[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Mijn verhaal

Gepost door Mathias1 
Mijn verhaal
16 April 2009 18:41
Ik heb een vraag, ik heb reeds het programma besteld.

Ik heb ongeveer 7 jaar terug eens geexperimenteerd met een jointje en ik heb toen direct erna een echte paniek/hyperventilatie aanval gekregen.

Sinds toen heb ik af en toe eens ergens heel onverwacht opnieuw een aanval gaan krijgen en telkens was ik daar iets angstiger en angstiger voor, voor een nieuwe aanval te krijgen.

ZO een 6 maand terug heb ik opnieuw een aanval gekregen en heb ik het lastig gehad als nooit tevoren, ik ben dan beginnen zoeken op internet en ben ik op uw site terecht gekomen.

Mijn psycholoog zegt dat ik een paniekstoornis heb maar door op uw site tercht te komen en verder te zoeken over chronische hyperventilatie denk ik meer dat ik daar aan lijd dan aan een paniekstoornis omdat ik bijna de ganse dag door 90% van de opgesomde klachten heb.

Men heeft mij het product Sertraline voorgeschreven die een anti depressiva is tegen die angsten en dergerlijke...

Ik heb het meeste last de laatste weken van een onwerkelijk gevoel, enorm afwezig zijn, draaierig, ongeconcentreerd dingen doen, wat geheugenproblemen en mezelf constant obeserveren of alles wel normaal is.

Ik wilde eens weten of volgens u mijn klachten overeen komen met die chronische hyperventilatie en wat jij denkt dat ik eigenlijk mijn angsten heb voorgebouwd op die ene keer experimentreren?

Ik kan door die ene keer geen andere psychische aandoening krijgen?
Mijn klachten komen overeen met die hyperventilatie?

Wel moet ik zeggen dat ik daarvoor jaren last heb gehad van faalangst om te presteren in mijn sport.


Ik wilde graag eens uw mening en of ik mijn klachten van onwerkeijk gevoel en afwezig gevoel en andere zal kwijt geraken door dit programma te gebruiken?

Komen mijn klachten overeen met chronische hyperventilatie?
Ook heb ik totaal verminderde interesse, ik ben in mezelf gekeerd en vroeger had ik dit niet.

ALS mijn vriendin me belt en vraagt hoe het op het werk was heb ik niet echt de neiging om te vragen hoe het bij haar was en zo, ik ben enorm afwezig en met mezelf bezig.

Ik heb me al zorgen zitten maken door op internet dingen te lezen over het krijgen van psychose, schizofrenie, dissociatie en andere psychise ziekten.

Kan iemand me gerust stellen of zeggen wat men denkt?
Re: Mijn verhaal
16 April 2009 22:16
Je hebt exact dezelfde problemen als ik zo te lezen, is volgens mij inderdaad chronische hyperventilatie ja.
En daar zou je dus inderdaad vanaf moeten geraken door dit programma. Lees maar eens andere topics en in het archief enzo, je gaat daar veel van opsteken en heel veel herkennen.

Het is overigens zo dat een jointje roken de hyperventilatie kan triggeren wanneer die al langer op de loer lag, je buffers waren waarschijnlijk al veel te laag en dat jointje is op dat moment de druppel geweest. Maar had je dat nu niet gerookt dan was het ook wel bovengekomen hoor, misschien alleen ietsje later en door iets anders. Je bent zeker niet de eerste bij wie het met het roken van een jointje begonnen is.

Ben je al begonnen met die Sertraline? Anders zou ik je persoonlijk aanraden om eerst st janskruid te proberen. Heeft vaak eenzelfde effect maar minder zware bijwerkingen. Als je het wel al neemt dan mag je het niet combineren met st janskruid.



Bericht bewerkt (16-04-2009 22:18)
Re: Mijn verhaal
17 April 2009 17:12
Ben jij er al vanaf door dit programma?
Hoe lang ben je al bezig met het programma?
Het is wel zo dat ik van kleins af aan last gehad heb van faalangst...

Ik heb eerst st janskruid geprobeerd maar dit hielp niet en nu neem ik 2 weken die Sertraline, ik heb het gevoel dat ik eerder depressief wordt dan omgekeerd, is dat normaal?

