[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

achteruit?

Gepost door Judith 
achteruit?
02 May 2010 23:06
Hoi,

Ik ben nu 3 weken aan de gang met HyperVen, consequent 2 x per dag, 10 trials. In het begin ging ik elke dag een paar sec. vooruit.
Wel merk ik dat de eerste trial altijd veeeeeel lager is dan de volgende, kan wel 10 seconden schelen, iedere keer, is dat raar?
Ook gaat mijn gemiddelde soms opeens een paar dagen weer gemiddeld 10 sec! naar beneden. De dag daarna gaat het opeens weer wel.
Ik vind dat verontrustend, of maak ik me weer zorgen om niets??
Ben tevens erg druk aan het denken om aan de lichte ondersteuning van AD medicijnen te gaan, maar vind het zo eng en ben erg bang voor de bijwerkingen.
Huisarts en psycholoog stellen een lichte dosering paroxetine voor, maar ik twijfel heel erg. Ik heb altijd geroepen "nooit".
Ze hebben ook gezegd dat het niet zal helpen tegen de ademhaling, dus het zuchten en gevoel niet te kunnen doorademen zullen blijven. Waar ga ik het dan eigenlijk voor slikken? Mijn huisarts zegt tegen de angst en om de focus van de ademhaling te halen.

groet Judith

wat is het overigens stil op het forum, is iedereen genezen? zeg alsjeblieft JAAAAA
Re: achteruit?
05 May 2010 09:50
is er helemaal niemand meer?
Re: achteruit?
05 May 2010 12:17
Al die dingen die jij beschrijft zijn heel normaal hoor winking smiley
En wat AD medicijnen betreft, ik snap dat je het niet echt ziet zitten, je kan eerst proberen of het zonder lukt en als het dan na een paar maanden nog niks helpt kan je altijd nog voor AD medicijnen kiezen he. Ikzelf zag het ook niet zitten om AD medicijnen te gaan gebruiken maar het was toch nodig, dus heb ik dan uiteindelijk gekozen voor Deanxit , een heel licht AD medicijnen dat ook niet echt bijwerkingen gaf. Maar ik ben daarmee dan ook wel niet volledig van de chronische hyperventilatie afgeraakt tot nu toe. Functioneer wel terug en kan elke dag gaan werken enzo, maar geregeld toch nog beetje klachten. Ik moet er wel bijzeggen dat ik niet echt consequent meer HyperVen, misschien als ik dat zou doen dat het wel volledig zou verdwijnen. Ga ik in de zomer uitproberen smiling smiley
Re: achteruit?
06 May 2010 11:50
Hoi Edith

Bedankt dat je even reageert. Helaas is de AD medicijnen wel nodig, en ik geef me maar over, dit is ook nix. Ik heb paroxetine gekregen, 10 mg om te beginnen omdat ik zo bang ben voor de bijwerkingen. Als ik die lees ben ik er al weer klaar mee. Maar het kan ook voordelen hebben dus ga het toch maar doen. Gek genoeg menstrueer ik na 4 maanden eindelijk weer eens (ben ook in de overgang) en ben opeens iets minder benauwd, dat is ook wel lekker Je hebt dan heel snel de neiging om te denken, o het gaat iets beter, ik hoef niets te slikken, maar dat is natuurlijk niet realistisch. Wat een gedoe allemaal he, je kunt beter een been breken denk ik.

groetjes Judith
mar
Re: achteruit?
06 May 2010 15:33
Hee Judith,

ik lees al een tijdje mee op dit forum, maar nog nooit een berichtje geplaatst, maar wat jij beschrijft komt wel zoveel overeen met de klachten die ik heb, dat ik je toch een berichtje wil sturen. Ik ben een paar dagen geleden met AD medicijnen begonnen, na heel veel wikken en wegen, maar omdat ik me niet beter ging voelen, ben ik toch maar gestart. Met een half tabletje per dag, om niet meteen zoveel bijwerkingen te hebben. Ik voel me wel de hele dag moe, maar ben niet misselijk ofzo. Het gaat zowieso een paar weken duren voordat het aanslaat zegt mijn arts. Maar ik snap zo goed hoe je je voelt. Ook zit ik trouwens net als jij in de overgang, ben nu 46 en ik heb het idee dat daar ook veel klachten vandaan komen.

