[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wanneer even stoppen?

Gepost door Edith 
Wanneer even stoppen?
29 April 2009 22:44
Het gaat al een tijdje vrij slecht weer. Vooral dan erg afwezig zijn, wazig zijn, onwerkelijk en de ene depressieve gedachte na de andere. Het ene moment denk ik dan weer van ik kan beter 3x per dag verder oefenen dan zal het wel sneller overgaan, het andere moment denk ik misschien helpt het wel om eventjes te stoppen. Ik heb daarom 1 dag maar 1 sessie gedaan en de 2 volgende dagen geen, maar dat hielp ook niet dus vandaag dan maar weer in gang geschoten. Mijn vraag is dus eigenlijk, wanneer is het beter om eventjes te stoppen en wanneer niet? En is het noodzakelijk soms of wordt het gewoon aangeraden omdat je je zo slecht voelt? Wat ik bedoel is,wanneer de klachten verergeren bij een doorbraak en je zou niet stoppen maar net eventjes doorbijten, werkt dat dan averechts?
Re: Wanneer even stoppen?
29 April 2009 23:10
Hee Edith,

Wat betreft HyperVennen kan ik je niet helpen helaas. Ik heb ook een erg nare week achter de rug, met dezelfde klachten als jou, heb mezelf weer helemaal "gek" (dus toch hihi) zitten maken, ben heel bang dat dat onwerkelijke nooit meer weggaat en word daar ook ontzettend depri van, met echt slapeloze nachten. Nou las ik op een engelse site een uitspraak die wel bij mij binnen is gekomen namelijk "feel the symptom, not the fear". De angst is de boosdoener. Ik heb daar wel een beetje houvast aan. Dat onwerkelijke is gewoon een symptoom van chronische hyperventilatie net als tintelende handen en zuchten.

Groetjes Annelies
Re: Wanneer even stoppen?
30 April 2009 00:42
Ik vind het gewoon zo akelig dat ik mijn gedachten totaal niet onder controle heb. De hele tijd zooo negatief en wanhopig en raar. Ben nu aan het wachten tot brain mood hier aankomt en dat geef ik 3 weken om toch iets van verbetering te tonen teminste. Als ook dat niet lukt ga ik toch maar voor AD medicijnen gaan denk ik, al wou ik dat echt niet. Ben het vechten zo moe en heb schrik dat als ik nog lang wacht ik te ver heen zou zijn om nog terug mezelf te kunnen worden.. Heb ook wel zoiets gelezen als wat jij nu zegt, dat het gewoon een symptoom is zoals de andere, maarja dat maakt het helaas niet minder deprimerend. Constant dat gevoel dat ik elk moment de controle zou kunnen verliezen maakt me gewoon helemaal gek, bah. Die slapeloze nachten heb ik gelukkig niet (voorlopig), daar ben ik wel blij om. Is ook wel omdat ik geen uur heb dat ik op moet staan. Als ik weet dat ik op een bepaald uur op moet om iets te gaan doen smorgens is het een heel ander verhaal [:]smiling smiley)[/:]
Re: Wanneer even stoppen?
30 April 2009 09:36
Hai Edith,

Zoals Annelies al zegt is het een symptoom. En een heel naar symptoom.
Het beste wat je nu even kan doen is even stoppen met HyperVen.
Niet 1 dag, maar gewoon een week bijvoorbeeld.
Je lichaam heeft even tijd nodig om te herstellen.
En als je je weer wat beter voelt kan je het gewoon weer oppakken.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Wanneer even stoppen?
30 April 2009 10:23
Pff ik had al beter niet gezegd dat ik geen slapeloze nachten had.. Dezenacht toen ik net zo goed als in slaap was schoot ik plots wakker met een paniekaanval. Zit daar ook een logica achter eigenlijk want snap het niet goed. Was nergens over aan het denken ofzo want ja, ik sliep zo ongeveer al. [:]moody smiley[/:]
Re: Wanneer even stoppen?
30 April 2009 22:43
Hai Edith,

Daaraan kan je zien dat je lichaam de stress aan het verwerken is.
Op het moment dat je slaapt/bijna slaapt kan het lichaam de oude stress loslaten en doet dat d.m.v. stressontladingen.

Het is naar, maar als het goed is komt het steeds minder vaak voor.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?