Ik zal dus normaal gezien binnen enkele maanden van mijn probleem af moeten geraken door dit programma?
Re: Mijn verhaal
17 April 2009 17:50
Ik ben nog geen 2 maanden bezig dus nee, ik ben er zeker nog niet vanaf helaas smiling smiley Het kan best lang duren soms, is een kwestie van doorzetten tot je er bent en niet op te geven. Zeker de eerste weken is het vaak erg moeilijk omdat de klachten bij de meeste mensen verergeren, maar dat hoort er dus bij. De faalangst daar ga je wel niet vanaf geraken door dit programma volgens mij..

Gewoon eventjes uit nieuwsgierigheid, hoelang heb je st janskruid geprobeerd?
En ja, het is normaal dat je je de eerste weken bvb depressief gaat voelen van die medicatie, hoort er helaas bij.
Re: Mijn verhaal
17 April 2009 17:53
Ik heb st janskruid zo een 5 maand gebruikt zonder resultaat eigenlijk...
Is het bij u ook begonnen met een joint?

Er zijn toch anders geen gevaren om iets anders te kunnen krijgen van geestesziekte...
Re: Mijn verhaal
17 April 2009 23:17
Tjah niet meer of minder als voor een ander in elk geval. Zou zelf ook niet liever horen dat dat iemand mij zekerheid kan geven dat ik dat niet kan krijgen maar dat kan natuurlijk niet.
Het is gewoon zo dat chronische hyperventilatie het gevoel dat je zoiets hebt of dat het daar naartoe aan het evolueren is, ook niet zo gek eigenlijk dat je zo dingen gaat denken door klachten als angsten, onwerkelijkheidsgevoel, in de war zijn, afwezig gevoel enz.
Re: Mijn verhaal
18 April 2009 09:10
Hai Mathias,

Als je met de antidepressiva nog in de opstartfase zit, zou ik je adviseren om even niet te HyperVennen.

De klachten die jij ervaart, zijn ontstressingsverschijnselen en is een teken dat je lichaam tot rust begint te komen en geen bijwerkingen wat altijd maar beweerd wordt.

Als je nu gaat HyperVennen, krijg je dat dubbelop.
Want HyperVennen geeft de eerste weken ook ontstressingsverschijnselen.

Ik heb eerst 4 maanden geHyperVend, maar er zat teveel stress en er werd mij hier toch een antidepressiva geadviseerd ter ondersteuning.
Mijn klachten werden toen te heftig en ROb van HyperVen adviseerde mij toen even een paar weken pauze totdat de ergste reacties weg waren.

Hopelijk heb je hier iets aan en anders vraag je Rob nog even om advies.

Groetjes Sandra.
Re: Mijn verhaal
18 April 2009 09:37
Dag Sandra,

Ben jij er nu volledig vanaf?
Denk je dat ik er ook vanaf zal geraken binnen enkele maanden met de combinatie van AD medicijnen en HYperven?
Re: Mijn verhaal
18 April 2009 19:23
hai Mathias,

Zeker gaan proberen hoor!!!

Ik had zeker zoveel klachten als jij. 14 Jaar lang. Kon niet meer fietsen, altijd hartkloppingen, uitgeput, darmklachten, heel erg nerveus gevoel, afwezigheid enz enz.

Ik kwam er niet helemaal af met HyperVennen, vandaar de AD medicijnen.

Nu ben ik zoveel beter, maar nog niet helemaal, ik moet nog steeds heel goed op mijn grenzen letten. Ben nog steeds heel moe.
Maar dat kan ook een andere oorzaken/'>oorzaak hebben, want mijn schildklier is heel erg slecht. Maar een hyperventilatie aanval heb ik nooit meer en de slepende chronische hyperventilatie verschijnselen zijn voor 80% weg.

Ik moet mezelf weer even een oppepper geven om nog een poosje te HyperVennen, om de rest ook nog weg te krijgen, maar weet je hoe dat komt, dat ik dat niet doe?

Ik ben aan het genieten van mijn leven, wat ik weer allemaal kan.

Hou vol met je AD medicijnen pillen, na een week of 6 wordt je rustiger en als je je een beetje beter voelt, ga jeheel rustig opstarten met 2 x 5 trials per dag.

Succes, groetjes Sandra.
Re: Mijn verhaal
16 May 2009 14:53
Lees jij hier nog mee Mathias en hoe gaat het nu met je? Ben je al begonnen met HyperVen intussen?

Meer weten over het HyperVen programma?