[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Na zonneschijn komt weer regen

Gepost door Paulina1 
Hey allen!

Gisteren heb ik een schitterende dag gehad! Hier heb ik vandaag de prijs voor moeten betalen. Ik ben HyperVentillerend opgestaan. Ik heb toch al mijn moed bijeen gerapen om te gaan werken. Dit heb ik echter niet volgehouden. Gevolg: Zit weer thuis. Ik denk echt dat ik depressief ben aan het worden. Ik kan het echt niet meer aan. Ik krijg constant huilbuien vandaag. Ik heb elke dag meer en meer het gevoel dat ik er nooit van ga afgeraken. Ik wil dit niet mijn hele leven hebben. Ik ben echt in de put nu...
Paulina,

Ik denk dat jij de meest toegewijde HyperVenner bent van ons allen (zelfs al voel je je slecht, je blijft ervoor gaan). Ik ben er dan ook zeker van dat uiteindelijk jij er het snelst vanaf zal geraken.
De consequentie is volgens mij wel dat jij extra veel last zal hebben van stress release. Probeer het positief te blijven zien en hou de moed erin. Beeld je in hoe je je gisteren voelde.

Wat mij hielp in mn depressieve periode was om savonds toch iets te gaan drinken op een terrasje of zo. Een rustige ontspannende bezigheid met iemand die je graag bij je hebt. Zo had ik toch iets om naar uit te kijken die dag. De ochtenden vond ik hatelijk - het vooruitzicht om alweer een dag te moeten doorkomen was vreselijk. Ik ben ook een paar keer op het werk toegekomen om me na 15 minuten weer naar huis te spoeden.


Steven
Hey Steven,

Ik weet het allemaal niet meer. Ik heb zo een angst ontwikkeld dat ik niet meer van die chronische hyperventilatie ga afgeraken. Ik blijf er constant aan denken. Ik doe echt mijn best, maar dan lees ik al die verhalen van mensen die er jaren mee rondlopen. Ik zie mijn eigen echt niet mijn hele leven zo. Ik heb zo een schrik dat dit toch niet gaat helpen. Ik heb zelden gelezen dat iemand er definitief van af is geraakt... Ik probeer uit te kijken naar fijne dingen, maar door die chronische hyperventilatie is mijn levenslust ook wat weg gegaan... Ik heb nergens meer zin... Ik hoop er echt van af te geraken, maar mijn emoties zijn nu zo fel geworden dat ik het alleen maar vererger...
Ik heb hier anders ook al veel verhalen gelezen van mensen die er wel redelijk snel vanaf kwamen. Het zal zeker ook afhangen van hoe lang je er al mee zit.

Besef ook dat het een proces is in je lichaam dat maanden duurde om uiteindelijk in klachten over te gaan. Het zal het ook maanden duren voor de klachten ook permanent verdwenen zijn.
Maar, ik ga er alleszins vanuit dat het terug zeer leefbaar wordt na niet te lange tijd en dat we vanaf dan aan het genezen zijn en wekelijks vooruitgang gaan blijven zien.

Die goede dag die je gisteren had toont aan dat je op de goede weg bent. Hang in there, en bekijk het positief.
Ik doe mijn best. Wat ik ook vooral verkeerd doe is eigenlijk constant op het internet zitten en verschrikkelijke verhalen lezen van mensen die er maar niet van af geraken. Dat ontmoedigd ook nogal. Die goeie dag was idd echt fijn, maar ook beangstigend omdat ik wist dat ik ging hervallen en dat ik me weer slecht zou voelen...
Re: Na zonneschijn komt weer regen
24 July 2009 14:31
Hoi Paulina

Je moet eerst proberen te ontspannen Paulina, want zo maak je het alleen maar
erger. Ik weet dat dat helemaal niet makkelijk is hoor, maar zolang je zo negatief
denkt, maak je ook allemaal verkeerde stofjes aan in je lichaam en dat werkt
de chronische hyperventilatie juist in de hand. (heb ik me allemaal laten vertellen hoor door mijn
therapeute, dus niet dat ik zo bijdehand wil doen [:]winking smiley[/:]

Ook dat gevoel dat je nergens geen zin meer in hebt of je nergens meer op kan
verheugen, ken ik ook. Soms gaat het goed en dan weer helemaal niet en af en toe
geloof je er ook helemaal niet meer in.
Toch moet er dan zo snel mogelijk een knop om, want negatieve gedachten
zijn erg slecht. Ja makkelijk gezegd ik weet het, maar je moet er toch aan werken
en zeker niet ongeduldig zijn.

