[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ik ben er nog

Gepost door Erika 
ik ben er nog
08 April 2009 13:33
Hoihoi, ja ik ben er nog....
Het gaat goed.Ik ben voor 98% van mijn chronische klachten af en richt me nu vooral op de fobieen.
Dat is voor mij een hele kluif maar wel een hele uitdagende kluif!!
Toch positief blijven bekijken he dan kom je t verst.

Ik rij nu 3x per week OVER DE SNELWEG naar mijn werk (is op zich al fantastisch) en heb vorige week zelfs gecollecteerd, wel met de auto veilig in de buurt maar toch....
Verder ben ik de afgelopen 2 weken 2x in limburg geweest als bijrijder (1 uur rijden) dus eigenlijk ben ik heel trots op mezelf!!

Ik heb 1 maand niet geHyperVend. Geen tijd...geen zin... en in die maand heb ik geen terugval gehad. Ik ben nu toch weer begonnen omdat ik zelf t gevoel heb dat er nog meer winst te behalen is. Verder vind ik HyperVen een hele goede manier om spanning vrij te maken en los te laten. Na de "vrije"maand waren mijn scores 10 sec gezakt en na 3 dagen oefenen zaten ze er weer bij.

De grootste uitdaging voor mij wordt t wandelen. Dat is er als eerste vanaf gegaan en dat komt dus als laatste weer terug.
Verder ga ik iedere 2 a 3 weken naar de psycholoog. dat voelt nog steeds goed en ruimt lekker op!

kortom....het gaat goed!
lieve groetjes , erika
Re: ik ben er nog
08 April 2009 13:49
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee


Daar ben je dan! Waren je al kwijt hahahaa.
Goed joh, dat HyperVen zo snel heeft geholpen bij je... ja die fobieen, die schijnen wat langer te duren inderdaad. Ik heb die zelf niet zo omdat ik mezelf altijd ben blijven dwingen alles gewoon te doen.. dus dat is achteraf gezien wel handig geweest.

Nou, nu je de draad toch weer even oppakt, succes dan maar weer, doe je het 1x per dag of meer?

Liefs
claudia
Re: ik ben er nog
08 April 2009 15:06
Hoi Erika,

Wat fijn voor je, dat je zo'n succes hebt met HyperVen. Ik ben echter wel nieuwsgierig hoe lang jij al bezig bent hiermee. En heb je dan 1 of 2 keer per dag geoefend? Ik hoop dat ik hetzelfde bereik dan jou. Ik ben al een tijdje bezig, voel wel verbetering maar ben er nog lang niet. Vandaar dat ik nieuwgierig ben naar jouw ervaring. Was je heel consequent of sloeg je ook wel eens over? Ik heb veel last van hoofdpijn, HyperVen dan toch, maar dat valt wel zwaar. Sloeg jij wel het HyperVennen wel eens over als er iets was?

Groetjes, Dorothé.

Re: ik ben er nog
08 April 2009 15:38
Ha meiden ja Claudia vooral alles blijven doen!!! Ik wilde dat ik dat toendertijd bedacht had haha Nou ja zal wel mijn opdrachtje in t leven zijn![:]grinning smiley[/:]

Hoi Dorothe, ik ben met de kerst begonnen. Heb t 2 maanden 3X per dag gedaan en daarna 2x perdag tot vorige maand . Nooit overgeslagen!!!!!

De computer cressde (schrijf je dat zo?? haha) en toen ik na 1 week weer beeld had en ik me nog steeds goed voelde was ik benieuwd of dat zo zou blijven. In tussen kreeg ik t druk met andere dingetjes en zo verdween t langzaam maar zeker uit beeld.

