[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hyperven en antidepressiva

Gepost door Gerrit3 
Hyperven en antidepressiva
28 April 2009 18:56
Omdat ik niet zo lang nog aan het HyperVennen ben vraag ik mij af of er forumleden zijn die HyperVen gebruiken zonder antidepressiva
Graag zou ik uw reachtie lezen.
Met vriendelijke groeten,
Gerrit Wilbrink.
Re: Hyperven en antidepressiva
28 April 2009 19:38
Hoi Gerrit!

Ik HyperVen sinds eind juli verleden jaar, tot en met december 2x per dag, en vanaf januari 1x per dag (omdat het me tegen ging staan, 1x trek ik wel goed).

Ik neem geen antidepressiva. Wel passiflora complex forte 2x per dag (ontspannend/tegen stress) en 1x dormeasan een half uur voor het slapen. Beiden middelen homeopatisch van dr. Vogel.

Het gaat goed. Ik werk weer 3,5 dag per week, en voor eind juni wil ik uitbouwen naar 5 dagen. Momenteel ben ik mijn huisje aan het verbouwen, iets wat veel energie kost ook, maar het gaat best goed.

Voornaamste klacht is nog dat ik nog niet elke nacht goed slaap, ´s nachts word ik vaak wakker en dan is het erg druk in mijn hoofd. Overdag gaat het goed, alleen als ik echt te veel doe zoals 2 avonden achter elkaar uit, of paar nachten te laat naar bed, dan heb ik wel wat lichte klachten nog. Maar dat is werkelijk helemaal niets vergeleken met hoe ik er verleden jaar aan toe was.

Eigenlijk is het vanaf januari alleen opwaarts gegaan met mij. Soms voor mijn gevoel te langzaam maar wat ben ik blij dat HyperVen bestaat, en ook trots op mijzelf dat ik het heb weten te redden zonder antidepressiva, want dat wilde ik echt persé niet slikken omdat je dan niet voelt hoe je je voelt zeg maar. Dan weet je minder goed of het beter gaat met je.

Ik ben er nog niet, maar ben er van overtuigd dat ik er wel bijna ben..

O ja, naast HyperVen heb ik ook 4 maanden 2x per dag gemediteerd, en daarna ben ik 2/3 keer per week gaan sporten... met name het sporten heeft me ook veel geholpen.

Ik wens jou veel succes, en al zit het soms even tegen. Je kan het!!! Ik weet het zeker.

Veel succes, vriendelijke groeten

Claudia



Bericht bewerkt (28-04-2009 19:39)
Re: Hyperven en antidepressiva
28 April 2009 20:38
Ik doe het voorlopig ook zonder AD medicijnen, aleja zonder de echte AD medicijnen dan toch, wel met st janskruid. Mijn psycholoog zat me wel weer in verleiding te brengen gisteren. Bleef maar doorgaan over hoe al mijn klachten daarmee zouden verdwijnen, over hoe de bijwerkingen niet veel voorstellen en over dat het echt niet zo moeilijk is om er terug mee te stoppen. Toch wil ik liever nog even proberen zonder, zie het eigenlijk echt niet zitten om daar aan te beginnen. Al moet ik toegeven dat ik wanneer ik het moeilijk heb (en dat is nog vaak momenteel) toch telkens weer ga twijfelen om het toch te nemen. Ik ga nu overstappen naar brain mood, hopelijk werkt dat beter voor mij dan gewoon st-janskruid.
Even tussendoor dus een vraagje van mij: Weet iemand of je gewoon mag overstappen van st janskruid naar brain mood?
In elk geval, in het archief vind je toch heel wat mensen terug die het zonder AD medicijnen gedaan hebben hoor, als het dat is wat je wilt weten?
Re: Hyperven en antidepressiva
28 April 2009 21:37
Hoi Edith,

Zou je even na moeten vragen bij de natuurwinkel of je over mag stappen naar brain mood, daar zit ook wel St. Janskruid in.. dus maybe kan het gewoon.

Greetz,
Claudia
Re: Hyperven en antidepressiva
28 April 2009 22:55
Mja daar geraak ik niet zo makkelijk. Heb het besteld bij Smeets en Graas, ga daar eens naar mailen denk ik. Kan mij ook niet voorstellen dat een overstap een probleem zou zijn. Ben ook al eens van de ene naar de andere st janskruid pillen overgestapt en dat gaf ook geen problemen. Dit is eigenlijk gewoon hetzelfde neem ik aan. En dan maar hopen dat de brain mood helpt want anders ga ik vrees ik toch echt AD medicijnen moeten opstarten [:]sad smiley[/:]
Re: Hyperven en antidepressiva
29 April 2009 09:45
Ik ben sinds half oktober bezig en in januari en een deel van februari heb ik niet geoefend. Heb nog nooit AD medicijnen gebruikt.
Ik heb ook chronische hyperventilatie doordat ik vroeg hyperventilatie heb gehad en daardoor mezelf een verkeerde ademhaling heb aangeleerd.
Hierdoor heb ik ook geen AD medicijnen nodig.

Het werkt goed, ben er nog niet vanaf maar t gaat stukken beter als eerst

Grt.
Oké beste mensen fijn jullie ervaringen te lezen.
Ik zelf gebruik ook ondersteunende Homeopatische middelen en natuurlijk zijn wij niet allemaal het zelfde maar in combinatie met HyperVen is het toch mogelijk om de boel weer op orde te krijgen.
Ik ga stug door met HyperVen en hoop jullie later mij vooruit gang te kunnen melden.
M.vr.gr.
Gerrit3
Re: Hyperven en antidepressiva
29 April 2009 14:35
Hier nog één zonder het gebruik van AD medicijnen. Ook geen andere ondersteunende middelen.
Ik ben al een poos bezig met HyperVen, veel vooruitgang, ik ben er nog niet.

In het archief staan inderdaad mensen die het ook zonder hebben gedaan, het kan dus.
Maar ja, het is allemaal zo verschillend per persoon/klachten/duur van chronische hyperventilatie-carriere....

We gaan je vooruitgang lezen.
Succes.
Re: Hyperven en antidepressiva
01 May 2009 19:46
Ik had een mailtje gestuurd om te weten of ik gewoon mocht overschakelen van Zibrine St janskruid naar brainmood en kreeg daar volgend antwoord op, misschien dat nog iemand er wat aan heeft:

U kunt gewoon in een keer overschakelen van Zibrine op Brain-mood. Brain-mood zal waarschijnlijk veel sterker werken dan Zibrine. Begin daarom met 1 capsule Brain-mood per dag gedurende een week. Is het effect niet sterk genoeg verhoog dan de dosis naar 2 capsules per dag.

De reden dat Brain-mood sterker zal werken dan Zibrine is de hoeveelheid werkzame bestanddelen in Zibrine. Die is vrij laag. De fabrikant Merck (een farmaceutisch bedrijf) zal dit bewust hebben gedaan, omdat een te hoge effectiviteit niet gewenst is. Ze verdienen namelijk extreem veel meer aan synthetische antidepressiva dan aan voedingssupplementen en zijn er daarom niet bij gebaat dat hun eigen voedingssupplementen beter werken dan hun antidepressiva, wat bij voldoende werkzame bestanddelen het geval zou zijn. Zie voor het momenteel meest effectieve St. Janskruid supplement de Mood Take Care:
[www.smeetsengraas.nl]

Brain-mood en Mood Take Care zijn qua effectiviteit ongeveer gelijkwaardig.




Bericht bewerkt (01-05-2009 19:46)

Meer weten over het HyperVen programma?