[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Moedeloos

Gepost door Hannelore 
Moedeloos
21 September 2009 15:58
Ik voel me nogal moedeloos, vandaar dit berichtje op het forum[:]sad smiley([/:]
Ik heb nu al 16 maanden last van chronische hyperventilatie, de laatste maanden een heel stuk minder en ja, er waren zelfs momenten waarop ik geen klachten meer had...
Alleen de laatste dagen heb ik het weer zo erg, dat ik er moedeloos van word.
Met brain-mood (waarmee ik 3 weken geleden startte), ging het precies de goede kant uit, maar de laatste dagen heb ik een ferme terugval. Is dit stressontlading en het gevolg van brain-mood (ik nam daarvoor al anderhalve maand st janskruid) of blijf ik gewoon ter plaatse trappelen?? Ik vrees een beetje voor het laatste ...
Ik heb al alles geprobeerd: accupunctuur, homeopathie, supplementen, ... ik bouw rust in, sport, ga naar de sauna, eet evenwichtig (uitgezonderd als ik een snoepbui heb[:](N)[/:]).
Ik ben na 2 maanden stil te liggen (op aanraden van Rob), opnieuw beginnen HyperVennen. Ik vrees dat ik toch eens naar de huisarts moet om te praten over hoe het nu verder moet. Ik zie voor mezelf geen AD medicijnen zitten, omdat ik niet depri ben. Maar het lijkt of er geen andere uitweg meer is. Is dit echt opgestapelde stress, waardoor ik via HyperVen niet beter kan worden? De verbouwingen zijn gedaan en OK de kinderen kunnen soms ferm lastig doen en soms kan ik dit moeilijk verdragen. Maar daar is de hyperventilatie de oorzaken/'>oorzaak van (ik voel me zenuwachtig, prikkelbaar, kortademig).
Ik ben een normale 30'er, gelukkig getrouwd, bewust gekozen om thuis te blijven en daar ook oprecht gelukkig mee. Waarom dan die hyperventilatie?
Hopelijk keert de rust binnenkort terug in m'n lichaam.

Hannelore
Re: Moedeloos
21 September 2009 16:55
Lieve Hannelore,

Same hier.. soms gaat het een paar dagen goed en dan toch terug weer klachten. Nu al maanden oorsuizingen, afgelopen week onwijse spierpijnen en ik kon ook niet tegen veel geluid. Slecht slapen etc etc.... Ik begrijp je gevoel en deel je gevoel hierover.

Mijn scores zijn met 80% verdubbeld als waar ik mee begon, en ik dacht dan dat als mijn scores 50/60% hoger waren als bij aanvangst ik beter zou zijn.. maar helaas..

Verder mijn leventje aardig op orde, niet teveel stress en net als jij, sporten, gezond leven, saunaatje tussendoor, acupunctuur, supplementen, natuurartsen etcetc.. En ook ik zie AD medicijnen absoluut niet zitten.

Heb nog enige hoop op dat bloedanalyseonderzoek waarvan ik nog in afwachting ben van de resultaten... maar als dat niet werkt... ja.. dan weet ik het ook even niet, kan moeilijk nog een jaar HyperVennen.. kan wel, maar of dat dan helpt..

Liefs
claudia
Re: Moedeloos
22 September 2009 00:13
Toch raar he dat HyperVen duidelijk werkt en het probleem aanpakt want ja, je gaat er stukken op vooruit, maar dat het dan voor dat laatste restje plots niet wilt werken. Vraag me echt wel af hoe dat komt. Zelf ga ik nog steeds in de goede richting, al gaat het dan veel trager dan ik graag zou willen. Al ligt dat ook wel een beetje aan mezelf want heb door herexamens en vakantie veel te weinig geoefend. Ik probeer nu terug 2x per dag te oefenen dus en hopelijk geraak ik er dan eindelijk helemaal vanaf, lijkt me inderdaad balen als je van het laatste stukje niet afgeraakt. Zelf combineer ik HyperVen nog steeds met 1 pilletje Brainmood per dag en 1x per maand Body Stress Release, wie weet zou dat jullie kunnen helpen met dat laatste stukje maarja is natuurlijk weer een therapie die niet terugbetaald wordt (in Belgie toch niet in elk geval). Moest ik er met al dit echt niet 100% vanaf geraken dan zou ik misschien toch die AD medicijnen overwegen, al ben ik er ook enorm tegen.
Maar dat is voorlopig dus nog niet aan de orde, ben op goede weg en eindelijk niet meer hele dagen doodsbang. Ben zelfs 5 dagen naar zee geweest, weg uit mijn veilige thuisomgeving, 3u rijden heen en terug ook nog eens, 2 namiddagen gaan shoppen, een namiddag naar Gent geweest, lekker uiteten geweest op de dijk, dat had ik een paar maanden geleden nooit gekund!
Re: Moedeloos
22 September 2009 14:44
Hey Edith,

