[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

nieuw op het forum/mijn historie

Gepost door Danny2 
Hallo,
1)Ik ben een 21-jarige student en ik ben al een tijdje verschillende fora aan het afzoeken, op zoek naar mensen die met dezelfde kwaal/kwalen zitten als mij. ik heb waarschijnlijk veel te veel hooi op mn vork genomen deze zomer en veel te weinig uitgerust, waardoor ik spanningshoofdpijn + chronische hyperventilatie opgelopen heb (maar dat weet ik niet zeker). Ik herken mezelf in veel topics, dezelfde kwalen en dezelfde angsten (‘hersentumor-angst’).
2)Het begon dus deze zomer,een korte situatieschets:
-Ik had herexamens (wat dus 3 weken op een stoel zitten inhoudt),
-Ik ben direct daarna begonnen met een vakantiejob als receptionist (wat 10 dagen op een stoel zitten inhoudt en veel stress)
- Direct daarna ben ik 10 dagen druiven gaan plukken in Frankrijk (wat 10 dagen zware arbeid is, zeer weinig slaap inhoudt, en elke avond feest met te veel alcohol). Tijdens die 10 dagen ben ik toch enkele keren doodgegaan bij wijze van spreken. Daar kwamen de typische kwalen echt de kop opsteken. De eerste ongemakken kwamen bij mijn receptionistenjob, toen ik kleine steekjes in mn hartsteek kreeg af en toe, meestal ’s avonds en plotse warmtegevoelen op zeer beperkte plaatsen op mn lichaam, die even snel weggingen als kwamen.
Sinds deze zomer ben ik nooit meer de oude geweest…

3)Ik vermoed dat ik last heb van spanningshoofdpijnen en chronische hyperventilatie. Ik zal mijn klachten eens opsommen (ik vergeet er sowieso enkele).Iik zou dankbaar zijn als ik bevestiging kreeg dat de klachten inderdaad overeenkomen met spanningshoofdpijn/hyperventilatie:
-oorsuizingen (een niet te verwaarlozen klacht)
-steken in de buurt van mn hart
-elke dag lopen te piekeren over het probleem
-ook een soort constante, oncontroleerbare spiersamentrekking id buurt van mn hart
-een vreemd gevoel, alsof er een koord door mn hart wordt getrokken
-zeer gespannen nek, een moeilijk te beschrijven gevoel. Maar soms is het alsof mn hoofd gewoon bijna trilt van de spanning. En dit is niet te harden soms
-plotseling opveren, zelfs als ik aan het slapen ben met een zeer alarmerend gevoel dat er iets mis is, naar lucht happend, en even in een soort andere staat van bewustzijn, als een opgejaagd dier.
-!!Wat me zeer veel bezighoudt en wat ik nog niet gelezen heb: ‘knakjes’ in de nek. Als ik met mn hoofd draai, kleine knakjes, duidelijk hoorbaar door mezelf, alsof je op kiezelsteentjes trapt (maar dan veel zachter en iets minder scherp). Als ik in mn bed lig met zware spanning in mn nek en ik probeer me te onstpannen, krijg ik een soort minishockjes in mn nek, ook gepaard met zo een gek geluid, maar ik heb het gevoel alsof dat me goed doet. Dit houd me zeer veel bezig, wat is dit, kan dit kwaad?

4)Nu had ik eigenlijk wat leren leven hiermee, maar sinds 3 dagen is de pijn en de miserie bijna volledig verplaats naar het rechtegedeelte van mn hoofd, oorsuizingen bijna enkel aan de rechterkant, af en toe steken, en een soort verdoofd/tintelend gevoel aan de rechterkant.Ik ga er mee slapen en ik sta er mee op. Normaal na een nachtje rusten voelde ik me ’s morgen toch wel wat fitter. Ik vroeg me nu af of dit ook nog in het plaatje van hyperventilatie en spanningshoofdpijnen past? Want veel mensen kennen waarschijnlijk de angst voor een tumor, wel die begin ik ook wel te krijgen.

5)Het is niet zo dat al deze klachten altijd samen komen, dit is zeer vreemd. Ofwel zijn de grootste problemen de steken in de buurt van mn hartstreek, ofwel de enorme spanning/druk aan het hoofd en nek.
6)Nu heb ik ook de vraag: welk soort dokter/specialist zou me het beste kunnen helpen, en moet ik beterschap verwachten? Zijn er bepaalde oefeningen waar sommige mensen echt mee geholpen zijn? Vooral voor de spanning in de nek en hoofd?

Mijn excuses voor dit lange bericht, alvast bedankt aan degene die dit wil lezen!!
Hai die Danny,

Er gaan vast een aantal mensen reageren op je bericht.
Je schrijft in ieder geval een hoop herkenbare klachten.

