[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Verklaring paniekaanval

Gepost door Edith 
Verklaring paniekaanval
29 July 2009 14:25
Hoi,

Net nu het eindelijk beter met mij gaat kreeg ik net last van een enorme paniekaanval, hoewel ik dat eigenlijk nooit zo vaak in de vorm van aanvallen gehad heb, maar dat was dan misschien eerder omdat ik voorheen constant die symptomen had die ik nu tijdens een aanval heb.. Gisterenavond kwamen ook al alle klachten terug voorbij gedurende een paar uur. Ik heb ook wel veel stress gehad deze week. Nu vraag ik mij af, is het een gevolg van die stress dan of hoe moet ik dat zien? Of is een paniekaanval eigenlijk een vorm van stressontlading? Dit omdat ik mij afvraag of ik tijdens zo een aanval best een oxazepam neem of net niet om stressontlading niet te blokkeren.
Hoop in elk geval dat het niet opnieuw gebeurt want pff ik dacht echt dat ik gek werd en was echt van alles bang ff, zelfs met momenten van mijn vriend die speciaal snel naar huis gekomen was. Helemaal paranoia dat ik elk moment iets ging zien dat er niet was ofzo en amper nog kunnen nadenken. Was echt geen pretje [:]sad smiley[/:]
Hey Edith,

Dit heb ik gisteren dus ook gehad... Ik vond het echt verschrikkelijk... De hele dag ook gefocust op die chronische hyperventilatie... Vandaag gaat het ook al wat beter... Ik denk dat dit met stressontlading te maken heeft... Ik zou hoe moeilijk het ook is, er niks voor innemen... Ik heb de hele voormiddag getwijfeld of ik aan die AD medicijnen zou beginnen of niet, maar heb toch besloten van niet... Al die chemische rommel wat we moeten slikken kan toch niet goed zijn? Beter gewoon zo herstellen en het lichaam via een natuurlijk proces laten genezen. Gelijk ik vandaag nog hoorde... Depressie en angst is de ziekte van de eeuw... Dan vraag ik me eigenlijk af hoe het komt? Hoe meer chemische rommel in ons lichaam hoe erger...
Re: Verklaring paniekaanval
29 July 2009 17:09
Ja ik ben er ook geen fan van dus wou ook eerst proberen zonder. Maar helaas lukt dat niet voor iedereen, er zijn hier ook al mensen geweest op het forum die toch AD medicijnen zijn moeten gaan gebruiken omdat door het teveel aan stress de veranderingen aan het ademhalingssytsteem niet konden doorgevoerd worden door het lichaam. Soms kan het dus gewoon niet anders. Maar ik wou zoiezo toch eerst proberen zonder, en ben voorlopig blij dat ik die keuze gemaakt heb.

Moet vanavond naar Body Stress Release, wat een slechte timing ik zie het echt niet zitten. Heb namelijk schrik om nog meer ontlading in gang te zetten, al is dat ergens ook net de bedoeling natuurlijk. Het is alleen altijd weer die angst voor psychose die bij mij de kop opsteekt wanneer ik eventjes herval.
Hey Edith,

