[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

angstaanvallen en hoofdpijnen

Gepost door Claudia1 
angstaanvallen en hoofdpijnen
15 February 2009 23:08
Hoi allemaal,

Zo raar, ik voel me de laatste tijd op heel veel gebieden echt beter, en ik slaap sinds 3 weken echt weer goed. Maar laatste 5 dagen heb ik steeds zulke hoofdpijn, en ik heb echt een toename van angstaanvallen, bijvoorbeeld in de auto. Of dat ik opeens angst heb dat ik iemand wat aan ga doen, echt ik word er niet blij van. Psycholoog heeft wel uitgelegd dat er dan angsten loskomen en dat je hersenen dan een eigen verhaal ervan maken. Maar toch. Ik begrijp niet dat dit bij een genezingproces kan horen hoor. Mijn scores van HyperVennen zijn ook goed laatste weken. Iemand ervaring die verder in het proces zit met toename van angstaanvallen of hoofdpijn.
Hey Claudia,

Ik kan je er spijtig genoeg niet echt meer over vertellen. 'k Vind het echt naar voor je dat je weer meer angstaanvallen enzo krijgt. Slapen gaat dan weer beter. En de ogen?
Ikzelf ben ook benieuwd naar de reacties. Ik heb de laatste week weer meer klachten (gejaagdheid, niet kunnen doorademen, slaapproblemen...), hoewel ik niet méér stress heb en ik nu toch al 4 weken stjanskruid neem. Mijn scores gaan constant op en neer, maar ik zit toch met weer iets hogere pieken (af en toe een max van 5 sec. hoger).
Moet je die vermeerdering van klachten dan zien in het kader van aanpassing van het ademcentrum en in feite een stap dichter bij de genezing?[:]moody smiley[/:]. Na 5 maanden (en in jou geval 6 maanden), hoop ik toch stiekem dat ik er bijna ben en wat meer bestand ben tegen dagelijkse 'normale' stress-situaties.
Claudia, 'k wens je in elk geval sterkte toe en ik hoop toch dat we bijna aan de finish zijn ...

Liefs,
Hannelore
Hee hannelore,

Hoop ook dat we dichtbij de finish zijn. Ik bedacht ook dat het misschien wel door de acupunctuur komt, want ik was zaterdag geweest en daarna namen de angstklachten weer toe. Ogen zijn ook nog niet goed.. Het is allemaal zo raar, soms voel je je weer redelijk de oude en dan weer niet. en het erge is nog dat ik echt niet meer kan opbrengen 2x per dag te oefenen. 1x gelukkig nog wel, maar mijn grafiek begint uit te vlakken en niet op de goede hoogte zeg maar....

Hoe is het je huis geworden, is het nu klaar? Ik hoop het, dat geeft dan ook al wat meer rust. 7 maanden HyperVen ik volgende week al trouwens...

Nou ja, allemaal weer afwachten, hoop dat we nog reacties krijgen.

Liefs
Claudia
hee Claudia,

Rot voor je zeg dat die angstaanvallen weer toenemen. Van hoofdpijn heb ik ook last sinds vorige week, bij mij zit het echt tussen de ogen boven de neus, is echt spanningshoofdpijn want als ik onder de douche mijn nek masseer is het al een stuk minder.
zet hem op je bent al zo ver. Ik wou dat ik al zover was. Heb 1 x geHyperVend, maar kreeg prompt weer een paniekaanval. Dus durf niet meer zo goed. Ga volgende week weer beginnen.

Groetjes Annelies
Hee Annelies.

Zo net weer sessie gedaan... Anyway, het begin is idd ook niet makkelijk hoor. Kan het me nog goed herinneren, maar het is het doorzetten wel waard.

Ik moet wel zeggen dat het een opluchting is dat ik me soms paar dagen achter elkaar redelijk de oude voel. Al voel je nog wel dat er wat is hoor, denk dat je geestelijk toch ook wel een klap hebt gemaakt waar je even door moet. Maar je bent dan gewoon zo teleurgesteld als het weer mis is.. went gewoon niet.

