[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Dringende vraag...

Gepost door Paulina1 
Re: Dringende vraag...
02 August 2009 20:03
Hey Ellen,

Hoelang heb je de AD medicijnen dan in totaal genomen? Na hoelange tijd begon je je stabiel te voelen?
Re: Dringende vraag...
02 August 2009 20:49
Hai Paulina,

Ik was even met de honden naar de hei. [:]grinning smiley[/:] Ik heb een boxer en een westie en die kleine westie heeft weer in de koeienvlaaien liggen rollen. [:]grinning smiley[/:]

Bij mij was dat echt een drama-verhaal.
Ik kreeg mijn chronische hyperventilatie in 1991 daarop volgde de ene antidepressiva na de andere en niets
hielp.

Pas in 2003 toen ik HyperVen ging gebruiken had ik de antidepressiva imipramine (das een hele oude ad [:]winking smiley[/:]) die mij samen met HyperVen erdoor heen heeft geholpen.

Ik heb 7 maanden geHyperVent en ben toen gestopt op een score van rond de 100. (De eindscore is voor iedereen verschillend). Ik merkte toen dat ik me stabiel voelde, dat ik geen stress-ontladingen meer had, geen last meer had van chronische hyperventilatie-verschijnselen en dat mijn score uitvlakte.

Nadat ik gestopt was (wat ik overigens best wel eng vond - zo zonder HyperVen) merkte ik in de maanden erna dat het werk wat ik gedaan had met HyperVen nog steeds positief doorwerkte.

Dus als het gaat over hoelang in mijn ad heb ingenomen dat heb je het over jaren en jaren, maar dat gaat bij jou niet gebeuren.

Toen ik de voor mij juiste ad vond duurde het circa 4 weken voordat ik resultaat ging voelen van de ad, maar mijn man had maar 1 tot 2 weken nodig om al resultaat te krijgen. Dus ook daarin zijn mensen verschillend.
Ik zou als ik jou was uitgaan van circa 4 weken en alles wat je eerder positief ervaart is meegenomen.

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Dringende vraag...
02 August 2009 20:59
Hey Ellen,

Oei wat naar van je hondje [:]smiling smiley[/:]
Met mij gaat het vandaag al wat beter. Heb de dag overleefd met 1 pilletje Xanax van 0,5 gr ipv 2. Ik ga natuurlijk een weekje afwachten voor het resultaat. Net even naar de nachtwinkel gereden voor inkopen te doen... Hele dag wat beter gevoeld, maar eens in de auto werd mijn hoofd weer heel zwaar en kreeg ik dat globusgevoel weer... Terwijl vandaag mijn enige klacht eigenlijk was dat ik bewust met mijn ademhaling bezig was... Ik kan het niet beletten, maar ik blijf me er echt op focussen...
Eenmaal je met AD medicijnen begint, moet je het zeker min een half jaar innemen dacht ik? Nu, ik ga dat in ieder geval proberen... Ondertussen verder HyperVennen want ik had echt vooruitgang geboekt... Ik vind het nu ook eng om niet te HyperVennen en ik ben nog maar 5 weken bezig... Nu was het net een gewoonte geworden... Kan het echt geen kwaad moest ik me volgende week beter voelen HyperVen terug opnemen terwijl mijn dosis AD medicijnen nog verhoogd moet worden?

Groetjes,

Paulina
Re: Dringende vraag...
02 August 2009 21:23
Hi Paulina,

Ja.....je wacht nu eerst met HyperVennen totdat je je beter voelt.

Volgende week zondag gaan we dan samen kijken hoe je je voelt en dan gaan we kijken of je nog even moet wachten of dat je weer langzaam kan beginnen.

Het maakt dan ook niet uit of je ad verhoogd wordt, want je lichaam weet inmiddels wat voor stof het krijgt dus veel bijwerkingen daarvan zal je niet meer krijgen.

Enne........................STOP MET OP JE AD medicijnenEMHALING TE LETTEN !!!!!!!!!!!!!
(Alleen daarvan wordt je al kriegel [:]winking smiley[/:])

Ik heb het af kunnen leren door elke keer wanneer ik merkte dat ik met mijn ademhaling bezig was me bewust ergens anders op te richten. De afwas, het eten, etc. Verzin maar iets waar je jezelf mee kan afleiden.

En inderdaad zal je de ad meer dan een half jaar gebruiken, maar dat is helemaal niet erg, want je kan er niet verslaafd aan raken.

Welke ad heb jij voorgeschreven gekregen?

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Dringende vraag...
03 August 2009 08:49
Hey Ellen,

Ik heb Paroxetine Mylan voorgeschreven gekregen samen met Fluanxol. Gisteren leek het precies weer beter te gaan... Vanmorgen stond ik op en ging het weer niet... Ja, Xanax moeten innemen... Het probleem is echter... Woensdag moet ik terug gaan werken... Wat kan ik het beste doen? Mijn angsten confronteren en gaan of mijn ziekte verlengen, maar dan loop ik een heel hoge kans om ontslaan te worden...
Ivm met de ademhaling... Ik doe echt mijn best om er niet op te letten, maar wat ik ook doe ik blijf me erop betrappen...

