[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Twijfel

Gepost door Edith 
Twijfel
30 May 2009 18:47
Ik ben al 3 maanden ver intussen, en na de eerste maand had ik soms een paar dagen dat het de goede richting uit leek te gaan, dagen dat ik dacht van de angst heb ik toch teminste al overwonnen, die zie ik echt niet meer terugkomen. Maar de derde maand is eigenlijk alleen maar slecht geweest wat dat betreft, ben constant somber, zelfs wanneer de klachten als duizeligheid wat minder fel zijn eventjes. En ook de angsten zijn soms erg fel teruggeweest. Momenteel ben ik alleen thuis, ben net thuisgebracht en het ging nog goed tot ik alleen was. Plots overviel mij enorme angst en voel me heel erg raar en superbang om alleen te zijn nu. En dat geeft dan natuurlijk ook weer terug mijn grote angst om de controle over mezelf te verliezen want ja, als je je zo raar voelt.. En wie durft nu niet alleen thuis zijn, en dan nog zonder ook maar enige rede te kunnen bedenken. En dat na 3 maanden oefenen.. Ben intussen ook geleidelijk naar 2x per dag brain mood over aan het schakelen, ben nu ongeveer zo ver dat ik er 2 per dag neem. En toch lijk ik alleen maar de foute richting uit te gaan ipv de juiste. In maand 2 leek het nochthans wel teminste de goede kant uit te gaan soms. Momenteel is het ook met de agorafobie terug slechter. In maand 2 leek het nog dat ik steeds meer terug kon doen, soms had ik zelfs het gevoel dat ik zelfs op vakantie zou durven gaan, maand 3 geeft het omgekeerde. Ik lijk steeds minder weer te kunnen, alles dat ik probeer gaat mis.. Ben echt gewoon alle moed aan het verliezen en vertrouwen dat het ooit nog goed komt kwijt aan het geraken [:]sad smiley([/:]
Denk dat het vooral komt doordat ik terug zoveel meer last heb van het onwerkelijkheidsgevoel. Dat is altijd al hetgene waar ik het het moeilijkste mee heb gehad.. Alles lijkt zo raar en krijg dan echt het gevoel dat ik elk moment iets zou kunnen zien dat er niet is ofzo. Met dat soort gevoelens durf ik uiteraard amper iets te gaan doen, ik heb het al zo moeilijk als ik maar gewoon thuis ben.. Misschien heb ik gewoon geen andere keuze dan toch maar op AD medicijnen over te stappen, voor het nog erger wordt [:]moody smiley[/:] Weet iemand of er ook AD medicijnen zijn waarbij niet het risico op psychosen enzo bestaat? Dat ik misselijk zou worden en dat soort dingen van AD medicijnen kan er nog wel bij maar de kans op dat soort dingen maakt dat ik het echt niet zie zitten om er aan te beginnen. Mijn ouders gaan volgende week ook nog eens op vakantie 10 dagen.. Daar ben ik pas echt bang voor pfft. Zie het echt ff niet meer zitten allemaal [:]sad smiley(([/:] Sorry dat ik eigenlijk weer grotendeels hetzelfde als anders hier zeg maar moest het ook gewoon eventjes van mij afschrijven. Had gedacht toch iets verder te staan teminste na 3 maanden [:]sad smiley([/:]
Re: Twijfel
30 May 2009 19:14
Even kort, want ik moet zo weg.

Maar bij mij ging het pas echt beter na 5 maanden uiteindelijk, en nu na 10 maanden ben ik voor 90% de oude. Als ik teveel doe komen er nog klachten. Gewoon volhouden, je kan het en niet aan jezelf twijfelen.

Sterkte
Claudia

ps: door brainmood gebruik kan het ook opeens eerst slechter gaan (stress onlading)
Re: Twijfel
30 May 2009 20:10
Mja je leest hier wel vanalles van dat al die angsten enzo er bij kunnen horen maar eens je in zo een paniekaanval terechtkomt weer is het zooo moeilijk om dat te plaatsen. En die 2de maand voelde ik me nog niet beter, gewoon minder bang en dat gaf echt hoop dat het de goede richting uit ging maar maand 3 heeft gewoon al die hoop weer van tafel geveegd terwijl mijn verwachting net was dat het nog ging beteren. Is gewoon zo vervelend, je probeert vanalles terug op te bouwen en soms lukt dat ook en dan gaat het plots weer slechter en ben je alles weer terug kwijt en ben je alle vertrouwen in dat het betert weer kwijt. Begin dan echt weer te twijfelen of het wel door chronische hyperventilatie komt, of ik toch niet gewoon gek aan het worden ben enz.

