[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

iemand ervaring met remeron?

Gepost door Hannelore 
iemand ervaring met remeron?
15 August 2009 16:50
Momenteel ben ik gestopt met HyperVen, een beetje op aanraden van Rob.
'k was gestart in september 2009 en heb 8 maanden 2x/dag gedaan. Daarna een goeie maand 1x/dag omdat de klachten fel geminderd waren en dan wou ik volledig stoppen, maar de klachten komen nog regelmatig (kortademig, zuchten, geeuwen, gejaagd gevoel).
Ik had gehoopt met HyperVen volledig klachtenvrij te worden, maar dat is nog steeds niet zo.
Ik ben sinds vorige maand opnieuw gestart met st janskruid (had die in maart/april al eens 2,5 maanden genomen maar had niks 'spectaculairs' gemerkt) in de optiek 'baadt het niet dan schaadt het niet'. Ik dacht nog eventjes verder te HyperVennen, maar Rob adviseerde me om een tijdje te stoppen en AD medicijnen te gebruiken om de stresslevels te verlagen. Hij sprak van Remeron. Is er iemand die daar ervaring mee heeft?
Ik ben er echt geen voorstander van en zou bij voorkeur liever st janskruid gaan gebruiken voor een half jaar ... maar aan de andere kant, wil ik niet blijven rondlopen met die klachten.
Ik las al op het net dat een nevenwerking van Remeron is dat je veel kilootjes bijkrijgt. Nu ben ik de laatste maanden op dieet geweest en 12 kg eraf (waar ik héél blij mee ben). Dus die weer erbij, zie ik ook niet direct zitten[:]smiling smiley)[/:]. Bovendien heb ik buiten bovengenoemde klachten, geen andere klachten (niet depri, geen globusgevoel, ...). Ik sport regelmatig, bouw rust in (sauna, lekker etentje). De laatste week gaat het heel goed (neem nu een maand st janskruid, zou die aan het inwerken zijn?). Dus ben ik alweer geneigd om een doktersbezoek uit te stellen!
Toch wou ik graag weten of iemand ervaring heeft met remeron.
Hoe ik het voor mezelf zie? Ik denk dat ik minimum 6 maanden st janskruid ga gebruiken (dosis 3 x/dag 1 pil Kira Forte) om daarna in 6 maanden af te bouwen. En misschien binnen 3 maanden opnieuw te HyperVennen in de hoop definitief van alle klachten verlost te zijn. Blijkbaar zijn het de stress levels die ervoor zorgen dat ik niet volledig genees. Misschien door st janskruid langere tijd te gebruiken, dat die stress levels ook verlagen? Hoewel ik probeer zo min mogelijk te stressen (ben thuisgebleven om voor de 3 kindjes te zorgen en daar ben ik blij mee en bouw regelmatig rust in. Kinderen zijn wel superdruk (eentje met leerstoornis) en zware verbouwingen achter de rug). Maar al bij al heb ik een goed leven.
Zo, mocht iemand een tip hebben, altijd welkom! En mensen met ervaring Remeron, laat maar iets weten!

Liefs,
Hannelore

Re: iemand ervaring met remeron?
15 August 2009 19:52
En waarom moet het dan net Remeron zijn eigenlijk? Misschien zijn er ook AD medicijnen die minder voor gewichtstoename zorgen?

Als je liever voor iets natuurlijk kiest is het dan geen idee om Brainmood of Mood Take Care te proberen ipv enkel St janskruid? Ik kreeg waar ik het kocht het volgende te horen:

"De reden dat Brain-mood sterker zal werken dan Zibrine is de hoeveelheid werkzame bestanddelen in Zibrine. Die is vrij laag. De fabrikant Merck (een farmaceutisch bedrijf) zal dit bewust hebben gedaan, omdat een te hoge effectiviteit niet gewenst is. Ze verdienen namelijk extreem veel meer aan synthetische antidepressiva dan aan voedingssupplementen en zijn er daarom niet bij gebaat dat hun eigen voedingssupplementen beter werken dan hun antidepressiva, wat bij voldoende werkzame bestanddelen het geval zou zijn. Zie voor het momenteel meest effectieve St. Janskruid supplement de Mood Take Care:
[www.smeetsengraas.nl];