Ik begrijp je volledig... Die stressontladingen kunnen echt beangstigend zijn... De een heeft er meer last van en de ander minder... Ik vraag me eigenlijk af of het ooit wel gaat stoppen die stressontlading... Mijn ademhaling is momenteel vrij rustig... Echt gek he... Het enige waar ik last van heb momenteel zijn die hartkloppingen... Bij de kleinste beweging wat ik maak krijg ik er last van, maar mijn ademhaling is normaal... Ook adem ik terug door de buik, dus vind ik het vreemd dat de klachten blijven... In ieder een AD medicijnen is niet enkel tegen depressie, maar het neemt ook de angstgevoelens weg... Door die angstgevoelens blijven we echter in die circel van chronische hyperventilatie. Eens dat doorbroken is, gaat het veel makkelijker gaan denk ik...
Re: Verklaring paniekaanval
29 July 2009 18:15
Ik heb ook nog bijna nooit iets aan mij ademhaling gemerkt hoor, dat hoeft niet duidelijk te zijn. Wat is trouwens normaal..Tel eens hoeveel keer je inademt op een minuut?
Re: Verklaring paniekaanval
02 August 2009 21:02
Denk dat ik echt weer een terugval heb, het gaat al een paar dagen slechter en slechter weer. Voel me ook zo neerslachtig de laatste dagen en af en toe daardoor een huilbui.
Verder ook de laatste dagen steeds weer dat mn hart raar begint te doen, weet alleen niet hoe ik het moet uitleggen wat het zijn geen hartkloppingen ofzo. Ben me dan gewoon heel bewust van da het klopt, misschien ook soms eens een overslag, maar toch niet echt duidelijk dan. Gaat dan ook gepaard met een erg vermoeid gevoel en dat ik amper nog durf bewegen want lijk wel zo snel buiten adem of vermoeid dan. En door dit alles word ik natuurlijk weer helemaal onzeker of ik wel ooit van die chronische hyperventilatie ga afgeraken. Ben ook net een relatie begonnen en wil daar superblij om zijn en in plaats daarvan voel ik mij neerslachtig, echt niet leuk [:]sad smiley[/:] Die neerslachtigheid is misschien stressontlading, maar is dat wel normaal dat ik dat dat nog steeds voorkomt na 5 maanden? [:]moody smiley[/:]
Re: Verklaring paniekaanval
03 August 2009 08:12
Hai Edith,

Het kan inderdaad dat dat na 5 maanden nog voorkomt.
Als stress al jaren opgeslagen ligt in je lichaam laat dat steeds stukje bij beetje los.
Hoe meer je het toelaat door niet te gaan piekeren hoe makkelijker je door zo'n periode heen komt.

chronische hyperventilatie-ers zijn perfectionisten en willen alles zo graag op de juiste manier doen en raken in de war als we toch weer overvallen worden door zo'n stress-ontlading. (Ook ik hoor [:]winking smiley[/:])

Maar twijfel niet over waar je mee bezig bent.
Het gaat harstikke goed met je.................en daarnaast geef je andere ook heel veel goede adviezen.

Het is absoluut niet fijn dat dit net gebeurd nu je een nieuwe relatie gestart bent, maar als je het hem uitlegd waar je mee bezig bent dan zal hij dat vast wel begrijpen en zal je de ruimte krijgen om te herstellen.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Verklaring paniekaanval
03 August 2009 09:14
Hey Edith,

Ik weet wat je nu doormaakt. Ik probeer de dagen ook te overleven met xanax momenteel... Ik ben momenteel nog zwaar aan het ontstressen, maar met de dag merk ik toch iets of wat verbetering... Blijven doorbijten... De gedachte dat dit maar een periode is houdt me beter! Proberen positief denken meid! We zijn sterker dan we denken! En je moet weten dat je er niet alleen voor staat!

Groetjes,

Paulina
Re: Verklaring paniekaanval
04 August 2009 00:42
Tjah ik weet het toch echt ff niet. Het ene moment gaat het wel en het andere overvallen allerlei angsten en klachten mij weer. Ben het gewoon zo vreselijk beu en had ook echt gedacht verder te staan na 5 maanden. Ik wil gewoon zo graag eens ECHT van klachten af beginnen te raken. Er zijn wel dingen die minderen, maar weggaan willen ze maar niet. Kan mij momenteel echt moeilijk voorstellen dat ik er ooit echt vanaf ga geraken daardoor [:]sad smiley[/:] Doordat het slechter gaat lukt het mij niet eens om altijd 2x10 te doen, waardoor het ook niet sneller gaat natuurlijk. Is het wel normaal dat ik nog steeds nergens echt vanaf ben geraakt, dat sommige dingen enkel verbetert zijn, maar niet verdwenen? Vooral die derealisatie/depersonalisatie, daar zou ik zo graag eindelijk echt vanaf willen geraken [:]sad smiley([/:] Ben ook wel van 2 x brainmood per dag naar 1 x gegaan, misschien gaat het daardoor weer slechter en komt de angst steeds zo vanuit het niks opzetten. Hopelijk komt er snel weer een betere periode.

