[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Drukband om je hoofd

Gepost door Adriaan 
Drukband om je hoofd
04 December 2008 14:31
Hoi allemaal,

FF een vraagje ik heb een soort band van druk om mijn hoofd zitten en als ik dan hard met m'n hoofd schud dan doet dat zeer, hoort dit ook bij hyperventilatie??

groeten,

Adriaan
Re: Drukband om je hoofd
04 December 2008 14:37
Hey Adriaan,

door deze klacht die jij beschrijft ben ik er uiteindelijk achtergekomen dat ik chronische hyperventilatie had. Ik werd gek van die druk, en heb er zelfs voor in het ziekenhuis gelegen!! Omdat ze toen dachten dat het toch ernstig was (gelukkig niet!!!)!

Ik had het wel voornamelijk aan de linkerkant van mijn hoofd, ik zag er ook slecht door met mijn linkeroog en had soms het gevoel dat mijn hoofd ging ontploffen! Op een gegeven ogenblik was het zo erg, dat ik met mijn hoofd tegen de muur aanbonkte, zo van, als er iets moet gebeuren, laat het maar gebeuren.

Ik weet het niet 100% zeker, maar meende hier ergens op het forum gelezen te hebben dat dit te maken heeft met dat je aders vernauwen (dus eigenlijk soort migraine)...

Kan alleen maar zeggen, als je er last van hebt, probeer wat te rusten en neem eventueel een paracetamolletje. En zorg dat je genoeg vocht binnen krijgt!

Heel veel sterkte ermee!

Groetjes Bernice
Re: Drukband om je hoofd
04 December 2008 15:04
Hoi Adriaan,

Bij mij begon het destijds ook met steken in mijn hoofd en later kreeg ik zo´n band inderdaad om mijn hoofd en was ik heel duizelig en ben ik zo op de EHBO terecht gekomen in juni ergens en toen is het balletje gaan rollen.

Moet wel zeggen dat die klacht nu weg is en ik denk toch door het HyperVennen. Heel soms als ik me druk maak, want dat is nog wel af en toe dan krijg ik een lichte druk weer op mijn slapen maar dan zorg ik dat ik wat ontspanningsoefeningen doe omdat ik weet dat het stress is.

Groetjes
Claudia
Re: Drukband om je hoofd
04 December 2008 15:33
Bedankt voor jullie reactie,

Ik ben al een paar weken aan het HyperVennen en het gaat hard vooruit, dus ik snapte niet waarom ik dit in een keer kreeg, ik denk dat het ontladingen zijn.
Re: Drukband om je hoofd
04 December 2008 15:47
Ja, dat zou goed kunnen hoor.
Ik hoorde vandaag van mijn psycholoog dat ik nogal eens licht in mijn hoofd wordt en druk op mijn hoofd omdat ik niet goed geaard zou zijn.

Ik heb net eens lopen googlen en er staat inderdaad dat iemand die niet goed geaard is, dat diegene hyperventilatie kan krijgen en teveel gaat piekeren etc.. Dus ik heb net eens een paar oefeningen opgezocht om te aarden en dat ga ik eens proberen of dat zijn vruchten af gaat werpen..

Groetjes
Claudia
Re: Drukband om je hoofd
04 December 2008 16:27
Idd het zal misschien een ontlading zijn. Ik heb nog regelmatig die druk op mijn hoofd en die steken die Claudia beschrijft! Alleen kan ik er nu beter mee omgaan, voordat ik onderzocht was, was ik heel erg bang dat het iets engs was!

En wat jij schrijft klopt ook Claudia, het is eigenlijk een soort migraine wat je hebt (het heeft met vernauwing of verwijding van je aders te maken die steken) en het is bekend dat mensen die veel piekeren een verhoogde kans op migraine hebben!
Re: Drukband om je hoofd
04 December 2008 19:22
Hoi Claudia,

wwat voor soort oefeningen zijn dat? Ben wel nieuwsgierig.

groetjes, Veronique

Re: Drukband om je hoofd
04 December 2008 20:50
Hee Veronique,

Ben er vandaag mee begonnen, maar weet niet of het gaat werken, maar het is op advies van mijn psycholoog. Hij zal mij volgende week ook oefeningen geven nog, maar omdat er geen tijd meer was zei hij vast een paar oefeningen van het internet te plukken.
Heb er een paar gevonden:

[www.reiki.enfys.nl]

[www.healthbodycentre.nl]

[www.reikicentrum.nl]meditatie/jezelf_aarden.html

[www.aarden.nu]

[www.farida.nu]


mensen die dromers zijn en veel denken kunnen last hebben van niet geaard zijn
en nog even wat uitleg ook van het internet geplukt:

Aarden is dan een veel gehoord woord!
Maar wat houdt aarden nu precies in?
Aarden is het in balans zijn met jezelf.
Zie het als Yin en Yang, of de wisselwerking tussen jou en de natuur.

Stel iemand is de gehele dag bv met het "hogere" bezig, dan kun je je misschien wel voorstellen dat zijn/haar hoofd zo'n beetje de hele dag in de wolken hangt, oftewel men zweeft een beetje.
Zou men dit nu lange tijd doen, dan is men niet meer geaard, oftewel verbonden met het aardse, de "bodem".
Eigenlijk kun je dan zeggen dat iemand als het ware "buiten zichzelf" hangt.Klink raar he?