Wat bedoel je precies met een brok in je keel? (Het globusgevoel)
Echt een brok die je probeert weg te slikken of is het een soort druk vanuit je
borst tegen je keel aan?
Als je onderzocht bent daarop en er is niet gevonden, kan je er wel vanuit gaan
dat het stress is.
De spierontspanningsoefeningen schijnen daar goed voor te helpen.

Wat doe jij om te ontspannen?


Groetjes en sterkte Vlinder
Hey Vlinder,

Ontspannen kan ik al even niet meer sinds ik chronische hyperventilatie heb. Vroeger ging ik gezellig naar de film of lag ik rustig in de zetel voor de tv. Wanneer ik probeer te ontspannen krijg ik net meer last van chronische hyperventilatie. Als ik druk bezig ben (op werk of dergelijke) vergeet ik de chronische hyperventilatie ff en dan heb ik er ook geen last van. Van het moment dat ik er weer aan denk begint het allemaal. Het is niet makkelijk om positief te denken. Sommige dagen gaat het goed, maar heb ik het zwaar met de oefeningen. Dan denk ik negatief gewoon omdat ik die gedachte heb dat ik de therapie nog een paar maanden moet gaan doen zonder enige zekerheid. Ik vind de therapie echt zwaar (Raar eigenlijk, want de eerste 3 weken deed ik deze probleemloos.
Die brok is eigenlijk meer een druk wat ik heb en dat is mijn grootste klacht. Vandaag heb ik een nieuwe klacht erbij en dat is dat mijn hoofd echt heel zwaar weegt... Ik hoop echt dat de therapie na verloop van tijd een routine wordt en dat dit probleemloos gaat gaan maar momenteel heb ik het echt zwaar...
Re: Na zonneschijn komt weer regen
24 July 2009 14:49
Hoi Paulina

Ben ik nog even..

Hoop dat de link werkt en anders ff kopieer/plak in je browser,
maar daar staan prettige spierontspanningsoefeningen oline.
Beetje naar beneden scrollen en dan zie je staan CD 1 enz.


[www.teleac.nl]

Succes Vlinder



Bericht bewerkt (24-07-2009 14:51)
Re: Na zonneschijn komt weer regen
24 July 2009 15:02
Hoi Paulina,

Wat jij nu vertelt betekent net dat je op de goede weg bent smiling smiley Het ontstressen is in gang geschoten en dat uit zich in heel erg nare symptomen zoals bvb het gevoel dat je helemaal depressief aan het worden bent. Ook angst is een vorm van ontstressing, en dan ga je zoeken naar een rede voor dat angstig gevoel en jij hebt gekozen voor "Ik ga nooit meer beter worden" om je angst een naam te geven. Zit je ook op andere fora dan dit te lezen?
Als ik jou was zou ik echt enkel en alleen op dit forum lezen, want andere fora zijn inderdaad deprimerend. HyperVen is de enige effectieve manier om van chronische hyperventilatie af te geraken, dus op andere fora dan dit kom je enkel mensen tegen die er inderdaad al jaren mee zitten en ondanks alles dat ze proberen niet (definitief) vanaf geraken. Ook op dit forum lees je vaak dat mensen een heel erg lange weg hebben afgelegd, maar het heeft enkel zo lang geduurd omdat ze HyperVen niet eerder hebben gevonden. Kijk maar naar Ellen bvb, die heeft er een jaar of 14 mee rondgelopen tot ze eindelijk HyperVen ontdekte en is er nu vanaf. Dat je je nu zo voelt toont alleen maar aan dat de therapie invloed op jou heeft, dus dat wilt zeggen dat je er hiermee echt wel vanaf gaat geraken, alleen moet je eerst door deze moeilijke periode. Dat je vandaag je zo depri voelt is trouwens ook omdat je gisteren nog eens hebt kunnen proeven van het "echte" leven, en daardoor weer herinnerd bent aan wat je nu een tijdje moet missen. Ik voel me ook altijd heel erg verdrietig wanneer het een tijdje beter is gegaan en dan uiteindelijk weer voorbij is, is weer ff wennen dan.
Gewoon op je eigen tempo dooroefenen en dan kom jij er wel. En zoveel mogelijk afleiding zoeken zodat de nare weken nu zo snel mogelijk voorbij gaan.
@ Vlinder: Bedankt voor de oefeningen. Doe je deze ook? Heeft het snel effect?