Goed te horen dat het met jou beter begint te gaan Paulina, ik begin toch altijd weer een beetje te twijfelen of ik ook niet voor AD medicijnen moet kiezen als ik weer zoiets lees [:]smiling smiley[/:]
Re: Verklaring paniekaanval
04 August 2009 09:17
Hey Edith,

AD medicijnen is niet altijd slecht hoor... In sommige gevallen is het zelf nodig en kan het echt helpen. Je moet er alleen maar voorzichtig mee zijn. Die stressontladingen heb ik nog steeds hoor... Die krijg ik enkel weg met Xanax... Verder voel ik me idd beter, dat doet ook veel. Geef het in ieder geval niet op Edith... Zoals je zelf kunt lezen... Bij de een duurt het 5 maanden, bij de ander 7 maanden, bij de ander een jaar... Maar nu zijt ge al zo ver geraakt! Geef het niet op...

Groetjes,

Paulina
Anonieme bezoeker
Re: Verklaring paniekaanval
04 August 2009 09:50
Edith & Paulina, drink 8 glazen per water extra en merk met 2 weken het verschil. Water voert schadelijke stoffen, wordt direct door de hersenen opgenomen en creëert tryptofaan, de chemische stof die angst remt en serotonine en endorfine aanmaakt. Verder remt het drinken van 6-8 glazen water per dag de cortisolvorming in het lichaam die ons gejaagd/gestresst doen voelen.

[nl.wikipedia.org]

Paniekaanvallen en zware stressontlading kunnen een tekort van vocht in het lichaam aangeven. We bestaan voor 75% uit water en verliezen per dag rond de 6 glazen water. Het lichaam heeft dit wel nodig om volledig te functioneren....

Een goede test is je urine bekijken. Hoe geler deze is hoe slechter de conditie van binnen. Is deze bijna oranje (zonder dat je voedingssuplementen gebruikt) dan ben je lichtelijk uitgedroogd zonder dat je er erg in hebt.

Sterkte!



Bericht bewerkt (04-08-2009 10:02)
Re: Verklaring paniekaanval
04 August 2009 10:19
Hey Helma,

Ik drink al anderhalve liter tot 2 liter water per dag... Ik drink verder niks anders eigenlijk... Cola of frisdranken zeggen me zowiezo al niks... Verder drink ik 1 tas koffie 's morgens en daar blijft het bij...

Groetjes,

Paulina
Anonieme bezoeker
Re: Verklaring paniekaanval
04 August 2009 10:27
Re: Verklaring paniekaanval
04 August 2009 10:45
Neen, ik heb lang getraind in de fitness, maar door een klierziekte moeten stoppen...
Re: Verklaring paniekaanval
04 August 2009 11:39
Hallo Helma

Bedankt voor je tip!
Hoe kom je aan al die wijsheid? Ik heb je niet gevolgd via dat
forum dus hoop niet dat het een stomme vraag is [:]smiling smiley)[/:]
Ow, ik zie nu pas een nieuwe post van je..
hoef je hier niet meer te antwoorden.

Ga vandaag meteen beginnen, want ik drink maar 1 glas per dag [:]confused smiley?[/:]
Zal het wel moeten opvoeren, want 8 glazen is best veel.
Sporten kan ik helaas niet door andere chronische aandoeningen.

Pauline: misschien beter om caf.vrije koffie te drinken want ik heb
weleens gelezen dat 1 kop koffie al een verhoogde kans geeft
op hyperventilatie als je er gevoelig voor bent.
Drink je wel thee?
Wat heb je voor klierziekte dat je niet mag sporten?

Edith: sterkte!



