[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

dieet + 15 sec. naar beneden

Gepost door Hannelore 
dieet + 15 sec. naar beneden
10 March 2009 11:38
Hoi,

Ik ben sinds gisteren gestart met een proteïnedieet onder begeleiding van m'n huisarts. Ik wil graag zo'n 10 à 15 kg kwijt en vandaar de stap ...
Ik voel me wel wat 'zwakjes' en een beetje een zwaar hoofd, want m'n lichaam moet zich aanpassen aan de helft minder caloriën. Alle dingen die het lichaam nodig heeft, zitten in de zakjes en in combinatie met veel groenten, moet het hongergevoel (en hopelijk ook futloosheid) na 2 dagen weggaan ...
Een ander nadeel is dat m'n scores flink gezakt zijn! Zo'n 15 seconden[:]:||[/:]. Ik heb wel niet meer klachten dan voorheen. Mijn bedenking is nu: zal m'n dieet een negatieve invloed hebben op m'n herstel van hyperventilatie? Ik ben nu 6 maanden bezig en nog steeds heb ik af en toe klachten. Dus HyperVen ik lustig verder! Ik wil graag wat afslanken (bmi is 27 en ik wil naar 23 of 24 omdat dit toch ook gezonder is) maar van die chronische hyperventilatie wil ik toch ook volledig afgeraken! Ik vraag me af wanneer ik helemaal klachtenvrij zal zijn ...

Groetjes,
Hannelore

Re: dieet + 15 sec. naar beneden
10 March 2009 12:29
Hee die Hannelore!!

Ja.. ik snap je wens om wat af te willen vallen. Persoonlijk denk ik alleen dat je niet alles tegelijk zou moeten willen. Bedoel, moet ook nog steeds stoppen met roken...en nog uitzoeken of ik allergisch ben want ik nies zo vaak.. maar ik wil eerst van die chronische hyperventilatie af.

Misschien kan je beter nog maandje of 2 wachten voordat je aan het dieet begint? Je lichaam is nog bezig te herstellen van maandenlange hyperventilatie, dat doet heel veel met je lichaam.

Nog vraagje voor je. Ik HyperVen nu 1x per dag. Heb alleen nog wat ´restverschijnsel´klachten. Soms nog wat opgejaagd gevoel, onrustig zeg maar. Maar niet de hele dag hoor, als het gebeurd is het vaak als ik net wakker ben. Wat is er bij jou nog over aan klachten dan? Misschien trekken die laatste dingen wat later weg.. ik weet eigenlijk niet of dat als je klaar ben met de therapie of dan ook daadwerkelijk alle klachten wegzijn, of dat dat dan nog volgt.. snap je?

Nou, hoop dat ik je heb kunnen helpen, ik denk echt dat je beter eerst lekker in je vel kan zitten, en dat je volledig genezen bent van de chronische hyperventilatie voordat je aan de slag gaat met het volgende..

Is sporten misschien een optie?

