[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vraag aan Rob? Toch maar begonnen met AD

Gepost door Paulina1 
Ben net toch begonnen met de AD medicijnen. Net weer een paniekaanval gehad... Alleen zijn het geen paniekaanvallen... Ik ben de hele dag in paniek en heb duistere gedachten... Hoe kan het toch zo ver zijn gekomen? Ik heb in ieder geval mijn eerste AD medicijnen ingenomen net op aanraden van de dokter. Hoelang kan ik nu best wachten met HyperVen?
Re: Vraag aan Rob? Toch maar begonnen met AD
30 July 2009 15:14
Denk dat je best terug begint als je je daar goed genoeg voor voelt.
Ik wil eigenlijk niet stoppen... Ik ben aan het twijfelen of ik vanavond zou oefenen of niet?
Anonieme bezoeker
Re: Vraag aan Rob? Toch maar begonnen met AD
30 July 2009 16:38
Al eens gedacht aan 8 weken MorEPA Plus? AD medicijnen is niet altijd de oplossing al schrijft iedereen dat snel voor. Ik ken veel mensen met een depressie en die geef ik altijd bovenstaande advies in combinatie met elke dag 30 minuten intensief bewegen. In veel gevallen blijft de AD medicijnen dan in de verpakking.

Paniekaanvallen kunnen het gevolg zijn van oververmoeidheid,stress, chronische hyperventilatie en AD medicijnen is een tijdelijke oplossing. Met pech keert het net zo hard weer terug of erger is de ervaring die ik heb met andere mensen.

Aanrader: Uw brein als medicijn te koop bij o.a. bol.com, superboek met veel goede info voor mensen die in jouw situatie zitten.

Zit je niet gewoon in een fase van burn-out? Zoals ik? Mijn huisarts schreef gelijk AD medicijnen voor, maar vanuit mijn vakgebied weet ik wel beter.... Ik slik nu weer MorEPA plus en beweeg veel meer en weg somberheid, angst en vermoeidheid! Duurt wel 5 weken ongeveer voordat je het merkt...



Bericht bewerkt (30-07-2009 16:39)
Hoi Paulina

Goed dat je met de ad begonnen bent, het zal je net en steuntje in de rug geven. Zelf slik ik het op dit moment ook nog puur voor het HyperVentileren en samen met HyperVen gaat dit prima. Na een poosje zul je zien dat je weer zonder kan. In het begin heb je wat last van bijwerkingen maar daarna merk je er weinig van. Een beetje saaier misschien maar wanneer je vol paniek bent zit je helemaal niet lekker in je vel.

Succes ermee,
groetjes karin
Hey!

@ Helma. Ik ben reeds begonnen. Verder heb ik ook een afspraak gemaakt in het angstencentrum voor aan mijn angststoornis te werken en heb ik de cd's van agorafobie besteld... Ik hoop hier verder mee te geraken... Wat me deprimeerd is dat ik geen leven met chronische hyperventilatie wil hebben! Ik heb me nooit laten testen voor chronische hyperventilatie... Wat ik dus morgen ga doen... Ik ga mijn PH waarde laten meten dan is het al duidelijker...

@Karin. Ik heb momenteel Paroxetine voorgeschreven gekregen. Momenteel merk ik er nog niks van... Ik ben niet voor AD medicijnen, maar de laatste dagen waren zo erg dat ik geen keuze had... Hebt gij enig idee hoelang dit ingenomen moet worden? Ik wil het een half jaar nemen en dan afbouwen... Hopelijk zonder terugval...
Hoi Paulina

Ik was zo enthousiast over HyperVennen dat ik na 2 maanden combinatie HyperVen en ad al gestopt ben. Dit ging even een paar weken goed maar daarna kreeg ik weer zoveel klachten. Rob gaf toen ook aan dat ik te vroeg gestopt was. Ik wil hem nog vragen wat hij adviseerd hoelang je door moet gaan, ik denk zelf dat we eerst van die vervelende klachten af moeten komen en dan kunnen we ook denk ik snel genoeg stoppen met ad.
Het duurt wel een paar weken voordat het goed werkt, zelf gebruik ik ook paroxetine en kan ik gewoon voor mijn gezinnetje zorgen en ben ik ik verwachting van ons vierde kindje.

Hartelijke groetjes
Karin



Bericht bewerkt (30-07-2009 20:13)
Hey Karin!

Dat is wel positief om te horen dan! Hoelang HyperVen je al ondertussen en hoever staat ge al? Ja, nu is het echt zwaar voor mij... Ik zie er op tegen om op te staan, ik krijg geen eten binnen... Ben zo zenuwachtig en angstig als iets... Wil niks ondernemen...
Re: Vraag aan Rob? Toch maar begonnen met AD
30 July 2009 22:50
Hoi Paulina,

Is het niet een idee eerst het een even aan te kijken en dan het volgende?????
Ik heb het idee dat jij 30 dingen tegelijk wilt proberen, persoonlijk zou ik daar ook van gaan hyperen!
Begin eerst eens met die AD medicijnen, laat het een weekje of 2 bezinken en kijk dan eens verder.
Ik snap dat je in paniek bent, maar dit werkt volgens mij ook niet....

groetjes en sterkte, judith
Hey Judith,

Inderdaad... Ik probeer echt vanalles te ondernemen om van die chronische hyperventilatie af te geraken... Ik heb het gevoel dat ik meer dingen mijd en ik wil geen agorafobie ontwikkelen... Beter voorkomen dan genezen...
Anonieme bezoeker
Re: Vraag aan Rob? Toch maar begonnen met AD
31 July 2009 09:16
Pauline, heb je die cursus van de Belgische Geert besteld?