veel sterkte en tot mails,

groetjes van marilotthumbs up
Re: achteruit?
06 May 2010 17:27
Hoi Marilot,

Ik denk ook dat veel klachten versterkt of zelfs veroorzaken/'>oorzaakt worden door de overgang, ik hoor en lees het steeds meer.
Bij mij begonnen de overgang en mijn (bewuste) chronische hyperventilatie tegelijkertijd, dat kan toch geen toeval zijn???
Mag ik vragen wat jij slikt, ook paroxetine of seroxat? En hoeveel mg slik je dan? 5mg?
Ze hebben mij de laagste dosering gegeven, 10 mg, juist omdat ik zo bang ben voor die bijwerkingen.
Moe ben ik ook, heel erg. Zit dan ook met een fikse burn-out thuis, ik wist niet wat me overkwam. Achteraf gezien kan ik het wel verklaren en iedereen om me heen ook wel, maar ja, je gaat door he ;-(
Nu moet ik verplicht leuke dingen doen, je kent het wel. Best moeilijk, gek genoeg, nu kan en mag het eindelijk en weet ik het niet omdat ik me vaak zo moe, onrustig, trillerig en nerveus voel. En maar piekeren. Vandaar de AD medicijnen en soms vergeet ik wel eens door mijn angst ervoor, dat ik er uiteindelijk misschien wel erg veel aan zal hebben. Zijn er overigens nog mensen die iets kunnen vertellen over de bijwerkingen van Paroxetine?

groetjes Judith
mar
Re: achteruit?
06 May 2010 20:48
hee Judith,

ik heb Sertraline gekregen, zag net dat het per tablet 50 mg bevat, ik neem een halve, maar ik weet niet of je deze hoeveelheid kunt vergelijken met paroxetine, ik zal dit eens bij de arts navragen. In ieder geval heb ik weinig echte bijwerkingen, alleen het gevoel dat mijn hyperventilatie wel erger is op het moment, kan ook moeilijk doorademen.
iIk werk zelf nog wel, maar merk wel dat het steeds moeizamer gaat en ik snap helemaal dat moeilijk is om nu te ontspannen, heb zelf vrij deze week, maar door de extreme moeheid doe ik helemaal niets. Ben je nu al begonnen met de AD medicijnen? Ik hoop dat je niet te veel last krijgt van de bijwerkingen.


groetjes Marllot
Re: achteruit?
06 May 2010 23:06
Hoi Mar,

Nee ben nog niet begonnen, ik ga volgende week een paar daagjes naar de ardennen, en wil dat even leuk beleven, voel me nu soms al rot genoeg. Ik begin daarna. Ik adem ook moeilijk door. Ze geven de AD medicijnen ook om mijn gedachten er een beetje vanaf te halen, ben continue met de ademhaling bezig. Ik heb een echte stress-ademhaling, ik houd het vast, span mijn buikspieren aan etc. En zucht me te pletter. Heel vervelend allemaal. Soms denk ik dat het nooit meer normaal zal zijn. Ben al 5 jaar aan het knokken tegen van alles. Vandaar natuurlijk ook de AD medicijnen ;-)
Wat jij slikt is iets heel anders dus. Ik denk dat ik ook maar met een halve begin, alhoewel 10 mg al een zeer lage dosering is.

groetje Judith
mar
Re: achteruit?
07 May 2010 10:45
ja dat ken ik, ben er zelf ook heel veel mee bezig, terwijl ik zo graag leuke dingen wil doen en denken. Dus ik hoop dat de AD medicijnen dat denken eraan wat minder gaat maken. Ik heb er zelf ook even mee gewacht, omdat we een weekendje naar Berlijn gingen, maar nu had ik afgelopen week vakantie en dacht dan moet het nu maar. Dus ik snap je wel. Wordt het bij jou ook gedurende de dag erger, of begint het bij jou al als je wakker wordt? Ik heb het ook heel erg als ik auto moet rijden, wat is het toch vervelend allemaal he.Ik vind het zo moeilijk om wat rust te vinden, terwijl ik zo moe ben.

groetjes Marilotthumbs up
Re: achteruit?
07 May 2010 20:47
Hoi Marilot,

Ja het begint bij mij meteen. Ik denk nu ik met een burn-out thuis zit dat er klachten bij komen. Blijven piekeren over wat je allemaal voelt, je alleen voelen omdat je niet meer met een partner woont en er dus alleen door moet, de nerveusiteit, het verkeerd ademen, het is echt verschrikkelijk. Ik word er ook down van. Ga er wel veel uit, maar je doet alles toch alleen en dat maakt het 2x zo zwaar. Een paar weken terug gierden de zenuwen al door mijn lijf als ik opstond. Dat is nu wel iets minder, maar ben de hele dag wel een beetje nerveus. Daardoor ga ik ook verstrakken en mijn adem vasthouden en verkeerd ademen etc. Ik kan me haast niet meer ontspannen, een echte neuroot dus ;-)
Het zuchten moet ik afleren en ook het diepe ademen, heel moeilijk want ik doe het al 5 jaar verkeerd, bewust dan, wie weet deed ik het daarvoor ook niet goed. Van middag toch de bijsluiter van de paroxetine gelezen en daar staat dan weer in dat mensen die zelfmoordneigingen hebben voorzichtig moeten zijn met slikken. Nou heb ik die neigingen en gedachten niet hoor, maar toch vind ik het dan weer heel eng. Wat stop je dan eigenlijk in je lijf???
Ik zie erg op tegen de dag dat ik moet beginnen. Er is ook niemand die ik ken die bekend is met de bijwerkingen van dit middel en op het forum reageert ook niemand. Dat is jammer, want misschien is het dan wat makkelijker. Ik weet niet of ik het ga durven, wat erg he?
Wat heb jij eigenlijk precies voor klachten? Ben je alleen nerveus?

