[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

geovoel adem inhouden

Gepost door Priscilla 
geovoel adem inhouden
21 January 2009 14:54
Hoi hoi,

iLas Richard zn bericht en ik heb af en toe ook het gevoel dat ik me adem inhoud, maar kan dat niet het gevoel zijn naar aanleiding van de hoge ademhaling. Begin er dus nu ook weer last van te krijgen, ben nu zon 6,5 uur aan het werk, vaak rond die tijd het meeste last, smorgens gaat hel wel. Nu krijg ik last van drukkend gevoel op de borst en een onwerkelijk gevoel. (werk overgens drie dagen in de week)
Herkennen jullie dit???????? En als ik niet werk, heb ik er niet zo veel last van alleen als ik allemaal dingen op de planning heb staan, beetje gestrest ben dus.
Als ik slaap schijn ik dus ook net een locomotiefje te zijn, haha

Pris



Bericht bewerkt (21-01-2009 14:56)
Re: geovoel adem inhouden
21 January 2009 15:01
precies wat ik ook heb Pris.
juist als ik vergeet te ademhalen voel ik de druk op mijn borst en krijg ik meer kloppingen en spierspanning.(althans dat idee heb ik meer)
ik hyper nooit overdag snel ademhalen
maar juist in inspanning of een aktiviteit vergeet ik dus regelmatig te ademhalen wat alleen maar klachten bevordert.

snachts schijn ik dus flink snel te kunnen ademhalen IN MIJN SLAAP. merk dat zelf niet, maar soms schrik ik dan wakker en heb ik het benauwd.

daarom heb ik zoveel last ook bij inspanning..dan loopt gelijk druk op borstkast op
Re: geovoel adem inhouden
21 January 2009 15:11
Het is een beetje dubbel, ik adem denk ook wel ruim 15 keer in een minuut maar adem niet door.....ik maak korte ademhalingen en heb het gevoel dat ik tussen het ademmen me adem dus inhoud, blaad niet genoeg uit en adem niet diep genoeg in volgens mij.
Maar dat is volgens mij ook een teken van HyperVentileren?? denk je niet Richard? want heb wel alle klachten van hyperventilatie.....jij toch ook? nu vooral drukkend gevoel op de borst, koudzweet en niet heel nuchter erbij zijn, zwaar gevoel in me kop (geen hoofdpijn)

Kan jij dan overgens ook niet tegen veel mensen om je heen, heb je dan ook het gevoel dat het dan erger wordt??

Pris
Re: geovoel adem inhouden
21 January 2009 15:25
pris

maar zelfde klachten heb je met hypoventilatie

alles valt en staat hier met je bicarbonaat en pco2 spiegels en je ph waarde van je bloed welke kant je op moet denken
zelfde urine nieren..

morgen zit ikdus bij de huisarts en prikken,en nieren nakijken... maar dat je dit allemaal zelf moet doen en je arts dit niet doet???

is verschillend..soms doet je dat idd aan, soms is alleen zijn erger
Re: geovoel adem inhouden
21 January 2009 15:44
ja maar ze schrijven dat je vooral snachts last hebt van hypoventilatie en dat je smorgens met een vervelend gevoel wakker wordt....en dat herken ik dan weer niet.
Voel me snachts juist altijd het beste, soms blij als ik naar me bed kan en in de loop van de dag wordt het juist erger.

Maar urine nieren???? vertel.....

Ja vervelend, ben ook al een aantal maal bij de dokter geweesr, geprikt op suiker maar had niks, geen hoge bloeddruk ofzo, zei dat het hyperventilatie was, dusja dan geloof je dat maar.