Wat er van waar is weet ik niet maar lijkt me wel nuttig dan om goed uit te zoeken dat je wel een degelijke vorm van St janskruid inneemt, aangezien je aangeeft dat je er niet zo veel aan had in het verleden. Ook combineren zij het St janskruid nog met andere stoffen als rhodiola enzo. Misschien effectiever?
Re: iemand ervaring met remeron?
16 August 2009 09:31
Bedankt Edith. Misschien ga ik eens terug naar de homeopaat/accupuncturist waar ik de eerste maanden geweest ben en leg ik haar ook eens deze dingen voor[:]smiling smiley[/:]
Ook vandaag (ondanks de 2de dag van de maandelijkse periode[:]grinning smiley[/:]) heb ik niet echt klachten. Misschien toch nog op weg naar ... Een mens durft er soms niet meer aan denken hé!

Liefs,
Hannelore

Re: iemand ervaring met remeron?
16 August 2009 23:46
Hee Hannelore,

Daar ben je weer!!:-)

Ik zou ook eerder voor Brainmood kiezen als je mijn mening wilt ..

Anderszijds, ben nu een maand gestopt, en buiten mijn menstruatie periode om gaat het heel goed eigenlijk. Ben over het algemeen dan ook een veel blijer mens.

en volgens mij heb ik 1 maandje meer gevenned dan jij?

Liefs
Claudia
Re: iemand ervaring met remeron?
17 August 2009 00:25
Zoals je in een ander topic hier kan lezen overweeg ik zelf momenteel iets als Deanxit te gaan nemen. Wat ik daarover lees is dat het een lichte AD medicijnen zou zijn met weinig bijwerkingen. Weet niet zeker wat daar van klopt natuurlijk, denk dat ik het eens aan mijn huisarts ga vragen. Maar wie weet zie je dat ook eerder zitten dus ik dacht ik zeg het hier ook maar eventjes. Moeilijk he die keuze van wel of niet AD medicijnen en welke.. Ik zit al maanden te twijfelen [:]smiling smiley[/:]
Re: iemand ervaring met remeron?
17 August 2009 19:27
Bedankt Edith.
Omdat het momenteel eigenlijk heel goed gaat, ga ik m'n doktersbezoek nog eventjes uitstellen ... Maar als ik ga, leg ik zeker ook eens die Deanxit voor. Laat je eens weten of je er ook mee start?
Claudia, ik denk inderdaad eerst nog eens naar de homeopaat te gaan en leg haar St. Janskruid, Rhodiola, Brainmood enz eens voor. Voorlopig neem ik nog het St Janskruid en heb precies de indruk dat het beter aanslaat dan de eerste keer ...
Wat ik wel ga doen is eens enkele maanden afwachten en dan opnieuw herstarten met HyperVen.
Tof Claudia dat het goed met je gaat[:]smiling smiley[/:]

Liefs,
Hannelore

Beste Hannelore,

Ik heb jarenlange ervaring met Remeron en kan het je ten sterkste afraden. Remeron heeft mijn leven veranderd in een hel. Daarmee is alle ellende begonnen. Inmiddels is de tinnitus die door dat spul ontstaan is nagenoeg onhoudbaar geworden. en met mij zijn er velen die door dit spul tinnitus hebben gekregen. gedurende een jaar heb ik namelijk bij de Riethorst in Ede bij de afdeling doven en slechthorende een therapie gevolgd in een groep die erop gericht was om met tinnitus om te gaan aangezien daar geen medicijn of operatie voor is. In die groep waren ook mensen met exact dezelfde klachten na het gaan slikken van remeron. Ik durf te zeggen dat tinnitus je leven vergalt met vaak de dood (dmv zelfmoord) daarop volgend.

Sowieso verbaas ik me hier op deze site over het gemak waarop iedereen maar aan de AD medicijnen wordt gepraat terwijl er aan de andere kant artsen druk bezig zijn om het AD medicijnen-gebruik naar beneden te krijgen vanwege het feit dat er ándere oorzaken onder de klachten liggen.

Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.

groet
saskia
Hoi Saskia

Ik wil toch even reageren op je reactie. Ik vind niet dat op dit forum ad wordt aangepraat. De meeste mensen die last hebben van chronische hyperventilatie hebben al van alles geprobeerd dat kun je ook op het forum lezen. Ad geeft je net een steun in de rug om de therapie goed te kunnen doen en wanneer het goed gaat kun je tezijnertijd gelukkig weer stoppen. Het is alleen wel erg naar wanneer je er zoveel nare klachten van kreeg. Zelf slik ik al jaren paroxetine en ik heb weinig last van de bijwerkingen maar wel baat van de werking.

groetjes karin
als je klachten maar blijven terugkomen is het misschien zinvol om ook hier eens naar te kijken:[www.goslingakliniek.nl]-stress-burn-outkliniek-breukelen.php
Re: iemand ervaring met remeron?
24 August 2009 11:12
Tjah klinkt op zich weer interessant wat op die website staat maar als ik dan de prijzen weer zie is mijn interesse snel weer over. Er bestaan zoveel therapieën voor stresslijders die alles zouden doen om van hun problemen af te geraken, de ene nog duurder dan de andere want die stressers zullen het wel betalen zeker, welke andere keuze hebben ze.
En hoe duurder, hoe meer ze beloven dat al je problemen op korte tijd gaan verdwijnen.
Geef mij dan maar HyperVen, kost bijna niks en voor dat prijsje krijg je hier nog degelijke ondersteuning ook, zolang je het maar nodig hebt. Ervaringen vond ik overigens ook nergens terug, heb jij ervaring?
Re: iemand ervaring met remeron?
24 August 2009 13:03
Wat ik mij ook nog afvraag, als er zoveel mensen tinnitus hebben door deze AD medicijnen, waarom staat dat dan niet bij de mogelijke bijwerkingen in de bijsluiter, dat is toch verplicht?



Bericht bewerkt (24-08-2009 13:46)
Hoi Saskia

Ik ben juist blij dat ik HyperVen ontdekt heb en dat ik niet allerlei therapieen hoef te volgen omdat mijn hoofdklacht echt chronische hyperventilatie is en dat het echt nog lichamelijke klachten zijn zonder dat er nog een oorzaken/'>oorzaak aan te wijzen is.

groetjes karin
sorry, ik hoor hier niet thuis zie ik. ik zie te weinig kritische blikken en ben daar gezien mijn ervaringen in het medische circuit nogal allergisch voor. ik wil jullie niet in de weg zitten dus ga vooral door met HyperVen. een oprechte 'sterkte en succes'.
Hoi Saskia

Heb je zelf ook nog klachten van chronische hyperventilatie?

groetjes karin
Re: iemand ervaring met remeron?
24 August 2009 20:07
Ik bekeek die link nochthans kritisch.. En voor de rest stelde ik een paar vragen waar je misschien gewoon op kan antwoorden aangezien ik daar wel benieuwd naar ben?
Re: iemand ervaring met remeron?
30 August 2009 18:03
Hey Saskia,

Bedankt voor je antwoord betreffende remeron. Ik kon niet vroeger antwoorden, want we waren een tijdje aan zee. Sowieso zal ik proberen zonder AD medicijnen chronische hyperventilatie te overwinnen. Het gaat met ups en downs. Vorige week had ik weer een serieuze 'down' maar de laatste dagen heb ik practisch geen klachten. Ik neem nu ongeveer anderhalve maand sint-janskruid en denk over te schakelen naar 'brain mood' in de hoop dat het nog effectiever is.
Ik kan best je standpunt begrijpen tgo AD medicijnen en ik ben er zelf ook geen voorstander van. Maar voor sommige mensen is het misschien wel nodig om uit die vicieuze cirkel van klachten te geraken...
Ik zal een tijdje stoppen met het HyperVennen en binnen enkele maanden terug starten, in de hoop dat de stress levels gedaald zijn en ik hogere scores haal en volledig genees.
ik wens je alvast het allerbeste toe.

groetjes,
Hannelore

Meer weten over het HyperVen programma?