Toch merkte ik wel enig verschil; ik betrapte me erop dat ik af en toe toch weer zo'n diepe zucht wilde maken. Dit kon ik wel tegenhouden maar de behoefte om dat te doen was voorheen helemaal weg geweest en ten tweede en toch ook niet geheel onbelangrijk:
Ik zie er beter uit als ik HyperVen.
De kleur in mijn gezicht en van mijn lippen is beter, zal toch te maken hebben met de doorstroming en t zuurstofgehalte. En daarbij vind ik t ontspannend om te doen. Dus om een lang verhaal kort te maken:
Ik heb sinds een paar dagen de draad weer opgepakt. Doe t nu 1x perdag.
Als ondersteuning in t geworstel tegen de straatfobie kan t me alleen maar helpen (dat geeft toch de nodige stress die ik nu wel kan hanteren maar dmv HyperVen gelijk weer los kan laten en dat t mijn uiterlijk ten goede kom is altijd meegenomen toch ????[:]grinning smiley[/:]

Hou vooral vol, ik ben van ver moeten komen en als ik nu kijk waar ik nu weer sta.....dan is er voor iedereen hoop!!
liefs en heel veel succes, erika
Re: ik ben er nog
08 April 2009 16:10
Ha Erika,

Wat een discipline: 3 keer per dag. Maar je bent mijn voorbeeld. Ik vind het af en toe best zwaar, vooral als ik me niet lekker voel. Maar als ik jouw verhaal hoor, krijg ik weer moed om door te gaan. Ik voel ook wel verbetering maar ik wou dat het iets sneller ging. Ik heb 30 jaar medicijnen geslikt tegen duizeligheid, omdat de neuroloog dacht dat ik migraine had! Die ben ik nu aan het afbouwen, maar dat duurt een paar maanden voor die helemaal zijn uitgewerkt. Ik voel me dus ondanks minder medicijnen, beter dan toen ik nog volop aan de tabletten zat. Dat is een goed teken. Ik hoop zover te komen als jou, en wens je nog veel verdere verbeteringen toe.[:]grinning smiley[/:]

Groetjes, Dorothé.
Re: ik ben er nog
08 April 2009 19:50
Hoi Dorothé
Je moet proberen om t niet te zien als iets wat je moet doen maar als iets waar je bewust voor kiest om t te doen. Niet nadenken of je er zin in hebt of dat je t zwaar vind.... gewoon als onderdeel in je dag inplannen omdat je t zelf wilt.
Niet gaan twijfelen als je tijdelijk terugvalt of lagere scores hebt. Gewoon doorgaan . Er is geen vooruitgang mogelijk zonder terugval.
Ik heb ruim 25 jaar met klachten gelopen waaronder periodes met hevige angstaanvallen.
Toen ik begon heb ik mezelf een half jaar tot een jaar gegeven om dmv HyperVen het patroon te doorbreken. Als t even minder ging liet ik dat gebeuren, het jaar was immers nog niet om.
Ook jij loopt al heel lange tijd met klachten. Geef jezelf de tijd en ruimte om dat wat je in 30 jaar opgebouwd hebt nu af te bouwen. Willen dat t sneller gaat werkt alleen maar averechts.
Het is toch een heel verander-groeiproces en dat gaat niet zonder slag of stoot.
Jouw klachten gaan ook weg !! Gewoon volhouden en niet teveel over nadenken....
groetjes, erika



Bericht bewerkt (08-04-2009 19:51)
Re: ik ben er nog
08 April 2009 20:10
Hoi Erika,

Je hebt gelijk. Ik moet geduld hebben en het langzaam over me heen laten komen. Ik verg dan ook vaak teveel van mezelf. Ik ben blij te horen dat er meer mensen zijn zoals ik, die echt al heeeel lang met klachten lopen, en dan met HyperVen uiteindelijk toch baat hebben. Zoals jij. Ik heb dan ook goede hoop dat het nu eindelijk goed komt. Ik heb het HyperVennen nu ook inderdaad in mijn dagelijkse bezigheden verwerkt, en weet niet meer beter. Vandaar dat ik het akelig vind om over twee weken met vakantie te gaan. Ik ben bang uit het ritme te raken. Maar ja, vakantie is ook leuk, toch?
Bedankt voor je bemoedigen woorden, had ik net even nodig. Maar ik ga door, vol goede moed.