@ Claudia: Ik dacht, als ik jouw berichtjes zo las in het archief, dat jij eigenlijk al vrij snel een stuk beter was (qua angsten dan toch) toen je met HyperVen begonnen was? Ik weet wel dat het je inmiddels al een hele tijd duurt om er helemaal vanaf te gerake..maar 90% is al mooi natuurlijk.
En brainmood gebruik ik inmiddels ook al een maand. Gewoon heel stilletjes stijgend in een poging te vermijden dat het weer veel erger zou worden. Ga nu maar die stap naar 2 volledige pillen nemen en daar eens een tijdje op blijven hangen. Zien of het alsnog gaat helpen..
Re: Twijfel
31 May 2009 14:29
Hoi Edith,

Dit is zo herkenbaar!!! IK had ook heel vaak zoiets van zie ik dat nou goed of denk ik dat ik dat alleen maar zie. Heel beangstigend, je hebt echt het gevoel dat je gaat doordraaien. Bij mij is dit nu minder, maar alleen omdat ik nu weer een andere angst heb,waar ik nu steeds mee bezig ben echt constant. Ik heb ook vaak gedacht om aan de ad te gaan, maar inderdaad de angst om een psychose daarvan te krijgen brrr. Ik heb dit ook aan mijn psycholoog gevraagd, maar zij had nog nooit gehoord van iemand die een psychose van de ad had gekregen. Volgens mijn psycholoog heb ik een soort van paniekstoornis. De symptomen komen wel overeen met chronische hyperventilatie. Weet iemand wat het verschil hiertussen is.
Re: Twijfel
31 May 2009 16:33
Heb ik mij ook al zitten afvragen. De symptomen van een paniekstoornis zijn dezelfde als bij chronische hyperventilatie was mij ook al opgevallen dus ik denk dat de enige manier om zeker te zijn dat het chronische hyperventilatie is dan is om dat te laten testen. Anderzijds heb ik mij al afgevraagd of niet elke paniekstoornis met dat soort symptomen gewoon chronische hyperventilatie is. Ik bedoel maar, waarom zou je anders constant klachten aanhouden, ook wanneer je helemaal niet aan het panikeren bent?



Bericht bewerkt (31-05-2009 16:38)
Re: Twijfel
31 May 2009 20:14
Hoi

Ik wil even reageren omdat ik erg veel baat heb bij ad (paroxetine)
Ik slik al ongeveer 7 jaar ad na een burn-out. Van die burn-out ben ik opgeknapt maar iedere keer wanneer ik het wilde afbouwen had ik erg veel last van chronische hyperventilatie.............totdat ik deze therapie ontdekte. Ik ben begonnen met 30mg en na 2 mnd HyperVennen slik ik nog maar 10 mg en voel me echt al beter. Ad geeft je net een steuntje in de rug tijdens deze therapie en je hoeft het ws ook maar een poosje te gebruiken

groetjes karin
Re: Twijfel
01 June 2009 13:23
Hoi Edith,

In het begin ging het snel beter idd. Maar na 3 maanden HyperVennen is het weer 2 maanden best wel heel slecht gegaan. Ben toen eind juli begonnen, ging eind augustus wat beter en weer gaan werken, maar half oktober terugslag gehad, dat duurde tot ongeveer begin januari, sindsdien veel vooruit gegaan.