Ik hoop dat je kan doorzetten en ik kan me nog herinneren in het begin dat ik jaloers was op mensen die al 3 maanden HyperVenden toen ik nieuw was. Of mensen die dan genezen zijn na 4 maanden.

Anyway, hopelijk slaap lekker
Claudia
Re: angstaanvallen en hoofdpijnen
17 February 2009 10:39
Hallo,

Ik ben ondertussen bijna 8 weken bezig en er is bij mij ook nog steeds geen evolutie (terwijl ik die toch al na enkele weken verwachtte). We zitten dus blijkbaar allemaal in een frustrerende periode. Geen stressfactoren, 2X HyperVennen, en toch gaan de scores maar niet omhoog en blijven de klachten.

Ik ben nu wel met gedragstherapie begonnen bij een psycholoog en hoop hier baat bij te hebben. (om snel de geringste angst aan te pakken). Hebben jullie hier ervaring mee?

Ik heb dank zij deze visites gemerkt, dat m'n hersenen maar een heel subtiele verandering in gedachten of in m'n lichaam nodig hebben, om direct te denken "Aaiiii, het gaat erger worden/ ik word niet beter" en dan wordt het net dikwijls erger. En deze gedachten heb ik toch wel heel vaak. Het lijkt of ik een hele dag door gefocust ben op m'n gedachten, gewaarwordingen, enz. En dit is heel vermoeiend. Herkennen jullie dit? Hebben jullie dit probleem zelf al proberen aan te pakken?

Deze nacht heb ik weer redelijke hyperventilatie aanvalletjes gehad. Zo'n rare (maar wel grappige eigenlijk) dromen gehad: Ik was echt in m'n droom in gevecht met "hyperventilatie". Net zoals je soms in strips hebt of zo: het goede tegen het kwade. En ik wou maar niet opgeven, ik wou het maar winnen van de hyperventilatie. Vermoeiend hoor![:]confused smiley?[/:]

Een ander vraagje: Hebben jullie ook het volgende: De dingen gaan goed, je gedachten zijn positief, je voelt je lekker in je lijf, of je bent heerlijk ontspannen, en dan denk je (heel subtiel) "olà, dit is te positief, dit kan niet blijven duren, en oeps het is alsof er een zwarte deken over al het positieve wordt getrokken. Hebben er onder jullie ook al aan gewerkt om van deze negatieve gedachten af te geraken?

Ik heb toch de indruk dat HyperVennen alleen niet helpt, maar dat ook de manier van denken en met angsten en stress omgaan van groot belang is. Ik denk dat ik door m'n onbewuste 's nachts gewoon alle goeie effecten van het HyperVennen om zeep help.

Samen vinden we wel manieren om er helemaal af te geraken!

Groetjes,
Aaria

Hoi Aaria,

Het klopt wat je zegt hoor. Bij mij namen pas echt de klachten af na 3 maanden HyperVennen, daarvoor al wel eens iets betere dagen. Dan dacht ik dat ik er al bijna was. Dromen/nachtmerries zoals jij beschrijft heb ik tot en met december gehad. Gaat nu beter.

Loop ook 1x per week bij de psycholoog, dat helpt ook, die verteld me ook regelmatig dat ik geduld moet hebben en dat hij zich zorgen zou maken als ik blij en gelukkig rond zou lopen. Hij zegt dat ik toch midden in een proces zit en dat het allemaal tijd kost.

HyperVennen helpt dus wel, maar niet alleen, je moet inderdaad ook werken aan jezelf.
Sinds ik acupunctuur doe ben ik echt wel vooruit gegaan. Denk alleen dat dat stress losmaakt waardoor ik nu meer angsten heb dan voorheen.

Laten we allemaal proberen vol te houden.. ik ben er van overtuigd dat we er hoe dan ook uiteindelijk wel uitkomen.

