[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

even klagen

Gepost door Claudia 
even klagen
12 May 2009 10:27
Moet toch weer even klagen hoor....

Scores blijven nu redelijk gelijkmatig, tussen de 92 en de 100. Al tijdje.

Maar ik heb overal pijn, nek, arm, rug benen.... slapen is ook nog niet top.
Vraag me af of dit ook bij hyperventilatie hoort al die pijnen steeds hoor..

Hoe is het met mijn mede HyperVenners?

Groetjes
Claudia
Re: even klagen
12 May 2009 10:41
Hoi Claudia,

Ik dacht dat het hele forum in diepe slaap lag, al bijna een week geen nieuwe berichten smiling smiley

Die pijnen die je hebt? Voelt dat zoiets als spierpijn? Want dat heeft met hyperventilatie te maken dacht ik. Door de veranderde PH waarde in het lichaam kunnen de bloedlichaampjes niet zo goed hun zuurstof afgeven aan oa de spieren en tevens gaan deze spieren ook melkzuur produceren.
Hierdoor kun je spierpijn krijgen.

Wat ik ook heb omdat ik een kantoorbaan heb (veel achter PC): als mijn nek vastzit en ik dit niet los laat maken, na een tijdje mijn schouders, onderrug, armen en alles eigenlijk ook op den duur vast gaat zitten, misschien heb je daar last van?

Hier gaat het met vallen en opstaan steeds beter, ik merk echt dat wanneer ik een zwaar weekend heb gehad (zoals afgelopen) met de nodige biertjes en weinig slaap ik er veel erger last van heb dan anders. Maar door de therapie gaat het stukken beter dan 'vroeger'

Grt.
Anonieme bezoeker
Re: even klagen
12 May 2009 12:30
Heb je wel een goede houding. Veel HyperVentilanten hebben hun schouders heel erg naar voren en hun bekken meer dan gemiddeld naar voren (holle rug). Hoe zit dit bij jou?
Re: even klagen
12 May 2009 12:37
Ik heb ook wel van die pijnen, bvb dat ik zo echt pijn heb in beide onderbenen, lijkt dan zo krampen te zijn maar precies eerder van bot dan spieren. Is in elk geval een vervelend gevoel. Ik ben vorige week weer voor een BSR-sessie geweest en sindsdien ben ik er intussen alweer een weekje vanaf. Heb na die sessie ook eindelijk nog eens 3 hele goede dagen gehad, al ben ik daarna helaas weer terug verslechterd. Voordat ik aan BSR begon een paar maanden geleden had ik ook in mijn arm regelmatig krampen en in mijn heup en knie, daar ben ik intussen wel grotendeels vanaf.
Of misschien helpt wat magnesium?
Denk in elk geval wel dat het met chronische hyperventilatie te maken heeft, als ik 1 ding geleerd heb de voorbije jaren is het wel dat 99% van alle onverklaarbare klachten daar vandaan komt. [:]Tja[/:]
Re: even klagen
12 May 2009 12:41
Hallo allemaal,

Bedankt voor de snelle antwoorden. Ik dacht ook al dat iedereen genezen was dat het zo stil was op de site [:]grinning smiley[/:].

Ik denk ook dat het door chronische hyperventilatie komt inderdaad, begint in de nek, trek dan door naar arm en rug inderdaad. Stond er zondag mee op. Op zich heb ik 3 goede weken gehad vrijwel zonder klachten, behalve dan nog het slapen soms. Dus ik ben nog heel blij met de therapie.

Maar ik ben wel 10 dagen achter elkaar aan het schilderen geweest thuis, dus misschien was dat wat teveel van het goede. En ik moet ook weer 4 dagen per week werken achter de PC.

Zal wel beetje op mijn houding letten en even wat rustig doen.

Thanks allemaal
groetjes
Claudia
Re: even klagen
12 May 2009 13:18
Nek arm en schouder klinken wel als logische spierpijnen na 10 dagen schilderen he. Hopelijk is het snel weer beter. Wat ik niet zou geven voor 3 goede weken [:]confused smiley[/:][:]smiling smiley[/:]
Re: even klagen
12 May 2009 13:54
Of misschien een keer alles los laten gooien bij de fysio? Dat werkte bij mij ook perfect dit in combinatie met een goede houding..

Succes ermee [:](Y)[/:]
Re: even klagen
12 May 2009 16:05
jaaaaaaaaaaaa maar 3 goede weken, na 10 maanden HyperVennen mag ook wel een keer denk ik dan. Zou het ook te maken kunnen hebben met dat ik gestopt ben met de pil. Advies dokter omdat ik ook last kreeg van pigment met zon... Dat denk ik een beetje ook. Want dat schilderen, ik ben rechts, en ik heb de linkerkant pijn.

