[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

rechteroog... help!

Gepost door margootje81 
rechteroog... help!
01 April 2011 14:49
Bij mij is afgelopen oktober chronische hyperventilatie geconstateerd door de neuroloog. Nu heb ik last van die vervelende vliegjes voor mijn oog ( mouches volantes) maar nu voelt mij rechter oog ook soms ook droog aan, korrelig gevoel. Ook trekken de spieren rondom oog en heb ik soms last van tintelingen in dat stuk. Twee weken geleden is het bij mij aan die kant in mijn nek geschoten en zit de boel flink vast. Ik raak er zo van in paniek en ik maak me ontzettend zorgen omdat ik hypochondrie heb denk ik meteen aan een ernstige oogontsteking ofzo confused smiley
Misschien herkent iemand dit en kan iemand mij steunen, ik voel me echt naar!!!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01/04/2011 14:54 door margootje81.
Re: rechteroog... help!
02 April 2011 14:32
Hoi Margootje

Zoals je waarschijnlijk wel weet, kan je heel veel klachten hebben van chronische hyperventilatie,
dus deze klachten zouden er best bij kunnen horen, maar zeker weten doe je het natuurlijk nooit.
Zou er altijd even naar laten kijken, hoef je je ook niet zo lang zorgen te maken, wat weer hartstikke slecht is
(stress en paniek)
Over de mouches volantes staan al veel meer berichtjes op dit forum, maar droog en korrelig andere oog dacht ik niet.
Misschien heb je last van droge ogen?
Geef even een url, want dan herken je misschien iets..

[www.oogartsen.nl]

Nogmaals, laat er even naar kijken.
En voor de nek kan je op Internet ook oefeningen zoeken
om hem weer een beetje los te maken.

Hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen.

Groetjes en sterkte Vlinder
Re: rechteroog... help!
02 April 2011 18:01
Hallo,

Ik herken dit heel erg. Heb een soort brandende tintelingen in en om mijn rechteroog, wang, jukbeen en slaap. Ook dat branderige droge gevoel in het oog heb ik. Ik heb echt alle mogelijke onderzoeken ondergaan; oogarts, neuroloog (4 stuks!), kno arts, heb 1 CT scan en 2 MRI scans van mijn gehele hoofd gehad. Alle mogelijke bloedonderzoeken en er is niks te vinden maar verga van de pijn.
Ik herken ook de nekproblemen; volgens mijn fsyio zit de rechterkant behoorlijk vast (triggerpoints in spieren) waardoor zenuwen bekneld zijn en daar word ik nu voor behandelt. Tevens blijkt dat mijn rechterkaakspieren ook hard zijn, door het klemmen 's-nachts. Ook daar word ik voor behandelt. Ik heb een zeer stressvolle periode van 5 lange jaren doorgemaakt en toen zijn deze klachten begonnen inclusief paniekaanvallen.
Mijn tip; zoek een goede fysio en psycholoog en maak je zelf niet gek zoals ik gedaan heb om steeds maar naar specialisten te gaan want daar word je alleen maar onzekerder door want ze gaan NIKS vinden.
Nog een tip: stop met googlen op symptomen want daar wordt je ook steeds angstiger van = meer spanning = meer spierspanning = meer druk op de zenuwen = meer pijn = meer spanning etc.

Ik vertel dit omdat ik hier al 8 maanden mee worstel en mijn valkuil hierboven beschrijf. Ben nu onder behandeling van goede psycholoog en fysio en daar hou ik het bij..

Laat het los...dat moet ik ook proberen..

Hoop dat je hier wat aan hebt,
Arno
Re: rechteroog... help!
02 April 2011 19:27
Vlinder, bedankt voor je bericht. Ik heb nauw contact met mijn huisarts ivm mijn hypochondrie en die weet hier ook van. Neem aan dat als hij vindt dat ik doorverwezen moet worden, dat hij dit dan ook doet?

Arno: Klinkt idd als een kopie van mijn klachten. Heb jij ook vlekjes?
Re: rechteroog... help!
02 April 2011 21:46
Ja 1 of ander doorzichtig beestje lijkt wel en ik heb ook een beetje smaakverlies.. En ik ben ook hypochonder...
Re: rechteroog... help!
03 April 2011 13:40
Arno, mijn complimenten hoe je ermee omgaat! Het is vreselijk om het elke dag te moeten voelen en ervaren maar zo te horen ben je in je denkpatroon al een stuk verder dan ik confused smiley Het is een vreselijk lange weg..
Re: rechteroog... help!
03 April 2011 18:48
Dank je maar ik ben er ook nog lang niet hoor. Wel merk ik dat als ik ga zitten piekeren over m'n klachten de pijn toeneemt.
Het is een lange weg ben er dan ook al 8 maanden zoet mee.
Probeer je niet teveel erop te fixeren en hou je zelf voor dat het vanzelf gekomen is en ook vanzelf weer weg zal gaan. Ik heb ook op internet zitten googelen en ben daardoor de meest vreselijke dingen tegen gekomen waar ik allemaal van heb gedacht dat ik ze had; van hersentumor tot ms en weet ik wat nog meer.
Doe jezelf dat niet aan want dat maakt de weg terug alleen maar moeilijker.
Ik weet wat pijn met je doet en ik zocht ook maar steeds naar een verklaring maar dit is typisch een psychosomatische klacht. Maw een klacht die door de spanning ooit is begonnen en door je psyche in stand word gehouden.