Pris
Re: geovoel adem inhouden
21 January 2009 15:56
Goed zo Richard en neem meteen urine mee (zou na 24.00 uur niks meer eten en drinken)
hebben ze meteen urine nuchter [:]winking smiley[/:]

Priscilla, ik heb chronische hyperventilatie en voel me meestal 's morgens het slechts. Hoewel dat nu
na 2 jaar wat aan het veranderen is, want nu heb ik ook weleens dat ik
denk, gaat redelijk en dat ik toch later op de dag weer klachten krijg.
Maar over het algemeen wil ik juist niet naar bed omdat ik me dan het best voel.
In de urine kunnen ze die spiegels testen.
Bij mij is er van alles getest en alles was goed, behalve (iets)verhoogde bloeddruk
(kan ook niet anders met al die stress) en cholesterol licht verhoogd.
Heb medicatie gekregen voor de verhoogd bloeddruk, maar daar werd ik
hartstikke beroerd van. Maar ik kan bijna nergens tegen qua medicatie.
Doe je iets aan onspanningsoefeningen?
Oja, over het adem in houden heb ik al wat gezet bij de topic van Richard.

Groetjes en Richard succes morgen bij de ha!

Vlinder



Bericht bewerkt (21-01-2009 15:58)
Re: geovoel adem inhouden
21 January 2009 16:06
Klachten kunnen bij iedereen dus erg verschillend zijn.
Tja lastig allemaal.......wil gewoon dat het weg weg weg gaat!!!!!!
Ben het zo zat [:]sad smiley(([/:]
Re: geovoel adem inhouden
21 January 2009 16:48
Hoi Pris, vertrouw erop dat t echt weg gaat , misschien niet zo snel als jij wil maar weggaan zal het. [:]tongue sticking out smiley[/:]
Re: geovoel adem inhouden
21 January 2009 16:55
Ja dat hoop ik echt, maar omdat ik nu in de war raak van Richard, voordat je weet dat je hyperventilatie hebt, denk je al vaak aan rare en enge ziektes. Maar als ik echt iets ernstigs zou hebben dan zou ik er altijd last van moeten hebben, en me dokter zegt zelf dat het hyperventilatie is.
Maar dat hypnoventilatie dat brengt me weer aan het twijfelen.

Erika, heb/had jij toen ook van die koude handen en dat onwerkelijke gevoel?
Kan je omschrijven hoe je je voelde of voelt?
Ik heb persoonlijk niet echt last van hartkloppingen, wel van een ongeloofelijk drukkend gevoel op de borstkast.

Pris
Re: geovoel adem inhouden
21 January 2009 17:27
Dat je in de war raakt van Richard komt omdat je nog niet zo'n duidelijke verbetering voelt, dat moet je echt proberen naast je neer te leggen Als jij de diagnose hyperventilatie hebt gekregen van je huisarts heb jij die duidelijkheid al waar Richard nog zoekende is.
Ik heb zowel koude handen als t onwerkelijke gevoel jarenlang gehad.
Dat vond ik overigens 1 van de naarste klachte, het gevoel dat je in een soort film meespeelt en dat je jezelf als t ware als een toeschouwer ziet, alsof je t contact met je lijf kwijt bent

Ik ben nu 4 weken aan t HyperVennen. Na 1 week namen die klachten(en vele andere veel hoofdpijn opgelazen bovenbuik/maag overprikkeling voor geluiden,stiijve nekspieren,angstaanvallen enz ) af. en nu na 4 weken zijn de kachten zo goed als verdwenen.

Die tijd is overigens voor iedereen verschillend en daar moet je je ook niets van aantrekken Ik heb wel tegelikertijd de emotionele onderlaag aangepakt.
Alleen als ik in een erge stress situatie kom krijg ik een licht gevoel in mijn hoofd maar niet meer dat onwerkelijke. Als ik dan gewoon rustig blijf en goed op mijn ademhaling let trekt t ook weer heel snel weg.
Ik voel me echt zoveel beter als voor t HyperVennen. Het heeft alleen even tijd nodig. Gewoon rustig je oefeningen blijven doen Het komt echt helemaal goed!
lieve groetjes, erika



Bericht bewerkt (21-01-2009 17:40)
Re: geovoel adem inhouden
21 January 2009 17:58
hi Pris

Ik denk dat je je niet door mij moet laten leiden. Je moet zelf kijken waar jij last van hebt en waar je je goed bij voelt.
Kijk, ik geloof best dat ook ik misschien gewoon hyper of verkeerd ademhaal, of domweg het gewoon een angststoornis is ( want in de hele wetenschap bestaat hyperventilatie niet eens meer, valt gewoon onder angststoornis).
Maar ik heb nooit de diagnose gehad van mijn arts omdat hij niet gelooft in hyperventilatie bij mij. hij weet het gewoon niet. De ene man is best aardig bereid te luisteren, laat je nakijken, dan wordt er niets gevonden en dus zegt hij eerlijk "weet ik het niet" ik kan wel roepen fybromyalgie of hyperventilatie, maar dat is kul in zijn ogen. Je weet het gewoon niet.

