[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

flinke twijfel

Gepost door Richard 
flinke twijfel
20 January 2009 19:31
hoi hoi

Ik heb vandaag dus boeken gehaald en doorgelezen over hyperventilatie , en ik moet zeggen, ik werd niet overtuigder dat ik hyperventilatie of chronische hyperventilatie heb.

Overal lees ik dat de mensen te snel ademen. normaal is tussen 10-14x per minuut volgens diverse auteurs. Welnu ik adem gemiddeld in rust , daar gaat het om 9 a 11 x per minuut.
Ik adem ook zeker niet te diep in. Ook een veel gehoord probleem in de boeken. wel is mijn ademhaling uit soms te kort, maar geforceerd is nog slechter lees ik

bron: hyperventilatie adviezen .... Dinah Bradley.
hyperventilatie en ademtherapie JP van Groeningen.

Ook lees ik dat er weldegelijk veel fysieke oorzaken kunnen zijn voor hyperen. Nieren bijvoorbeeld. Ook wisselwerking van lichte hartklachten, hyperen en weer daardoor hartklachten ervaren is groter dan ik had gehoopt. suikerziekte, hoog progrestron gehalte, chronische borst/hartklachten, COPD ( gewoon vorm van ASTMA of moeite door luchtverontreiniging), hormoon onbalans.

Daar ik dus echt niet verkeerd ademhaal naar mijn mening , begin ik me sterk af te vragen, waar mijn klachten dus wel vandaan komen. Mijn symptomen zijn zeer zeker herkenbaar, maar heb ik ze door chronische hyperventilatie, of heb ik lichamelijke klachten, waardoor ik soms in een chronische hyperventilatie paniekaanval terecht kom? (met name bij mij pijn op borst, spanning en hartbonzen)

enige hoe ik het kan verklaren is dat het bij mij ontstaan is tijdens hardlopen afgelopen jaren, maar dat is dan ook vreemd, omdat men juist beweging voorschrijft omdat je dan juist aktief je teveel adem gebruikt.

totaal de weg kwijt.



[:]confused smiley?[/:]
Re: flinke twijfel
20 January 2009 20:17
Hee Richard,

Vervelend dat je je zo voelt. Waarom laat je je gewoon niet testen op hyperventilatie, dan weet je het gewoon zeker. Al dat lezen in boeken of op internet word je gewoon niet blijer van als mens als je iets mankeert. Volgens mij had Ellen van de week de opties gepost hier mbt onderzoeken ivm hyperventilatie.

Sterkte
Groetjes
claudia
Re: flinke twijfel
20 January 2009 20:22
mijn huisarts doet dat niet Claudia.

het is niets he volgens hem
ken je dat gevoel ook "lees of hoor je dat een 30-40 jarige hartstilstand kreeg oid" eerste wat ik tegenwoordig denk " had zeker ook niets volgens zijn huisarts"
[:]confused smiley?[/:][:]:||[/:][:]moody smiley[/:]

(erg..ik weet het, maar zo voelt het)
Re: flinke twijfel
20 January 2009 21:03
Hoi Richard, zo kan je toch niet doorgaan...

Er zijn diagnostische centra verspreid over nederland waar je voor een algehele check-up terecht kan zonder verwijzing van de huisarts.
hartfalen, nierfuncties, suikerziekte, hormonen....alles is via bloeduitslagen aantoonbaar.
Jij moet echt t heft in handen nemen. Het is jouw lijf en jouw leven. Lukt t niet MET je huisarts, dan dus ZONDER!!!