@ Edith: Ja, ik lees dit op andere fora. Wat me ook deprimeerd is dat het een lange weg is wat ge moet afleggen. Soms lees ik verhalen over mensen die al zeker 8 maanden aan het HyperVennen zijn en nog niet van hun klachten af zijn. Dat ligt me dwars omdat ik nu nog maar een maand bezig ben en het zo zwaar wordt. Ik hoop dat dit na verloop van tijd een routine wordt. Weet gij toevalling hoelang zo een periode van ontstressen duurt?

Groetjes,

Paulina
Re: Na zonneschijn komt weer regen
24 July 2009 17:22
Dat is voor iedereen verschillend Paulina, hoelang dat duurt.
Wat ik je wel kan zeggen is dat ik denk dat het bij jou best gaat meevallen qua duur van de HyperVen therapie. Je geeft zelf namelijk aan dat je hier nog niet zo lang mee rondloopt, en je vertelde dat je gisteren een dag zonder klachten had. Dat heb ik nog nooit gehad hoor in de 5 maanden dat ik bezig ben. Focus dus op je eigen situatie, niet die van anderen [:]winking smiley[/:]
Hey Edith

Dat is waar wat je zegt. Ik doe mijn best ook om elke dag positief te bekijken. Gisteren ging het echt goed, maar dat maakte me net angstig. Ik ben net terug van de dokter. Ik moest een doktersattest hebben voor mijn afwezigheid vandaag op het werk. Zelfs daar heb ik een huilbui gekregen. De dokter stelde me pillen voor waar caclium inzit. Dit zou goed zijn tegen alkalisch bloed? Heeft iemand hier ervaring mee. Verder wou hij me ook xanax voorschrijven, maar hier ben ik niet op in gegaan. Heeft iemand hier ervaring mee?
Re: Na zonneschijn komt weer regen
24 July 2009 18:12
Die calcium dat weet ik niet..

Die Xanax kan wel nuttig zijn hoor, voor de moeilijkste momenten.
Dat is geen anti-depressiva he. Neemt gewoon de angst en spanning een beetje weg
wanneer je het echt moeilijk hebt.

Heeft je dokter je niet wat meer verlof gegeven? Een paar weken om je te kunnen
focussen op de therapie en om door de moeilijkste tijd heen te komen zou echt geen kwaad kunnen hoor. Anderzijds, zolang het gaat kan je misschien beter proberen te werken, dan heb je minder tijd om te piekeren smiling smiley
Ja, ik ben er nog over aan het twijfelen... Ik ga toch nog proberen zonder. Heb net weer een sessie erop. Score's zijn toegenomen met 15 seconden terwijl ik een paar dagen bleef hangen op dezelfde score's. Ik ben begonnen met 46 seconden een maand geleden en zit nu aan een gemiddelde van 116 sec (wat ik al eerder heb gehaald). Is het normaal dat het zo snel vooruit gaat?
Ik wil wel verlof nemen, maar ik heb nog geen maand pas mijn vast contract dus ik durf nog niet zo zeer. Ook als ik ga werken heb ik geen last van chronische hyperventilatie. Door de week heb ik het nu enkel 's morgens in de auto en 's avonds voor de televisie. Vroeger had ik er ook veel last van op het werk, maar nu zoek ik afleiding en dan verdwijnt het helemaal...
Re: Na zonneschijn komt weer regen
24 July 2009 19:09
Paulina: als je die oefeningen doet ontspant het alle spieren, dat is
natuurlijk al hartstikke goed. Maar wat mij opviel dat ik bijv. savonds steeds
dacht ik zit gespannen, terwijl ik dacht dat ik ontspannen zat.
M.a.w. je wordt er bewust van dat je veel te vaak (soms continue)
alle spieren aanspant. Natuurlijk onbewust...
Probeer het maar eens!
Hey vlinder,