mijn andere huisarts in de praktijk vind gewoon dat ik psychosomatisch ben en pillen moet nemen en zeurt.

kortom. ik kom er niet uit WAT het is, en dus ga je jezelf verdiepen. boeken lezen, etc.
Wat me toen opviel is dat bij hyperventilatie in boeken altijd gesproken wordt over te snel ademhalen. Doe je dat nooit eigenlijk dan is het in principe niet direct hyperen. en kan het vele andere oorzaken hebben. Lees maar in bijna elk boek heeft men het over te snel en te diep ademhalen. het is bij mij eerder andersom. vrij oppervlakkig en haast onzichtbaar, soms vergeten tijdens inspanning, of heel oppervlakkig licht.

met alle respect dat is idd niet echt klassieke hyperventilatie als ik zo lees.

toen las ik opeens hypoventilatie, met zelfde klachten hoor en ook bij angstaanvallen. dus ook gewoon psychosomatisch zal ik maar zeggen.. en daar zag ik dus juist minder ademhalen..vasthouden..etc.
Ik begrijp de erge medische gevallen wel van hypoventilatie.. maar je hebt ook dezelfde gewonere aanvallen zoals bij hyperventilatie het geval is.

mijn klachten zijn ook ALTIJD aanwezig qua spieren en pijn.
mijn hartkloppingen ALTIJD bij dezelfde dingen.
maar mijn echte angstaanval of gevoel oh jee gaat niet goed heb ik vrij redelijk onder controle...maar wat heb ik nou..wat speelt er nou, ?

Ik las ook stukje van Wimwat ik opplakte in vorige thread en kon me daar erg goed in vinden. en het is helemaal niet uitgesloten dat mensen HIER ook hypoventilatie momenten hebben en dan zit je dus averechts te werken. Dat kan de verschillen en de bijwerkingen verklaren van mensen.

Dus ik vind dat verschil voor mij zonder diagnose huisarts aan de hand van TESTEN heel moeilijk
heb je testen gehad omtrent hyperventilatie.. dan niet twijfelen hoor!!



Bericht bewerkt (21-01-2009 18:00)
Re: geovoel adem inhouden
21 January 2009 18:22
Lieve Erika en Richard,

Tja het is zo lastig, me arts heeft helemaal geen testen bij mij gedaan, ja een suiker test en hogebloeddruk dus maar dat had ik niet. Er werd gewoon gezegd hyperventilatie.

Idd Erika dat je in een film mee speelt en jezelf totaal niet kunnen concenteren, en ik vind dat ook de meest vervelende klachten idd.
Maar ik heb wel het gevoel dat het komt door alsmaar te malen in mijn hoofd. Kan mijn gedachten niet stoppen (ook al probeer ik het) en heb het gevoel dat ik dus daarvoor ga HyperVentileren, gebruiken jullie ook medicijnen????? wil er eigenlijk niet aan maar moet me gedachten denk eerst rustig zien te krijgen, zijn geen rare gedachten hoor, heb prima zin in het leven maar kan gewoon overal over piekeren en nadeken.........vaak na een periode van gepieker en stress volgen een aantal weken van hyperventilatie. Waarna dat weer afzwakt en na een aantal weken dus weer opzet.....zo draait de molen elke keer weer rond [:]confused smiley?[/:]

Richard ik wens je succes morgen en hoop dat je snel iets meer weet.

Liefs Pris
Re: geovoel adem inhouden
21 January 2009 18:51
Dat malen kun je temperen .
Reserveer een bepaalde tijd voor je piekergedachten bv 2x een half uur per dag. Ik die tijd laat je iedere gedachte komen, en je schriift ze ook op.
Door t op te schrijven ben je er aktief mee bezig en vaak krijg je al schrijvende inzichten

Na dat half uur kijk je t even door en neem je er afstand van met t idee dat je t los kunt laten in je hoofd, het staat immers allemaal op papier. Als er toch piekergedachten opkomen vraag je die gedachten vriendelijk doch beslist zich te melden bij het eerstvolgende piekerspreekuur.