Hou vol en ik weet zeker dat de pijn dan vanzelf minder zal worden en uiteindelijk zal verdwijnen.

Groet,
Arno
Anonieme bezoeker
Re: rechteroog... help!
03 April 2011 20:06
Arno, misschien heb jij ook iets aan die link die ik onder mijn 'thread' heb gezet?
Het is dan wel 'alleen' maar je oog, maar het gaat ook over psychosomatiek en zo.

Overigens, ik heb ook een artikel gevonden (wel uit de jaren '80) die zulke symptomen onder hyperventilatie schaarden. Als je het wilt hebben hoor ik het wel smiling smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/04/2011 12:19 door Annabellie.
Re: rechteroog... help!
03 April 2011 22:03
Hai, ja ik heb je link gezien en ik ben ook zeer geïnteresseerd in je artikel.
Alvast bedankt en groetjes,
Arno
Anonieme bezoeker
Re: rechteroog... help!
03 April 2011 22:50
Ik heb je een privébericht gestuurd.
Re: rechteroog... help!
03 April 2011 23:01
Geen dank Margootje.
Gaat het al wat beter met je ogen?
Re: rechteroog... help!
04 April 2011 09:38
Het zit er nog steeds. Gisteren was ik in de tuin aan het werk, lekker de boel omploegen en onkruid wieden. Toen kwam ik erachter dat ik helemaal geen last had! Zodra ik weer binnen zat en de spanning voelde... was het weer terug sad smiley
Arno, dat googlelen heb ik ook gedaan, en idd precies dezelfde diagnoses waar ik bang voor ben: MS en Herstentumor. Inmiddels zit ik erg in de angst en is mijn ademhaling dramatisch. Ik hoop dat het snel beter zal gaan maar vrees een lange dag. Heb namelijk 3 stressvolle jaren achter de rug waarbji de symptomen elkaar opstapelen... De periodes waarin ik minder last heb, zijn ver te zoeken terwijl ik die eerder nog wel had. Dat je jezelf er als het ware op betrapt dat je je even goed voelt. Ook herkbaar voor jullie?
Ik zit trouwens ook aan de AD medicijnen, en intensief contact met mijn huisarts.
Thanks voor jullie berichtjes, doet me echt supergoed.
Re: rechteroog... help!
04 April 2011 10:48
en dat artikel zou ik ook graag willen!
Re: rechteroog... help!
04 April 2011 11:34
Beste Margo,

Ik heb sinds 8 maanden helemaal geen pijnvrije periode gekend en ik maak me er vooral zorgen over wanneer het nou eens weggaat.
Jij schrijft dat je spiertrekkingen in dat gebied hebt; ik heb een spiertrekking zeg maar van mijn rechter slaap tot m'n oor; je ziet m'n oor ook echt bewegen!
Tevens worden mijn beide ogen steeds meer geïrriteerd, droeg altijd contactlenzen zonder problemen maar die doen nu gewoon zeer.
Ook ik heb mijn paniek momenten van nu ben ik het zat en wat is dit allemaal! Aan de andere kant weet ik dat als er echt iets zou zijn de artsen het wel gevonden zouden hebben. Iedereen zegt tegen me laat het los maar dat is moeilijk als je constant klachten ervaart.
Heb jij ook zo'n brandend gevoel op je oog en de rechterkant van je gezicht alsof er naalden in gestoken worden ?

Groet,
Arno
Anonieme bezoeker
Re: rechteroog... help!
04 April 2011 12:22
margootje81 Schreef:
-------------------------------------------------------
> en dat artikel zou ik ook graag willen!


Margootje,

Sorry dat ik in jouw thread zo tegen Arno praatte, ik had dat privé moeten doen misschien, dacht dat het zijn thread was (waarom weet ik niet, maar laten we het erop houden dat wanneer je met je hoofd bij heel andere dingen bent, je soms wat verward kan zijn, haha).
Het artikel gaat volgens mij niet over echt pijn, maar verdovingsgevoelens.
Als je het wil, stuur me even een privébericht met je emailadres, dan stuur ik het je toe, het is namelijk een pdf.

Het is geen uitgebreid artikel maar een korte samenvatting van een wetenschappelijk onderzoek. Maar ik vind het gewoon fijn om daar 'mijn' symptomen terug te zien.
Re: rechteroog... help!
04 April 2011 12:25
Ja, ik heb ook continu een brandend gevoel en mijn spiertrekking zit onder mijn oog, bij mijn jukbeen zeg maar. Mijn oog voelt ook heel droog aan, vooral rechts. Ik heb zelf het idee dat het uit mijn nek komt. Mijn ooglid tintelt soms ook. Ik heb zelf nog wel steeds het gevoel dat er iets is maar dan zou ik toch last moeten hebben als ik in de tuin werk? Het feit dat ik dan zo met iets anders bezig ben dat is dan toch apart? Ben het zelf dokteren ook zo zat, ik neem aan dat als mijn huisart reden ziet voor verder onderzoek dat hij dat dan toch wel zou doen?
Re: rechteroog... help!
04 April 2011 12:31
Ja natuurlijk doet hij dat. Mijn huisarts heeft me overal naar toegestuurd en er is niks uitgekomen en daar ben ik ook niks mee opgeschoten...
Dit is de 1e x dat ik iemand tref die soortgelijke klachten heeft als ik. Is jouw oog zo gevoelig voor warmte of kou?
En hoe heeft de neuroloog chronische hyperventilatie bij jou vastgesteld?

Groet,
Arno

Meer weten over het HyperVen programma?