groetjes Judith
mar
Re: achteruit?
08 May 2010 09:16
hee judith,

bij mijn bijsluiter staat dat ook hoor wat je allemaal in het begin voor bijwerkingen kunt krijgen, ik heb al eerder AD medicijnen gehad (Prozac en Seroxact) had toen wel iets meer bijwerkingen als misselijkheid, maar niet van die hele enge gedachten, ik denk dat ze dat er op moeten zetten, maar ik slik ze nu ook om meer de focus van dat ademhalen af te halen, want ik denk daar ook steeds aan en wordt daar dan onrustig van, dan denk ik dat ik nergens anders meer aan kan denken als dat ik verkeerd adem en dat ik daardoor zelf al die klachten veroorzaken/'>oorzaak, terwijl ik ook wel weet dat het met heel veel stress te maken heeft. Ik heb dit al 2 keer eerder meegemaakt, allebei de keren na heel veel stress, een echtscheiding en de dood van mijn vader en nu zit ik weer in een periode van heel veel stress en dan wordt het erger.Ik heb er zelf ook vaak alleen voor gestaan en dat is idd dubbel zo moeilijk, maar ook voor partners is het moeilijk te begrijpen en er rekening mee te houden.

sterkte meid en mail me maar als je het moeilijk hebt.

groetjes Marsmiling smiley
Re: achteruit?
08 May 2010 10:44
Ga eens wat lezen in het archief anders, daar vind je enorm veel ervaringen en informatie terug. Ook veel uitleg van Rob over hoe AD medicijnen nu juist werkt en wat die bijwerkingen eigenlijk zijn enzo.. Er is een zoekfunctie dus zoek eens op "paroxetine", "AD medicijnen", "bijwerkingen", enz
Re: achteruit?
08 May 2010 11:31
Hoi hoi,

Ik heb net op het archief van Radar tros gekeken en ben daar echt niet blij mee. Mensen hebben enorme bijwerkingen en zeker als ze afbouwen, komen er nooit meer vanaf. Zelfmoordgedachten en vreselijk veel nare dingen, kilo's aankomen, zichzelf kwijt zijn etc. Ik word daar enorm bang van, je gaat al stressen bij de gedachte dat je dat moet slikken, ik durf het gewoon niet. Ze liggen hier al klaar, maar......Mar, wat had jij voor bijwerkingen bij de seroxat, volgens mij is dat ook paroxetine en hoeveel mg slikte je dan? Dit gaat onderhand mijn leven te erg beinvloeden, kan zo niet eens genieten van de Ardennen, ben alleen maar hiermee bezig, omdat ik daarna zou beginnen. Wat een ellende.

groetjes Judith
mar
Re: achteruit?
08 May 2010 12:29
heey, ik weet dat ik op seroxat niet zo goed reageerde, op prozac wel beter, maar ik was vooral heel misselijk en de eerste paar weken iets meer angstgevoelens. Ik moet zeggen, de medicijnen die ik nu slik, ik slik ze nu 5 dagen, heb ik minder bijwerkingen van, in het begin wat misselijk en wel merk ik vooral vandaag slaperig, maar iedereen reageert anders op de AD medicijnen, ik weet dat een oud-collega van mij weer heel goed reageerde op de seroxat. Ja het is heel moeilijk allemaal, ik heb ook verschillende keren met een beker water en een half tabletje in mijn handen gestaan, zal ik of toch maar niet...... Maar als je zo bang bent voor de bijwerkingen wacht je even tot na de Ardennen, dat geeft je misschien nu even wat rust.

groetjes Mar.
Re: achteruit?
08 May 2010 22:49
Hoi Mar,

Dat doe ik zo wie zo hoor. Lijkt me beter. Ik kan daarna nog beslissen. Ik zit nu dubbel in de stress door alleen al de gedachten het te moeten gaan slikken, dat zou toch niet de bedoeling mogen zijn he? Eerst maar weer tot rust komen hiervan en stoppen met het inwendige rilletje wat er continue is. Dat zou al lekker zijn, het lijkt wel of ik 80 koppen koffie op heb. Wat heb jij overigens voor ademhalingsproblemen?