groetjes
Re: Twijfel
03 June 2009 12:18
Misschien is het dan toch normaal dat ik echt ben verslechterd naar hoe het voor HyperVen was.. Je leest hier ook wel vaker zo dingen maar wanneer het dan gebeurt komt het toch behoorlijk hard aan. Tijden verbeteren intussen wel wat dus misschien heeft dat er ook mee te maken. Is altijd zo dubbel, ben je blij dat de tijden beter gaan en dan moet je daar weer bijnemen dat je qua klachten wel achteruit gaat smiling smiley
Wat ik ook merk is dat het eigenlijk beetje belachelijk andersom gaat bij mij. Eerst komt het angstig gevoel en pas wanneer ik dan iets akelig ga denken wordt het datgene waarvoor ik angstig ben. Alsof de angst gewoon op zoek gaat naar iets om bang voor te zijn ipv dat ik angstig wordt door iets waar ik bang voor ben.
Mijn lichaam doet gewoon echt zijn eigen ding zonder dat ik daar nog enige controle over heb. Ik moest gisteren een presentatie gaan doen op school, ben ik normaal doodsbang voor maar nu viel dat best nog mee in vergelijking met de momenten dat ik angstig ben zonder rede. Hopelijk krijg ik de controle binnenkort toch eens terug want leuk is anders, merk echt dat alles in het leve waar ik geen controle over heb mij begint te irriteren hierdoor.[:]Tja[/:]
En dat net nu mijn ouders morge voor 10 dagen op vakantie gaan helpt echt niet. Voel me daar super angstig om en in mijn hoofd spelen zich de ergste scenario's af. Slaat helemaal nergens op want wanneer ze wel thuis zijn is het niet alsof ik naar hen ga als ik angstig ben, ze weten amper van iets wat de chronische hyperventilatie en angsten betreft. En toch kan ik dat maar niet loslaten. Vind het zo vreselijk eng gewoon :'(



Bericht bewerkt (03-06-2009 12:56)
Re: Twijfel
03 June 2009 13:48
Hoi Edith,

Heel herkenbaar jouw reactie hoor. Ik ben ook steeds weer overdonderd als het dan weer slechter gaat. en idd is dat meestal als mijn scores weer wat stijgen, dan voel je je weer week of 3 minder goed. Maar uiteindelijk is het wel de moeite waard.

Ik kon helemaal niets meer verleden jaar en werk inmiddels weer 4 dagen per week en kan weer uit. Alleen moet ik oppassen niet teveel te doen dat merk ik dan wel gelijk. Daaraan merk ik dat ik er nog niet ben. Maar over het algemeen gaat het goed, vooral overdag, ´s nachts wil ik nog wat klachten hebben, als niet kunnen slapen, of weer ´gek´ in mijn hoofd wakker worden, of misselijk wakker worden of raar ademen.

Qua angsten ben ik wel heel veel vooruit gegaan. Ik heb het alleen nog als ik in het donker auto moet rijden en ik een beetje moe ben, dan word ik nog wat angstig zomaar in de auto :-(. Maar ik blijf het gewoon doen!

Maar als ik jouw verhaal zo lees, dan weet ik zeker dat het met jou ook zover komt als nu bij mij hoor.. het wordt gewoon steeds beter. Zeker weten.

Succes!

liefs
Claudia
Re: Twijfel
03 June 2009 16:34
Bedankt voor je reacties. Geeft me toch een klein beetje hoop dat dit akelige gevoel niet voor altijd is..
Wat ik alleen weer niet weet is of ik er dan nu best aan doe om een paar dagen te stoppen of niet. Wat deed jij wanneer je tijden stegen en het slechter ging? Is het dan net dat je moet doorzetten of zou het mij nu kunnen helpen om weer eens een paar dagen te stoppen? [:]moody smiley[/:]
Re: Twijfel
03 June 2009 19:13
Edith,

Kweetnie, ik ben toen van januari 1x per dag gaan doen ipv 2x.. scheelde ook aan stressontladingen. Ik ben eigenlijk de afgelopen 2 weken voor het eerst 2 weken gestopt.
Maar omdat ik er nog niet helemaal ben, ben ik eergister weer begonnen (1x per dag).

De eerste 5 maanden als mijn tijden stegen ging ik gewoon stug door.. maar ja, toen werkte ik nog niet en kon ik veel meer rusten en sporten dan nu. en al ik me dan heel rot voelde hield ik me heel rustig thuis. Ik denk persoonlijk dat je beter door kan zetten. Als het echt te erg is kan je misschien even 1x per dag proberen?