Nog even wat vragen waar symptomen bij chronische hyperventilatie kunnen opduiken:

- Hoe zit het met je conditie? Sport je?
- Gebruik je light producten?
- Eet je regelmatig pepermunt?
- Rook je?
Hoi Paulina

Voordat ik met HyperVen begon was ik constant bezig met het zoeken naar oorzaken van de chronische hyperventilatie. Misschien was ik te moe, had ik het te druk, sporte ik te weinig, moest misschien meer vitamines eten en ga zo maar door. Alles wat ik probeerde hielp maar een paar weken. Ik had vooral last van een super gammel gevoel, hoofdpijn, drukkend gevoel op de borst, gevoel dat ik droomde enz Op een gegeven moment heb ik me erbij neergelegd dat ik chronische hyperventilatie heb en dat daar alle klachten van komen. Sinds maart ben ik nu bezig met HyperVennen en de klachten zijn al een stuk verminderd. Ik probeer me ook daar op niet te richten. Wanneer ik klachten heb zijn ze sneller verdwenen en ik weet dat de oorzaken/'>oorzaak chronische hyperventilatie is.
Neem gewoon de ad en straks weer rustig HyperVennen en je zult zien dat het over een paar weken beter gaat en dan ga je weer langzaam aan van kleine dingetjes genieten.

hartelijke groetjes karin



Bericht bewerkt (31-07-2009 11:05)
Hey,

@ Helma: Ik ben idd een roker en ben al zeker 7jaar aan het dieëten. Sporten doe ik niet... Ik heb de laatste 2jaren alleen maar continu gewerkt... Ik had vroeger al een lichte paniekstoornis nadat mijn vader is overleden. Ik was er namelijk bij en sindsdien heb ik eigenlijk beseft dat zulke dingen niet enkel anderen overkomen. Vroeger dacht ik altijd zulke dingen gebeuren bij anderen en niet bij mij... Nadien had ik een kleine angststoornis, maar niet dat ik er mee bezig was... Ik mijdde gewoon de autostrade en lette fel op mijn hartslag... Na een avondje stappen had ik het vermoeden dat iemand wat in mijn drank had gedaan... Ik geraakte in paniek en lag op spoed met een hyperventilatie aanval. (Ik dacht op dat moment dat dat een hartaanval was). Na deze aanval kreeg ik om de maand, anderhalve maand een aanval... En zo is het allemaal begonnen... Na een tijdje voelde ik me beter en was de chronische hyperventilatie weg en na mijn aanval in april is het niet meer weggegaan... Ik heb het eigenlijk niet zo lang, misschien daarvan dat ik zo wanhopig naar een oplossing zoek...

@ Karin: Ja; hier herken ik me in! Alle oorzaken aan het zoeken... Was heel depri... Toen na 2 maanden Sint-janskruid in te nemen ging het beter... Ik maakte me er ook niet meer zo druk om tot ik die nieuwe klacht kreeg: Angst namelijk... Dit baarde me wel zorgen, want dit is mijn verschrikkelijkste klacht... In het begin was ik ook heel positief ingesteld omdat ik dacht dat ik met HyperVen er zo van af zou zijn... Nu zie ik dat sommigen er al een jaar mee bezig zijn en dat ze nog niet volledig chronische hyperventilatie vrij zijn... Dat ontmoedigd mij natuurlijk... Ik ben continue angstig dat ik er heel mijn leven mee moet gaan rondlopen... Ik maak het zo alleen maar erger, maar ik kan het zelf niet meer onder controle houden dat piekeren en die huilbuien... Ik had geen keuze dan AD medicijnen... Hoe ver sta je nu eigenlijk? Had je het de eerste maanden ook zo moeilijk? Ik ga nu week 6 in en in het begin namen de klachten af, maar door de stressontlading zijn mijn score's heel fel gezakt en ik heb het gevoel alsof ik weer helemaal in het begin sta...

Groetjes,

Paulina
Anonieme bezoeker
Re: Vraag aan Rob? Toch maar begonnen met AD
31 July 2009 19:25
@pauline, ik lees veel herkenbare dingen in jouw postings hier en ik wil er even op inhaken. Ik herken veel van jouw klachten vanuit mijn werk. Ik betrek jouw situatie dus meer op ervaringen met clienten van mij.