groetjes Judith
Re: achteruit?
08 May 2010 23:34
Ik zou op dit forum zoeken en niet op andere, als je rob zijn visie op AD medicijnen gaat lezen snap je beter wat al die bijwerkingen eigenlijk zijn. En mij viel ook op toen ik zelf op zoek was naar meer info dat er op dit forum veel meer verschillende ervaringen zijn, terwijl op veel andere fora de AD medicijnen topics gewoon een verzameling van slechte ervaringen zijn. Ook kan je misschien eerst proberen of brainmood jou niet helpt, en als dat dan niet zo zou zijn kan je nog altijd AD medicijnen proberen. In het archief kan je terugvinden wat brainmood juist is.
mar
Re: achteruit?
09 May 2010 14:06
hee Judith,

ik heb behoorlijk wat klachten ervan, vaak duizelig, slecht zien,slecht slapen, benauwd, net als jij het gevoel dat ik niet door kan ademen, dat het ergens halverwege stopt en nooit in mijn buik aankomt, ook bij mij begint het vaak al 's ochtends als ik wakker wordt, meteen een soort van angst. Gisteren was ik heel even in een grote winkel, het was druk en veel herrie, nou toen ging het helemaal mis, moest snel naar buiten en dan zie ik al die mensen gewoon lekker winkelen en dan heb ik vaak het gevoel dat ik de enige ben die dit heeft. ik zit er ook heel erg mee hoor. Ik heb er in totaal al 13 jaar last van, goede en slechte tijden zeg maar. Onlangs weer veel stress gehad en dan neemt het allemaal weer toe. Het kan behoorlijk je leven bepalen he. Wanneer vertrek je naar de Ardennen?

groetjes Mar.
Re: achteruit?
09 May 2010 21:30
Hoi Mar,

Dat heb ik allemaal ook, en ook al zo lang. Alleen het niet kunnen doorademen en het zuchten heb ik pas 5 jaar. Pff pas zeg ik dan, is lang hoor. Moet jij ook zuchten? Ik slaap redelijk goed, maar dat komt alleen maar omdat ik momenteel niet werk. Ik haal ook te diepe teugen lucht adem, daardoor trek ik het ook door naar mijn borst.
Zijn je klachten niet minder nu je AD medicijnen gebruikt? Daar gaat het toch om? Ik heb het eigenlijk 's morgens al benauwd en ben dan ook meteen nerveus. Heb ook erg brandende ogen. Morgen ga ik naar de Ardennen, dus spreek je hopelijk weer daarna, vind het wel fijn zo even te mailen.

groetjes Judith
mar
Re: achteruit?
10 May 2010 09:19
hee judith,

kom net terug van de arts, ik heb het nog even nagevraagd, die 25 mg van mijn AD medicijnen is te vergelijken met de 10 mg van jouw AD medicijnen, ik blijf voorlopig nog even op deze lage dosering zitten, ook bang dat de bijwerkingen erger worden. Misschien over 2 weken dat ik het iets ga verhogen. Mijn arts zegt dat als ik me nu wat slechter voel dat dat alleen maar goed is, dat de AD medicijnen dan aanslaat. Tja voel me niet goed, maar dat deed ik eigenlijk al niet, dus of het echt slechter is geworden dat weet ik niet. Maar het resultaat is pas over een paar weken te beoordelen, dus nog even door de zure appel heen denk is. Vandaag moet ik weer gaan werken en daar zie ik wel tegenop, van de ene kant fijn om een ritme te hebben, maar van de andere kant weet ik niet of ik het vol ga houden,ben nu al zo duizelig en zenuwachtig, heb een behoorlijk drukke baan. Maar we zien het wel.
ik vind het ook prettig om elkaar op de hoogte te houden, ik hoop dat de Ardennen je goed doen, geniet van de frisse buitenlucht en laat maar weten wanneer je weer terug bent.

groetjes Martongue sticking out smiley
Re: achteruit?
10 May 2010 10:35
Hoi Mar,

Doe ik, heb in jou eindelijk een soulmate gevonden ;-) Over een uurtje rijd ik weg, ben bloednerveus en erg down, maar heb een halve oxa ingenomen en moet het nu gaan doen. Spreek je weer als ik terug ben. Heel veel sterkte op je werk, en je weet het, als het niet gaat, gaat het niet, zo belangrijk ben jezelf.

groetjes Judith

Meer weten over het HyperVen programma?