Groetjes, Dorothé.
Re: ik ben er nog
08 April 2009 21:43
Het is wel best snel gegaan bij jou dan precies he als je pas in december begonnen ben.
Ik heb ook eventjes 3x per dag geprobeerd om het toch maar vooruit te doen gaan maarja dat was echt veel te zwaar dus voor mij voorlopig helaas geen optie. Zal toch geduld moeten proberen op te brengen dus smiling smiley

Re: ik ben er nog
10 April 2009 23:38
Hoi Edith, ja het is snel gegaan, maar bij mij was de verkeerde ademhaling het ontbrekende puzzelstukje.
Ben eigenlijk al met al toch enige jaren bezig dmv tai-chi, meditatie enz. Dat deed wel goed maar was nooit voldoende om de circel te doorbreken. Nadat ik ben gaan HyperVennen ging alles in versneld tempo. Nou ja dat mag dan ook wel na 25 jaar...[:]grinning smiley[/:]

Uit jouw stukjes begrijp ik dat jij worstelt met ongecontroleerde gedachten. Dat vreet energie en geeft veel angstklachten.
Vooral de angst voor psychose die jij beschrijft... heb ik ook zo gehad. Heel erg naar.
Ik weet niet of je hulp hebt in de vorm van therapie of zo?
groetjes, erika



Bericht bewerkt (10-04-2009 23:44)
Re: ik ben er nog
11 April 2009 03:18
Hoi Erika,

"Leuk" om iemand tegen te komen die die angst ook gehad heeft. Jij bent er dus vanaf geraakt dan ook? En hoe dan? Ik heb het ook wel niet altijd even fel, hoe afweziger, onwerkelijker, .. hoe groter de angst. Dus DENK dat dat oplossing ligt bij dat gevoel wegwerken, hopelijk met HyperVen.

Ik heb een paar afspraken bij een psychiater opstaan binnen 2 of 3 weken. Weet nu wel niet of het veel gaat helpen, geloof er niet zo heel hard in maarja.. Ben vorige week daar geweest voor een intake gesprek en toen ik dat van die psychose-angst zei zei ze dat ze "dacht dat het zover nog niet was". Vreemd genoeg maakte dat me niet echt minder bang.. Ben 3 jaar geleden al eens een paar keer bij een psycholoog geweest en ik werd daar alleen meer geirriteerd van. De hele tijd op alles wat je zegt die irritante vraag van "hoe voel je je daarbij?" en "Beschrijf jezelf eens in een paar woorden".. Ik had daar nooit echt een antwoord op zo spontaan. Moest je mij nu een lijst geven met karakteropties dan kan ik daar wel op invullen maar zo uit mezelf wist ik nooit goed wat te zeggen. Concludeert ze daaruit dat ik mezelf niet ken. Buh werd een beetje een welles nietes spelletje en stond me niet zo aan smiling smiley Heb ook 2 vriendinnen die psychologie studeren, ze studeren binnen een paar maanden af maar als ik zeg chronische hyperventilatie dan weten ze niet eens waar ik het over heb, laat staan dat ze in dingen als HyperVen geloven of er zelfs maar iets over willen horen. Neenee, gesprekjes is het enige dat alles oplost [:]Tja[/:] Achja, misschien ben ik de juiste psycholoog voor mij gewoon nog niet tegengekomen. Zou gewoon graag iemand willen die teminste wat meer open minded is en je niet bekijkt als weer zo eentje die alles op internet opzoekt. Ik weet best dat niet alles dat op internet staat juist is of goed is voor mij om te gaan zitten lezen, maar daarom is nog niet alles plots slecht he. Zonder internet zou ik niet eens weten dat ik chronische hyperventilatie heb, laat staan een methode vinden om er iets aan te doen.
Ik was trouwens in eerste instantie bij die psychiater omdat ik papieren moest laten invullen voor school in verband met de agorafobie. Maar blijkbaar betekent het kennen van zo een term dat je weer teveel op internet hebt gezeten ofzo. Begon ze te vragen hoe ik daar bij kwam dat ik dat had enzo en dat zij dacht van niet. Dan vraag ik mij dus af mja wat noemt zij het dan als ik amper nog buiten durf komen en zowaar gek word als ik ergens ben waar ik niet weg kan..
Hmm lang verhaal om maar te zeggen dat het niet zo goed klikt tussen mij en psychologen/psychiaters smiling smiley Jammer want anderen lijken er wel veel aan te hebben sad smiley
Re: ik ben er nog
14 April 2009 22:12
hoi Edith, sommige angsten heb ik opgelost zoals de angst om een psycose te krijgen of de angst om enge ziektes te krijgen. En vooral de angst om er te zijn (extitentiele angst is gelukkig voorbij.(is ook een hele poos heel angstaanjagens geweest.
De agaorafoebie is nog niet over. is ook wel heel hardnekkig!!
Er zit wel vooruitgang in maar t blijft steeds t gevecht aangaan. Vooral wandelen en fietsen vind ik moeilijk. Gelukkig kan ik wel weer auto rijden en ook best een flink stuk van huis, dus we boeken vooruitgang.
Onbegrijpelijk he dat zoiets onnozels als een stukje wandelen en fietsen je leven zo kan beheersen.
Ik volg op dit moment cognitieve therapie en van alles wat ik tot nu toe gedaan heb, heb ik hier veel baat bij.
De vragen hoe voel je je nu en wat doet t met je zijn van die standaardvragen waar je inderdaad behoorlijk geririteerd van kan raken, dat herken ik wel. In de cognitieve therapie komen die niet zo vaak voorbij. Natuurlijk is er wel een intake gesprek waarbij er in kaart gebracht wordt hoe je leven tot nu toe verlopen is en daarna is t meer kijken hoe je omgaat met dingen en emoties en hoe je dat mogelijk anders zou kunnen doen. Dus niet veel diepgraverij maar meer concreet kijken waar en hoe je je gedachten en handelingen kunt veranderen zodat je op een ander spoor komt. ik heb er veel baat bij Heb ook een heel prettige therapeute die zelf bekend is met hyperventilatie, dat werkt voor mij goed.
ik denk dat t succes van therapie mede valt rn staat met de band die je met de therapeut op bouwt en ik zou zeker zoeken tot je iemand treft waarbij je t gevoel hebt: met jou gaat t lukken!
Verder vind ik internet een prima medium om kennis en herkenning te vergaren .
het nadeel vind ik wel dat de medische en psychologische stukken niet altijd makkelijk te interpreteren zijn waardoor t ook juist wel angst op kan roepen. Er staat voldoende in om alarmbellen te laten rinkelen maar onvoldoende om jezelf gerust te kunnen stellen.
In tijden dat ik angstig was en niet zo goed kon relativeren zocht ik t zeker niet op!
Maar goed dat is voor iedereen anders natuurlijk

