[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Bezoek aan de neuropsychiater

Gepost door Paulina1 
Hey allen,

Vandaag ben ik na mijn hevige stressontlading langs geweest bij een neuropsychiater. Blijkbaar zit ik al zo ver dat ik een angststoornis ontwikkeld heb. Deze heeft me dus AD medicijnen voorgeschreven, maar een kinderdosis eigenlijk gelijk zij het noemt... Deze AD medicijnen moet ik dus bij de apotheek laten maken omdat AD medicijnen in deze dosis niet voorkomt. Vandaag ga ik deze dus uitproberen tegen de avond. Het probleem is dat ik vanmorgen nog Sint-janskruid heb ingenomen. Dit kan volgens haar geen kwaad omdat de AD medicijnen die ik voorgeschreven heb gekregen een kleine dosis is. Iemand hier ervaring mee? Verder zei ze natuurlijk ook dat HyperVen het niet gaat oplossen waar ik het totaal niet mee eens ben. Ze zei dat het goed was als ondersteuning maar dat het niet gaat helpen... Totaal mee oneens... Heeft iemand hier ervaring mee? Ik ben in ieder geval niet van plan om te stoppen. Mijn score's zijn gedaald, maar dat trek ik me niet meer aan... Waarschijnlijk door te veel stress, maar dit zal nu wel beteren denk ik? Waar ik nog over twijfel is die AD medicijnen vandaag al in te nemen omdat ik pas Sint-janskruid in heb genomen... Raad gevraagd aub [:]smiling smiley[/:]
Paulina, ben jij eigenlijk al getest op chronische hyperventilatie?
Neen,

Ik heb wel al enkele hyperventilatie aanvallen achter de rug en sinds deze is dit gevoel eigenlijk nooit weg gegaan... Ook alle symptomen komen overeen met het gene wat ik ervaar momenteel...
Re: Bezoek aan de neuropsychiater
29 July 2009 14:08
In mijn ogen is angststoornis gewoon ook een symptoom van chronische hyperventilatie. Geraak je van de chronische hyperventilatie af dan verdwijnen ook die angstklachten mee, zo heb ik nu ik 5 maanden ver ben en het dus al wat beter gaat al minder last van die angststoornis dan voorheen, raar toch he als HyperVen niet zou helpen. Mijn psychiater vond HyperVen ook maar iets belachelijk en ik ging het niet redden zonder AD medicijnen..juist ja [:]Tja[/:] Ook altijd die uitleg van dat mensen gewoon een stofje missen waardoor die problemen er zijn vind ik gewoon zever, al die mensen hebben toch ook eerst 20 of 40 jaar geleefd zonder die problemen. Ik geloof dat alles afhangt van je ademhaling, krijg je die in orde dan komt de rest ook goed.
Hai Paulina,

Ik ben weer "boven water"........................Ik heb een stevige angststoornis gehad en die is voor 85% afgenomen door HyperVen.

Ik kreeg namelijk een angststoornis door de hyperventilatieklachten.

Die klachten zijn door het HyperVennen weggegaan en het laatste stukje, wat "tussen mijn oren" zat, kon ikzelf aan, doordat ik geen chronische hyperventilatie-klachten meer had.

Ik kan je geen raad geven over de lichte AD medicijnen en de Sint-Janskruid. Je mag toch wel aannemen dat een neuropsychiater weet waar ze het over heeft.
Als je het echt niet vertrouwd kan je altijd een week wachten totdat de Sint-Janskruid uit je bloed is, voordat je begint.

Maarre...................wel doorgaan met HyperVen hoor!!!!
Je bent al zo ontzettend op de goede weg!!!

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Hey allen,

Het probleem zit echter zo... hyperventilatie zelf heb ik niet meer... Mijn ademhaling is zo goed als in orde... Hartkloppingen heb ik wel nog steeds en de hele tijd het gevoel dat ik toch niet volledig de oude ben.... Mijn aanval van gisteren kan ik beschrijven gelijk een hyperventilatie aanval, maar dan zonder ademhalingsproblemen... Alsof er iets in me zat wat er uit moest...
Moet ik enkele weken stoppen met HyperVen als ik met AD medicijnen begin? Mijn gevoel zegt dat magnesium dit zo heftig heeft gemaakt... Wat zijn de risico's als ik doordoe met HyperVen en AD medicijnen inneem?
Re: Bezoek aan de neuropsychiater
29 July 2009 18:29
Ik denk dat je het verschil tussen acuut en chronisch HyperVentileren niet goed doorhebt Paulina. chronische hyperventilatie houdt in dat je niet per sé iets hoeft te merken aan je ademhaling hoor, sommige mensen hebben zelfs nooit hyperventilatie aanvallen. Je aanval gisteren was een paniekaanval. Dat hoeft echt niet samen te gaan met geen lucht krijgen enzo. Toch is het een gevolg van de chronische hyperventilatie.
Jah dat is idd vreemd... Ik let constant wel op mijn ademhaling... Deze gebeurd dus door de buik... Maarja... Ik heb mijn besluit in ieder geval genomen. Ik ga nu stoppen met sedinal en binnen 3 dagen overschakelen naar de AD medicijnen
Re: Bezoek aan de neuropsychiater
29 July 2009 20:30
Hallo Paulina,