Weet je dat bij dit forum ook de site www.hyperventilatie.info hoort?
Daar kan je alle informatie vinden over hyperventilatie en HyperVen, dan heb je alvast wat te lezen totdat iemand op je bericht reageert. [:]winking smiley[/:]

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

OK!

dan zal ik me eens aan het lezen zetten [:]smiling smiley[/:]
Hoi Danny,

Jouw nekklachten herken ik als geen ander. Ik heb al 10 jaar enorme nekpijn, weliswaar met vlagen maar heeeeel vaak. Eigenlijk zit mijn nek altijd vast en ik ben ongeveer 35 hoofdkussens verder, tot ik op een gegeven moment dacht dat het daar misschien helemaal niet aan ligt. Ik denk dat het pure spanning is. Ik lig 's avonds ook wel eens in bed en dan merk ik dat mijn vuisten gebald zijn. Zo gaat dat ook met je nek. Niet meer kunnen ontspannen. Ik denk dat dat bij jou ook zo is. Die krakende geluidjes heb ik ook en de hoofdpijn ook vaak en komt ook uit de nek vandaan denk ik. Ik denk dat je ook eens bij de oude berichten moet kijken in het archief en zoeken op nekklachten, dan zul je zien hoeveel mensen hier last van hebben.
En misschien beginnen met HyperVen?

groetjes judith
Ik ga inderdaad HyperVen eens overwegen, want uit vele reacties blijkt dat dit echt een steun kan zijn. Maar ik zit ook nog in een fase waar ik hoop dat ik binnen een tijdje weer helemaal de oude ben, ik zie het niet echt zitten om de rest van mijn leven door te moeten met de problemen die ik nu ervaar.

Maar het is toch een grote opluchting om te horen dat ik niet alleen ben, want eventjes googelen over hoofdpijn kan je ook wel de stuipen op het lijf jagen, maar het helpt ook wel je ervaringen te delen. Het verbaast me wel dat dit een zo bekend fenomeen is, en dat dokters je er zo inefficient mee kunnen helpen.

Alvast hartelijk dank voor je antwoord!
Hoi Danny,

Jouw klachten zoals beschreven punt 4 heb ik ook weken gehad. Door die klachten ben ik uiteindelijk op de EHBO beland. Daar werd gezegd dat ik niets had. Toch voor de zekerheid hersenscan laten maken, ik was ook heel bang voor een tumor. Gelukkig was de scan helemaal goed. Toen ook op internet gaan surfen en na 7 weken klachten op deze site gekomen.

Nu na 7 maanden oefenen, eerst 5 maanden 2x per dag, later 1x per dag gaat het qua hyperventilatie, ondanks het feit dat ik nog zeer veel stress heb momenteel, toch wel boven verwachting goed nog. Die steken, hoofdpijnklachten, verdoofd gevoel in mijn hoofd waren met HyperVennen binnen 2/3 maanden weg, alle klachten verdwenen zo´n beetje 1 voor 1. en af en toe waren ze er weer een dag, maar op dit moment gaat het goed.

Begrijp dat je in een fase zit waarin je hoopt dat dit vanzelf overgaat.. maar ik denk dat het handig is dat je zo snel mogelijk alles zelf in eigen hand gaat nemen en aan je herstel gaat werken. Denk aan HyperVen, sporten, meditatie, psycholoog.. achterhalen waarom je dit hebt gekregen.

Qua arts misschien handig als je naar een longarts gaat om een hyperventilatie provocatie test te doen. En anders kan je op de site zelf ook nog manieren lezen om te laten bevestigen dat je chronische hyperventilatie hebt, zie ook de zin hieronder die ik even voor je gekopieerd heb.

(Er staan artsen diverse methoden ter beschikking om hyperventilatie aan te tonen. Mogelijkheden zijn bloedonderzoek, urineonderzoek, Electromyografie (EMG), Electroencefalografie (EEG), Electrocardiografie (ECG) en Capnografisch onderzoek)

Ik wens je veel succes!

Groetjes
Claudia
Ok!
Hartelijk dank Claudia! Ik heb woensdag een hersenscan gepland, niet dat ik me hele grote zorgen maak, maar het is toch fijn als je een tumor met zekerheid kan uitsluiten. Nu heb ik enkele medicatie voorgeschreven gekregen en een behandeling bij een kinesist. Helpt dat niet, dan begin ik sowieso met HyperVen. Maar ik ben blij dat ik eens actief begonnen ben met een genezingsproces, in plaats van altijd maar piekeren en mezelf proberen te kalmeren.

Groeten,

Danny
Hoi Danny, heel herkenbaar die nekklachten( en de rest ook). Die knakjes in mijn nek heb ik sinds 20 jaar. De spanning verzamelt zich bij mij ook vaak juis op die plaats m.a.g. hoofdpijn , duizelingen, onrust en overprikkeling en een stuurloos gevoel. Als je je bedenkt dat al je belangrijke zenuwbanen via je nek lopen is t te verklaren waarom dat naast hoofdpijn ook een flink aantal andere vervelende klachten geeft.
Ik ga regelmatig naar de ostheopaat en daar heb ik veel baat bij. Sinds ik ben gaan HyperVennen 2 maanden geleden is de spanning voor 90% verminderd en gaat t ook met mijn nek een stuk beter. Mijn ademhaling is weer zoals ie hoort te zijn en daardoor kan ik de stress veel beter hanteren.
Die angst voor een tumor heb ik in t verre verleden ook gehad. Dat is heel naar en beangstigend. Goed van je dat je dat laat uitsluiten.
Welke medicatie gebruik je?
groetjes, erika

Meer weten over het HyperVen programma?