Greetz
Re: even klagen
12 May 2009 19:41
Hmm ik weet het niet, denk dat stoppen met de pil wel allerlei effecten kan hebben.
Ik ben zelf ook anderhalve maand ofzo gestopt met de pil nu omdat ik dacht dat dat misschien nog zou helpen, maar intussen lees ik dan dat je daar bvb een depressie van kan krijgen. Wie weet kan het dan ook wel invloed op chronische hyperventilatie hebben, ik weet het niet.
Re: even klagen
12 May 2009 22:43
Hoi Edith,

ja vraag me echt af of het ook zo slim is nu te stoppen hoor.
Vanmiddag was weer afschuwelijk, duizelig, overal pijn, hartkloppingen, steken borstkas.
Ben dan gelijk bang dat het allemaal weer erger wordt en zo blijft.

Heb wel beetje research gedaan op internet. Van stoppen met de pil kan je inderdaad ook hoofdpijn, spierpijn en duizeligheid krijgen, maar misschien moet ik er even doorheen. Ontwenningsverschijnselen, in combi met chronische hyperventilatie denk ik dan.

Misschien zijn er hier nog meer vrouwen met ervaring hiermee?
Ik wil toch echt stoppen, want telkens als ik in de zon ga krijg ik nu bruine plekken op mijn voorhoofd en zo´n snor... :-(

groetjes
claudia
Re: even klagen
13 May 2009 10:18
Hi mensen,

Ook ik ben gestopt met de pil tijdens het gebruik van de HyperVen. Ik denk ongeveer na twee maanden HyperVennen.
Zelf heb ik geen klachten ervaren door het stoppen met de pil... Althans geen verschil van klachten die ik had. De klachten die je zou kunnen krijgen, komen overeen met chronische hyperventilatie dus tja, moeilijk checken wat waarvan is.. Ik heb eigenlijk alleen maar verbetering van klachten ervaren. Of dat is natuurlijk van de HyperVen gekomen [:]smiling smiley)[/:]
Bij mij heeft het stoppen dus geen kwaad gedaan.

Claudia,

We zitten denk ik beetje in hetzelfde schuitje, al poos bezig met hyperventilatie, nog bepaalde klachten, zou je het misschien leuk vinden om een keer op msn te kletsen? Niet om tegen elkaar aan te klagen, dat heeft weinig nut, maar misschien ideeën uitwisselen.
Mocht je dat willen, ik zet hier m'n mailadres niet neer, maar dan vraag ik aan Rob of Ellen of zij mijn adres aan jou door willen geven.
Let me know.

Succes allemaal, groetjes

Re: even klagen
13 May 2009 14:47
Hey Lenah,

Dat is een goed plan, laat Rob of Ellen jouw msn adres even aan mij mailen, dan voeg ik je toe! Gezellig ook :-)

groetjes
Claudia
Re: even klagen
13 May 2009 19:32
Ellen, ben je daar ergens,

Even toch een vraag. Kan het zo zijn, dat ondanks dat mijn scores nog stijgen ik toch een terugval kan hebben? Het is wel zo dat ik weer bijna fulltime werk enzo.

Herken je dit misschien, dat het weken echt wel redelijk goed gaat en dat het dan weer redelijk mis is. Want ik heb wel vaker slechtere dagen gehad, maar ik heb gevoel dat het nu weer meer mis is zeg maar.

Hoor het graag.

groetjes
Claudia
Re: even klagen
13 May 2009 20:33
Hi Claudia,

Oke, leuk. Mailtje met de vraag of ze m'n adres naar je willen mailen, is verzonden.
Tot sprekens op msn dan [:]smiling smiley[/:]

Als 't zo is dat je scores plots weer wat hoger zijn, komt het wat slechter voelen misschien daar door. Kijken of Ellen nog leeft na de forum-stilte [:]smiling smiley[/:]
Succes!

Groetjes

Re: even klagen
14 May 2009 12:05
Hoi Claudia

Zou er best van kunnen komen hoor, want de pil veranderd de hormoonhuishouding
en het stoppen er van natuurlijk ook.
De hormoonhuishouding is heel erg gecompliceerd.
Ik heb weleens gedacht dat daarom veel meer vrouwen last hebben van
chronische hyperventilatie dan mannen.

Misschien kan je een andere pil proberen, waar je geen last van krijgt?