Kijk even aan hoe het gaat met die AD medicijnen. Als de reacties erg hefitg worden adviseer ik je om het HyperVennen even te staken totdat de reacties weer normaal worden. Ook zou ik iets langer wachten nadat je gestopt bent met Sint Janskruid. Persoonlijk zou ik het een week geven en dan pas met de AD medicijnen beginnen. Deze stoffen kunnen vrij lang in het lichaam aanwezig blijven.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen
Ok, ik ga het in ieder geval proberen... De apotheker zei 3 dagen, maar een week is misschien het beste...
In ieder geval goed nieuws! Ben net bij een vriendin langs geweest... Eerst voelde ik me heel ongemakkelijk en angstig en dit is dus overgegaan! Ik heb de hele tijd nergens last van gehad! Super toch! Zelf wil ik beginnen met cognitieve gedragstherapie want dit heeft naar het schijnt meer effect op angst!
Weer een stapje vooruit in de goede richting!
Pas wakker [:]sad smiley[/:] en dit met een paniekaanval... Gelijk elke morgen tegenwoordig
Re: Bezoek aan de neuropsychiater
30 July 2009 11:08
Moet je maar denken dat het zo te zien hard vooruit gaat [:]winking smiley[/:]
Zo ben ik door de allerergste tijd gegaan. Voor echt alles waar ik mee zat zocht
ik hier op het forum een verklaring zodat ik het alles iets positief kon zien.
Niet dat dat zo gemakkelijk was als ik het nu laat klinken maarja smiling smiley



Bericht bewerkt (30-07-2009 11:10)
Dat is wat ik niet begrijp... Het gaat net slechter met mij... Zo slecht dat ik depressief ben aan het worden. Ik ben 4kg kwijt in anderhalve week, ik kan niet meer eten, ik durf de deur niet meer uit... Elke dag zie ik als een overlevingstocht... Het is echt een ware hel geworden. Mijn klachten zijn verbeterd, maar ik heb een angststoornis gekregen... Hoe kan ik dan beter zijn?
Re: Bezoek aan de neuropsychiater
30 July 2009 12:03
Nee je bent niet beter, je gaat gewoon hard vooruit in het proces om van chronische hyperventilatie af te geraken.
Al die nieuwe klachten dat je hebt zijn stressontladingen, en dat heb je nodig om beter te worden. Maar daardoor voel je je nu wel slechter. Oefen je nog steeds 2x per dag? Als het echt te hard gaat kan je ook kiezen om eventjes naar 1x over te schakelen he. Maar als je AD medicijnen gaat beginnen dan zal je denkelijk toch een tijdje met HyperVen moeten stoppen.
Hey Edith,

Ik oefen nog steeds 2x per dag... Mijn score's vlakken eigenlijk af. Ik zit nu aan een gemiddelde van 104 seconden. Het probleem is dat ik zo graag wil genezen dat ik het echt niet zie zitten om te stoppen met HyperVen...
Re: Bezoek aan de neuropsychiater
30 July 2009 12:33
Aangezien je nog niet lang bezig bent en je nog zoveel klachten van stressontlading hebt wilt dat afvlakken niet zeggen dat je er al bent vrees ik hoor.
En ja kan de genezing toch niet forceren, het moet ook leefbaar blijven he. Rob raadt echt aan om tijdens de opbouw van AD medicijnen eventjes te stoppen met HyperVen dus ik zou die goede raad toch opvolgen als ik jou was. Het is niet zo dat je dan alles kwijt bent he wat je tot nu toe al aan oefenen gedaan hebt.
Jah dat wel... Ma het is moeilijk om los te laten he... Enkele weken is vrij lang... Wie weet wat ik allemaal in die weken kan opbouwen... Verder dacht ik eraan om aan Yoga te beginnen, maar ik weet niet of dit goed is voor de stressontlading...
Re: Bezoek aan de neuropsychiater
30 July 2009 15:16
Het is niet dat je een paar weken niets gaat doen he, de AD medicijnen neemt over wat HyperVen bezig was. De stressontlading gaat dus gewoon doorgaan nu gedurende een paar weken.
Wat yoga betreft, gebruik dat eens in de zoekfunctie van het archief, denk dat je daar wel iets terug zal vinden.

Meer weten over het HyperVen programma?