Wat houdt body stress release precies in?
Ik had ook al gedacht aan Mindfulness, maar denk dat ik me daardoor misschien teveel ga focussen op de ademhaling ...
Ik heb eerlijk gezegd ook geen zin om hopeloos alles wat op me afkomt uit te gaan proberen 'als een kip zonder kop', als je begrijpt wat ik bedoel. Ik wil juist loslaten en niet teveel nadenken daarbij.
GGGrrr stomme hyperventilatie [:]:||[/:]

ps. vandaag gaat het iets beter [:]![/:]

Re: Moedeloos
22 September 2009 17:01
Je kan hier eens gaan lezen om een idee te krijgen van wat het is:

[www.body]stressrelease.nl/

Zelf ben ik er geinteresseerd in geraakt door er een boek (Body Stress Release, Gail Meggersee) over te lezen met veel uitleg en ervaringen. Ben dat zelf op zoek gegaan naar zo een BSR-practitioner en mij heeft het echt wel geholpen, al heeft dat wel tijd nodig gehad. Tijdens mijn zwaarste HyperVen periode was het BSR dat mij soms enkele dagen verlichting gaf. Het is een therapie die zijn basis heeft in de chiropractie. Voor mij hoort deze therapie thuis in het rijtje van de nuttige therapieën in elk geval.
Ik snap wel wat je zegt van geen zin hebben om maar alles wat je te horen krijgt uit te proberen, er zijn zoveel opties, de ene met nog minder nut dan de andere en het is soms echt moeilijk om door te bomen het bos nog te zien, zeker ook omdat je er eigenlijk allemaal niks meer mee te maken wilt hebben en gewoon een leven zonder chronische hyperventilatie wilt natuurlijk.
Re: Moedeloos
24 September 2009 14:28
hoi Edith,

Het lijkt me inderdaad interessant. Hoewel het toch ook gelijkenis vertoont met osteopathie denk ik?
Via het internet vind ik echter maar 1 behandelaar in België en dat is in Ekeren. Voor mij is dat te ver. Ik bel hem misschien toch eens op om te horen of hij collega's heeft in andere provincies.

Groetjes,
hannelore
Re: Moedeloos
24 September 2009 21:15
Met osteopathie heeft het uiteindelijk niet zoveel gelijkenissen denk ik, al heb ik daar zelf geen ervaring mee dus moeilijk te zeggen dan natuurlijk. BSR is echt een hele subtiele techniek en er wordt vooral gewerkt bij je ruggegraat. Behandelaars vinden is inderdaad nog moeilijk in België helaas. In oktober komt er eentje in Zwijndrecht. In Nederland zijn er wel al een hele hoop, je woont toevallig niet in de buurt van de grens met Nederland?
Om BSR uit te mogen voeren moet je een opleiding van 5 maanden in Zuid-Afrika volgen, ik denk dat je daar een beetje de oorzaken/'>oorzaak van het tekort mag zoeken helaas. Ik ga er zelf ook voor naar Nederland (Maastricht).
Re: Moedeloos
24 September 2009 21:52
neen, 100 km rijden lijkt mij niet onmiddellijk haalbaar voor een therapie ...

Re: Moedeloos
25 September 2009 00:36
Daar kan ik inkomen ja. Er zullen ook nog wel andere goede opties zijn dan BSR allicht.

Meer weten over het HyperVen programma?