groetjes, erika
Re: ik ben er nog
15 April 2009 10:38
Hoi Erika,

Ik weet niet of je ooit van Neurofeedback hebt gehoord. Het is een therapie met electrodes op je hoofd. Bepaalde stoornissen zoals angsten, worden eigenlijk bepaald door hersengolven. Bij neurofeedback maken ze eerst een soort EEG, alleen zie je geen doorsnee van je hersenen maar de werking van de hersenen: de hersengolven. Aan de hand van deze registratie kunnen ze precies zien, welke delen van de hersenen niet goed funtioneren, en door middel van therapie wordt deze dan beinvloed. Ik heb het een aantal jaren geleden gedaan en het reultaat was verbluffend! Ik heb geen angsten meer. Normaal gesproken was ik best angstig als ik ergens volgens mij niet zomaar weg kon. Bv. een vergadering of ouderavond. Dat is helemaal verdwenen. Ik ben vanaf die tijd ook veel rustiger. Het helpt niet tegen hyperventilatie, maar wel bij veel andere klachten. Ze hebben ook een internetsite: neurofeedback.nl Kun je misschien informatie uithalen als je dat wilt. Je wordt behandeld door neuropsychologen. Is dus een gewone geneeswijze. Geen alternatieve. In Amerika werken ze hier al vrij veel mee. Hier is het nu een beetje in opkomst. Misschien heb je hier iets aan.

Groetjes, Dorothé.
Re: ik ben er nog
15 April 2009 14:00
Die neurofeedback lijkt me inderdaad ook wel interessant.
Tegenwoordig bestaat er wel een gelijkaardig iets dat een stuk sneller zou gaan:
[www.alpha-up.nl]
Ik ben een tijdje geleden op deze website uitgekomen en het leek me echt heel interessant.
Alleen heel erg duur weer, anders zou ik het allang uitgeprobeerd hebben. Echt erg eigenlijk
dat je puur door het financiele niet zomaar alle opties kan uitproberen [:]sad smiley[/:]
Re: ik ben er nog
15 April 2009 16:35
De neurofeedback die ik in Eindhoven gevolgd heb, was inderdaad best wel duur, maar ik heb toen tijdelijk een uitgebreide aanvullende verzekering genomen, waardoor ik de behandelingen 100% vergoed kreeg. (CZ)