Groetjes
Re: angstaanvallen en hoofdpijnen
17 February 2009 11:53
Hoi Claudia,

Hoe lang ben je dan al met accupuntuur bezig? En hoe merk je dat dit helpt?
En hoe lang bij de psycholoog? Welke oefeningen / therapie doe je dan? Hoe voel je je ernaa?

Neem jij ook niets van medicatie?

Groetjes, Aaria
Hoi Aaria,

Acupunctuur ben ik nu 6x geweest (1x per week, kost 60 euro per keer maar ziekenfonds vergoed tot 700 euro). Ik merk dat ik opeens weer sneller in slaap val en weer doorslaap. En ook dat ik me minder gejaagd of nerveus voel. Ik heb nog wel slechte dagen, maar soms gaat het zomaar 2 weken best goed. Dan zijn de klachten er nog wel maar minimaal. Lijkt of de klachten langzaam maar zeker afnemen en ik voel me sterker. Ik loop dan ook bij neuroacupunctuur, dat kan dezelfde effecten hebben als anti depressiva.

zie: [www.ores.nl]

Bij de psycholoog loop ik sinds oktober denk ik, ook 1x per week. In het begin leerde hij mij aarden omdat ik nog steeds licht in mijn hoofd was regelmatig, dat is nu wel erg afgenomen. Verder praten we over huidige stressfactoren en hoe ik er mee om moet gaan. En als ik bijvoorbeeld rare gedachten of angsten heb dan legt hij me uit hoe dat in je hersenen werkt en wat je dan op zo´n moment moet doen. Beseffen hoe je hersenen dan werken helpt ook weer om uit zo´n aanval te raken.

Neem verder alleen 2x per dag passiflora complex forte en 2 x per dag 200 mg magnesium, 1x vitamine c, 1x vitamine b en 1x omega 3-6-9 tablet. Ik probeer verder 3x per week te sporten. Verder heb ik ook hiernaast nog 3 maanden 2x per dag gemediteerd, maar dat ben ik nu zat, daar merkte ik niet zoveel van voor mijn gevoel.

Groetjes
Claudia
Hoi Claudia en Aaria,

Ik heb sinds 4 weken ook acupunctuur, ik heb wel het idee dat ik er iets rustiger door wordt. Wel slik ik sinds 3 weken ook st janskruid dus misschien ligt het ook wel daaraan. Dat van die negatieve gedachten heb ik ook, ik heb ook de angst dat dit nooit meer over gaat. Ben ook heel bang dat ik echt letterlijk gek wordt en dan naar een psychiatrische inrichting moet, als ik het zo op schrijf klinkt het wel stom.

Wat me ook opvalt is dat heel veel mensen op dit forum ook allemaal geen ad willen slikken (ben ik ook bang voor). Terwijl in mijn omgeving verschillende mensen er al baat bij gehad hebben. Ik ben ook zo eigenwijs om het allemaal zelf te willen doen.

Groetjes Annelies
Annelies..

Dat herken ik, die angst dat ik zo doorsla ofzo.. Dat is echt niet prettig. Komt ook omdat pas mijn broer is opgenomen in een open inrichting met suicidale gedachten, hij zegt dat ie gewoon alles gedaan heeft in zijn leven wat hij wilde en dat ie er klaar mee is. Maar goed, hij zit in open inrichting en ze onderzoeken hem nu en hopelijk komt ie eruit. Maar dat helpt mijzelf ook eigenlijk helemaal niet, dan denk ik, zou er iets mis zijn in mijn familie. Nou heb ik zelf geen suicidale gedachten en grote wil om te leven.. dus psycholoog zeg dat ik me niet met hem moet vergelijken, maar toch..