Groetjes,

Paulina
Re: Dringende vraag...
03 August 2009 09:11
Hey,

Hier ben ik weer... Nog een vraagske... Ik heb sinds gisteren last van oorsuizingen. Gisterenavond is het begonnen en het is nog steeds niet weg... Hoort dit bij ontstressen of bij het innemen van de AD medicijnen?

Groetjes
Re: Dringende vraag...
03 August 2009 10:55
Je mag toch niet ontslaan worden wegens ziekte Paulina?
Ik zou toch echt in de eerste plaats aan jezelf denken nu, dus als je denkt dat je het
nog niet aankan om terug te werken dan zou ik ook nog eventjes wachten.
Wat die oorsuizingen betreften, ik denk dat dat een mogelijke bijwerking van AD medicijnen is? Staat
dat niet in de bijsluiter? Kan ook bij chronische hyperventilatie horen zoals je in het archief kan terugvinden maar aangezien je net AD medicijnen aan het opstarten bent denk ik dat het eerder daar mee te maken heeft.
Re: Dringende vraag...
03 August 2009 11:34
Hey Edith,

Blijkbaar kunnen ze me wel ontslaan aangezien ik pas mijn contract heb... Ik moet nu heel voorzichtig zijn. Ik neem niet puur AD medicijnen, maar een preparaat van de apotheker. Er zit een deel AD medicijnen in en een deel kalmeermiddel. Hier heb ik dus geen bijsluiter van. Momenteel gaat het al beter, maar alleen als ik 's morgens een Xanax inneem... Ik merk het verschil wel met een paar dagen terug... Een paar dagen terug was ik echt een wrak. Ik had de kracht niet om op te staan of niks te doen en nu gaat dat al wat beter. Momenteel ben ik nog af aan het wachten met HyperVen, maar ik probeer nu toch al wat buiten gaan om zo toch de angst wat onder controle te hebben. Ik weet dat dit bij stressontlading hoort...
Hoe is het ondertussen met u? Voelt ge u al wat beter?
Re: Dringende vraag...
03 August 2009 15:02
Hai Paulina,

Daar ben ik weer. [:]grinning smiley[/:]
Ik moest werken, dus vandaar dat ik nu pas reageer. [:]winking smiley[/:]

Je schrijft dat je Paroxetine Mylan en Fluanxol voorgeschreven hebt gekregen.
Paroxetine wordt in nederland ook voorgeschreven voor angststoornissen en wordt ook verkocht onder de merknaam seroxat.
Het is overigens een hele goede ad, waar heel veel mensen met angststoornissen mee geholpen zijn.

Fluanxol heb ik even op moeten zoeken, maar dat is een antipsychotica-middel waar ik echt helemaal niets over weet en daar zeg ik dan verder ook niets over.

Oorsuizingen horen bij chronische hyperventilatie en zijn hoogst irritant.
Het kan een dag duren, dagen of weken dat is niet te voorspellen.
Het hoort niet bij de ad, maar kan misschien wel bij de fluanxol horen, maar dat kan je op de bijsluiter lezen.
Ik denk echter dat het van de stress-ontladingen hoort, want er zijn er vele die daar last van hebben.

Ik vind het heel moeilijk om je advies te geven of je moet gaan werken ja of nee.
Zeker omdat je ook nog een grote kans hebt om ontslagen te worden.
Ik weet ook helemaal je financiele situatie niet en dat wil ik ook helemaal niet weten, maar in de situatie waar jij nu in zit kan je geen enkele spanning erbij gebruiken.

Dus....als je financiele situatie het enigzins toelaat en je bent geen alleen-verdiener dan zou ik er voor kiezen om toch nog een periode thuis te blijven, zodat al deze medicijnen kunnen inwerken en jij weer op je benen kunt staan.

In het andere geval zal je met de "moed der wanhoop" aan het werk moeten, maar het wel heel rustig aan moeten doen.

