[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

rob of ellen?

Gepost door Hannelore 
rob of ellen?
24 October 2009 20:11
Hoi Ellen, Rob,

Zoals je in vorige topic misschien gelezen hebt, ben ik - na bijna anderhalf jaar klachten - sinds vandaag overgeschakeld op AD medicijnen.
Ik heb de bijsluiter niet gelezen ivm bijwerkingen omdat ik me daarop zou focussen met alle gevolgen van dien ...
Nu heb ik sinds het nemen van het eerste tabletje vanmorgen heel veel klachten: misselijkheid, geen eetlust, bibberig, gespannen keel en kaken, ... waarschijnlijk dus bijwerkingen. Tenzij ik echt ziek ben geworden?
Ik wou ook herstarten met HyperVen (heb het 9 maanden consequent gedaan en de laatste 4 maanden niet meer) maar omdat ik me zo zwakjes voel, heb ik dat vandaag nog niet gedaan.
Hoelang mag ik zo'n bijwerkingen verwachten en gaan ze nog verergeren of juist minder worden naarmate de dagen vorderen?
De huisarts vertelde me dat als er klachten waren, we konden overschakelen op iets anders, maar enkele dagen zeggen waarschijnlijk nog niet veel ... Wanneer kan ik met de HyperVentherapie herstarten?
Is er nu meer kans dat ik volledig van de klachten afgeraak? Ik ga ook contact nemen met een psycho-therapeut (hoewel ik niet bewust ben van enige psychische problemen, wel opgestapelde stress ... maar praten zal zeker geen kwaad kunnen)
Ik ben er moedeloos van maar hoop met deze stap toch eindelijk volledig te genezen.

Groetjes,
Hannelore

Re: rob of ellen?
24 October 2009 23:27
Hai Lieve Hannelore,

Ik heb bij je vorige topic al iets neergezet, maar dit is een andere vraag. [:]winking smiley[/:]

Bij het opstarten van AD medicijnen kunnen er altijd klachten optreden en (hoe raar het ook klinkt) het hoort erbij.

De klachten die jij omschrijft zijn heel normaal, maar wel heel vervelend. Ik zou ook niet te snel overstappen op een andere AD medicijnen vanwege de bijwerkingen, want die verdwijnen weer en als je te vroeg stopt weet je niet of deze AD medicijnen zou hebben geholpen.

Meestal weet je binnen 2 tot 4 weken of het aanslaat. Ik was altijd een pechronische hyperventilatieogel want bij mij duurde het 6 tot 8 weken voordat ik wist of het aansloeg of niet, maar gelukkig komt dat echt heel weinig voor.

Bijwerkingen duren bijna nooit langer dan 2 weken.

De kans dat je nu van je klachten afkomt is een stuk groter, omdat jij waarschijnlijk last hebt van een hoop lichamelijk opgeslagen stress.

Rob heeft over AD medicijnen en lichamelijke stress eens een heel artikel geschreven; Kan je je dat nog herinneren?

Ik kan me voorstellen dat je er moedeloos van wordt, maar ik vind jou een ECHTE KANJER, omdat je zo'n vechter bent.

Moet je kijken wat je allemaal hebt gedaan om ervan af te komen en toch neem je, de voor jou moeilijke stap, om AD medicijnen te gaan gebruiken.

Jij gaat er echt komen Hannelore en als je een vraag hebt kan je hem gerust stellen, want daar zijn we voor.

O ja, voordat ik het vergeet: Wacht heel even met HyperVennen totdat je bijwerkingen van de AD medicijnen afnemen, want anders maak je het jezelf onnodig moeilijk en dat is echt niet nodig.
(moeilijk = niet weten of je last van bijwerkingen hebt van de AD medicijnen of van misschien terugkomende klachten van HyperVen)

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: rob of ellen?
25 October 2009 17:41
Hey Ellen,

bedankt voor je steun.
Weet je ook vanwaar die bijwerkingen komen de eerste weken bij het innemen van AD medicijnen?
Ik vraag me af of ik niet terug naar de dokter moet omwille daarvan. Ik ben heel belabberd, terwijl het enkele dagen terug nog meeviel...
Geen fut, geen eetlust, een katergevoel, misselijk, ... we zijn vrijdagmorgen aangekomen van onze reis en de valies ligt nog in de eetkamer op de grond, overal rommel, ... M'n man werkt de weekends, dus het enige dat ik gedaan heb is gezorgd dat de kinderen lekker eten hadden, naar ballet konden, naar toneel, ... maar verder is het hier chaos.
Ik dacht dan ook dat de dosis misschien te hoog is ofzo?
Die AD medicijnen is eigenlijk geen kalmeermiddel waarschijnlijk, want ik voel me tegelijk futloos en zenuwachtig [:]moody smiley[/:] vanbinnen. Zou dat ook beteren na enkele dagen/weken?
Je zult wel merken in m'n mails dat ik nogal bezorgd ben ...
'k ga eventjes een warme douche nemen voor ik de kindjes avondeten geef en in bed stop.

Groetjes,
Hannelore

Re: rob of ellen?
25 October 2009 19:50
Hoi Ellen,

Het is mij nog steeds niet helemaal duidelijk waarom AD medicijnen nu helpt bij chronische hyperventilatie. Dit is toch bedoeld voor depressies en niet voor stressreductie? Ik kan me ook niet voorstellen dat alle mensen met chronische hyperventilatie ook nog een verborgen depressie hebben. Ik hoop dat je me dit kan uitleggen. Het artikel hierover van Rob ken ik niet. is dat nog op het forum te lezen?

Groetjes,
Florieke
Re: rob of ellen?
26 October 2009 19:37
Hoi Ellen,

bedankt voor de uitleg. Het is me nu in ieder geval wat duidelijker. Is dit eigenlijk algemeen bekend, ook bij huisartsen?

Groetjes,
Florieke
Re: rob of ellen?
26 October 2009 21:18
Hai Florieke,

Mijn persoonlijke mening is: Dat is heel verschillend. De ene huisarts staat er open voor en de andere huisarts niet en het hangt van je eigen overredingskracht af of een huisarts er wat mee wil doen.
Mijn huisarts stond er open voor en heeft de site van HyperVen helemaal gelezen en die vond daar absoluut wat in zitten en werkte absoluut mee.

Er zijn zelfs huisartsen die vinden dat chronische hyperventilatie helemaal niet bestaat en dat is ontzettend jammer, want zo blijven er veel mensen verstoken van hulp.

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?