[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vraag aan Rob of Ellen

Gepost door mar 
mar
vraag aan Rob of Ellen
18 May 2010 12:23
hallo Rob of Ellen ik heb een vraag, ik lees nu een tijdje mee op dit forum en zit er zelf ook aan te denken om HyperVen aan te schaffen, maar ik zag al eerder een berichtje van iemand op dit forum over veel tegenstrijdige berichten over ademhalingstherapie. Ik kwam zelf een keer op een site van ene Frijters geloof ik dat hij heet en bij het lezen werd ik echt letterlijk doodsbang voor wat hij schreef, ik weet niet of je die site kent, maar daar stond dat als je te veel met je ademhaling bezig zou zijn, je daar een fobie voor zou kunnen krijgen en dat was dan moeilijk om daar weer van af te komen. Zowieso als je chronische hyperventilatie hebt ben je veel met je ademhaling bezig, omdat die niet in orde is en je bent ook nog eens angstig voor van alles en nog wat, dus als je zoiets leest en heb je helemaal het gevoel dat het niet meer goed gaat komen, en als je niet aan een roze olifant mag denken, denk je er de hele dag aan, nou in ieder geval zit de schrik er bij mij goed in Ik beperk me momenteel een beetje op deze site en ga niet meer te veel lezen, want je krijgt zoveel tegenstrijdige informatie. Maar ken je die site of kun je me geruststellen.

groetjes Marilot
Re: vraag aan Rob of Ellen
18 May 2010 14:59
Hoi Mar,

Ik heb dit ook gelezen, en heb hier gister een topic over geopend. [link]http://www.HyperVen.org/phorum/read.php?17,36532[/link]
Zelf schrok ik er ook nogal van, omdat wanneer je eenmaal een angst heb je er niet meer zomaar vanaf komt.

Toch wil ik je zeggen dat het gebruik van HyperVen mij heel veel voordelen heeft opgeleverd, zo heb ik volledig kunnen stoppen met alle medicatie en doe ik alles weer wat ik leuk vind!

Groet, Stefan
Re: vraag aan Rob of Ellen
18 May 2010 16:28
Hallo Mar,

Ik ken de site en de teksten van Pieter Frijters heel goed. Als je zoekt in het archief forum vind je er vele postings over. Hij heeft een uitermate simplistische kijk op chronische hyperventilatie syndroom en alles wat daarmee samenhangt. Hij noemt het bijv. "een foutje tussen de oren"...

Trek je er niets van aan. Zijn therapie heet mindtuning en lijkt heel veel op de kracht van positief denken. Daar kan je best veel mee bereiken, maar bijv een gebroken been kan je ook niet genezen door er positief over te denken. Frijters is vrij rigide in zijn opvattingen en staat niet open voor bijv de werking van het ademcentrum en zuurgraad van het bloed e.d.

Het is wellicht wel goed om niet teveel te lezen en zoeken, omdat je dan idd tussen zovele meningen heen en weer geslingerd wordt. Zodra je je beter voelt, kan je dat altijd nog gaan doen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
mar
Re: vraag aan Rob of Ellen
18 May 2010 19:57
hallo Rob,

dank je voor je snelle reactie, ja daar heb je gelijk in, ik had ook al besloten dat niet meer te doen. Ik ben zelf net begonnen met AD medicijnen, probeer eerst even met deze medicijnen te ontstressen en ga me dan beraden wat ik verder ga doen.

groetjes Mar.

Meer weten over het HyperVen programma?