Dat AD medicijnen ja dat neemt de symptomen misschien wel weg. Maar daarna. Kijk, omdat ik nu nog klachten heb blijf ik heel hard aan mezelf werken, en sporten en acupunctuur en HyperVen. Ben bang als ik AD medicijnen neem en het gaat goed dat ik het allemaal wel best vind en dan mijn leven verder leidt zoals ik al deed. En dan gaat er natuurlijk niets veranderen. Nu kan ik wel goed zien hoe het met me gaat, en wat er nog mis is. Dat vind ik persoonlijk een groot voordeel aan het niet slikken van AD medicijnen. En ook nog dat ik het nooit hoef af te bouwen en dan maar moet afwachten of het nog goed gaat. Persoonlijke keus is dat gewoon. Maar als ik zulke gedachten als mijn broer zou hebben zou ik het gelijk gaan slikken, dat dan weer wel.

Groetjes
Claudia
Re: angstaanvallen en hoofdpijnen
17 February 2009 15:30
Claudia & Annelies

Jullie zijn echt op goede weg!

Wat een investering (op alle vlak) hè om erbovenop te geraken. Maar jullie komen er heus wel.

Tja, we vergelijken onze situatie zo snel met die van de mensen rond ons. Als het met hun niet goed gaat, denken we dat het voor ons hetzelfde zal zijn.

Maar ieder mens is uniek, en het feit alleen al dat je er wilt bovenop geraken, wil ook zeggen dat het zal lukken.

Nog een paar maandjes en we zullen ons beter voelen dan ooit ervoren!

Groetjes, Aaria
Re: angstaanvallen en hoofdpijnen
17 February 2009 18:57
Hai Claudia,

Even reagerend op je 1e vraag: Ook ik heb daar last van gehad. Ik was eindelijk op de goede weg. Mijn scores waren ook goed en toen ineens kreeg ik weer last van angstaanvallen.
Voor mij gevoel kwamen ze "out of the blue".
Het heeft bij mij toen een week of 2/3 geduurd en zo ineens als ze gekomen waren gingen ze ook weer weg.
Alsof mijn lichaam het laatste rest-stukje had opgeruimd.

Ik hoop dat ik je hiermee geholpen heb.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Hoi ellen,

Tof dat je even reageert, ik miste je eigenlijk al een beetje hehehe[:]smiling smiley)[/:]
Nog even klein vraagje, of je dan ook soms van die rare gedachten had, soort van dwanggedachten, dat je ineens bang bent om jezelf of iemand wat aan te doen op de meest rare momenten. Terwijl je dat 100% zeker niet gaat doen hoor.. maar gewoon dat je van die gedachte dan al heel bang wordt. volg je me nog?

Liefs
Re: angstaanvallen en hoofdpijnen
17 February 2009 22:25
Hai Claudia,

Jazeker volg ik je nog.
Ik had dat ook. En de ergste die ik had was dat ik bang was om zomaar uit de auto te springen als we op de snelweg reden. [:]confused smiley[/:]
Of dat ik in een kamer vol met visite zat en dat ik zomaar mijn glas tegen de muur zou gooien. Brrrrrrrrrrrrr Vreselijk. Het overviel me ook altijd......zodat ik me vreselijk opgelaten voelde en paniekerig. (En het mooiste was nog dat niemand het merkte, want ik was een kei in het niets laten merken - doe maar gewoon dan doe je gek genoeg zei mijn vader altijd)
Ik kan er zomaar nog een stelletje opnoemen, maar je kent de strekking wel. [:]winking smiley[/:]

Ik heb 7 maanden geHyperVent en zo rond de 6 maanden bleven ze weg om weg te blijven.
Jeetje........ik was zo dankbaar dat dat voorbij was.

Het hele technische verhaal kan ik je niet goed vertellen, daar is Rob beter in, maar wat ik wel weet is dat als je chronisch hyperventileert dan zijn je aderen in je hersenen vernauwd Als je gaan HyperVennen verwijden je aderen, waardoor deze rare gedachtes wegblijven en als je er bewust aandenkt raak je er niet meer van in paniek, maar is het een gedachten net zoals je andere gedachten.

