de kop weer opstaken, maar ook die krijg je onder de knie.

Voor wat betreft bijv. je maag. Dat is bij mij een zwakke plek. Mijn stressmeter. [:]grinning smiley[/:] Als die nu gaat opspelen moet ik even een pas terug doen, want dan weet ik dat ik onder druk sta. Dus echte maagklachten heb ik niet meer, maar mocht hij opspelen dan weet ik hoe laat het is. Snap Je?

Het dalen en rijzen van scores was vaak voor mij een ergernis, omdat ik het gevoel had dat ik me goed voelde, maar toch daalde de scores. (Zoals jij vertelt met bijv. 20 sec.)
Daar kan Rob een heel technisch antwoord op geven, maar het enige wat je helpt is zo min mogelijk op de scores letten, want het gaat om het einddoel.
Toch is/was iedereen, ja ook ik [:]winking smiley[/:], gefixeerd op de score, omdat dat je het gevoel geeft dat je de goede kant op gaat. Toch?

Vaak is het zo dat je bijvoorbeeld 20 sec. zakt voor een tijd en dan schiet je er bijvoorbeeld 40 omhoog om je vervolgens weer "rot" te voelen, maar dat is weer de aanpassing van je ademcentrum op de nieuwe situatie.

Mocht je toch graag de technische uitleg hebben zeg het dan even, want dan vraag ik het aan Rob. Oke?

Liefs Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen
Re: ellen, ben je er?
09 January 2009 18:47
Hee El,

Weet je waarom het zo frustrerend is als je scores zakken, en waarom je gefoccused bent daarop. Nou, kijk, als je een paar dagen de 100 seconden haalt he, dan denk je namelijk, van YES, hij is aan het afvlakken, ik ben bijna beter. Dus als hij dan weer daalt naar de 80, dan besef je weer dat je er nog niet bent.. en als je al 5 maanden oefent, dan zou hij al wel kunnen afvlakken. Snap je.. Vandaar dat ik dat gedoe omtrent die scores maar niet los kan laten. Hoef verder geen technische uitleg ofzo hoor, ik snap wel aanpassing van je lichaam/ademhaling/stressonlading/stressfactoren...

Maar bedankt voor je uitgebreide mail.

Fijn weekend, liefs,
Claudia

Meer weten over het HyperVen programma?