Groetjes Vlinder
Re: even klagen
14 May 2009 19:48
Hai Claudia,

Daar ben ik dan [:]grinning smiley[/:]

Ja, dat is heel herkenbaar.
Het is geen terugval, zo moet je het niet zien.
Je ademcentrum is zich alsnog toch opnieuw aan het instellen en dat gaat gepaard met "terugval" verschijnselen.

Stom he..........dat had ik ook altijd.........Ik was altijd bang voor een terugval.........en dat ik alles voor niets had gedaan...........en dat ik gewoon weer terug was bij af.............!!!

Maar Nee, dat is dus niet zo. Je gaat niet terug naar af.
Zodirect komt er weer een langere periode aan van je lekker voelen.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.



Bericht bewerkt (14-05-2009 19:49)
Re: even klagen
14 May 2009 19:51
Ik was inderdaad hier bijna ingeslapen na die lange stilte. [:]grinning smiley[/:]

Ik dacht bij mezelf: "Geen bericht is goed bericht"! [:]winking smiley[/:]

Dus met andere woorden: Iedereen is hard aan het werk !

Maar jullie zien.................Ik blijf checken of er iemand antwoord nodig heeft. [:](Y)[/:]

Liefs Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: even klagen
14 May 2009 22:18
hey Claudia,

Ik ben ook weer in een mindere periode ... hopelijk heeft Ellen gelijk.
Het lukt me ook niet meer om 2x /dag te HyperVennen. Ik probeer 1 x /dag, maar dat lukt me niet altijd. Ik denk er aan om terug met st.janskruid te beginnen, maar wil ook genieten van de zon (als we er krijgen natuurlijk) en dan wil ik niet vol vlekken enzo zitten (einde mei communie van m'n 2 oudste kinderen). Misschien is rhodiola een mogelijkheid?
Anders voel ik me wel goed hoor, maar het is thuis nogal hectisch de laatste weken en dat slaat natuurlijk weer op m'n ademhaling (kortademig, geeuwen, zuchten, ... ). Hopelijk binnen enkele weken opnieuw beter nieuws[:]smiling smiley)[/:]

Liefs,
Hannelore

Re: even klagen
14 May 2009 23:49
Ik ga er gewoon van uit dat ellen gelijk heeft.

Inmiddels voel ik me vandaag weer wat beter.... alleen wat emotioneel.
Denk dat ik er achter ben waarom ik me zo voel en waardoor ik hyperventilatie heb..

Tis meer angst om alleen te blijven, schiet niet op met mijn scharrel, en dan nog zo´n ex die me niet los kan laten en dan nog dat ik 37 ben en eigenlijk ook nog kinderen wil. Dat zijn toch zorgen die steeds terugkeren, en op deze leeftijd veel erger worden.

Zolang deze dingen niet veranderen in mijn leven, zal ik er denk ik nog niet helemaal van afkomen. stressfactor 1 zeg maar. Ik moet keuzes maken enzo, met risico dat er straks helemaal niemand meer in mijn leven is.. pff

Vanmiddag scharrel gezien, ff goed uitgehuild bij hem en gezegd wat mijn probleem is. Ben ik in elk geval eerlijk en het even kwijt..

Verder gewoon aan mezelf blijven werken en aan mijn huisje opknappen, en kijken wat dit jaar me gaat bieden..

liefs
Re: even klagen
15 May 2009 00:45
Hmm ik ken dat. Zit ook met een ex die mij niet los kan laten (en ik hem niet) maar toch wilt meneer zich al jaren niet binden. En doordat ik er zo in blijf hangen komt er natuurlijk ook niemand nieuw in mijn leven en komt het er dus op neer dat ik steeds maar alleen blijf. Bij mij is het niet dat ik bijna 40 ben en nog kinderen wil, wel dat ik intussen 23 ben en heel graag de volgende stap in mijn leven wil nemen. Een eigen huisje enz. Maar ook niet alleen natuurlijk. Denk ook steeds dat zolang die situatie niet verandert ik ook wel niet van mijn problemen af zal geraken en dat doet je al helemaal de hoop verliezen soms.
Zo jammer dat ons geluk soms ook door anderen bepaald wordt, geeft zo een machteloos gevoel.. Ik zou graag zorgen dat mijn geluk alleen nog in mijn eigen handen ligt, dan kan je er teminste aan werken, maarja, hoe zorg je daar voor?
Hopelijk komt het voor jou snel in orde en kan er toch nog een kindje in je leven komen!

Meer weten over het HyperVen programma?