[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ik ben het zo zat

Gepost door Kittydezeeuw 
ik ben het zo zat
03 October 2010 00:15
Hallo,

middels dit bericht wil ik gewoon even mijn frustratie kwijt omtrent mijn chronische hyperventilatie klachten (waar ik al zo'n jaar of 12 last van heb). Sinds een maand of twee ben ik bekend met HyperVen en ook bezig met de therapie. Omdat ik twee kleine kindjes heb is het overdag vrij lastig om een geschikt moment te vinden om mijn sessies te doen. Meestal doe ik het als mijn zoontje van 1 ligt te slapen. Mijn dochtertje van bijna 3 zit dan vaak naast me op de bank en weet dan dat als het knopje groen is mama even niet kan praten. Het is op deze manier te doen, maar ben natuurlijk niet volledig ontspannen. Nu krijg ik de laatste tijd ook steeds meer last van restless legs als ik mijn oefeningen doe (vooral 's avonds). Iets waar ik tijdens mijn zwangerschappen ook veel last van heb gehad. Vind dit heel vervelend omdat ik hierdoor niet volledig kan ontspannen tijdens de oefeningen en hierdoor dus ook minder lang mijn adem kan inhouden.

Gisteren had ik het helemaal gehad. Ben met man en kinderen naar de efteling geweest. Zodra we bij de efteling zijn ben ik continue met mijn ademhaling bezig. Continue die gedachten in mijn hoofd; rustig blijven, adem rustig in en uit, dan gaat het vast wel goed. Het was op zich best druk wat ook spanning verhogend werkt. Tot een uurtje of half 3 ging het goed. Daarna kreeg ik echt even behoorlijk last. Het zonnetje scheen, best lekker zou je zeggen, maar ik merk als ik gespannen ben dit mij ook niet altijd ten goede komt. Ik heb dan meer behoefte aan wat frisse lucht. Mijn man zat met mijn dochtertje in de draaimolen en ik was even op een bankje gaan liggen omdat ik mezelf niet lekker voelde. Kreeg het gevoel dat ik flauw ging vallen, moest overgeven en heel erg naar het toilet moest. Hoe ik dan ook om mijn ademhaling let, er is op dat moment niets dat mij verlicht. Ben met mijn zoontje even een beetje uit de drukte gegaan en het toilet op gaan zoeken. Daarna even in de schaduw gaan zitten. De ergste angst zakte nu wel een beetje. Uiteindelijk heb ik het heel de dag volgehouden, maar ik ben het zo zat dat dit soort uitjes voor mij altijd een soort van overleven zijn ipv daadwerkelijk genieten.

Ik merk tot nu toe nog niets van de HyperVen-therapie. Ik ben wel gemotiveerd om het voorlopig nog even vol the houden, maar ik hoop zo dat het mij ook (voor een groot deel) gaat genezen. Zoals ik al eerder heb aangegeven, ik heb het echt helemaal gehad met die rotgevoelens, ik wil ook gewoon eens een keer ergens van kunnen genieten, zonder heel de tijd na te denken en angstig te zijn.

Kitty
Re: ik ben het zo zat
03 October 2010 11:01
Na 2 maanden ging het bij mij ook nog niet beter hoor. Eerder slechter zelfs eerst.
De therapie kan lang duren, het is een kwestie van vol te houden, hoe moeilijk dat ook is.
Bij sommige mensen kan het ook zo zijn dat je naast HyperVen ook hulp nodig hebt van AD medicijnen om
een gedeelte van de stress weg te krijgen. Als je dat niet ziet zitten kan je misschien eens
proberen om magnesium te gaan nemen, kan ook helpen.
Re: ik ben het zo zat
03 October 2010 12:50
Hai Lieve Kitty,

Ik vind je een kanjer hoe je je er doorheen hebt geslapen in de Efteling.
De drukte, de lange dag, 2 jonge kinderen bij je.
Natuurlijk wil jij, net zoals andere mensen, genieten van zo een dagje uit.
En dat gaat echt komen!!!!

HyperVen is een intensieve therapie.
Klachten van voorheen kunnen in omgekeerde volgorde weer terugkomen.

Ik zelf heb ook onnoemelijk veel last gehad van restless legs. Gek werd ik ervan, maar...........ook die klacht is verdwenen.

Kitty, het enige wat ik kan zeggen is: Zet door!
Ik heb zelf 7 maanden geHyperVent en het is moeilijk om in je leven in te bouwen.
Ik had 2 tieners om mij heen lopen, die constant aandacht vroegen, maar ik heb doorgezet en jij kan het ook. Zeker weten!

Hartelijke Groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Anonieme bezoeker
Re: ik ben het zo zat
18 October 2010 19:41
Hoi Kitty,

Ik ben nu 2 maanden bezig en er zit vooruitgang in. Ik heb een dochter van 6 mnd. Tijdens m'n zwangerschap had ik heel erg last van restless legs en daarna ook nog een lange tijd.

Je verhaal over de Efteling komt me heel bekend voor. Dat soort dagen zijn echt overleven.

Op dit moment ben ik van 20 seconde naar gemiddeld 90 sec. Er zit dus vooruitgang in! M'n restless legs zijn weg. Nu heb ik wel veel last van hartoverslagen, maar volgens mij gaat het de goede kant op.

Ik ben wel overtuigd van de werking van HyperVen, dus je moet echt doorzetten!

Meer weten over het HyperVen programma?