Volg jij mij nog? [:]winking smiley[/:]

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Hee Ellen,

Zeker volg ik jou ook nog. Wordt me een hoop duidelijk.

Bij mij gebeurt het nu ik bijna 7 maanden HyperVen wat vaker. Heb laatste maand maar 1x per dag geHyperVenned, maar ga nu toch weer proberen op te brengen 2x per dag te HyperVennen.

Maar misschien is het ook wel het laatste staartje voor me. Heb je ook een mailadres, ben benieuwd wat je van mijn grafiek zegt eigenlijk..

Heb trouwens ook nog een suf voorbeeld, in december, mijn moeder moest zingen met het koor in de kerk, en ik had zo de drang om onder de harpsolo op te staan en keihard te gaan gillen... haha.. zo suf allemaal

Liefs Claudia
he Claudia,

Sorry ik moest even lachen toen ik je laatste berichtje zag van die harpsolo, ik heb zulke gedachten ook. Ik denk dat het ook wel te maken heeft dat je bang bent om de controle over jezelf te verliezen, ik heb het wel eens eerder gezegd, maar ik ben een tijdje bang geweest om mijn kinderen iets aan te doen. Terwijl ik ontzettend veel van ze hou.

Ellen, ik ben de laatste tijd een beetje depri, zeg maar gerust een beetje depressief, kan dit ook komen doordat door de chronische hyperventilatie de aderen in je hersenen vernauwd zijn?

groetjes maar weer
Annelies
Re: angstaanvallen en hoofdpijnen
18 February 2009 07:31
Hoi Annelies,

Ik ben eigenlijk niet depressief geweest, en nu sinds enkele dagen voel ik me ook echt depri, terwijl ik hier zeker geen redenen voor heb (mijn situatie is nog nooit eerder zo zeker en zo positief geweest). Mijn scores gaan ook weer achteruit en ik merk dat ik weer sneller adem. Ik ben dus ook nieuwsgierig naar wat uitleg hierover. Ik heb echt geen zin in nog een lange periode van depressiviteit!!! Het is zo leuk om goed gezind te zijn!

Dat van die dwangedachten/schrik om controle te verliezen ken ik ook maar al te goed.

Ik ben gisteren naar de cardioloog geweest (afspraak sinds een tijdje voor 24u ecg). Alles in orde. Maar hij heeft me gezegd dat het niet echt goed is (voor de nieren) om lange tijd magnesium te nemen. Volgens hem is een kuur van enkele weken meer van voldoende en moet je dan 6 maanden tussen de volgende laten. Ik dacht dat ik dit maar met jullie zou mededelen omdat ik merk dat er hier velen zijn (net als ik) die constant magnesium nemen.

Groetjes, Aaria

Re: angstaanvallen en hoofdpijnen
18 February 2009 11:31
Hai Annelies,

Ik zal dat voor je aan Rob vragen [:](Y)[/:]
Ik ben zelf op dit moment ook niet een zonneschijntje [:]winking smiley[/:], maar bij mij speelt op dit moment het weer een rol. Ik wordt niet goed van dat donkere weer, regen, sneeuw etc.
Ik wil zon zien en in mijn tuin rotzooien. [:]grinning smiley[/:]

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Hey Ellen en de rest,

Blijkbaar speelt de lange, koude, sombere winter iedereen parten!
Maar de lente komt eraan hoor. Binnen een maandje zal het ongetwijfeld wat warmer en hopelijk ook zonniger zijn. Wat verlang ik naar die eerste straaltjes waarvan de warmte je 'koude rillingen' bezorgen, de geur van de lente, ...
Binnen anderhalve maand zijn onze verbouwingen eindelijk klaar, kunnen we naar beneden verhuizen, huisje inrichten, de tuin wat heraanleggen en hopelijk de rust terugvinden en hyperventilatie achter me laten!
Ik stuur jullie alvast een symbolisch zonnestraaltje toe!
Liefs,
Hannelore[:]winking smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?