Bericht bewerkt (04-08-2009 11:41)
Re: Verklaring paniekaanval
04 August 2009 21:06
Pff ik probeer nu meer water te drinken maar of het gaat helpen?
Voel me de laatste dagen zo depressief, heb er allemaal geen zin meer in en raak steeds meer de moed kwijt. Zelfs die nieuwe relatie, waar ik in theorie doodgelukkig om ben, helpt niet, ik kan het geluk precies gewoon niet voelen en vind dit zo erg. Anderzijds maakt dat depressieve me ook enorm bang natuurlijk. Bang voor de toekomst en bang dat ik mezelf iets zou gaan aandoen ofzo, hoewel ik dat echt niet wil. Heb weeral het gevoel dat ik in de verkeerde richting evolueer ipv de juiste en ik snap echt niet hoe het komt. Een paar weken geleden ging het net eindelijk beter en de goede richting uit. Ik snap het echt niet meer en kan er gewoon niet meer tegen, hoelang moet ik nog zo afzien en gaat het wel ooit beter worden? Zie ook alles helemaal negatief, kan gewoon niet helder meer nadenken, zoals je aan deze post wel kan horen [:]sad smiley([/:]

Heb ook deze week een thermometer laten kapotvallen in mn kamer en pas de volgende dag gezien dat nog bijna al die bolletjes op de grond naast mn bed lagen. Ga je lezen en zie ja natuurlijk dat kwikdampen giftig zijn en oa kunnen leiden tot zeer snelle zware depressie, ben nu natuurlijk doodsbang dat het daardoor is.

Denk dat ik ook maar terug wat meer brainmood ga nemen, wou er eigenlijk vanaf maarja, weet het anders ook niet meer.



Bericht bewerkt (04-08-2009 21:13)
Re: Verklaring paniekaanval
04 August 2009 21:14
Hey Edith,

Ik herken deze sombere gedachten maar al te goed! Hebt ge al eens aan cognitieve gedragstherapie gedacht? Vanwaar zijt ge eigenlijk? Ik ben vandaag bij het angstcentrum geweest (België, maar ook in Maastricht hebt ge ene) en dat heeft goed geholpen... Daar wordt alles duidelijk uitgelegd hoe je je gedachten moet verzetten tegen die angsten. Ik weet niet of het je wat zegt ma mij heeft het echt goed gedaan...
Re: Verklaring paniekaanval
04 August 2009 22:55
Ik ben van Limburg en dus ook niet ver van Lanaken maar ik durf daar niet echt naartoe, heb nog altijd veel last van agorafobie. En zie het ook niet zitten om dat thuis uit te leggen, heb niet echt het ideale gezin om met zo dingen af te komen. Misschien wat tips van daar? [:]smiling smiley[/:] Ik vind het gewoon zo frustrerend dat ik me nu zo depressief voel, daar had ik echt niet zoveel last van de laatste tijden. Ben ook weer heel lichtgeraakt, er hoeft hier niemand iets tegen mij te zeggen of ik vlieg al uit. Ik heb hier op het forum eens gelezen dat er iemand af en toe een lichte AD medicijnen nam die maar een maand genomen moest worden. Misschien moet ik dat maar eens uitproberen als het niet rap betert want zoals het nu weer is is ook niet meer te doen en dat na 5 maanden van hard oefenen.
Re: Verklaring paniekaanval
05 August 2009 06:55
Hey Edith,

Je moet ook aan je eigen gezondheid denken... Als het nodig is, zou ik best wel eens gaan... Dat ge u zo voelt is goed te begrijpen hoor... Als ge al zolang met dezelfde klachten loopt... Wie zou er niet somber van worden? De AD medicijnen die ik inneem (Paroxetine) is speciaal tegen angst- en paniekaanvallen... Het moet maar 4 maanden ingenomen worden...
Re: Verklaring paniekaanval
05 August 2009 11:46
Ik ga gewoon een paar dageb afwachten, en proberen de knop om te draaien wat betreft die depressieve gevoelens. Al kan ik mij moeilijk voorstellen dat het echt ikzelf ben die het veroorzaken/'>oorzaakt.

Meer weten over het HyperVen programma?