1) stop met diëten en ga meer sporten en water drinken. diëten is dus echt niet goed voor je lichaam en zenuwstelsel ook al worden er boeken over volgeschreven is Sonja Bakker er rijk mee geworden. Als je je verdiept in neurologie en psychologie dan is het bewezen dat diëten er voor zorgt dat belangrijke bouwstoffen anders worden verwerkt. Je lichaam raakt gewend aan bijv. minder energie in het voedsel of minder vet waardoor reserves worden aangesproken en inderdaad je valt af. Maar.....je bent je zenuwstelsel aan het ondervoeden met bouwstoffen, energiewaarden etc en dat levert depressies, slaapproblemen, concentratieproblemen, angst, snelle oogknipperingen etc. op. Als je merkt dat je af en toe rare zenuwbewegingen maakt/schokjes krijgt dan ben je je zenuwen aan het aantasten (ondervoeden).

Ik werk zelf met mensen met psychische problemen en ben modern getraind volgens nieuwe methoden die bij GGZ langzaam worden toegepast. Ik heb veel mensen leren kennen met angst en depressies en hier zelf ook last van gehad. Ik heb het advies van doktoren in de wind gegooid (meest huisartsen scholen zich slecht bij) en ben gaan experimenteren met kennis uit mijn studie. Deze posting bevat daar een aantal belangrijke onderdelen van.

2) Drink veel water, dit is zuiverend voor je lijf en je valt er van af. Water na het eten zorgt ervoor dat er weinig vet naar het weefsel wordt afgegeven. Water na het eten zorgt ook voor het opslaan van nieuw lokaal opgeslagen vet.

3) Verder raad ik je Light producten af evenals pepermunt (...ja daar kun je angstig van worden). Deze bevatten Aspartaam, een vervanger voor suiker. Aspartaam is bij groot verbruik kankerverwekkend (in sommige landen is aspartaam verboden, in de EU mag het NOG, er komen wijzigingen), daarnaast is aspartaam een middel dat direct op hersendelen inwerken (het emotionele brein). Aspartaamgebruikers hebben sneller last van angst en depressies omdat het serotonine afbreekt of de huishouding ontregelt. Lees onderstaande maar over aspartaam en ervaringen van mensen...

[www.aspartaam.nl]
Hoi Helma

Even een vraagje die niet vervelend bedoeld is maar heb je zelf ook last van chronische hyperventilatie ondanks dat je alle adviezen geeft die je denk ik zelf ook op volgt?

groetjes karin
Anonieme bezoeker
Re: Vraag aan Rob? Toch maar begonnen met AD
31 July 2009 19:46
Ik ben er achter gekomen dat ik geen chronische hyperventilatie heb. Ik ben in een burn-out belandt en hyperventileerde door de stress. Ik heb wel dik 2 jaar last gehad van hyperventilatie maar ik heb nergens meer last van. Mijn scores zijn in de 5 maanden gelijk gebleven en de klachten zijn verdwenen. Mijn scores willen dus niet vooruit maar blijf wel doorgaan met HyperVen, 1 keer per dag om te kijken of het bijdraagt aan mijn situatie.
Hoi Pauliena

Al die dingen zoalse huilbuien, angst enzo horen er allemaal bij. Ik was op een gegeven moment bang voor normale dingen zoals autorijden of winkelen of gewoon een stukje alleen lopen, ook zag ik het niet zitten om bv iemand te bellen.
Na een week of 3 ad te hebben geslikt ging het gelukkig beter.

Ik denk niet dat je naar anderen moet kijken hoelang het duurt, iedereen is anders.
Wanneer ik het allemaal een beetje zwaar vind worden ga ik de succesverhalen lezen van het forum en juist niet de vragen want die maken je op dat moment onzeker.
Na het lezen van de succesverhalen weet je ook weer dat het over zal gaan al duurt het bij de een wat langer dan bij de ander.Mijn scores stegen eerst maar na 4 maanden zit ik maar 10 sec boven het begin en toch heb ik veel minder klachten.

groetjes karin
Re: Vraag aan Rob? Toch maar begonnen met AD
31 July 2009 20:18
karin,

Goed antwoord, helemaal eens. Zelf ben ik ook niet onwijs gestegen in een jaar hoor! In febr. ging ik pas iets omhoog, maar ik voel me nu echt bijna de oude :-)
Inderdaad voor een ieder anders hoe lang het duurt.

Groetjes
Hey allen,

Ik ben nu echt zwaar aan het twijfelen wat ik heb... Ik kan nergens terecht... Elke dokter vertelt me wat anders... Ik zie het echt niet meer zitten. Die stressontladingen wat ik nu heb die zijn niet leefbaar... Ik kan niks doen alleen maar huilen... Ik kan amper op mijn benen staan, ik heb geen levenslust meer, ik eet niet meer... Ik voel elke zenuw in mijn lichaam precies...
Re: Vraag aan Rob? Toch maar begonnen met AD
01 August 2009 11:36
Paulina dat is allemaal door die stressontlading en het opstarten van de AD medicijnen en dat gaat echt voorbij zijn na een paar weken dus volhouden maar! Ben je ook nog aan het HyperVennen? Daar zou ik echt mee stoppen nu je AD medicijnen op aan het starten bent want anders ontlaad je echt veel te veel stress tegelijk. Na een paar weken ga je je echt een stuk beter voelen hoor!!

Meer weten over het HyperVen programma?