Greetz
Claudia
Anonieme bezoeker
Re: Twijfel
03 June 2009 20:19
He wat herkenbaar, ik had de laatste week een superlage score en voelde mij top. Vandaag is het een stuk minder en mijn score is weer 12 seconde gemiddeld omhoog. Inderdaad lijkt het wel als je score stijgt dat je je minder lekker voelt. [:](N)[/:]

Maar ja, we gaan vrolijk door [:]smiling smiley)[/:]
Re: Twijfel
04 June 2009 12:11
Mja ik durf precies niet goed meer te oefenen nu eventjes uit schrik dat het dan weer erger wordt net nu ik alleen thuis zit. Anderzijds zal ik toch iets moeten ondernemen want dat ik nu terug de hele dag angstig ben zoals voor ik begon is ook echt niet ok [:](N)[/:]
Wat mis ik de tijd dat ik mij thuis teminste nog wel altijd veilig voelde zeg, was ik toen maar aan HyperVen begonnen. Nu zal ik er duidelijk niet op de gehoopte 4 maanden tijd vanaf zijn smiling smiley
Re: Twijfel
04 June 2009 13:52
hahaha ik hoopte ook op 4 maanden, maar gemiddelde tijd is hier meer 10 maanden hoor...
Ik zou het ff 1x per dag doen zolang je ouders met vakantie zijn. Dan heb je net wat minder last, maar ben je toch nog goed bezig...

Ok?
Re: Twijfel
04 June 2009 15:45
Had ik zelf ook al besloten uiteindelijk [:]grinning smiley[/:] 2 x 5 vandaag en dan zie ik wel hoe het verder gaat en of ik toch niet terug wat meer kan gaan doen want ja, uiteindelijk wil ik er natuurlijk liefst zo snel mogelijk vanaf, als het kon zou ik alle dagen 3 x 10 doen maarja momenteel niet echt een optie vrees ik, als ik nog maar begin komt alweer de angst boven en gieren de zenuwen door mijn lijf.
Denk dat ik misschien de ademhalingsoefeningen die Ellen en anderen gedaan hebben (las ik toch in het archief) er maar bij gaan combineren, 5 seconden in 5 uit 5 niks. Wie weet helpt dat ook al. Maar weet iemand of die oefeningen ook stressontladingen geven? Want dat is niet de bedoeling natuurlijk smiling smiley
Anonieme bezoeker
Re: Twijfel
04 June 2009 19:09
Vergeetn iet af en toe spierontspanningsoefeningen te doen. Angst en hyperventilatie zijn vaak gerelateerd aan spanning op de spieren. Bepaalde oefeningen heb ik voor je die je thuis kunt doen om je spieren losser te maken. Dat heeft bij mij enorm geholpen!
Re: Twijfel
05 June 2009 01:41
Hoe gaan die oefeningen dan? Ik doe naast HyperVen wel ook nog Body Stress Release, dat specifiek dient om opgeslagen spierspanning los te maken. Maar manieren om gratis te ontspannen enzo zijn altijd nog welkom. Betalend zijn er 1001 dingen die ik nog wel een kans zou geven maarja de ene nog duurder als de andere en niks terugbetaald. Als het dan nog zou werken tot daartoe, maar degene die echt helpen zijn zeldzaam. Triestig hoe er geprofiteerd wordt van mensen met zware stressklachten.
Meditatie zou ik ook eens mij in willen verdiepen hoe dat juist moet. Vooral TM leek heel nuttig maarja ook weeral niet bepaald gratis smiling smiley
Ben blij dat HyperVen teminste aan een redelijke prijs is in vergelijking met al die zever die niet eens werkt [:](Y)[/:]
Re: Twijfel
05 June 2009 09:57
Hai Edith,

Ik heb hem even voor je gekopieerd. Hier is hij:

[www.health-psychology.com]

(even de regel kopieëren en in je url zetten)

Het betreft 3 dingen:

Ademhalingsoefening
Ontspanningsoefening
Spierontspanningsoefening

Laat de ademhalingsoefening maar even zitten, anders ga je je daarop fixeren en das niet de bedoeling.

Probeer de ontsapnningsoefening en spierontspanningoefening even uit.
Ik kan helaas niet even voor-luisteren, want mij geluidsboxen van de comp. doen het niet. (Ik moet nog even uitzoeken wat daarmee aan de hand is)

Let wel op dat eventueel, in het begin, je je wat ongemakkelijk kan voelen, want je bent dit niet gewend, maar dat gaat over.
(Je diploma heb je ook niet in 1 dag gehaald )

Succes
Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?