En wat is daar nu weer t gevaar van?
Behalve dat men in een bepaalde vorm de realiteit verliest omdat men zich eenvoudigweg niet verdiept in de aardse materie,kunnen zich allerlei klachten wederom ontwikkeln, zoals; Hoofdpijn, trillerigheid, hyperventilatie, angsten, depressie. En noem maar op!
Natuurlijk kan men ook deze klachten hebben indien men zich niet met t spirituele bezig houdt, maar ook vaak heeft aarden er dan mee te maken.
Hoe vindt je de balans in jezelf?
Als ik mensen tegenkom die niet goed geaard zijn, of angstig, adviseer ik weleens, om een lekker stuk boetseerklei te kopen, en hiermee eens lekker te gaan frobelen.
Heeft men hier geen zin in of vind men dit niks, dan kun je met je blote voeten in de aarde gaan staan van je tuin bv.
Wat is hier het doel van?
Alles en iedereen bestaat uit energie, doet energie op etc.
Zowel positieve als negatieve energie
Indien je nu in balans ben-dus geaard- vloeit en stroomt deze energie vanuit de kosmos in jou, naar de aarde en terug. Er is dus een wisselwerking tussen jou en de aarde.
Ben je uit balans oftewel niet geaard, moet je je voorstellen, dat je al deze energie vasthoudt in je eigen lijf, en de gevoelens die je al had worden versterkt.

Stromen is dus het beste.
Neem een glas water en laat dit eens staan, zie je hoe snel dit troebel word en niet meer drinkbaar is?Probeer je dus voor te stellen dat jij die kraan bent, draai je m open, vloeit t water-energie- rijkelijk door je heen en voedt je van top tot teen.
Men heeft positieve energie, en kan de druk van de dagelijkse dingen in het leven aan, sombere buien waaien snel over, je zit beter in je vel, kortom je voelt je goed.

Sta je met blote voeten in de aarde maak je dus letterlijk contact met deze aarde, en dit helpt je de stroming weer op gang te brengen.
Kijk maar eens hoe lekker het is om op het strand bv je blote voeten eens lekker in te graven, en de zilte zeelucht op te snuiven, men doet ook zo energie op!

En om terug te keren naar t begin, is aarden dus niet iets Paranormaals of spiritueels, maar iets dat iedereen nodig heeft om in balans te zijn met zichzelf, en zich dus happy te voelen.



Bericht bewerkt (04-12-2008 20:52)
Re: Drukband om je hoofd
10 January 2009 00:11
Hoi Claudia

Heb je al oefeningen van je psycholoog gehad?
Ben wel benieuwd. Zal de links alvast bekijken. Bedankt.

Groetjes Vlinder
Re: Drukband om je hoofd
10 January 2009 11:40
Hoi Vlinder,

Ja! Heb ik gehad, en het werkt ook nog.

Je moet gewoon op 2 benen gaan staan, en dan met 1 voet net doen of je een sigaret uittrapt, en die wat een en weer draaien, zeg maar, de aarde in. Dit doe je vijf minuten, en daarna doe je hetzelfde met je andere voet.

Een andere oefening is om op 2 voeten te gaan staan met je knieën ligt gebogen en dan een tijdje door je knieën te gaan en weer terug. Zeg maar soort van heen en weer veren. Daarbij moet je wel je rug recht houden.

als je dit een tijdje doet op het moment dat je erg licht in je hoofd bent, helpt het echt. Ik doe voornamelijk de 1e oefening.

Groetjes
Claudia
Re: Drukband om je hoofd
10 January 2009 21:10
Hoi Claudia en Vlinder,
Er is een hele simpele manier om te testen of je goed geaard bent.( 2e persoon bij nodig)

je gaat gewoon staan en je concentreert je op de energie in je voeten. en daarna je benen alsof je benen de grond inzakken. neem daar de tijd voor, minstens een aantal minuten!
Blijf zo enige tijd staan tot je t gevoel hebt dat je niet dieper de grond in kan.De 2e persoon staat gedraaid tov jou zodat hij/ zij de ene hand voor je rug heeft en de andere hand voor je borstkas

Dan duwt de 2e persoon heel zachtjes en langzaam beurtelings tegen je rug en borstkas aan. De mate waarin er een schommelbeweging ontstaat bij jou geeft aan hoe sterk je geaard bent. Als je deze oefening regelmatig doet zul je merken dat je steeds dieper met je voeten de grond in kan zakken en dat de 2e persoon je niet meer zonder meer uit balans kan duwen. Je lichamellike als geestelijke balans nemen toe!
Hoe beter geaard hoe minder beweging

Als er geen2e persoon voor handen is kan t ook alleen. dan doe je de oefening zoals beschreven en dan ga je nadat je zo diep mogelijk de grond ingezakt bent zelf een beetje schommelen. je voelt dan zelf of je stevig kan blijven staan of dat je echt gaat zwieperen


succes!, liefs, erika



Bericht bewerkt (10-01-2009 21:58)
Re: Drukband om je hoofd
11 January 2009 22:15
Bedankt Claudia en Erika voor de oefeningen, zal het uit gaan proberen.
Heb zelf wel het idee dat ik geaard genoeg ben, maar je weet maar nooit.

En Adriaan, een drukband om mijn hoofd heb ik niet, maar kan altijd nog komen.
Niet dat ik erop zit te wachten, maar ik bedoel je hebt bepaalde klachten
en dan gaan sommige weer weg en dan kunner er inderdaad weer andere komen.


groetjes Vlinder

Meer weten over het HyperVen programma?