Liefs
Claudia
Re: dieet + 15 sec. naar beneden
11 March 2009 21:36
Hey Claudia,

Alvast bedankt voor jouw advies[:]smiling smiley[/:]
Ik begrijp heel goed wat je bedoelt met 'eerst herstellen van chronische hyperventilatie' en daarna een ander probleem aanpakken ... Maar ja, ik ben gestart sinds maandag en heb een bestelling gedaan voor 3 weken en ... tja, als ik zou willen dan kan ik natuurlijk even stoppen en binnen enkele maanden opnieuw starten. Nu moet ik zeggen dat ik me vandaag - dag 3 van het dieet - weer een stukje fitter voel + geen hongergevoel en dat de hyperventilatieklachten zeker niet meer zijn. Daarom denk ik toch door te zetten, temeer omdat ik het gevoel heb het aan te kunnen en de klachten niet verergeren. Als het 'in het koppeke' zit hé[:]smiling smiley)[/:]
Je hoort er wel nog van!
Je vroeg me wat er nog overschiet van mijn klachten? Wel, dat opgejaagd gevoel af en toe heb ik ook en inderdaad, vaak net nadat je wakker bent geworden. Met op te staan, wordt het opnieuw beter. Soms nog eens de neiging te willen zuchten of geeuwen maar niet meer dwangmatig. Het doet gewoon deugd. Ik voel ook wel dat ik nog niet zo stressbestendig ben en in bepaalde situaties toch kortademig wordt.
Als de kindjes druk en stout zijn en ik me boos moet maken (en dat is nogal vaak met 3 drukke kapoenen waarvan eentje leerstoornis), dan voel ik rond m'n keel druk + ademtekort. Maar ja, misschien heeft iemand zonder chronische hyperventilatie dat ook wel als hij boos wordt.
Misschien is het beter niet te veel op die restklachten te focussen (en met dat dieet lukt dat precies beter ==> Ik denk meer aan eten of de kilootjes[:]winking smiley[/:]).
Ik HyperVen nog 2 x per dag omdat m'n curve steeds op en neer gaat. Ik had nu de laatste 3 weken een bergje tot 75-80 sec. maar ben terug gezakt naar 55-60 en nu langzaam terug naar 65 sec. Maar de curve is echt volledig met tandjes! Is die van jou dan één rechte lijn naar boven of golvend of tandjes??
Ik neem ook nog het st. janskruid maar ben verminderd van 3 tot 2 per dag en zou het tegen de zomervakantie volledig willen afbouwen.
Rob of Ellen, als jullie advies hebben , laat het gerust weten!

Liefs,
Hannelore
Re: dieet + 15 sec. naar beneden
11 March 2009 22:14
Hee Hannelore,

Proberen verder te gaan met dat dieet kan natuurlijk altijd. Misschien had je die mindere dagen ook wel gehad zonder dieet. Dat weet je natuurlijk niet...

Mijn grafiek heeft ook tandjes hoor.. maar die tandjes worden nu wel steeds minder heftig..

Van begin november tot einde december waren ze heel heftig schommelend tussen de
80-100. Daarna tot half februari tussen de 80-90, dus dat is al meer op 1 lijn. En nu tussen de 90-100, al moet ik zeggen dat ze wel meer net onder de 100 zitten, sommige dagen wat minder, vooral met die maandelijkse ongein, dan val ik altijd terug.

Maar ik oefen maar 1x per dag, denk als ik 2x zou doen dat ik ´s avonds minder hoog scoor, dus dan val je wel terug denk ik qua score.. Maar ik heb amper 2x geoefend dit jaar nog, want ´s avonds heb ik er zo geen zin in. Al zou het wel meer opschieten.. zucht.

Heb je het idee dat je wel baat hebt bij die st. Janskruid? Ik neem verder alleen nog passiflora complex en magnesium. Van die pillen bij de acupunctuur kreeg ik echt ook zulke energie en weer aanvallen snachts.. was niet goed hoor.. misschien heb ik daar nog de naweeen van ofzo.. hoop het...

Anyway, wij komen er wel!!!

Liefs en slaap lekker voor zo
Hai Hannelore,

Zolang je grafiek nog "tandjes" heeft gewoon lekker doorgaan. [:]smiling smiley)[/:]
Pas als hij uitvlakt kan je zeggen dat je ademcentrum zich heeft aangepast en dat je klaar bent.

Dat was toch je vraag he? [:]winking smiley[/:]

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: dieet + 15 sec. naar beneden
12 March 2009 21:22
Hey Ellen,

Ja dat was m'n vraag. Bedankt, dan ga ik nog wat oefenen.
En dat diëten, lijkt het jou ok om dat verder te doen? Ik voel me er niet slechter bij, dus ...

Groetjes,
Hannelore[:]smiling smiley[/:]

Hai Hannelore,

Zolang je er goed bij voelt kan je het doen, maar als je het idee hebt dat het toch een wissel trekt zou ik het advies van Claudia volgen.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?