laat je niet gek maken door alles wat je op internet en in boeken leest.
ik ben als 18 jarige de verpleging in gegaan en alleen al door alles wat ik las en zag kreeg ik de meest akelige "ziektes" (en was zo gezond als een vis)
Angst is een slechte raadgever

kies voor jezelf, liefs erika
Re: flinke twijfel
20 January 2009 21:11
Richard,

Bij mij was het een hartspecialist zelf die de diagnose stelde van het chronische hyperventilatie Syndroom. Ik had veel testen gedaan (hart, longen, etc) die allemaal OK waren, maar geen echte hyperventilatie testen. Dus hij heeft de diagnose gesteld naar aanleiding van alle klachten die ik had (hart, licht in hoofd, raar gevoel, etc) en m'n persoonlijkheid.
Het heeft lang geduurd eer ik zijn diagnostiek geloofde omdat ik vond dat ik heel goed ademde (ik had immers Yoga gedaan vroeger, Instrumenten gespeeld en sportte genoeg). Maar na langere periodes heb ik gemerkt dat ik te hoog ademde wanneer ik gestresseerd was. Trouwens de meeste van m'n klachten komen overeen met hyperventilatieS.
Verkeerd ademen is best wel subtiel... Ik merk trouwens dat m'n man dikwijls sneller ademt dan ik. Probleem is, dat het bij mij opgebouwde stress is over de jaren, die er voor gezorgd heeft dat m'n buffers langzaam afgebroken werden.
Ik merk dat jouw persoonlijkheid (het absoluut willen begrijpen & analyseren, mijmeren, twijfelen en de angsten) ook echt typisch zijn voor alle hyperventilatie-lijders. Je zou kunnen proberen te starten met HyperVen. Je zou misschien wel redelijk snel vorderingen kunnen zien. In ieder geval: baat het niet dan schaad het ook niet. Groetjes, Aaria
Re: flinke twijfel
20 January 2009 21:43
alvast heel erg bedankt voor jullie reakties !![:]winking smiley[/:]
Re: flinke twijfel
20 January 2009 21:53
Zeg Richard!!

Ik heb destijds gewoon afspraak gemaakt in het ziekenhuis met een longarts voor een hyperventilatie provocatietest. Heb gewoon gezegd dat ik via de EHBO was doorverwezen waar ik een paar weken eerder was beland. Was allemaal geen probleem.

Wat ook wel werkt is gewoon afspraak maken en zeggen dat je je doorverwijzing kwijt ben. Wordt altijd opgelost!!

Groetjes!
Lya
Re: flinke twijfel
21 January 2009 09:36
Richard ik wil toch ook even reageren op je ademhaling, ik heb n.l. hetzelfde, haal ook 7 keer per minuut adem, en als ik mijn man ziet ademen dat gaat heel erg vlug.

Maar ik heb toch wel degelijk last van hyperventilatie.

Groetjes Lya
Re: flinke twijfel
21 January 2009 10:27
Ik denk dat je soms onbewust te snel ademt, dus niet altijd en daardoor hoog ben gaan ademen. Ik adem vaak niet vanuit me buik, sinds ik HyperVenn merk ik dat ik er vaak steeds rustiger bij zit, ups en down dat wel maar ben pas een paar weken bezig en ik merk dat ik nu vaker vanuit me buik adem, als je langsdurig een hoge ademhaling hebt dan span je constant je borstspieren aan en die gaan daardoor weer erg pijn doen, waardoor het volgens mij lijkt of je pijn in je hart en hartstreek hebt. Want dat heb ik wel......en die hoge ademhaling zorgt op zn beurt weer voor dat onwerkelijke irritante lichte gevoel.

Probeer gewoon te HyperVennen Rob, baat het niet dan schaad het niet toch?

Pris
Re: flinke twijfel
21 January 2009 10:37
Hoi RIchard, wat je ook nog zou kunnen doen is naar een goede ostheopaat gaan. Ik weet niet waar je woont in Brabant maar bij mij in de buurt werkt een ostheopaat die echt supergoed is.
Een goede ostheopaat voelt het ook onmiddelijk als 1 of meer organen niet goed functioneren. Hij heft alle spierverkrampingen op, en balanseert je lichaam uit. Na zo'n behandeling ben je echt herboren. Als je je dan goed voelt weet je ook dat t spierspanningen zijn. Met chronische hyperventilatie kun je die ontspannen toestand helaas niet vasthouden (daar zul je dan toch voor moeten gaan HyperVennen) maar misschien stelt t je gerust
groetjes, erika

Meer weten over het HyperVen programma?