[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

st janskruid - vraagje aan Claudia

Gepost door Hannelore 
Hey Claudia,

Ik zit momenteel weer al enkele weken in 'een dalletje'. De oorzaken/'>oorzaak ken ik: stress van de verbouwingen. Het is hier zo hectisch + er lopen hier en daar dingen mis, die ik dan weer moet opvolgen, de facturen lopen binnen (hoger dan gepland natuurlijk[:]smiling smiley)[/:]) en ik kan heel moeilijk loslaten. Gevolg: weer meer hyperventilatieklachten en een stagnatie bij het HyperVennen.
Ik ben zeker sterker of een 5-tal maanden geleden, maar ik wil niet terugvallen naar die periode...
De stap naar Ad is nog te groot, maar ik meen me te herinneren dat jij enkele maanden terug gestart was met st janskruid van Vogel?
Ik moet me er nog een 3-tal maanden doorworstelen en dan komt de rust ongetwijfeld weer een beetje terug.
Hoe is jouw ervaring met st janskruid intussen? Neem je het nog? Ik denk erover om het ook te nemen.
Bedankt om het me te laten weten.

Liefs,
Hannelore

hee Hannelore!!

Ja, zo´n verbouwing heeft een hele impact. Ook op mensen zonder chronische hyperventilatie, dus kan je nagaan met!! Met st. Janskruid ben ik na 10 dagen gestopt, ik werd er helemaal hyper van. En ik nam maar 1 pilletje per dag, en je mag er 3 (van dr. Vogel hyperiforce). Ik sliep helemaal niet meer en om het uur had ik een andere gemoedstoestand. Nou zouden dat misschien wel stressontladingen geweest zijn.. maar blij werd ik er niet van.

Ik ben toen ook van Dr. Vogel Avena Sativa druppels 4x per dag gaan gebruiken. Zenuwsterkend. En daarnaast nog 2x per dag Passiflora complex forte, voor ontspanning ook van Vogel. En ik ben wel begonnen met 1 tabletje per dag trouwens, want de eerste week voelde ik me even weer minder ermee. Maar na 2/3 weken ben ik beter gaan slapen en bleven mijn aanvallen snachts weg.

Moeilijk aan te raden wat je zou moeten doen omdat iedereen anders reageert op St. Janskruid zeg maar. Je zou het eens kunnen proberen of je je daarbij beter gaat voelen?
Ik weet vanuit het archief dat Suzanne het toen gebruikte en zij had er echt baat bij!! Die is later zelfs overgestapt op brainmood, daar zit ook st janskruid in en rhodiola en 5HTP.. Volgens mij gaat het nu goed met haar. Ook niet meer op het forum.

Hoop dat je er wat mee kunt.

Veel liefs,
Claudia

ps: wel goed wat van je te horen weer
Hai Hannelore,

Ik weet dat je vraag aan Claudia is i.v.m. St. Janskruid.
Ik heb daar geen mening over hoor, want ik heb het nooit gebruikt, dus dat kan Claudia inderdaad beter uitleggen.

Ik wilde je toch even wijzen op nog een mogelijkheid en dat is Rhodiola. (Ik gebruikte het van Solgar).
Ik heb dat gebruikt in een tijd van drukte, stress etc. en ik voelde me erg gesteund door dit middel.
Aangezien jij geen AD medicijnen gebruikt is dit ook een mogelijkheid. (Je mag het namelijk niet samen met AD medicijnen gebruiken net zoals Sint Janskruid)

Als je in het archiefforum zoekt op Rhodiola kom je daar ook het één en ander tegen, anders kan je er natuurlijk altijd op googlen.

In ieder geval. Toi Toi Hannelore
(en Sorry voor de onderbreking - [:]winking smiley[/:])
Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen


Rhodiola heb ik de eerste 3 maanden gebruikt!! Heeft mij ook goed geholpen destijd. Zou wel die van Solgar nemen dan. Geen rare bijwerkingen daarbij, het mooie is dat je ook minder moe bent door Rhodiola!

Kan je ook nog proberen idd. Goed advies weer van Ellen!
Bedankt Claudia en Ellen!

Avena Sativa heb ik hier thuis en heb ik ook opnieuw genomen de laatste dagen.
Ik ga nog wat opzoeken ivm stjanskruid en ook Rhodiola. Ze allebei nemen is een beetje van het goede teveel zeker[:]grinning smiley[/:]
St janskruid is blijkbaar een natuurlijk AD medicijnen en heb je blijkbaar de eerste weken bijwerkingen (stressontladingen??) Over Rhodiola heb ik al eens iets gelezen, maar 'k zal nog eens googelen of op het forum kijken.
'k Laat jullie in elk geval weten hoe het verder evolueert. 'k Heb gisteren met 'm'n ventje' iets gaan eten, erover gepraat, ... 's avonds 2 tabletten 'dormiplant' genomen en dan al bij al een redelijk rustige nacht gehad.
Stress kan toch iets doen met je lichaam hé. 'k zou zo graag eens meer 'foert' kunnen zeggen en alles loslaten, maar dit zit niet in m'n karakter. Zeker met de verbouwingen is het zo belangrijk om alles op te volgen ... Maar er zal altijd wel een excuus zijn zeker[:]smiling smiley)[/:]
Toch werk ik eraan om me van alledaagse beslommeringen minder aan te trekken, want dat zal wel belangrijk zijn in het volledige geneesproces.
Zo, ik ga nog wat HyperVennen !

Liefs,
Hannelore

Meer weten over het HyperVen programma?