Groetjes, Dorothé.
Re: ik ben er nog
15 April 2009 18:33
Hoelang heb jij dat moeten doen voor dat goede resultaat en wat koste een sessie ongeveer?
Re: ik ben er nog
15 April 2009 21:17
hoi meiden, ik heb wel eens een stukje gelezen over neurofeedback en idd lijkt me t wel iets. Ik heb alleen 1 probleem....... op t moment dat je met die electrodes op je hoofd geplakt zit kan ik niet weg en dat is de trigger voor een mega angstaanval. Ik heb al 3 jaar een pijnlijke eksteroog en de enige reden waarom ik nog niet naar de pedicure ben geweest is dat ik moet blijven ziten tot zij klaar is. Waardeloos he, dat hoop ik ook echt te vergroeien nou ja dat is t volgende projectje haha
Re: ik ben er nog
15 April 2009 22:17
Ook als je iets kalmerend inneemt? Misschien kan je het eens bespreken, er zullen wel meer mensen dat probleem hebben, misschien hebben ze er wel een oplossing voor of kan je dat toch makkelijk afdoen ofzo. Bij mij helpt afleiding wel, kan je voor je eksteroog niet iemand mee naar daar nemen die je wat kan afleiden tijdens de behandeling?
Re: ik ben er nog
16 April 2009 07:41
Hoi Erika,

Zou je misschien kunnen vertellen hoe jij die extitentiele angst hebt ervaren en hoe je eraf bent gekomen.
Je kunt me ook mailen op a.dejong2009@hotmail.com

groetjes Annelies
Re: ik ben er nog
16 April 2009 14:14
Daar ben ik weer. Ik heb ongeveer 40 sessies gehad. twee keer per week. De eerste 5 keer moest ik naar Eindhoven, daarna heb ik een setje meegekregen zodat ik het thuis kon volgen. Heb geleerd om zelf de electrodes te plakken, en het programma op te starten, Je doet dit niet alleen, je staat in verbinding met de psycholoog. Waren trouwens allemaal erg aardige mensen, die echt begrip hebben voor je situatie. Geloof me, er komen héél véél mensen met angsten, dus ze weten er wel op in te springen. Ook bij een thuissessie wordt je helemaal begeleid, dus je doet het niet alleen. Ik had vrij snel resultaat. Ik geloof al na 10 of 12 sessies. Ik kan het iedereen met angsten aanraden!! Het is wel vrij duur. 1 sessie kostte toen rond de 80,-- euro. Maar met een uitgebreide aanvullende verzekering van CZ krijg je het 100% vergoed. En die meerprijs van de verzekering was het me echt wel waard. Het valt trouwens voor de verzekering onder psychologische behandelingen. Misschien kun je bij je eigen verzekering navragen in hoeverre je het vergoed krijgt. Ik zou het meteen weer doen! Alleen de chronische hyperventilatie was niet weg, maar daar ben ik nu aan aan het werken. Dus het gaat eindelijk na 30 jaar de goede kant op. Het gekke is, dat ik jaren aan angsten heb geleden in bepaalde situaties, en het gek genoeg niet eens meteen opmerkte toen het weg is. Het werd met Neurofeedback in een paar weken geleideijk minder, en het is nu echt helemaal weg. Erica, als je bang bent voor de situatie met de electrodes, kun je misschien altijd eerst voor een kennismakingsgesprek gaan. Ze leggen je dan alles uit en dit is gratis. Kun je dan nog altijd zien wat je doet. Succes.[:]TOP[/:]

Groetjes, Dorothé.

Re: ik ben er nog
16 April 2009 22:03
Had je enkel angst wanneer je ergens niet wegkon of nog andere angsten ook?
En wat ik mij vooral afvraag bij deze methode, kunnen de angsten niet terugkomen als je nog steeds met chronische hyperventilatie klachten zit? Het lijkt mij heel nuttig als je van de chronische hyperventilatie af bent maar nog tegen je angsten vecht, maar als je nog met de oorzaken/'>oorzaak van je angsten zit, gaan die angsten dan niet opnieuw ontstaan, net zoals ze dat deden toen je chronische hyperventilatie kreeg?

Meer weten over het HyperVen programma?