Mij heeft dat indertijd enorm goed geholpen om mijn hoofd leeg te maken. in het begin is het even oefenen maar daarna gaat t steeds makkelijker.
Je kunt malende gedachten niet zonder meer negeren maar je kunt t wel opschorten naar een tijd die je zelf kiest. Het piekeren verdwijnt naar de achtergrond en je zult steeds meer inzichten krijgen
liefs, erika

Ps ik gebruik geen ad wel homeopatisch:passiflora
Re: geovoel adem inhouden
21 January 2009 19:45
hi Pris en Erika

Pris, vraag gewoon om verder onderzoek. geef aan dat je zelf dat nodig hebt en dat je vooral zelf probeert te achterhalen of in te vullen waar je last van hebt. Dat is ook niet de bedoeling
Ik weet hoe vermoeiend die strijd is met je arts. Ik word daar zelf ook zo moe en boos om. Echt ik moet me soms inhouden die man niet aan te vliegen. Ik bedoel het niet zo, maar soms denk ik het liefst zou ik een hamer op zijn klauw slaan en dan zeggen. 'allemaal stress' is verder niks hoor" [:]tongue sticking out smiley[/:]

Ik moet morgen ook 'knokken" om testen te krijgen, weet ik nu al. Men ziet het niet, men vind het niets, het is je hart niet, het is vermoedelijk angstaanvallen , etc..
en nogmaals.. kan heel goed en is misschien ook alles, maar wat gebeurt er fysiek en hoe schadelijk is dat. volkomen onschuldig is iets nooit. het is een signaal zowel geestelijk als fysiek dat er iets niet gaat zoals het moet. Ik werk aan mijn kop, maar fysiek blijf ik last houden. ik wil weten WAT er gebeurt en wat je daarmee kan doen. 20 jaar verzuurt rondlopen, is niet gezond voor je aderen, je spieren, etc..

Ga er niet heen met het idee " ik ben ernstig ziek", maar met de insteek "leg mij maar uit en laat mij maar zien dan wat er fysiek plaatsvind en waarom dat verder geen probleem is dan"

als ik dat vraag, kan men dat nooit geven die uitleg.
kom ik weer met 1e vraag en kritiek. hoe kan ik er dan van uitgaan dat jij gelijk hebt als dokter en dat het NIETS is. je weet het niet.

(ja, ik ben een zeer diepe nadenker en ik kom echt wel op voor mezelf en heb meer dan genoeg kennis en ben echt niet achterlijk, ver doorgeleerd. Ik denk alleen erg lang en ver door en na, dat wel en ben moeilijk te overtuigen omdat ik me zelf overal in verdiep..en als ik dan iets meer weet daarover dan die arts..-> gelijk denk ik dan..als jij dit al niet weet hoe moet ik het dan geloven??!! -> dom misschien, maar ook wel weer logisch, ik heb maar 1 lichaam en 1 Richard )

Erika,
schrijven is voor veel mensen echt een goed idee !!

liefs
Richard
Richard[:]smiling smiley)[/:]
Re: geovoel adem inhouden
21 January 2009 20:51
hoi Richard Misschien moet je niet teveel met je huisats in discussie gaan. Die man is duidelijk moe van jou (let wel geheel onterecht!!) maar toch....
Ik zou het houden bij een simpel: Het is mijn lichaam ik weet wat ik voel en ik wil dit en dat uitsluiten dus graag dit en dat onderzoek.
Lijkt me typisch een man die zijn ongelijk niet zal toegeven dus dat moet je ook niet proberen Werkt alleen maar averechts. Gaan jullie straks allebei op de vuist hahhaha[:]:||[/:][:]:||[/:]

En dat je een intelligente diepe nadenker bent dat is wel duidelijk. Dat werkt in dit geval ook in je nadeel

liefs eirka



Bericht bewerkt (21-01-2009 21:58)

Meer weten over het HyperVen programma?