Ik ga het zeker eens proberen. Hoelang doe je die oefeningen al? Merk je er veel verschil door?
Anonieme bezoeker
Re: Na zonneschijn komt weer regen
24 July 2009 21:18
Hou je schouders laag, veel HyperVentilanten hebben hun schouders opgetrokken of te ver naar achter. Houd ze laag en je zult rustiger ademen. vergeet ook niet de buik bol te maken, het modebeeld is intrekken maar dat werkt chronische hyperventilatie in de hand. Los die buik en schouders en u wordt een gelukkiger mens.
Hey Helma!

Dit is inderdaad een veel voorkomende symptoom bij chronische hyperventilatie! Ik merk zelf wanneer ik een ganse dag last heb gehad van chronische hyperventilatie vooral steken krijg in mijn linkerschouder. Hier ben ik dus aan het werken! Verder heb ik deze week nieuwe klachten erbij. De krop in de keel blijft natuurlijk... Verder heb ik de laatste dagen last van een zwaar hoofd... Komt dit iemand bekend voor?
Nieuwe ervaring: Gisteren lag ik voor de tv (meestal heb ik dan het meeste last van chronische hyperventilatie) en verdiepte ik me zo fel in de film dat ik voor ff totaal vergeten was dat ik last heb van chronische hyperventilatie. Ik heb tijdens de film ook totaal geen last meer gehad van chronische hyperventilatie! Positief dus! Is dit een goeie stap vooruit? Verder heb ik ook veel last van chronische hyperventilatie 's morgens, in de auto en op het werk. Op het werk is dit ook al zo goed als weg (uitzondering gisteren). Vanaf het moment dat ik me bewust wordt dat ik chronische hyperventilatie heb, krijg ik er weer last van... [:]moody smiley[/:] Is dit bij iedereen zo? 's Morgens wanneer ik wakker wordt voel ik me best goed tot ik mijn eigen er weer aan herrinner dat ik moet gaan HyperVennen. Dan steekt chronische hyperventilatie weer de kop op... Echt raar... Ik loop de ganse dag chagrijnig rond en vanaf het moment dat ik voor de 2de x heb geoefend verdwijnt dit ook omdat ik weet dat ik er voor de dag weer vanaf ben... Komen deze dingen iemand bekend voor?
Anonieme bezoeker
Re: Na zonneschijn komt weer regen
25 July 2009 10:48
Dat duffe gevoel in de morgen kan ook komen door Cortisol. Veel klachten overlappen met chronische hyperventilatie en andere dingen. Er is bij chronische hyperventilatie patienten ook in meer of mindere mate sprake van HSP. Ditstaat voor hooggevoelig of hypersensitief. Deze klachten kun je alleen teniet doen met je leefstijl aanpassen en niet door HyperVen. Ik raad mensen die al meer dan 5 maanden HyperVennen aan om zich in HSP te verdiepen. Ik heb dit ook gedaan en ik denk dat ik meer last van dit heb dan van chronische hyperventilatie als het al chronische hyperventilatie is want ik begin nu echt te twijfelen.
Re: Na zonneschijn komt weer regen
25 July 2009 11:03
Ik herken best veel in HSP hoor, maar als ik er dan echt bij nadenk zijn de meeste dingen waar ik mij herken er pas sinds ik chronische hyperventilatie heb dus mja.. Ik geloof niet dat je levensstijl aanpassen alleen iets zal oplossen, de combinatie van dat en HyperVen wel [:]smiling smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?