Weet je wat bij mij hielp om niet meer bij mijn ademhaling stil te staan?
Dat was een heel stom truukje van de psycholoog.
Ik moest een haarelastiekje om mijn pols doen en elke keer als ik merkte dat ik op mijn
ademhaling lette aan het stiekje trekken.
Binnen een week had ik het mezelf afgeleerd, want dat elke keer wanneer ik aan dat stiekje trok deed dat verdraaid zeer. [:]grinning smiley[/:]

Misschien heb je er wat aan. [:]winking smiley[/:]

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Re: Dringende vraag...
03 August 2009 21:18
Hey Ellen,

Haha handig van dat elastiekje [:]grinning smiley[/:] Hehe nu ik probeer echt niet er aan te denken, maar dat is echt heel moeilijk! Verder gaat het heel goed met mij... Ben nog wat neerslachtig 's avonds, maarja ben nog geen week ver met de AD medicijnen! Ik voel me in ieder geval al beter en de stressontladingen zijn al een pak minder!
Hartkloppingen krijg ik niet meer, angstgevoel is ook een pak minder...
Enkel dat globusgevoel en een zware hoofd en ja continue bewust ademen...
Ik doe echt zo hard mijn best om er niet aan te denken, maar toch... [:]Tja[/:]
Zou het mogelijk zijn dat die AD medicijnen mijn angststoornis volledig wegneemt of ga ik er zelf ook hard aan moeten werken?
Hartelijk bedankt om het even op te zoeken voor mij!

Groetjes,

Paulina
Re: Dringende vraag...
03 August 2009 21:29
Hi Paulina,

Ik vind het fijn dat je je al een stuk beter voelt !!!

Mijn ervaring is dat ad de gehele angststoornis wegneemt, maar...........................dat neemt niet weg dat je wel aan je chronische hyperventilatie moet werken, zodat je de oorzaken/'>oorzaak van de angststoornis wegneemt.

Als je dat doet en je gaat op een gegeven moment afbouwen zal de angststoornis ook niet meer terugkeren, omdat je de oorzaken/'>oorzaak hebt weggehaald.

Dus................evengoed hard werken [:]winking smiley[/:]

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Dringende vraag...
03 August 2009 21:38
Ok Ellen! In ieder geval bedankt want ge zijt echt een voorbeeld om naar op te kijken! Ik denk dat ik me sterk genoeg voel om te gaan werken woensdag. Morgen ga ik naar het angstencentrum. Daar zal ik je ook op de hoogte van houden! In ieder geval bedankt voor alles want ge zijt echt een geweldige steun voor mij!

Groetjes,

Paulina
Re: Dringende vraag...
03 August 2009 21:44
Lieve Paulina,

Ik help je met veel plezier !!!!!
En heel veel succes morgen in het angstcentrum.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Dringende vraag...
03 August 2009 21:45
Hoi Paulina,

Misschien is het wel dat je te hard probeert om niet aan je ademhaling te denken.
Beetje het principe van "Denk niet aan een roze olifant, denk niet aan een roze olifant.."
en dat je dan uiteraard aan een roze olifant denkt [:]smiling smiley)[/:]
Ik zou gewoon dat elastiekjessysteem eens proberen van Ellen, wie weet helpt het [:]smiling smiley[/:]
Re: Dringende vraag...
04 August 2009 00:20
Hey!

@ Ellen: Thx! Ik ben echt benieuwd he...

@ Edith: Ja, dat klopt wel... Hehe dat is vreemd, want ik adem eigenlijk rustig en door de buik nu en toch fixeer ik me er zo fel op he! Ook heb ik het gevoel dat het langer en langer duurt voor ik terug inadem... Ofwel hou ik het onbewust op? Ik weet het niet hehe [:]grinning smiley[/:] Dat is handig zo een elastiekje, maar mijn gedacthten krijg ik momenteel enkel verzet tijdens het werk of als ik slaap hehe [:]grinning smiley[/:] Ik wil zo graag mijn gedachten kunnen verzetten tijdens het ontspannen...
Re: Dringende vraag...
04 August 2009 00:30
Ik heb het net het moeilijkste wanneer ik probeer te ontspannen, dan schiet altijd die ontstressing in gang en leuk is anders. Als ik bvb een tijdje voor school heb zitten werken gaat het nog wel maar zodra ik stop gaat het vaak pas helemaal mis plots weer. Ook als ik bvb een ontspannend bad neem word ik makkelijk angstiger ipv ontspannen. Ik vind het dus niet zo raar dat je je gedachten moeilijk kan verzetten bij het ontspannen.
Re: Dringende vraag...
04 August 2009 09:05
Hey Edith,

Jah dat is inderdaad echt vervelend! Ik weet precies wat ge bedoelt! Vandaag ga ik eens proberen zonder Xanax, kijken wat voor een effect het geeft.
Re: Dringende vraag...
05 August 2009 18:01
Hey Ellen,

Ik voel me eindelijk terug wat stabiel? Zou ik HyperVen terug mogen opnemen of toch nog even afwachten?
Re: Dringende vraag...
05 August 2009 19:15
Hai Paulina,

Ik zou nog even een paar daagjes wachten totdat het echt gestabiliseert is.
Als je je zaterdag ook nog zo voelt als vandaag zo ik het rustig oppakken.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Dringende vraag...
05 August 2009 22:25
Hey Ellen,

Ok dan wacht ik nog even af! Ik neem inmiddels als geen Xanax meer in ofzo...

Groetjes,

Paulina

Meer weten over het HyperVen programma?