[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

weer 2 vraagjes...

Gepost door remon 
weer 2 vraagjes...
06 February 2011 08:25
Hoi Ellen en Rob,

Sorry dat ik jullie weer lastig val met weer twee, maar dit keer kleine vraagjes.

1. Als ik het Archiefforum wil bekijken krijg ik een foutmelding (serverfout), kan dit verholpen worden?

2. Elders op het forum schreef Rob: "De verschijnselen die optreden als stress losgemaakt wordt in het zenuwstelsel zijn meestal: transpireren, angstgevoelens, trillen / beven, hoofdpijn, duizeligheid en soms schokken in de spieren." Kunnen depressiviteitsklachten (extreme somberheid en lusteloosheid) hier ook bij horen?

Remon
Re: weer 2 vraagjes...
06 February 2011 09:17
Hai Remon,

Ik ga je vragen doorgeven aan Rob, want hij gaat over het technische gedeelte en de technische vragen van HyperVen.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: weer 2 vraagjes...
07 February 2011 08:42
Bedankt voor je antwoord Rob. Ik begin nu echt serieus te overwegen om AD medicijnen te gaan gebruiken, het is bij mij namelijk mis gegaan toen ik ineens veel rust nam na een lange stressvolle periode. Misschien wilde mijn lichaam toen zoveel ontstressen dat de stress 'onhandelbaar' is geworden. Je hebt wel eens geschreven dat het belangrijk is om niet te veel te ontspannen, ook met AD medicijnen, maar ik voel me nu zo ziek dat ik weinig buiten de deur kom (ik werk ook niet), vooral omdat mijn klachten daar heel erg van toenemen. Is het dan wel verstandig AD medicijnen te gebruiken?
Remon



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07/02/2011 12:15 door remon.
Re: weer 2 vraagjes...
08 February 2011 07:50
Ellen heel erg bedankt voor de uitleg! Ik hoef geen antwoord meer van Rob, die van jou is juist heel helder en uitgebreid. Ik heb het idee dat ik het nu goed begrijp. Ik zal het binnenkort met mijn huisarts bespreken. Ik weet het niet zeker, maar soms heb ik het idee dat HyperVen (nu 2,5 maand) wel een klein beetje helpt, maar de verbetering is minimaal, als het in dat tempo doorgaat duurt het nog wel een jaar of 10 voordat ik beter ben zo lijkt het. Als ik met AD medicijnen de 'vastzittende stress' kan loskrijgen en het ademcentrum gevoeliger kan maken voor CO2verandering gaat het misschien wel sneller/beter.
Nogmaals bedankt!

Remon



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/02/2011 07:51 door remon.

Meer weten over het HyperVen programma?